אנחנו לא מציעים איך להשקיע, אנחנו מציעים ללמוד איך להשקיע.איך אתם מציעים להשקיע?
יש שני שיקולים מרכזיים:לקנות מספר מניות במכה אחת או לקנות כל חודש מניה?
2. השיקול הפסיכולוגי:Time in the market beats timing the market
ללמוד.מה ההמלצה?
לא משנה כל כך מה הגישה שאתה מגיע איתה אלא האם הפסיכולוגיה שלך ושל זוגתך תאפשר לך להיצמד אליה.בהנחה שאני מגיע עם גישת קנה והחזק לעד.
חבל - מטעויות לומדים הכי הרבה.אני לא רוצה לעשות טעות
סטטיסטית השוק כן "בורח" בקצב ממוצע של כ-10% לשנה.השוק לא בורח
לא הסברתי את עצמי נכון, הכוונה היא ששוק ההון לא בורח לשום מקוםסטטיסטית השוק כן "בורח" בקצב ממוצע של כ-10% לשנה.
הבעיה היא שאם נכנסים לפני שמבינים מה עושים אז הסבירות שהמשקיע "יברח" ויגרום לעצמו נזק כבד היא מאוד גדולה.
לרוב האנשים עדיף לתת לשוק לברוח מאשר לברוח בעצמם כי הם נכנסו עם חוסר הבנה.
נכון אבל הבעיה של "השוק בורח" היא לא הקצב הממוצע, אם הצמיחה הייתה אחידה זה היה הרבה יותר קל, אלא זה שבן אדם שעומד להיכנס לשוק ועוקב אחריו פתאום יכול לראות שהיו יום אחד עליות של 2%-3% ולהרגיש תחושה מאוד חמוצה של פספוס. חייבים להתגבר על זה.סטטיסטית השוק כן "בורח" בקצב ממוצע של כ-10% לשנה.
להכניס את כל הכסף ולראות את השוק מתרסק ב-50% מעורר תחושה הרבה יותר גרועה שרוב האנשים לא מצליחים להתמודד איתה וזה לרוב גורם לנזק גדול בהרבה מהנזק של "לפספס 2%-3% של עליות".זה שבן אדם שעומד להיכנס לשוק ועוקב אחריו פתאום יכול לראות שהיו יום אחד עליות של 2%-3% ולהרגיש תחושה מאוד חמוצה של פספוס
אם לא אכפת לך ובלי להיכנס לפרטים אישיים אני חושב שמאוד יעזור לקוראים אחרים/עתידיים אם תוכל לפרט מעט על הטעויות שעברת ומה שלמדת מהן.אני בהתחלה השקעתי 35 אלף שקל. אחרי מספר חודשים של עשיית טעויות, למידה, הבנה ויישום מסקנות, התחלתי להפקיד סכומים גדולים יותר
1. לא להשקיע בקרנות עם דמי ניהול אפסיים (מלכודת דבש).אם לא אכפת לך ובלי להיכנס לפרטים אישיים אני חושב שמאוד יעזור לקוראים אחרים/עתידיים אם תוכל לפרט מעט על הטעויות שעברת ומה שלמדת מהן.
למה?1. לא להשקיע בקרנות עם דמי ניהול אפסיים (מלכודת דבש).
כשדמי הניהול יעלו אתה תצטרך לבחור בין:למה?
זה נכון שונגארד חרטו על דגלם "הוזלת דמי ניהול" אבל לא מן הנמנע שגם הם בשלב מסוים יחליטו להעלות את דמי הניהול - אולי מאילוצים רגולטוריים או אחרים (מי אמר מונופול ולא קיבל?).כדאי לציין שמלכודות הדבש האלה הן מנהג של קרנות ישראליות, כך שאם אתה מושקע בקרן של ונגארד למשל, אין ממש צורך לחשוש.
מי שמחזיק לעצמו תיק מניות בכלל לא צריך טובות מאף מנהל קרן.