איך להשקיע סכום גדול?

Israel

New Member
שלום לכולם,
כמו רובכם או כולכם גם אני משקיע במניות דיבידנד (נחשפתי לאסטרטגיה הזות הודות ל daat)
אני אמור לקבל סכום כסף גדול בחודשים הקרובים.
איך אתם מציעים להשקיע?
לקנות מספר מניות במכה אחת או לקנות כל חודש מניה?
תודה

daat99

מייסד
מנהל
איך אתם מציעים להשקיע?
אנחנו לא מציעים איך להשקיע, אנחנו מציעים ללמוד איך להשקיע.

לקנות מספר מניות במכה אחת או לקנות כל חודש מניה?
יש שני שיקולים מרכזיים:
1. השיקול הפיננסי:
Time in the market beats timing the market
2. השיקול הפסיכולוגי:
כשאנשים מתחילים עם סכום גדול ובמקריות מוחלטת הבורסה מתרסקת לא הרבה אחר כך זה יכול לערער את הביטחון שלהם ולגרום להם לברוח מהשוק אחרי הפסדים כבדים.

מכיוון שאף אחד כאן לא יכול לדעת כלום על הפסיכולוגיה שלך ושל זוגתך אז אנחנו לא יכולים לדעת איך תגיב לשיקול הפסיכולוגי.
בתיק דיבידעת אני בחרתי להשקיע בצורה ששמה דגש על הפסיכולוגיה ומוותרת על תשואה (אתה יכול לקרוא על הדרך בכללי הרכישה שפורסמו כחלק מתוכנית העבודה של תיק דיבידעת).

דעתי האישית היא שהפסיכולוגיה תמיד תנצח את המתמטיקה ולכן ההחלטה על מה לעשות ואיך להשקיע חייבת לתת משקל עודף לפסיכולוגיה של המשקיע על פני התוצאות של "קובץ אקסל".

Yoav

Member
בהנחה שאני מגיע עם גישת קנה והחזק לעד. אבל יש לי סכום גדול כרגע. ואני רוצה לקנות 50 מניות כדי לגוון. מה ההמלצה? פשוט לקנות 50? לקנות חודשית? אני לא רוצה לעשות טעות (לא שאני יודע מהי אבל חושש) על ידי קניה של כל ה50 מניות בבת אחת באותו החודש.

daat99

מייסד
מנהל
מה ההמלצה?
ללמוד.
בהנחה שאני מגיע עם גישת קנה והחזק לעד.
לא משנה כל כך מה הגישה שאתה מגיע איתה אלא האם הפסיכולוגיה שלך ושל זוגתך תאפשר לך להיצמד אליה.
כולנו מגיעים עם גישה של "כשצועקים על ילדים זה יכול לגרום לנזק ארוך טווח" אבל עדיין איכשהו כולנו לא מצליחים להימנע מלצעוק על ילדים כתוצאה מתגובה רגשית קיצונית (כמו למשל כשהילד רץ לכביש בלי לשים לב למכוניות שנוסעות במהירות).

אני לא רוצה לעשות טעות
חבל - מטעויות לומדים הכי הרבה.
החשש מטעויות משתק אנשים ומעקב למידה.

ניסית לשכנע תינוק לא לנסות ללכת כי הוא בטעות יעשה טעות ויפול?

אף אחד לא יודע מה יותר טוב לך.
מצד אחד יש יתרון פיננסי וחיסרון פסיכולוגי אבל מהצד השני יש יתרון פסיכולוגי וחיסרון פיננסי.

daat99

מייסד
מנהל
השוק לא בורח
סטטיסטית השוק כן "בורח" בקצב ממוצע של כ-10% לשנה.
הבעיה היא שאם נכנסים לפני שמבינים מה עושים אז הסבירות שהמשקיע "יברח" ויגרום לעצמו נזק כבד היא מאוד גדולה.

לרוב האנשים עדיף לתת לשוק לברוח מאשר לברוח בעצמם כי הם נכנסו עם חוסר הבנה.

Daniel

Member
הבעיה היא שאם נכנסים לפני שמבינים מה עושים אז הסבירות שהמשקיע "יברח" ויגרום לעצמו נזק כבד היא מאוד גדולה.

לרוב האנשים עדיף לתת לשוק לברוח מאשר לברוח בעצמם כי הם נכנסו עם חוסר הבנה.
לא הסברתי את עצמי נכון, הכוונה היא ששוק ההון לא בורח לשום מקום

guesto

Well-Known Member
נכון אבל הבעיה של "השוק בורח" היא לא הקצב הממוצע, אם הצמיחה הייתה אחידה זה היה הרבה יותר קל, אלא זה שבן אדם שעומד להיכנס לשוק ועוקב אחריו פתאום יכול לראות שהיו יום אחד עליות של 2%-3% ולהרגיש תחושה מאוד חמוצה של פספוס. חייבים להתגבר על זה.

daat99

מייסד
מנהל
זה שבן אדם שעומד להיכנס לשוק ועוקב אחריו פתאום יכול לראות שהיו יום אחד עליות של 2%-3% ולהרגיש תחושה מאוד חמוצה של פספוס
להכניס את כל הכסף ולראות את השוק מתרסק ב-50% מעורר תחושה הרבה יותר גרועה שרוב האנשים לא מצליחים להתמודד איתה וזה לרוב גורם לנזק גדול בהרבה מהנזק של "לפספס 2%-3% של עליות".

Devops

Member
לדעתיהפתרון זה כניסה עם סכום קטן לשוק לצורך למידה ופשוט לבוא בידיעה שאפשר להפסיד חלק מהכסף.
אני בהתחלה השקעתי 35 אלף שקל. אחרי מספר חודשים של עשיית טעויות, למידה, הבנה ויישום מסקנות, התחלתי להפקיד סכומים גדולים יותר

daat99

מייסד
מנהל
אני בהתחלה השקעתי 35 אלף שקל. אחרי מספר חודשים של עשיית טעויות, למידה, הבנה ויישום מסקנות, התחלתי להפקיד סכומים גדולים יותר
אם לא אכפת לך ובלי להיכנס לפרטים אישיים אני חושב שמאוד יעזור לקוראים אחרים/עתידיים אם תוכל לפרט מעט על הטעויות שעברת ומה שלמדת מהן.

Devops

Member
אם לא אכפת לך ובלי להיכנס לפרטים אישיים אני חושב שמאוד יעזור לקוראים אחרים/עתידיים אם תוכל לפרט מעט על הטעויות שעברת ומה שלמדת מהן.
1. לא להשקיע בקרנות עם דמי ניהול אפסיים (מלכודת דבש).
2. להמעיט בפעילות (קנייה/מכירה).
3. להיות פסיבי - לא להכנס כל יום לחשבון לראות אם עלה או ירד (בהתחלה זה קשה, אחר כך מתרגלים).
4. לקרוא המון המון המון. גם פוסטים וגם בפורומים תגובות של אנשים. ללמוד מנסיון וטעויות של אחרים.
5. לשים לב לעמלות קנייה/מכירה/המרה. בסוף זה יוצא המון כסף שנזרק לפח.
6. להשקיע דרך בית השקעות בחול (חסכון בעמלות וגם פחות טעויות של בית ההשקעות).
7. להיות מוכן להפסיד כסף. להכנס לשוק בידיעה שמחר אולי אפסיד 20% מהתיק שלי ואפילו יותר וזה בסדר כי ככה עובד השוק.
8. להשקיע באופן קבוע. כל חודש/רבעון סכום מסוים שמרגישים איתו נוח.
9. להתמיד באסטרטגיה.

daat99

מייסד
מנהל
כשדמי הניהול יעלו אתה תצטרך לבחור בין:
* להיתקע עם קרן שגובה דמי ניהול גבוהים לשארית חייך ולאבד את תשואת הריבית דריבית על אותם דמי ניהול גבוהים לנצח
* למכור ולשלם מס גבוה למס הכנסה ולאבד את תשואת הריבית דריבית על אותו המיסוי לנצח

בשני המקרים זה יכול לטפוח לאובדן של סכומים עצומים.

guesto

Well-Known Member
כדאי לציין שמלכודות הדבש האלה הן מנהג של קרנות ישראליות, כך שאם אתה מושקע בקרן של ונגארד למשל, אין ממש צורך לחשוש.
מי שמחזיק לעצמו תיק מניות בכלל לא צריך טובות מאף מנהל קרן.

daat99

מייסד
מנהל
כדאי לציין שמלכודות הדבש האלה הן מנהג של קרנות ישראליות, כך שאם אתה מושקע בקרן של ונגארד למשל, אין ממש צורך לחשוש.
מי שמחזיק לעצמו תיק מניות בכלל לא צריך טובות מאף מנהל קרן.
זה נכון שונגארד חרטו על דגלם "הוזלת דמי ניהול" אבל לא מן הנמנע שגם הם בשלב מסוים יחליטו להעלות את דמי הניהול - אולי מאילוצים רגולטוריים או אחרים (מי אמר מונופול ולא קיבל?).

למעלה תחתית