האם יש תוכנות חינמיות כמו STOCKDIV ?

Bar zaltzman

Active Member
האם יש תוכנות חינמיות כמו STOCKDIV, או אפילו אתרי אינטרנט שנותנים לעשות מעקב על
DGI'S PORTFOLIO?

daat99

מייסד
מנהל
לא מכיר מעקב מלא על DGI (כולל פיצולים והתפצלויות) אבל סיקינג אלפא מספק מעקב על הכרזות לעיתונות (שכוללות הכרזות דיבידנדים) ואני משתמש בו.

אני יודע שיש כאן קוראים שמשתמשים באתרים אחרים והם ישתפו אם הם ירצו.

לופטי

Well-Known Member
האם יש תוכנות חינמיות כמו STOCKDIV, או אפילו אתרי אינטרנט שנותנים לעשות מעקב על
DGI'S PORTFOLIO?
אחד המשתמשים בפורום המליץ על trackyourdividends.
בתחילת העבודה שלי השתמשתי בזה במקביל לאקסל ולסיקינג אלפא, אבל דיי מהר זנחתי.
הרגיש לי יותר מידי "בירוקרטיה עצמית".
עכשיו אני מעדכן רק באקסל ובסיקינג אלפא.

ההמלצה היחידה שלי היא אל תתמהמה. הרבה יותר מפרך לעדכן בדיעבד. אני למדתי את זה אחרי 4 רכישות....

Bar zaltzman

Active Member
האם הפורטפוליו בסיקינג אלפא יודע לתת לי מידע לגבי כמות הדיבידנדים הצפויה?

לופטי

Well-Known Member
לא יודע. בשבילי זה כלי רק כדי לקבל התראות על הכרזות. את התאריך הצפוי והסכום אני מעדכן באקסל.
כמות הדיבידנדים הצפויה קל לחשב- מס' המניות שרכשת*דיבידנד למניה*מס' חלוקות שנותרו לסוף השנה (בהנחה ועסקים כרגיל....)
אתה יכול לראות ביאהו פיינס את היסטוריית החלוקות של כל חברה. החודשים בהם היא מחלקת, ואת הדיבידנד האחרון שהיא חילקה.

daat99

מייסד
מנהל
לא וגם אם כן אז חשוב להבין שכל אתר/אדם מחשב כמות דיבידנדים צפויה בצורה שונה (עם/בלי התאמות לפיצולים, עם/בלי התחשבות בדיבידנדים מיוחדים וכו') כך שגם אם התשובה הייתה כן זה לא בהכרח היה עוזר לך.
חשוב מאוד שתגדיר עבור עצמך מה היא אותה "כמות דיבידנדים צפויה" כך שתדע בדיוק מה קורה בתיק ההשקעות שלך.
בצורה הזו הסבירות שתתבלבל בגלל צורת התנסחות שונה של גוף זר ותחשוב בטעות שהתיק שלך לא השיג את המטרה שלך עולה בצורה דרסטית וזה מקור לטעויות ונזקים בלתי הפיכים.

rugh78

Active Member
היי,
מישהו מוכן לשתף אקסל שלו למעקב אחרי התיק ?

לופטי

Well-Known Member
לא וגם אם כן אז חשוב להבין שכל אתר/אדם מחשב כמות דיבידנדים צפויה בצורה שונה (עם/בלי התאמות לפיצולים, עם/בלי התחשבות בדיבידנדים מיוחדים וכו') כך שגם אם התשובה הייתה כן זה לא בהכרח היה עוזר לך.
איך אפשר לחשב כמות דיבידנדים צפויה תוך התחשבות בהתאמות לפיצולים ודיבידנדים מיוחדים?
אני מנהל כרגע מעקב טיפש- כמה מניות ודיבידנד נוכחי.

daat99

מייסד
מנהל
איך אפשר לחשב כמות דיבידנדים צפויה תוך התחשבות בהתאמות לפיצולים ודיבידנדים מיוחדים?
כמות דיבידנדים צפויה לא צריכה להתחשב בפיצולים ודיבידנדים מיוחדים.
כמות דיבידנדים היסטורית: כן.
אני מנהל כרגע מעקב טיפש- כמה מניות ודיבידנד נוכחי.
זו בדיוק הדרך שבה מחשבים צפי דיבידנדים: דיבידנד אחרון כפול כמות מניות כפול כמות חלוקות בשנה.

אין כפית

Active Member
הייתי שמח לבצע מעקב אחרי דיבידנד שהתקבל, בצורה שאוכל לראות בה גרף שמראה את ההתקדמות של הדיבידנד שהתקבל לכל חודש ( ולראות בעיניים איך מתקדם המצב).
באתר trackyourdividends אני עוקב אחר הרכישות בינתיים, אבל אין שמירה של של היסטוריה של קבלת הדיבידנדים לצערי.
למישהו יש פיתרון אחר?

אני יכול לבנות אקסל ולהזין בו ידנית בכל פעם את המידע שיש באתר trackyourdividends, אבל מבחינתי זה בזבוז זמן ואני מעדיף שזה יקרה אוטומטי.
רעיונות או הצעות?

daat99

מייסד
מנהל
אין לי רעיון אוטומטי ולכן בחרתי בניהול קובץ אקסל.
לוקח מעט מאוד זמן להזין את הכרזות הדיבידנדים באקסל כך שזה לא באמת מבזבז לי את הזמן (ובמקביל נותן לי להרגיש את הדיבידנדים גדלים בזמן אמת, דבר שמחזק את הפסיכולוגיה שלי ועוזר לי להמשיך ולהחזיק בתיק שמורכב מ-100% מניות דיבידנד בלי קרן חרום/נדל"ן שפוגעים בתשואה).

לופטי

Well-Known Member
הייתי שמח לבצע מעקב אחרי דיבידנד שהתקבל, בצורה שאוכל לראות בה גרף שמראה את ההתקדמות של הדיבידנד שהתקבל לכל חודש ( ולראות בעיניים איך מתקדם המצב).
באתר trackyourdividends אני עוקב אחר הרכישות בינתיים, אבל אין שמירה של של היסטוריה של קבלת הדיבידנדים לצערי.
למישהו יש פיתרון אחר?

אני יכול לבנות אקסל ולהזין בו ידנית בכל פעם את המידע שיש באתר trackyourdividends, אבל מבחינתי זה בזבוז זמן ואני מעדיף שזה יקרה אוטומטי.
רעיונות או הצעות?
אם אני זוכר נכון, ומקווה שלא מטעה-
באתר trackyourdividends הגרף שרואים לא לוקח בחשבון את תאריך הקנייה. ז"א שהגרף מציג צפי דיבידנדים גם אם הרכישה התבצעה אחרי יום האקס. באופן אישי הפסקתי מהר מאוד להשתמש באתר הזה ולעדכן רק באקסל.

מומו

Well-Known Member
אני אוסיף 2סנט שלי, למרות שברור שאני לא מחדש לאף אחד:

אפשר לנהל מעקב ב-Google Sheet במקום אקסל. מצאתי שעבורי זה יותר נוח וזמין גם במחשב וגם מהנייד
עם הזמן תגלה עוד פונקציות ואפשרויות מעניינות בגוגל שיוכלו לעזור
בבלוג של דעת היקר יש עמוד של "מצב התיק", אתה יכול לקחת משם רעיונות וליישם (כמובן לאו דווקא ב-Google Sheet)

אם אתה מתחיל לבנות משהו, הייתי ממליץ להתחיל בגיליון לפעולות (מכירה, קנייה, פיצולים וכו'...) וגיליון לקבלת דיבידנדים (דיבידנד שהתקבל, תאריך, מס ששולם וכו'...).
כשיש לך את "חומר הגלם" ב-2 גליונות אתה כבר לא מוגבל בהצגת הנתונים. גרף, טבלה, פיבוט, רק תבחר...
וכמובן לנתח את המידע היסטורית

אם לשכלל את זה יותר, אתה יכול להגדיר דו"ח CSV באינטראקטיב שיכיל רק את המידע שאתה צריך (למשל Trades, Dividends, Withholding Tax) ואת הפלט של הדו"ח מאיטראקטיב תדביק בגיליון המיוחד של "חומר הגלם" וברגע שהוא יעודכן כל הגרפים והטבלאות בגליונות האחרים יעודכנו בהתאם
ואם כבר יש דו"ח אז תרצה שהוא יגיע אליך במייל אוטומטי פעם בחודש, לא?!

אז יש לך כבר דו"ח שמגיע אוטומטית במייל, ויש לך את הגיליון כבר מוכן... מה שנשאר זה רק Ctrl+V לגיליון המתאים...אז למה לא לכתוב איזה סקריפט קטן שמתעורר ברגע שהמייל מגיע? :)

כמובן שיש עוד המון דרכים לבצע אוטומטית. אבל כמו שדעת כתב - שאתה מבצע את זה ידנית אתה "מרגיש" את התיק שלך ומחזק את הפסיכולוגיה...

מומו

Well-Known Member
חוק מרפי עובד ולצערי בזמן שכתבתי את ההודעה הקודמת לפני יומיים לא מצאתי הקישור... עזבתי את זה...מפה לשם ב"ה זה קפץ היום...

יש כאן מאמר בסיקינג אלפא המשלב:
1. Google Sheet
2. Google Calander
3. התיק שהגדרת בסיקינג אלפא (אם אין לך עדיין אז אולי זו סיבה טובה)

השילוב של שלושתם מאפשר לקבל תזכורות מהיומן על כל פעם שנכנסה לך משכורת מהתיק...

בקישור תמצא הסבר מפורט ואפילו סרטון
אין ספק שכותב המאמר השקיע המון ומגיע לו המון קרדיט עבור ההשקעה העצומה
אם תחפור קצת פנימה בפוסטים הקודמים שלו בסיקינג אלפא, אתה תמצא גם אקסל עם רעיון דומה למה שהצעתי לך בהודעה הקודמת (Raw sheets עבור "חומר הגלם" וממנו יוצאים תוצרים יפים לעין)

קישור למאמר

** רק ברשותך אני מזכיר את הדבר הנפלא והחשוב שדעת היקר כתב אודות העבודה הידנית:
נותן לי להרגיש את הדיבידנדים גדלים בזמן אמת, דבר שמחזק את הפסיכולוגיה שלי ועוזר לי להמשיך ולהחזיק בתיק שמורכב מ-100% מניות דיבידנד בלי קרן חרום/נדל"ן שפוגעים בתשואה

בהצלחה !

נערך לאחרונה ב:

dardassit

Active Member
יש את digirin ויש את track your dividend ששניהם נחמדים מאד וחינמיים

obn

New Member
אין לי רעיון אוטומטי ולכן בחרתי בניהול קובץ אקסל.
לוקח מעט מאוד זמן להזין את הכרזות הדיבידנדים באקסל כך שזה לא באמת מבזבז לי את הזמן (ובמקביל נותן לי להרגיש את הדיבידנדים גדלים בזמן אמת, דבר שמחזק את הפסיכולוגיה שלי ועוזר לי להמשיך ולהחזיק בתיק שמורכב מ-100% מניות דיבידנד בלי קרן חרום/נדל"ן שפוגעים בתשואה).
איך אתה עוקב אחרי תיק של למעלה מ-50 חברות באופן ידני ? מחפש אחת אחת בסיקינג אלפא כל רבעון כדי להתעדכן בפרסום הדיבידנד?

daat99

מייסד
מנהל
איך אתה עוקב אחרי תיק של למעלה מ-50 חברות באופן ידני ?
אם תשים לב, בגיליון "לוח דיבידנדים חודשי" סימולי המניות (מהשורות של ה-"אקס דיבידנד", לא בכותרת!) הן למעשה קישורים לדף הכרזות הדיבידנדים באתר נאסדק.
פעם בחודש אני פשוט הולך לעמוד הרלוונטי של החברות שרשומות בלוח השנה של אותו החודש וממלא את הנתונים באופן ידני.
המילוי הידני הזו לוקחת כ~10-20 שניות עבור כל חברה שמחלקת דיבידנד באותו החודש.
תיק דיבידעת נכון לכתיבת שורות אלו צפוי לקבל 234 חלוקות דיבידנד בשנה (58 חברות מחלקות 4 פעמים וחברה אחת מחלקת פעמיים).
גם אם נחשב לפי 20 שניות לחברה (במציאות זה רף-עליון כי לוקח לי הרבה פחות זמן לעשות זאת), ברמה השנתית מדובר על 78 דקות בלבד.

את התהליך הזה אפשר לפשט באופן דרסטי ע"י ייבוא נתונים אוטומטי לגיליונות גוגל/אקסל אם רוצים אבל מכיוון שהוא לוקח לי פחות משעה בשנה אני לא טרחתי לעשות זאת.

Div123

Well-Known Member
משתמש תקופה ב https://trackyourdividends.com ממשק נוח וחינמי , עושה את העבודה
עושה את העבודה עד שהוא לא עושה את העבודה:rolleyes:
לאחרונה היו לי שני פיצולי מניות והממשק לא יודע להתמודד עם זה.
אני גם משתמש באתר, עם מודעות לטעויות העקיבה.

דחילק

Active Member
עושה את העבודה עד שהוא לא עושה את העבודה:rolleyes:
לאחרונה היו לי שני פיצולי מניות והממשק לא יודע להתמודד עם זה.
אני גם משתמש באתר, עם מודעות לטעויות העקיבה.
היה לי מקרה אחד של פיצול שאכן הראה נתון מוזר אבל אפשר תמיד לערוך גם רקטרואטיבית ולתקן אם אתה יודע שהיה פיצול, כך שזה עדיין בסדר.
בכל מקרה אני גם מתעד אצלי ב google sheets את הפעולות :)

למעלה תחתית