האם כדאי להמשיך להחזיק מניות של חברות שחותכות את הדיבידנד

• פותח הנושא what
  • פורסם בתאריך

what

New Member
שלום רב,

ממשיך את הדיון שהתחלתי כתגובה לעדכון של חודש דצמבר: https://dividaat.com/2024/01/monthly-2023-09-2/#more-1995
בעצם המניה VFC חתכה את הדיבידנד ב70%, זאת לאחר הקטנה משמעותית נוספת בחודש הקודם. האם כדאי להמשיך להחזיק במניה?

לפי האינטואיציה שלי (שלא מבוססת על כלום צריך לומר) חברה כזאת לא תשלם דיבידנדים או תפרוט רגל לחלוטין ולכן כדאי למכור אותה.
אבל גם אם זה לא נכון, הרי שאילו היית מועמדת כמניה לרכישה והיינו מסתמכים על הקריטריון של דיבידעת לא היינו קונים את המניה הזאת, אם יש לנו מניה בתיק שלא עומדת בתנאים של הכניסה לתיק אז יש פה בעיה עם המניה, למה לא למכור אותה ולקנות אחת אחרת?

בכל מקרה כנראה שדי קל לבדוק את העניין, ואם אין למישהו את התשובה בשלוף יתכן ואבדוק זאת בעצמי, מה אחוז החברות שחתכו את הדיבידנד ב80% ולאחר מכן נסגרו/הפסיקו לשלם דיבידנד או שחזרו לתשלום המקורי ואף הגדילו? אם הרוב נוטים לחזור (האינטואיציה שלי אומרת אחרת), אזי ברור שכדאי לקנות ולהחזיק, לעומת זאת אם הרוב נוטים לפשוט רגל הרי שאין טעם בהחזקה של המניה.

בעניין דומה, יש סטטיסטיקה של ממוצע אורך חיים של חברה בפרופיל שנבחר לתיק דיבידעת? סוג של זמן מחצית החיים, הדבר יכול לשמש לאיזון המשקל של כל מניה בתיק ויתן כלל אצבע לכמה הכנסה עודפת צריך על מנת לפרוש עם דיבידנדים בלבד

תודה!

talco

Well-Known Member
בגדול אני שותף לגישתך של מכירת ני"ע שכשלו בהגדרות שרציתי.
אחרי דיון עם בעל הבית שחושב הפוך ממני עדיין לא השתכנעתי להיות שותף לדעתו.
אני חושב שבסוף זה לא בהכרח מאוד משנה, והעיקר שזו תיהיה אסטרטגיה שאתה יכול:
  1. לדבוק בה.
  2. לישון איתה טוב בלילה.
לענ"ד בקריטריונים מספיק הדוקים כמו שדנים עליהם כאן בפורום, יהיו מעט מאוד חברות כאלה ולכן לא צפוי להשפיע בצורה נרחבת על התזרים.
אם הרבה חברות ידרדרו, זה אומר דרשני ומצריך בדק בית מעמיק יותר.

rugh78

Active Member
אני בעד לחתוך מפסידים ולהשקיע בחברות חזקות.

להדר בהחזקה בתקווה שהחברה תייר לחלק דיבידנד זה בזבוז זמן, בעוד שניתן לקחת את הכסף ולהשקיע בחברה חזקה שעולה בסינון

daat99

מייסד
מנהל
האם כדאי להמשיך להחזיק במניה?
אין כאן נביאים שיכולים לספק תשובות לגבי העתיד.

אם יש לנו מניה בתיק שלא עומדת בתנאים של הכניסה לתיק אז יש פה בעיה עם המניה, למה לא למכור אותה ולקנוחא ת אחת אחרת?
תלוי בתכנית העבודה שהגדרת עבור עצמך.
אני הגדרתי לעצמי תכנית של קנה-והחזק ולכן אני לא מוכר.

כנראה שדי קל לבדוק את העניין
כמעט בלתי אפשרי לבדוק זאת.

יש סטטיסטיקה של ממוצע אורך חיים של חברה בפרופיל שנבחר לתיק דיבידעת? סוג של זמן מחצית החיים
לא שידוע לי.
בכל מקרה סטטיסטיקה שכזו היא חסרת משמעות כי היא לא בודקת מה קרה למשקיע עצמו ויש פער עצום בין מה שקורה למשקיע לבין מה שקורה לחברה.

הדבר יכול לשמש לאיזון המשקל של כל מניה בתיק
בשביל זה שואפים לאיזון תזרימי ברכישות.

כלל אצבע לכמה הכנסה עודפת צריך על מנת לפרוש עם דיבידנדים בלבד
כבר יש: תזרים דיבידנדים צפוי לאחר מס גדול מסך הוצאות שנתי.
הגדילה האורגנית של הדיבידנדים מסך החברות בתיק מושקעת בחזרה בחברות מעולות שמייצרות גדילה נוספת ובכך מקבלים תזרים גדל ותיק דינמי גם לאחר הפרישה.

guesto

Well-Known Member
האם כדאי להמשיך להחזיק במניה?
לפי האינטואיציה שלי (שלא מבוססת על כלום צריך לומר) חברה כזאת לא תשלם דיבידנדים או תפרוט רגל לחלוטין ולכן כדאי למכור אותה.
אם המחיר שלה יקר ביחס לביצועי העתיד כדאי למכור, ואם הוא זול כדאי להחזיק ואף לקנות עוד, אבל את העתיד אנחנו לא יודעים.

מה אחוז החברות שחתכו את הדיבידנד ב80% ולאחר מכן נסגרו/הפסיקו לשלם דיבידנד או שחזרו לתשלום המקורי ואף הגדילו? אם הרוב נוטים לחזור (האינטואיציה שלי אומרת אחרת), אזי ברור שכדאי לקנות ולהחזיק, לעומת זאת אם הרוב נוטים לפשוט רגל הרי שאין טעם בהחזקה של המניה.
לא יודע מה הסטטיסטיקות אבל אני לא מסכים עם מה שכתבת, כי התעלמת משאלת המחיר.

אילו היית מועמדת כמניה לרכישה והיינו מסתמכים על הקריטריון של דיבידעת לא היינו קונים את המניה הזאת, אם יש לנו מניה בתיק שלא עומדת בתנאים של הכניסה לתיק אז יש פה בעיה עם המניה, למה לא למכור אותה ולקנות אחת אחרת?
אני לא יודע איך אתה רואה את הדברים, אבל אני אגיד לך מה הגישה שלי. יש מניות באזור הבטוח שהן יותר יציבות ואני מרגיש יותר בנוח לנתח ולעבוד איתן, ויש מניות באזור האפור שקשה יותר להבין מה קורה איתן. מניות באזור האפור הן לא בהכרח השקעות גרועות והן לא בהכרח טובות, זו שאלה של מחיר, ולי אין מושג איך להחליט אם המחיר שלהן טוב או רע.

כאשר אני מרוויח כסף אני נמצא במצב שבו אני חייב לנקוט פעולה כי אני לא רוצה לשבת על מזומן אלא להשקיע, ואז אני משתדל לעבוד באזור הבטוח כדי להימנע מטעויות (ואני לא מרגיש שזה מגביל אותי מבחינת פיזור ותוצאות). כאשר מניה שקנית עוברת לאזור האפור, יכול להיות שכדאי למכור אותה ויכול להיות שלא, אם אין לך מושג ואתה סתם נוקט בפעולה, זה סתם פותח מקום לטעויות. אני משתדל להימנע מפעולות מיותרות ולהתמקד בפעולות שיש לי בהן ביטחון באופן כללי, כחלק מאסטרטגיה רחבה.

באופן כללי אני חושב שיש הבדל מהותי בין הפעולה "להמיר מזומן במניה" ובין הפעולה "להמיר מניה אחת באחרת", הראשונה היא פעולה בסיסית של השקעה, השנייה היא פעולת מתקדמת של "הימור". אם הגעת למסקנה שהאסטרטגיה של החלפת מניות שקרה להן משהו רע (מה הכלל המדויק?) היא אסטרטגיה טובה באופן כללי אז הגיוני להשתמש בה, אני דווקא נוטה לחשוב שבד"כ השוק מגיב בצורה דרמטית מדי לחברות טובות שקרה להן משהו רע, אבל בכל מקרה אני מעדיף לא לשלב כללים לא יציבים כאלה, לכאן או לכאן, בתוכנית ההשקעה שלי.

daat99

מייסד
מנהל
אני לא יודע איך אתה רואה את הדברים, אבל אני אגיד לך מה הגישה שלי. יש מניות באזור הבטוח שהן יותר יציבות ואני מרגיש יותר בנוח לנתח ולעבוד איתן, ויש מניות באזור האפור שקשה יותר להבין מה קורה איתן. מניות באזור האפור הן לא בהכרח השקעות גרועות והן לא בהכרח טובות, זו שאלה של מחיר, ולי אין מושג איך להחליט אם המחיר שלהן טוב או רע.

כאשר אני מרוויח כסף אני נמצא במצב שבו אני חייב לנקוט פעולה כי אני לא רוצה לשבת על מזומן אלא להשקיע, ואז אני משתדל לעבוד באזור הבטוח כדי להימנע מטעויות (ואני לא מרגיש שזה מגביל אותי מבחינת פיזור ותוצאות). כאשר מניה שקנית עוברת לאזור האפור, יכול להיות שכדאי למכור אותה ויכול להיות שלא, אם אין לך מושג ואתה סתם נוקט בפעולה, זה סתם פותח מקום לטעויות. אני משתדל להימנע מפעולות מיותרות ולהתמקד בפעולות שיש לי בהן ביטחון באופן כללי, כחלק מאסטרטגיה רחבה.

באופן כללי אני חושב שיש הבדל מהותי בין הפעולה "להמיר מזומן במניה" ובין הפעולה "להמיר מניה אחת באחרת", הראשונה היא פעולה בסיסית של השקעה, השנייה היא פעולת מתקדמת של "הימור". אם הגעת למסקנה שהאסטרטגיה של החלפת מניות שקרה להן משהו רע (מה הכלל המדויק?) היא אסטרטגיה טובה באופן כללי אז הגיוני להשתמש בה, אני דווקא נוטה לחשוב שבד"כ השוק מגיב בצורה דרמטית מדי לחברות טובות שקרה להן משהו רע, אבל בכל מקרה אני מעדיף לא לשלב כללים לא יציבים כאלה, לכאן או לכאן, בתוכנית ההשקעה שלי.
איזו ראיה מעולה ומנוסחת בכל כך בהירות!
תודה רבה על השיתוף :)

what

New Member
תודה על התשובות. נראה שיש דעות לכאן ולכאן. התשובה שלי כאן היא לא הסופית מבחינתי כי יש לי עוד עבודת מחקר לעשות טרם אגבש דעה. אשתדל לחזור לשרשור הזה ולעדכן, בינתיים אגיד שוב תודה על התשובות.

rugh78

Active Member
אני בעצמי מתלבט בנושא, אתן דוגמא:

יש לי MMM קניתי במרץ 21 כאשר שווי המניה היה 191$
כיום היא שווה 91$ על הנייר אני בהפסד מטורף.

השאלה למה לא למכור את האחזקה שלי ולקנות מניה שעולה בסינון, שוב, אין לי כדור בדולח, אבל אני כן יודע שmmm היא לא חברה כל כך טובה, קשה לי לראות איך היא תתאושש, אולי אני טועה.

מה דעתכם?

השאלה למה לא למכור את האחזקה שלי ולקנות מניה שעולה בסינון, שוב, אין לי כדור בדולח, אבל אני כן יודע שmmm היא לא חברה כל כך טובה, קשה לי לראות איך היא תתאושש, אולי אני טועה
בגלל שיכול להיות שברגעים אלו החברה עוברת תהליך מאד אינטנסיבי של ייעול, השקעות ופיתוח ועוד 5 שנים היא תהיה שווה פי 10. מי יודע ?
נראה לך שהחברה שם יושבים ומדביקים סטיקי נואוטס ומחכים שמשהו יקרה ? :)

rugh78

Active Member
בגלל שיכול להיות שברגעים אלו החברה עוברת תהליך מאד אינטנסיבי של ייעול, השקעות ופיתוח ועוד 5 שנים היא תהיה שווה פי 10. מי יודע ?
נראה לך שהחברה שם יושבים ומדביקים סטיקי נואוטס ומחכים שמשהו יקרה ? :)
ויכול להיות שלא, כי היא מדשדשת מלא זמן ויש נגדה תביעות פתוחות.
אין לי כדור בדולח, רק נתונים כרגע, אז לא עדיף לחתוך הפסדים ולהשקיע בחברה חזקה?

daat99

מייסד
מנהל
אז לא עדיף לחתוך הפסדים ולהשקיע בחברה חזקה?
אף אחד לא יודע את התשובה.
אני בוחר לא לגעת לפי גישת קנה-והחזק כמו שג'רמי סיגל הראה שניצחה את המדד.
יש אנשים שבוחרים למכור לפי גישת קנה-והחלף כמו שנהוגה במדד.

אתה צריך לבחור עבור עצמך או להמציא מכונת זמן/מגדת עתידות.

what

New Member
אף אחד לא יודע את התשובה.
אני בוחר לא לגעת לפי גישת קנה-והחזק כמו שג'רמי סיגל הראה שניצחה את המדד.
יש אנשים שבוחרים למכור לפי גישת קנה-והחלף כמו שנהוגה במדד.

אתה צריך לבחור עבור עצמך או להמציא מכונת זמן/מגדת עתידות.
אתה יכול לתת קישור למחקר של ג'רמי סיגל בעניין?

יש לי MMM קניתי במרץ 21 כאשר שווי המניה היה 191$
כיום היא שווה 91$ על הנייר אני בהפסד מטורף.

השאלה למה לא למכור את האחזקה שלי ולקנות מניה שעולה בסינון, שוב, אין לי כדור בדולח, אבל אני כן יודע שmmm היא לא חברה כל כך טובה, קשה לי לראות איך היא תתאושש, אולי אני טועה.
האמת זו נקודה מאוד מעניינת, אישית ובלי קשר לעולם המניות אני חושב ש3M היא חברה מצויינת, מה הסיבה שהיא לא חברה טובה בעינך?
אני לוקח ממה שאתה מראה פה שהתזמון חשוב, יכול להיות שגישה לאופטימיזציה היא לסמן מניות ולחכות לנפילה שלהן לפני הרכישה? לא נפילה מטורפת אבל כן ירידה של 20%?

rugh78

Active Member
האמת זו נקודה מאוד מעניינת, אישית ובלי קשר לעולם המניות אני חושב ש3M היא חברה מצויינת, מה הסיבה שהיא לא חברה טובה בעינך?
אני לוקח ממה שאתה מראה פה שהתזמון חשוב, יכול להיות שגישה לאופטימיזציה היא לסמן מניות ולחכות לנפילה שלהן לפני הרכישה? לא נפילה מטורפת אבל כן ירידה של 20%?
היית רוכש את MMM היום?
בהינתן שיש לך את כל המידע העדכני עליה?

talco

Well-Known Member
בוא נעלים רגע מיסים ועמלות מהמשוואה כדי לא לתת לזנב לכשכש בכלב.
עכשיו לכל הכסף שמושקע יש עלות אלטרנטיבית, של השקעה במניה אחרת.
אם היום לא הייתי קונה אותה, כלכלית זה שקול ללמכור את מה שיש לך ולקנות אחרת.
עכשיו נחזיר מיסים ועמלות - עמלות של דולרים בודדים לא צריך להלקח כשיקול בכלל ומבחינת מס לפי מה שאתה מתאר בכלל יווצר לך מגן.
בקיצור, לשמחתי עוד לא נדרשתי לסוגייה בעצמי אבל כנראה שהייתי מוכר וקונה מניה שעומדת בקריטריונים שלי.

rugh78

Active Member
עכשיו לכל הכסף שמושקע יש עלות אלטרנטיבית, של השקעה במניה אחרת.
אם היום לא הייתי קונה אותה, כלכלית זה שקול ללמכור את מה שיש לך ולקנות אחרת
בדיוק דעתי!

להבדיל ממצב בו אתה חושב שהחברה עדיין חזקה ואין שום בעיה איתה.

אשמח לשמוע עוד דעות ממשקיעים אחרים בפורום

בעולם שלי זאת לא המתמטיקה,
קניתי חברה שאני מאמין שהיא טובה, היא הרבה שנים בשוק, מוכרת מוצרים טובים, משפרת, לומדת, מרוויחה וחולקת את הרווחים איתי.
בתקופות מסוימות, כמו כל חברה, היא נקלעת לקשיים, גאות ושפל של השוק, התעשייה, הנהלה עם שיקולים שהובילו למהלכים לא טובים כרגע, השתלטות עויינת, פחד של השוק, פטנט שנגמר, מי יודע,
ועדיין, בטווחים הארוכים, אני מאמין שהחברה טובה.
למכור עכשיו, בעולם שלי, זה לתזמן את השוק, להגיד, עכשיו היא חלשה ותמיד תהיה חלשה, ולכן עדיף לקבע הפסד ולקנות אחת אחרת שהיא עכשיו חזקה ותמיד תהיה חזקה.
וכשהחזקה החדשה תחלש, כי כולן עוברות גלים, רק תסתכל על הגרף של 10 שנים וכו, תמכור גם אותה, שוב בהפסד.

לא יודע מה אומרים המספרים לגבי קנה והחזק לעומת קנה והחזק רק אם הן טובות וכשהן לא, תמכור בהפסד ותקווה שהחדשה תצמח מספיק מהר כדי להחזיר את ההפסד...

Murse

Member
היית רוכש את MMM היום?
בהינתן שיש לך את כל המידע העדכני עליה?
יש לנו מכונות גילוח וסכיני גילוח חד פעמיים במחלקה שאנחנו משתמשים בה למטופלים והיא לא משהו, רק על זה לא הייתי קונה אותם :p
ועכשיו צחוקים בצד, ה-2 תביעות נגדם מדאיגות, זה לא סכום שיגרום להם כנראה לפשוט רגל אבל זה כן סכום גדול שהם הולכים להפסיד.
אין לדעת מה צופן העתיד אבל אם היו לי מניות שלה אני לא חושב שכבר הייתי טורח לקנות, שגר ושכח.

לופטי

Well-Known Member
אשמח לשמוע עוד דעות ממשקיעים אחרים בפורום
דעתי היא שאני לא יודע מה יהיה בעתיד
חברה שהיום נראית ״חלשה״ יכולה מחר להפוך ל״חזקה״ וכך גם להפך
אני משתדל לקנות את החברה הטובה ביותר היום ו let the winners win

rugh78

Active Member
דעתי היא שאני לא יודע מה יהיה בעתיד
חברה שהיום נראית ״חלשה״ יכולה מחר להפוך ל״חזקה״ וכך גם להפך
אני משתדל לקנות את החברה הטובה ביותר היום ו let the winners win
ואם החברה שקנית כבר לא טובה יותר, לא כדי לקחת את הכסף ולשים על חברה שטובה היום?

למעלה תחתית