עמלות מול רואה חשבון

• פותח הנושא Aloha
  • פורסם בתאריך

Aloha

Member
לאחרונה יצא לי לחשוב, כיוון שבשיטת ההשקעות DGI לא מבצעים הרבה פעולות באופן שוטף, האם באמת כאב הראש מול IBKR ורו״ח שווה את זה?

אתן דוג׳:
בברוקר הישראלי בו אני נמצא כעת, אני משלם עמלה של כמעט 5$ לפעולה, ללא עמלה של המרת מט״ח או דמי ניהול.
אם אני מבצע פעולה בחודש בממוצע, זה מסתכם בבערך 200₪ בשנה.
גם אם נניח שב IBKR העלות לפעולה היא אפסית, ואין דמי המרת מט״ח (מה שלא נכון), עדיין יש צורך לשלם לרואה חשבון, ולהתעסק עם מס הכנסה, האם זה באמת שווה את זה?

daat99

מייסד
מנהל
רו״ח שווה את זה?
זו לא שאלה של "שווה" או "לא שווה" אלא בחירה.
הדו"ח השנתי אינו מורכב וככל שתיק ההשקעות גדל גם הפטור מהגשת דו"ח שנתי נעלם כלא היה וצריך להגיש דו"ח גם בלי חשבון באינטראקטיב.
השאלה הרלוונטית (לדעתי) היא: האם אתה רוצה ללמוד איך מגישים דו"ח שנתי לבד?
אם התשובה היא כן אז עדיף מוקדם ממאוחר.
אם התשובה היא לא אז עדיף לשלם לאיש מקצוע מוקדם ממאוחר :)

בברוקר הישראלי בו אני נמצא כעת
1. אין ברוקרים ישראלים. יש רק בנקים ובתי השקעות
2. כשהתיק שלך יגדל לממדים שעוברים את רמת הפטור מהגשת דו"ח שנתי, העלות של הוצאת התיק מאותו בית השקעות תהיה עצומה.

עדיין יש צורך לשלם לרואה חשבון
רק אם מתעקשים לא ללמוד לעשות זאת לבד.

נ.ב.
אל תשכח שבכל שנה שאתה לא מגיש דו"ח אתה למעשה מצטרף לסטטיסטיקה שלפיה לתושבי מדינת ישראל מגיעים החזרי מיסוי עודף בשווי מיליארדי שקלים (לפי מבקר המדינה).

מומו

Well-Known Member
אני מאוד מתפלא שבעל הבית לא הזכיר את ה-בעיה המרכזית עם רמת האמינות של הגופים הישראליים כשזה מגיע לפעולות קצת יותר מורכבות
בעל הבית סיפר שעד היום יש גוף ישראלי שחייב לו כספים (אם אני זוכר נכון, זה היה פיצול\התפצלות של חברה) שהוא לא קיבל

דו"ח שנתי לענ"ד לא אמור לשנות את ההחלטה איפה לשמור את הכסף, יותר חשוב שתשים אותו במקום בטוח ונגישה ושתוכל לקבל את מה שמגיע לך

ככל שתיק ההשקעות גדל גם הפטור מהגשת דו"ח שנתי נעלם
מה הרציונל? למה שרשות המיסים 'תוותר' לפלוני שמחזיק תיק עם 20מש"ח ותדרוש מאלמוני שיש לו תיק רק של 20אש"ח?

daat99

מייסד
מנהל
אם אני זוכר נכון, זה היה פיצול\התפצלות של חברה
התפצלות (אני לא היחיד).
מה הרציונל? למה שרשות המיסים 'תוותר' לפלוני שמחזיק תיק עם 20מש"ח ותדרוש מאלמוני שיש לו תיק רק של 20אש"ח?
הפוך.
כשהתיק קטן אז יכול להיות פטור אם המשקיע עומד בשאר התנאים של הפטור.
כשהתיק גדל אז הפטור נעלם גם אם המשקיע ממשיך לעמוד בשאר התנאים של הפטור.

להלן תקנות עדכניות:
פטור מהגשת דו"ח
2. (א) יחיד תושב ישראל שכל הכנסתו בשנת המס היתה הכנסה ממשכורת או הכנסה מדמי שכירות, או שהיתה הכנסת חוץ, הכנסה מקצבת חוץ, הכנסה מריבית, הכנסה מנייר ערך, הכנסה מאנרגיה מתחדשת, הכנסה מעסק זעיר או הכנסה נוספת, או צירוף של כולן או חלקן, יהא פטור מהגשת דין וחשבון לפי סעיף 131 לפקודה.

(ב) בני זוג הזכאים לחישוב נפרד של המס על הכנסתם מיגיעה אישית, יחולו התקרות הקבועות בהגדרות "משכורת", "הכנסה מדמי שכירות", "הכנסת חוץ" או "הכנסה מקצבת חוץ" שבתקנה 1, לגבי כל אחד מבני הזוג, על הכנסתו מיגיעה אישית.

(ג) (נמחקה)

(ד) (נמחקה)
סייג לפטור
3. (א) על אף האמור בתקנה 2 לא יחול הפטור מהגשת דין וחשבון על יחיד תושב ישראל אם נתקיים לגביו אחד מאלה:

(1) הוא או בן זוגו הם בעלי שליטה כאמור בסעיף 32(9) לפקודה;

(2) הכנסתו החייבת כוללת הכנסה של בן זוגו והם אינם רשאים לתבוע חישוב נפרד של המס בהתאם לסעיף 66 לפקודה;

(3) הכנסתו או הכנסת בן זוגו, בשנת המס, כללה מענק פרישה או מוות או סכום שנתקבל עקב היוון קיצבה שלגביה התיר הנציב חלוקת ההכנסות לשנים הבאות כאמור בסעיף 8(ג)(3) לפקודה;

(4) הכנסתו או הכנסת בן זוגו, בשנת המס, כללה שכר ספורטאים כהגדרתו בסעיף 1 לצו מס הכנסה (קביעת שכר אמנים, שכר בוחנים, שכר מרצים, שכר מעניקי שירותי משרד, ושכר ספורטאים כהכנסה), התשכ"ז-1967;

(5) היה חייב להגיש דין וחשבון לשנת המס הקודמת שלא על פי פסקה זו.

(6) היתה לו, לבן זוגו או לילדו שטרם מלאו לו 18 שנים, במועד כלשהו בשנת המס, אחד מאלה:

(א) זכות בחבר בני אדם תושב חוץ, למעט בחברה שניירות הערך שלה נסחרים בבורסה;

(ב) נכסי חוץ אחרים ששוויים ביום כלשהו בשנת המס הוא 1,500,000 שקלים חדשים, או יותר;

(7) הוא, בן זוגו או ילדו שטרם מלאו לו 18 שנים הם בעלי חשבון בתאגיד בנקאי חוץ במועד כלשהו בשנת המס, אם היתרה הכוללת בכל חשבונותיהם בתאגידי חוץ בנקאיים ביום כלשהו בשנת המס היא 1,500,000 שקלים חדשים, או יותר.

(8) הוא או בן זוגו חייבים במס נוסף בהתאם לסעיף 121ב לפקודה.

(ב) האמור בתקנת משנה (א)(5) לא יחול לגבי יחיד שהיתה לו בשנת המס הכנסה מדמי שכירות ושבשנת המס הקודמת נתחייב בהגשת דו"ח רק משום שהיתה לו הכנסה מהשכרת דירה למגורים שעליה לא שילם מס לפי סעיף 122 לפקודה.

(ג) (בוטלה)

(ד) (בוטלה)
תשים לב לתקנות (6)(ב), (7) ו-(8).

נערך לאחרונה ב:

Aloha

Member
ככל שתיק ההשקעות גדל גם הפטור מהגשת דו"ח שנתי נעלם כלא היה וצריך להגיש דו"ח גם בלי חשבון באינטראקטיב.
כשהתיק שלך יגדל לממדים שעוברים את רמת הפטור מהגשת דו"ח שנתי, העלות של הוצאת התיק מאותו בית השקעות תהיה עצומה.
חידשת לי, מאוד, לא הכרתי את זה כלל. תודה :)

אני מאוד מתפלא שבעל הבית לא הזכיר את ה-בעיה המרכזית עם רמת האמינות של הגופים הישראליים כשזה מגיע לפעולות קצת יותר מורכבות
בעל הבית סיפר שעד היום יש גוף ישראלי שחייב לו כספים (אם אני זוכר נכון, זה היה פיצול\התפצלות של חברה) שהוא לא קיבל

דו"ח שנתי לענ"ד לא אמור לשנות את ההחלטה איפה לשמור את הכסף, יותר חשוב שתשים אותו במקום בטוח ונגישה ושתוכל לקבל את מה שמגיע לך
מאוד מפליא אותי מה שאתה כותב, חשבתי שדווקא בתי ההשקעות בארץ שנתונים תחת הדין הישראלי יהיו יותר בטוחים ונגישים, מה גורם להם לא להיות כאלו?

האם אתה רוצה ללמוד איך מגישים דו"ח שנתי לבד?
לא למדתי כלום על הנושא, זה מרגיש לי מסובך, עם המון תקנות שמתעדכנות וצריך לעקוב אחריהן, איפה מתחילים בכלל?

daat99

מייסד
מנהל
מה גורם להם לא להיות כאלו?
מציאות טכנית.
בניגוד לאינטראקטיב ברוקרס, הם לא חברים בבורסה האמריקאית ולכן הם צריכים לשכור שירותים של נציג שחבר בבורסה האמריקאית (כגון אינטראקטיב ברוקרס).
בשל הפירוד הזה, רישום הנכסים שמתקבלים מפיצולים והתפצלויות (ולעתים נדירות, גם מדיבידנדים), לא משוקף ללקוח הקצה בצורה נכונה ופשוט "נבלע" בתוך החשבון הראשי של הגוף אצל הנציג האמריקאי.

לא למדתי כלום על הנושא
זה מרגיש לי מסובך
לא יודע מה אתך אבל כל נושא שלא למדתי עליו כלום בכל חיי תמיד הרגיש לי מסובך לפני שלמדתי עליו.
זה כמובן כולל:
* הליכה
* אכילה בלי שחלק משמעותי מהאוכל יגיע לרצפה
* רכיבה על אופניים
ועוד הרבה דוגמאות אחרות
נראה לי שכך החיים עובדים, לא?

איפה מתחילים בכלל?
דע זכויותיך של רשות המסים.

מומו

Well-Known Member
לא למדתי כלום על הנושא, זה מרגיש לי מסובך, עם המון תקנות שמתעדכנות וצריך לעקוב אחריהן, איפה מתחילים בכלל?
מצטרף למה שבעל הבית כתב למעלה
לענ"ד זה לא קלי קלות אבל עדיין לא בשמיים, ניתן ללמוד ולבצע לבד ולהתייעץ עם בעלי מקצוע
נכון שיש תקנות קטנות שמתעדכנות במשך הזמן, אולם הם לא ממוטטים את כל מה שלמדת שנה קודמת ורוב התקנות נשארות כמו שהיו

שאתה מתחיל להתעמק אתה מבין שיש גם תקנות שאפילו רו"חים לא מקפידים עליהם (ר"ע הגשה חצי שנתית שעדיין לא יצא לי להיפגש עם הבן-אדם שמגיש כך) או למשל שער שקל-דולר לכל עסקה (טופס 1325 נספח ה שמכיל את כל המכירות שביצעת) שרובם (כולל רו"חים) עושים לעצמם "חיים קלים" ומחשבים לפי שער ממוצע שנתי שקל-דולר

בהצלחה, יש לך כמעט שנה שלמה ללמוד את הנושא עד ההגשה בשנה הבאה :)

Aloha

Member
תודה לכל העונים. החכמתי :)
לאחר התלבטות ארוכה, החלטתי לעבור לIBKR ולשלם לרואה חשבון (מסיבות שלאו דווקא קשורות לתיק ההשקעות).

אבל כשביקשתי מבית ההשקעות שלי להעביר את הפוזיציות הקיימות לIBKR, בבית ההשקעות אמרו שזה לא אפשרי, איך בכל זאת אפשר לעשות את זה? העברה לבנק ומשם לאינטראקטיב?

שאלת המשך:
אני בעלים של מניה של חברת קוקה קולה,
הברוקר, הבנק וכו הוא רק "רשם" שמספר שירות לבעלי מניות של חברות.
איך הוא אומר שזה לא אפשרי להעביר את המניה ? איפה בכלל אני שואל אותו ולא דורש ממנו פשוט להעביר את מה ששלי ואצלו במשמורת למי שאני אומר לו ?

תודה

daat99

מייסד
מנהל
איך בכל זאת אפשר לעשות את זה?
אם אתה רוצה להילחם אז תלונות חוזרות ונשנות לרשות המפקחת עם הפניית התלונות לבית ההשקעות עד שהם יסכימו.
אם לא אז:
העברה לבנק ומשם לאינטראקטיב
איך הוא אומר שזה לא אפשרי להעביר את המניה ?
1. הוא משקר - זה אפשרי ברמה הטכנית והחוקית
2. הוא לא רוצה לאפשר אז עבורך זה לא אפשרי

סטרבו

Well-Known Member
מבחינת החברה המניה לא שלך בכלל כי לא רכשת אותה ישירות דרך המייצג שלה
מה ???
אז אם מחר כל העולם קורס ונעלם,
איך אני מוכיח שאני אחד הבעלים ?
האם מבחינת IB המניה שלי או שהם מחזיקים בה ורק רושמים אותי כ"מוטב", כמו שמי שמחזיק ביטקויין דרך קויינבייס בעצם לא מחזיק ביטקויין...

ואם אני רוצה להחזיק במניה עצמה, איך אני עושה זאת ?

תודה ושנה טובה לכולם

koko

Member
אבל כשביקשתי מבית ההשקעות שלי להעביר את הפוזיציות הקיימות לIBKR, בבית ההשקעות אמרו שזה לא אפשרי, איך בכל זאת אפשר לעשות את זה? העברה לבנק ומשם לאינטראקטיב?
חצוף ושקרן מי שאמר לך את זה.
יצא לי בעבר לעשות את זה.

daat99

מייסד
מנהל
איך אני מוכיח שאני אחד הבעלים ?
אתה מקווה שמאגר המידע של הגוף הישראלי נשאר תקין ושמונה מנהל מורשה לטיפול בחברה מטעם הרשויות.
האם מבחינת IB המניה שלי או שהם מחזיקים בה ורק רושמים אותי כ"מוטב", כמו שמי שמחזיק ביטקויין דרך קויינבייס בעצם לא מחזיק ביטקויין...
אינטראקטיב הם חברי בורסה ולכן הם רושמים "בספרי הבורסה" את מי שהם מכירים.
אם יש לך חשבון ישירות מולם (לא דרך צד ג'), אז זה אתה.

ואם אני רוצה להחזיק במניה עצמה, איך אני עושה זאת ?
דרך הגוף הרשמי שרושם את המניות של החברה.
בלועזית: Transfer Agent.
כל חברה בוחרת את הגוף שיעשה זאת עבורה.

תודה ושנה טובה לכולם
גם לך :)

חצוף ושקרן מי שאמר לך את זה.
יצא לי בעבר לעשות את זה.
מבחינת הנהלים הפנימיים שלהם, "זה לא אפשרי".
מבחינת החוק ומבחינת היכולת הטכנית, זה בהחלט אפשרי.

נ.ב.
כשמתעקשים להיות לקוחות אצל גוף שמראש מגדיר את היכולת להפסיק לקבל ממנו שירות כקשה ו/או יקרה (כגון בתי ההשקעות בארץ) אז אין סיבה לצפות שהם יקלו על התהליך של ניתוק יחסי לקוח/ספק.
האינטרנט מלא היום והיה מלא גם בעבר בסיפורי זוועה של לקוחות שעזבו את הגופים הללו.

אינטראקטיב הם חברי בורסה ולכן הם רושמים "בספרי הבורסה" את מי שהם מכירים
איך אני מחזיק הוכחה שאני בעל המניות של החברות שאני מחזיק ?
למקרה שמגיע משבר המשברים, הכל קורס ועדיין, אני רוצה להוכיח כשהשמש שוב תזרח, שאני אחד הבעלים ? :)
האם יש קובץ שאפשר להדפיס מ IB שמאשר זאת לפי הספרים של הבורסה וכו ?

תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
איך אני מחזיק הוכחה שאני בעל המניות של החברות שאני מחזיק ?
הדרך היחידה היא לקנות אותם ישירות מהגוף שהחברה הגדירה ולא דרך הבורסה.
למקרה שמגיע משבר המשברים, הכל קורס ועדיין, אני רוצה להוכיח כשהשמש שוב תזרח, שאני אחד הבעלים ? :)
במקרה הזה, תגיד תודה אם בכלל תהיה משמעות למניות (או לרישום בטאבו לצורך הדיון).
אני לא בטוח שאתה מבין עד כמה התרחיש הזה חמור אבל אני מבטיח לך שאם הוא יתממש אז ממש לא יעניין אותך איך אתה "מוכיח בעלות על מניות שלא קיימות".

האם יש קובץ שאפשר להדפיס מ IB שמאשר זאת לפי הספרים של הבורסה וכו ?
לא - רק הדו"ח של IB שהוא "של IB" וניתן לזיוף בקלות ולא ניתן לאימות ללא המערכות של IB.

למעלה תחתית