חלוקה ראשונה של תיק דיבידנד

שוב שלום,בסינון
עולות לי 6 חברות שעומדות בפרמטרים לקניה,
מכיוון שזאת הקניה הראשונה, האם אני קונה כל אחת ב 100% חלקי 6,
או שיש לתת משקל מסויים לפרמטר מסויים בחלוקה ?

לדוגמא, בסינון שלי עלו JNJ ו OZK
שתיהן עם תשואה שווה, אבל DGR, EPS Payout ו P/E מוצלחים יותר אצל OZK
(בבדיקה ביאהו הרגע, זה השתנה מאז האקסל...)

נערך לאחרונה ב:

Revenue

Active Member
שוב שלום,בסינון

הי,
אני מחלק באופן שווה
אני לא נותן משקל עודף על תשואה או פרמטרים אחרים שיכולים להשתנות בכל רבעון..
בהצלחה

לופטי

Well-Known Member
שוב שלום,בסינון

אתה לא חייב לקנות מיד את כל ה6

daat99

מייסד
מנהל
זו החלטה מאוד אישית ואין כאן נכון/לא נכון.
כשהקמתי את תיק דיבידעת אני ביצעתי כניסה בשלבים כך שבכל פעם רכשתי מניות של חברה אחת בסכום שהחלטתי עליו מראש.
הסיבה נעוצה בהדגמת הפסיכולוגיה שמתלווה לטכניקת המיצוע שבה:
* אם יש התרסקות מייד בהתחלה אז המשקיע עדיין לא הכניס את רוב כספו ולכן לא מפחד כל כך
* אם אין התרסקות מייד בהתחלה אז המשקיע התרגל להיות מושקע בשוק וכשההתרסקות תגיע אז הסבירות שלו לשרוד אותה גדלה

בתיק דיבידעת אני החלטתי להקצות לכל רכישה 1000 דולר ואני עדיין עושה זאת עד היום אז מה שאני עשיתי זה לרכוש מניות של חברה אחת ב-1000 דולר בכל פעם.

Weighting

Observe that the stocks in the above portfolio are held at equal dollar weighting. Thatʼs the rule. Why? Sad to say, you never really know in advance which will be the best and which will be the worst (if you did, youʼd only buy the best!). Weʼve found that equal dollar weighting is the appropriate way to run a portfolio, no matter how many stocks are held. If you want to hold fifty stocks, each will be weighted at 2% of the total dollars. As noted above, the fewer stocks you hold, the more conservative each individual issue should be

SIN

Well-Known Member
דעת בודק מה ממוצע הדיבידנד הכללי בתיק. כל נייר מעל בחשיפת יתר וכל נייר מתחת בחשיפת חסר, בהינתן מקרה של פגיעה בדיבידנד.

במילים אחרות, דעת לא רוצה שיהיה מצב שבו חנזק שנגרם לו מחברה שמפסיקה לחלק דיבידנד מאיזשהי סיבה, נמצאת בחשיפת יתר בתיק, קרי , מעל ממוצע הדיבידנדים בתיק.
כך , ממצעים את הסיכון ושואפים שהדיבידנד מכולן יהיה פחות או יותר זהה כך שהתיק ישרוד פגיעה בחברה אחת (או 2 בהתאם להנחות העבודה של תיק דיבידעת) והיא לא תשפיע בצורה משמעותית על ההכנסה החודשית או גדילתה הממוצעת.

לכן דעת מסתכל על הממוצע בתיק, רואה אילו חברות בסינון הן מעל, וזאת שמתחת מאזנת את חשיפת היתר שקיימת בשאר המניות בתיק - HRL במקרה הנ"ל.

SIN

Well-Known Member
מאזן בראי הדיבידנד, זה לא אומר כלום על המשקולות של המניות כי התזרים הוא פונקציה של תשואת הדיבידנד (יכול להיות שיש לך יחידה אחד של חברה ש"ע ל10000 שנותנת 1% תשואה ואחרת ששווה 5000 עם 2% תשואה - מבחינת דעת הסיכון בשתיהן שווה אבל משקולות שונות לגמרי).

אז הוא מאזן תזרים ?
בנקודת האיזון, כל חברה נותנת את אותו x דיבידנד ב $, ללא קשר למחיר המניה או אחוז הדיבידנד.
הבנתי ?

SIN

Well-Known Member
בגדול זה הרעיון ברמת העיקרון.
בפועל, החברות לא בדיוק נותנת את אותו X דיבידנד כי הסכום שמוקצה לרכישה קבוע נומינלית (1000 דולר), והוא קונה X מניות שנותנות Y דיבידנד, ובכל מניה ורכישה הנתונים שונים בהתאם לתנאי השוק.

האיזון הוא מול ממוצע הדיבידנד של התיק, שמשקלל את סך המניות בתיק, ולכן כל פעם התלות בחברה אחת ספציפית או קבוצה מצומצמת של מניות הולכת וקטנה מבחינת סך התזרים והשאיפה היא שכולן יהיו פחות או יותר זהות תזרימית, כך שהתיק לא יהיה תלוי בעיקרו בחברה או מספר קטן של חברות שמחוללות את רוב התזרים מהתיק.

daat99

מייסד
מנהל
אבל אתה מאזן בכל קניה
אני לא מאזן בכל קניה ואני לא מתייחס לשווי בכלל.

מאזן בראי הדיבידנד
גם לא.
בשביל לאזן אני צריך לוודא שהדיבידנד דומה בכל החברות ואני ממש לא עושה זאת.

בנקודת האיזון, כל חברה נותנת את אותו x דיבידנד ב $, ללא קשר למחיר המניה או אחוז הדיבידנד.
אם אתה מדבר על איזון תזרימי אז כן - ואני לעולם לא מבצע פעולות שמובילות אותי לנקודה הזו.
אם אתה מדבר על איזון שווי כמו בציטוט שהבאת אז לא.

בוקר טוב
אשמח להסבר מה זאת חשיפת היתר וכיצד מאזנים אותה הקניה ראשונה של 6 מניות בעלות מחיר שונה ותשואה שונה. ולמה.
תודה

למעלה תחתית