מעקב אחר התיק

daat99

מייסד
מנהל
כבר יצא שגיליתי שחסר משהו בתלוש וגם יצא שגיליתי בעיה בחיוב האשראי (לאו דווקא של חברת האשראי עצמה), אבל ב-IBKR עוד לא יצא לי.
+1
גם היו לי בעיות בקרנות השתלמות, חשבון השקעות ישראלי וכו'...

ממרומי ניסיונך וידיעותיך אתה לא חושש שאם תלמד עוד באותו נושא זה כבר עלול להזיק?
ככל שלומדים יותר מגלים שיודעים פחות :)

איפה אני רואה דו"ח מפורט של איזו חברה שילמה לי דיבידנד מתי ?
אינטראקטיב ברוקרס - דו"ח רגיל.

SIN

Well-Known Member
ועל זה הגבתי ששיטת החיזויים עבורי היתה מערערת את הביטחון.

כמו שתמיד אנחנו אומרים שהפסיכולוגיה תמיד תנצח. האם אתה לא חושש שבפעם הבאה למשל שתפתח את הפורטפוליו אצלך ותבחין בחברה X שיש לך אותה כבר כמה שנים טובות והיא תקועה מאחורה הרבה אחרי הממוצע החזוי...
האם זה לא היה מתחיל ב

ומהר מאוד היה עובר

?
אם לא הבנת, הבעיה היא בהסבר שלי :)

המשפט שכתבת מתבסס על הרבה פעולות שרשרת שמובילות האחת לשניה רק שהן מבוססות על הנחה אחת שלא קיימת.
לא יכול להיווצר מצב שבו
כמה שנים טובות והיא תקועה מאחורה הרבה אחרי הממוצע החזוי
פשוט מהעובדה שהממוצע "נושם" ונע כל הזמן קדימה כלומר מתעדכן מדי שנה ל-20 שנים הבאות.
לכן, אין מידע היסטורי (ואני גם לא שומר כזה כפי שציינתי) או השוואה למידע היסטורי או ידיעה שמניה X "תקועה" באיזשהו מובן.
יתרה מכך, הואיל וגם אין יעד ממוצע לתיק, אין מול מה לבחון את זה.
מדובר בשיקוף המצב הנתון עם חזוי קדימה שעומד בפני עצמו (כאמור עם נקודות מעניינות בציר הזמן בהקשרי עצמאות כלכלית חלקית או מלאה) ולא ביחס לאיזשהו משהו, ולכן המצב התיאורטי שתיארת לא קורה ולכן הוא גם לא יכול
מתחיל ב

ומהר מאוד היה עבור ל
או במילים אחרות אין משהו שגורם לאיזשהו צעד אופרטיבי כמו לא עמדתי ביעד X ולכן אני אעשה Y כפי שכתבתי

מומו

Well-Known Member
אני נוהג להשתמש בהפקדות מייד כשאני מעביר אותן ולכן אין ממש אפשרות שהפקדה "תעלם" או תיכנס בסכום נמוך יותר
סיכוי כמעט אפסי שהפקדה תעלם אצל אינטראקטיב, אבל למשל מקרה כזה אני מניח שהרוב כאן יסכים שאין לנו ממש סיכוי
ממה שהבנתי לקוחות אינטראקטיב שילמו עמלה יותר גבוהה ממה שהיו צריכים, שים לב שזה משנת 2015 ועד 2021... לא מעט זמן עד ש"עלו" עליהם

daat99

מייסד
מנהל
שים לב שזה משנת 2015 ועד 2021... לא מעט זמן עד ש"עלו" עליהם
במשך 6 שנים, לכל הלקוחות שלהם ועל כל הפעולות הפער הוא עדיין פחות משלושת רבעי מיליון דולר...
במציאות זה כנראה תורגם לפחות מסנט לפעולה :)

מומו

Well-Known Member
במשך 6 שנים, לכל הלקוחות שלהם ועל כל הפעולות הפער הוא עדיין פחות משלושת רבעי מיליון דולר...
במציאות זה כנראה תורגם לפחות מסנט לפעולה :)
ואתה מאמין שזה אכן היה רק 1 סנט לפעולה למרות שלאנשים רגילים כמונו מן המניין אין בכלל את היכולת לבדוק אם זה 1 סנט, 1 דולר או הרבה יותר?

ייתכן שהלקוחות בפועל שילמו הרבה יותר וכדי להשתיק את העניין או כדי לא לגרום למפולת/משבר/קריסה של אינטראקטיב העבירו את זה בצורה הזו

daat99

מייסד
מנהל
אתה מאמין שזה אכן היה רק 1 סנט לפעולה למרות שלאנשים רגילים כמונו מן המניין אין בכלל את היכולת לבדוק אם זה 1 סנט, 1 דולר או הרבה יותר?
בהתחשב בכך שהעמלה שגובה הבורסה היא בין אלפית למאית הסנט - אני בספק רב אם זה מגיע לסנט לפעולה.
בכל מקרה ל-SEC יש יכולת לדעת והם הגיעו לסכום הנתון - לא הלקוחות.

ייתכן שהלקוחות בפועל שילמו הרבה יותר וכדי להשתיק את העניין או כדי לא לגרום למפולת/משבר/קריסה של אינטראקטיב העבירו את זה בצורה הזו
להיפך - ל-SEC יש אינטרס להוריד על חברות פטיש 10 טון בשביל להראות שהם באמת מתפקדים (בעיקר אחרי הונאות ענק כגון אנרון ומיידוף).

מומו

Well-Known Member
כיאה לשיחה בין חברים הפוסט גלש למחוזות מדהימים אחרים ושכחנו את פות"ש :(
@talco איך התקדמת? בדקת את הקישורים?

נשמח לתובנות שהגעת אליהם בחקירה שעשית...

לופטי

Well-Known Member
מעניין מאוד. שמעתי לא מעט חברים שעושים את זה ולא ממש הבנתי את דרכי הפעולה.
אסביר את השאלה, מה מטרת האקסל? האם לראות שבדיעבד לא חרגנו מהתקציב או שזה אקסל שעוזר לך להחליט כמה מותר לך להוציא בחודש הבא?

האם מתעד את כל סוגי ההכנסות (משכורת, קצאות, דיבידנדים וכו') או רק דיבידנדים?
האם כל סוגי ההוצאות או רק קבועות? בלת"מים?
מטרתו להציג בצורה פשוטה מה מצבנו: הכנסות מול הוצאות (בחלוקה למשתנות וקבועות)
ההכנסות כוללות רק את הנטו, וההוצאות כוללות הכל (למשל רכישה בתווי שי נכנסת כהוצאה ללא הכנסה. כן, העיוות במודע)
ההוצאות מחולקות לסעיפים עיקריים כדי לא להפוך את התיעוד למייגע

בסה״כ אנחנו כבר מורגלים לזה (עוד מ2014..) כך שמדובר בפעולה פשוטה שלא גוזלת יותר מרבע שעה בחודש
לאחרונה גילינו שלתיעוד גם יתרון פסיכולוגי שאני מניח שלא צריך להרחיב עליו

מומו

Well-Known Member
מטרתו להציג בצורה פשוטה מה מצבנו: הכנסות מול הוצאות (בחלוקה למשתנות וקבועות)
ההכנסות כוללות רק את הנטו, וההוצאות כוללות הכל (למשל רכישה בתווי שי נכנסת כהוצאה ללא הכנסה. כן, העיוות במודע)
ההוצאות מחולקות לסעיפים עיקריים כדי לא להפוך את התיעוד למייגע

בסה״כ אנחנו כבר מורגלים לזה (עוד מ2014..) כך שמדובר בפעולה פשוטה שלא גוזלת יותר מרבע שעה בחודש
תודה רבה על השיתוף
אני מניח שאתם לא מתעדים "סתם בשביל הכיף" ו"שורפים" רבע שעה מהחיים החשובים שלכם. לכן אני עדיין לא הצלחתי להבין מה המטרה - מה הכוונה "לדעת מה מצבנו"?
אולי אני מאוד מוזר, אבל אם אני רוצה לדעת מה המצב אצלי - אני פשוט מסתכל על חשבון הבנק/הארנק ורואה אם נשאר שם משהו
עד כמה האקסל הזה בא לידי ביטוי? הרי אני מניח שאתה יודע אם המצב שלך מצוין / ככה ככה / על הפנים גם בלי למלא אקסל

לענ"ד אקסל כזה יכול לעזור אם אני לפני הוצאה לא רגילה (מקרר, מחשב, רכב, בריתה של הבת, בר מצווה של הבן, חתונה של הנכד וכו') לכלכל את צעדיי להמשך

אגב, בחלק של ההכנסות אתה מתעד כל דיבידנד בנפרד שמתקבל למרות שלא משכת מחשבון ההשקעות? או רק שבוצעה משיכה לחשבון הבנק ואז הכסף נזיל ומוכן לשימוש?

לאחרונה גילינו שלתיעוד גם יתרון פסיכולוגי שאני מניח שלא צריך להרחיב עליו
לפי דעתי זו הסיבה העיקרית והמרכזית שבגינה כדאי להכין אקסל כזה. כל השאר אלו סיבות משניות ונלוות שקפצו על העגלה לאחר מכן.

daat99

מייסד
מנהל
אם אני רוצה לדעת מה המצב אצלי - אני פשוט מסתכל על חשבון הבנק/הארנק ורואה אם נשאר שם משהו
התבוננות שכזו לא עוזרת לך להבין לאן הלך הכסף בפועל כך שהיא מספקת מעט מאוד מידע שאפשר לפעול לפיו.

בהתבוננות שכזו למשל לא ניתן לגלות שההוצאות על X הן חריגות בגודלן ולכן לא ניתן להקצות כמה דקות על לנסות להבין איך אפשר לצמצם את ההוצאות על X ועדיין לקבל את מה שרוצים.

אני באופן אישי לא מנהל רישום הוצאות/הכנסות כי עבורי הוא מעיק אבל אני בהחלט מכיר ביתרונות שלו.
מבחינתי כל עוד מצבי הפיננסי תקין אז אני מוותר על אותו הרישום בידיעה שאני לא אזהה את הנקודות שטעונות שיפור.

לפי דעתי זו הסיבה העיקרית והמרכזית שבגינה כדאי להכין אקסל כזה. כל השאר אלו סיבות משניות ונלוות שקפצו על העגלה לאחר מכן.
הפסיכולוגיה תמיד מנצחת - לא משנה איפה :)

מומו

Well-Known Member
בהתבוננות שכזו למשל לא ניתן לגלות שההוצאות על X הן חריגות בגודלן ולכן לא ניתן להקצות כמה דקות על לנסות להבין איך אפשר לצמצם את ההוצאות על X ועדיין לקבל את מה שרוצים.
ולכן לא הצלחתי להבין מה היתרון בלבצע את התיעוד חודש אחרי חודש. כי אם אני רוצה לשפר משהו - אני עוקב אחריו למשך תקופה מסוימת, משפר את מה שצריך ואחרי שהצלחתי לשפר ממשיך לחיות רגיל.
מצמצמים איפה שאפשר, להפסיק לקנות אוכל זה גם שיפור אבל לא לשם אנחנו מכוונים ולכן אין משמעות לשפר עד אין קץ

פסיכולוגי - כמובן, ולכן חשבתי שזו הסיבה העיקרית של @לופטי שאר הדברים זה רק תוספות נחמדות למנה העיקרית :)

daat99

מייסד
מנהל
מה היתרון בלבצע את התיעוד חודש אחרי חודש. כי אם אני רוצה לשפר משהו - אני עוקב אחריו למשך תקופה מסוימת, משפר את מה שצריך ואחרי שהצלחתי לשפר ממשיך לחיות רגיל.
כוחו של הרגל ושיפור תמידי :)

להפסיק לקנות אוכל זה גם שיפור אבל לא לשם אנחנו מכוונים
נכון אבל אם יש דרך אחרת להשיג את אותו האוכל (עם אותה האיכות) בפחות אז למה לא?
אולי נפתחה חנות חדשה וזולה יותר ליד הבית ובלי לבדוק לא נדע?
אולי פרסמו חבילת אינטרנט חדשה?
וכו'

בכל מקרה, כפי שציינתי - אני לא עושה זאת.

פסיכולוגי - כמובן, ולכן חשבתי שזו הסיבה העיקרית של @לופטי שאר הדברים זה רק תוספות נחמדות למנה העיקרית :)
זה נכון לכל דבר בחיים.
בני האנוש מקבלים החלטות על סמך הפסיכולוגיה ואז מתרצים אותן באמצעות בחירת עובדות סלקטיבית :)

לופטי

Well-Known Member
אולי אני מאוד מוזר, אבל אם אני רוצה לדעת מה המצב אצלי - אני פשוט מסתכל על חשבון הבנק/הארנק ורואה אם נשאר שם משהו
עד כמה האקסל הזה בא לידי ביטוי? הרי אני מניח שאתה יודע אם המצב שלך מצוין / ככה ככה / על הפנים גם בלי למלא אקסל
2 דוגמאות אמיתיות להמחשה:
1. שמנו לב שבמשך מספר חודשים עלויות הסופר גבוהות מהממוצע ב2022 (מפתיע מישהו?). החלטנו לפצל את הקנייה ל2 רשתות. באחת: קונים מוצרים "יבשים" (למשל קמח, סוכר, שמן זית, דבש, ביצים) ובאחרת פירות, ירקות ומוצרי חלב. השינוי? ממוצע של ~2500 שקלים לחודש בין ינואר לאפריל, ירדנו ל 1700 במאי. בשבוע הראשון של יוני הסכום היה 330 שח. גם אם נניח שיש עוד 4 סופ"ש של קניות ביוני, ונניח שהקנייה הממוצעת תהיה 400 שח בשבוע, עדיין הסכום החודשי יהיה נמוך מהשליש הראשון של השנה (ושנינו יודעים מה נעשה עם אותו החסכון:cool:)
2. בשנה שעברה היו לנו כמה חודשים טובים של עצלנות שלא הכנו קופסאות לעבודה של אשתי למהלך השבוע. היא הזמינה בכל יום דרך סיבוס והייתה צריכה להשלים כך שבמצטבר החודשי עלויות הסיבוס בכרטיס האשראי היו כ 300 שח. אמרנו מספיק. הפסקנו את ההזמנות והכנו מעט יותר בסופש להמשך השבוע. כמובן שלא חסכנו את כל אותם 300 השקלים בחודש, אבל העלות האלטרנטיבית כמובן שלא הגיעה לסכום הזה

לענ"ד אקסל כזה יכול לעזור אם אני לפני הוצאה לא רגילה (מקרר, מחשב, רכב, בריתה של הבת, בר מצווה של הבן, חתונה של הנכד וכו') לכלכל את צעדיי להמשך
אנחנו יכולים להעריך ברמת וודאות דיי גבוהה את העלויות שיהיו לנו בכל חודש (כאמור לפי סעיפים) ואת התזרים החופשי הצפוי במהלך השנה

אגב, בחלק של ההכנסות אתה מתעד כל דיבידנד בנפרד שמתקבל למרות שלא משכת מחשבון ההשקעות? או רק שבוצעה משיכה לחשבון הבנק ואז הכסף נזיל ומוכן לשימוש?
אנחנו מתעדים רק משכורת נטו מעבודה (יש אקסל אחר עבור הדיבידנדים)

לא ידענו את זה כשהיינו בני 24 ובנינו את הקובץ :)

daat99

מייסד
מנהל
גם אם נניח שיש עוד 4 סופ"ש של קניות ביוני, ונניח שהקנייה הממוצעת תהיה 400 שח בשבוע, עדיין הסכום החודשי יהיה נמוך מהשליש הראשון של השנה (ושנינו יודעים מה נעשה עם אותו החסכון:cool:)
נטרלת את החגים?

לא ידענו את זה כשהיינו בני 24 ובנינו את הקובץ :)
ההצלחות הכי משמעותיות בחיים מגיעים כשהם פועלים לפי הפסיכולוגיה בלי להיות מודעים לכך.
ניסוי המרשמלו הוא דוגמא מעולה לכך שאפילו ילדים קטנים יכולים אינטואיטיבית להבין שהם צריכים לא להסתכל על המרשמלו בשביל לא לאכול אותו.

מומו

Well-Known Member
@לופטי, תודה רבה רבה על השיתוף!

המקרים מהמציאות שהבאת ממחישים עד כמה חשוב להיות במעקב תמידי, גם אם אין ח"ו בעיית נזילות

מומו

Well-Known Member
קישור 1
קישור 2
קישור 3
קישור 4 שתי ההודעות האחרונות שלי שפירטתי קצת יותר
קישור 5 קובץ של תיק דיבידעת
כהמשך לאינסוף רעיונות לתיעוד ומעקב קבלת הדיבידנדים, הכנסתי מספר שיפורים (חלקם כבר ציינתי בפוסטים קודמים) שחוסכים עבורי זמן רב

נתחיל מגיליון פשוט בשם Dividends, הנתונים נשלפים מ-IBKR ונכנסים באופן אוטומטי** לעמודות:
סימבול, תאריך, סכום דיבידנד שהתקבל (הסה"כ שהתקבל מכל חברה כפי שמופיע בסטייטמנט)
עמודה אופציונלית (לכלב עם הזנב המכושכש ;)) - אחוז המס ששולם במקור [נוסחה]

גיליון נוסף עבור המעקב שנראה כך:
744
מקרא שורות \ עמודות:
עמודה A - רשימת הסימבולים
עמודה B - כמות היחידות העדכנית לכל סימבול
מעמודה C שורה 4 והלאה - סכום הדיבידנד הצפוי. אני משתמש בנוסחה פשוטה בכל תא (כמות היחידות כפול סכום הדיבידנד שהתקבל פר יחידה). ניתן גם בלי נוסחה, אבל בגיליון זה רציתי לשמור תיעוד יותר מדויק (צריך לזכור שגיליון Dividends מכיל רק את הסה"כ)
שורה 1 - נוסחה SUM לכל עמודה, למשל תא C1 יכיל נוסחה SUM(C4:C10) וכן הלאה. ניתן להסתיר שורה זו כי שהכל תקין היא זהה לשורה הבאה
שורה 2 - נוסחה "מורכבת" SUMIFS שמחשבת את הסה"כ מגיליון Dividends לכל חודש (למה סה"כ ולא VLOOKUP פשוט? כי יכול שהדיבידנד התקבל ב2 שורות [ Payment In Lieu Of Dividends \ Dividends ] ואם רוצים להמשיך לשחק עם הזנב של הכלב אז אפשר לחשב נטו לאחר מס)
סכום שמופיע ב-Bold - אופציונלי, בחודש זה בע"ה תהיה \ היתה הגדלה

מקרא צבעים:
אדום בשורה 2 - הסכום בשורה 1 ובשורה 2 לא זהה. יכול להיות שקיבלתי יותר ממה שציפיתי? (כן לדוגמה אדום בתא E2, כי שכחתי להוסיף את הרכישה האחרונה שביצעתי של חברה H) או קיבלתי פחות ממה שציפיתי? (כן, לדוגמה אדום בתא F2, כי החודש עוד לא הסתיים ולא קיבלתי את כל הדיבידנדים)
אדום בהיר משורה 4 עמודה C והלאה - לא קיבלתי את הסכום שמופיע באותו תא. זהו צבע ברירת המחדל המוגדר באופן ידני. פרטים בהמשך...
ירוק משורה 4 והלאה - קיבלתי בדיוק את הסכום המופיע בתא

כל הצבעים חוץ מהאדום הבהיר מוגדרים כעיצוב מותנה, מעניקים תמונת מצב מהירה אם הכל תקין

** שימוש ב-Flex Query וסקריפט בגוגל שולפים אוטומטי על בסיס יומי\שבועי\חודשי את כל הדיבידנדים שהתקבלו וממלאים את גיליון ה-Dividends

אחרי כל ההגדרות, זה כל מה שנשאר לבצע באופן ידני:
א. פתיחת שנה - העתקה של 12 עמודות משנה קודמת
ב. רכישה חדשה - להוסיף שורה בגיליון המעקב, והזנה של הנוסחה ב4 הרבעונים הבאים בצבע אדום בהיר ברירת מחדל
ג. אם יש אדומים - בודקים ובע"ה מגלים הפתעה (לא מתנגד אף פעם לקבל דיבידנד בונוס :))

הארות ורעיונות לשיפור התקבלו בברכה

נערך לאחרונה ב:
למעלה תחתית