פתרונות רכב למשפחה מרובה

סטרבו

Well-Known Member
שלום חברים,
דיבר איתי חבר לאחרונה' אמור להיוולד לו בקרוב ילד נוסף בע"ה, והמשפחה תתרחב מעבר לקיבולת הפרייווט.
שאל לדעתי איזה פתרון תחבורתי כדאי להם, הם מחזיקים רכב אחד, כרגע פרטי רגיל.
התכנית שלהם כרגע להישאר עם הרכב הרגיל, עד שיראו מה הצורך בדיוק ואז יקבלו החלטה.
רוב הנסיעות שלהם הם אדם יחיד לעבודה , לפעמים נוסעים עם הילדים (לא כולם דווקא).
נוסעם לטיולים משפחתיים אחת לחודשיים בערך.
האפשרויות שדיברנו עליהן:
1. לשמור את הפרייוט האחד. לנסוע איתו בלבד. אם צריך לנסוע וזה לעיתים רחוקות רק, לקחת רכב מההורים שגרים קרוב\לשכור רכב.
2. לקנות פרייוט שני. לנסוע באחד לרוב, והשני רק לפי הצורך.
3. לקנות רכב 7 מקומות חדש. מחיר חודשי יותר מהמשכנתא שלו, ביטוח יקר מאוד, אולי חשמלי אז לפחות בלי דלק, טסט יקר.
4. 7 מקומות ישן יותר. בעיות משלו ועדיין מחיר יקר (יותר מפרייוט), בנזין, צריכת דלק גבוה מאוד, ביטוח יקר, טסט יקר וכו.

אגב, יכול לקבל ליסינג מהעבודה, אבל המחיר שם גם יקר מאוד.

אמרתי איוועץ בקהילה. למישהו יש ניסיון בנושא הזה? מה החלטתם לעשות?
האם יש לכם רעיונות אחרים אולי? ומה דעתכם על כל אחת מהנקודות?

נערך לאחרונה ב:

talco

Well-Known Member
שיהיה בשעה טובה.
בסופו של יום, זה שיקולים פרסונליים של תקציב מול נוחות. רק על עצמי ידעתי לדבר, ולענ"ד הייתי מתחיל עם דפ"א 1 כי היא הפיכה והכי חסכונית.
אם דברים מסתדרים וזה נוח, מה טוב.
אחרת כנראה הייתי קונה עוד פרייבט ואז זה היה נותן לי ולבת הזוג גמישות של רכב נוסף.
החסרון הבולט של זה כשבפעם ב-... שיוצאים כל המשפחה לטייל הם יאלצו להתפצל ולשלם דלק כפול.
הכל שיקול של מה יותר נוח - שיש עוד רכב נוסף לסידורים קטנים כשבן הזוג השני עם הרכב או כשכל המשפחה יוצאת לטיול שכולם יהיו ביחד.

לופטי

Well-Known Member
יש לנו 2 בנות בגילאי הגן ומחזיקים 2 רכבים (דפא 2)
הסיבה העיקרית היא גמישות- עבודה מהבית, חופשיות ביציאה וחזרה הביתה

אני לא יודע מה שיקולי התקציב שלו, אבל באופן כללי אני ויתרתי על ליסינג. את הרכב השני קנינו במחשבה שהוא יכול להספיק גם ל3 כסאות כדי להמנע מקניית רכב 7 מקומות בעתיד

daat99

מייסד
מנהל
@סטרבו
אני לא מנוסה בנושא בעצמי אבל ביררתי בשבילך מול אנשים שאני מעריך את דעתם ונמצאים במצב הזה גם כן.

דבר ראשון הם רצו להזכיר שאם רוכשים רכב 7 מושבים אז צריך לקחת בחשבון שכמעט ואין מקום בתא מטען לציוד - בעיקר לא עבור טיולים.
לצורך כך ראוי לשקלל כחלק מהרכישה גם גגון (ואולי גגון עמיד לגשם בהתאם לציפיות הזוג).

מבחינת האלטרנטיבות השונות זה בעיקר שיקול של עלויות.
הם שללו את האפשרות הראשונה מכיוון שבמצב שלהם מדובר בעיקר בילדים קטנים כך שכמות הנסיעות עם כל הילדים היא משמעותית יותר מאשר פעם בחודשיים.

האפשרות השנייה גם נשמעה להם כמחטיאה את המטרה מכיוון שבטיולים ובילויים משפחתיים ישנה חשיבות לכך שכל המשפחה תהיה ביחד והפרדת המשפחה לכמה רכבים מחמיצה את ההזדמנות להתגבש גם בדרך כך שהנסיעה הופכת לנטל בלי יכולת להפוך אותה ל-"משחקי גיבוש" ע"י ההורה המיומן.

האפשרויות השלישית נמצאת מחוץ לטווח היכולת הפיננסית שלהם וכאן הם מפנים את הזוג לחשוב מה התקציב שהוא באמת מוכן להקצות לנושא כי עצם ההחלטה הזו תנטרל כמה אפשרויות שלא באמת ישימות.

הם בחרו באפשרות הרביעית בעצמם ולצורך קידומה הם התייעצו עם מכונאי רכבים מקצועי (שאני מאוד מעריך באופן אישי גם כן).

מניסיונו של אותו איש יקר שעיקר קהל לקוחותיו אלו משפחות מרובות ילדים (אתה בטוח מכיר את האוכלוסיה הרלוונטית) עלו בראשו כמה תובנות:
1. כמות התקלות ברכבים סיטרואן C4, שברולט אאוטלנדר ואופל זפירה הן גדולות מאוד ומשכך הוא ממליץ לא להתקרב לרכבים הללו
2. הרכב (הלא זול אבל לא קטסטרופה במחיר) שהוא למד להעריך על בסיס ניסיונו האישי כאיש מקצוע שטיפל בלא מעט רכבים שכאלו הוא הטויוטה ורסו

אני באופן אישי לא מבין בדברים הללו בכלל אז קח בחשבון שמה שכתבתי בהחלט יכול להיות תוצאה של משהו כזה:

סטרבו

Well-Known Member
רק בשמחות!
בסוף קנו רכב יד שניה 7 מקומות בהתאם לתקציב.
השיקולים שהכריעו היו בסופו של דבר-
הביחד של המשפחה, וחוסר רצון להחזיק שני רכבים.

סטרבו

Well-Known Member
יודע איזה לקחו והאם מרוצים?
לקחו סיטרואן סי 4.
אמר לי שמרוצים סך הכל - הרכב מרווח מאוד, במחיר זול.
אומר לי שהוא מקפיד על טיפולים שוטפים והרכב נוסע טוב.
האמת שהיה לי ניסיון פחות טוב בעבר עם רנו, ולא חזרתי לצרפתיות מאז, אבל לפי דבריו, אולי השתנו דברים.

moshe

Well-Known Member
נערך לאחרונה ב:
למעלה תחתית