מניות BRO ו- BMI

אין כפית

Active Member
בהינתן הבחירה בין לקבל את תשואת הדיבידנד של השוק לבין תשואת הדיבידנד של החברה אז מניות החברה עדיין נרכשות
יכול להיות שכיוון שהמניה היא חלק מהמדד, אז ברגע שהיא מגיע פחות או יותר לממוצע היא מצטרפת לכולם? כי בעצם כל בעלי המניות הפרטיים נטשו, ומי שנשאר זה רק מי שמחזיק את המדד עצמו? (ואז זה לא אומר הרבה על המניה)

daat99

מייסד
מנהל
כי בעצם כל בעלי המניות הפרטיים נטשו, ומי שנשאר זה רק מי שמחזיק את המדד עצמו?
משקיעי המדד לא משנים את התמחור, לא ללמעלה ולא ללמטה.
מי שמשנים את התמחור הם המהמרים והמשקיעים.
למשקיעים הכבדים יש עלות גבוהה של כניסה/יציאה מהשקעה ולכן הם מעדיפים השקעות ארוכות טווח (אם נצטט את וורן באפט: נצחיות) ועם עדיפות לקבלת תזרים שהם יכולים להשתמש בו בלי למכור מניות בשוק ולהצניח את המחיר.
כשהמשקיעים הכבדים לא מאמינים בחברה אז הם לא רוכישם אותה בכלל וכשמשלבים את המהמרים שבורחים אז המחיר יורד באופן דרסטי.
כשהמשקיעים הכבדים כן מאמינים בחברה אז הם מוכנים לרכוש אותה אם הם חושבים שהם יצליחו לקבל ממנה את הרווחים שלהם בדמות התזרים.
שילוב סך ההחלטות של המשקיעים הללו מייצר את מחירי כל המניות בשוק ומסיבה זו, תשואת הדיבידנד של השוק מייצגת את המוכנות שלהם לקבל תזרים.
כשהם באים ואומרים "אנחנו לא מוכנים לקבל פי-2 מחברה X" אז אני לא טורח לשאול למה ופשוט נמנע ממנה.
במקרה הנוכחי הם לא אמרו זאת.

Pink panther

Well-Known Member
עדכון לאור הקובץ החדש:
לאחר המיון קיבלתי תוצאות דומות לחודש שעבר.
האופציה על BMI נראית שהולכת להסגר מחוץ לכסף כך שלא אקבל את המניות.

רכשתי את מניות BRO היום. נאחל לנו בהצלחה.

מניח שדעת ירכוש החודש את BMI.

Pink panther

Well-Known Member
אני מאוכזב, כי המטרה שלי בסוף היא להגדיל את התזרים שלי ולא להיות מהמר אופציות.

זו פעם ראשונה שאני מתנסה באופציות ואני מרגיש שזו סטיה מההתנהלות הכלכלית הרגילה שלי ואני מרגיש עם זה פחות בנוח. כלומר, אני מרגיש שעברתי מהתנהלות של משקיע להתנהגות של מהמר ואני לא מרוצה מכך.
נכון שקיבלתי בבת אחת סכום של 800$, שהייתי מקבל בשנתיים במידה והייתי רוכש את המניה במחיר השוק, אבל זה לא שווה את ההפסד במידה והמניה הייתה בורחת כלפי מעלה (זכור לי הסיפור שלך לגבי JNJ).
מפה והלאה אחזור לרכישה רגילה במידה והתנאים שלי מתקיימים.

daat99

מייסד
מנהל
זו פעם ראשונה שאני מתנסה באופציות ואני מרגיש שזו סטיה מההתנהלות הכלכלית הרגילה שלי ואני מרגיש עם זה פחות בנוח. כלומר, אני מרגיש שעברתי מהתנהלות של משקיע להתנהגות של מהמר ואני לא מרוצה מכך.
אני באופן אישי מעדיף לרכוש במחיר השוק כשיש לי הון מספק ולהשתמש באופציות כשאני רוצה להתמנף זמנית (עד חודש) עם כספים שבדרך ועדיין לא הגיעו.
בצורה הזו אני יכול להתייחס לאופציות כאל "ניסיון להקדים רכישה" (שאולי יצליח ואולי לא) ולא כאל "פספוס רכישה".

moshe

Well-Known Member
נכון שקיבלתי בבת אחת סכום של 800$, שהייתי מקבל בשנתיים במידה והייתי רוכש את המניה במחיר השוק, אבל זה לא שווה את ההפסד במידה והמניה הייתה בורחת כלפי מעלה (זכור לי הסיפור שלך לגבי JNJ).

סליחה שאני שואל
אבל אלו הסכומים שצריך לשים כדי באמת לחיות מזה?
כי אני ממש רחוק מזה
ואני עובד קשה כדי בכלל לשים בצד

Pink panther

Well-Known Member
אבל אלו הסכומים שצריך לשים כדי באמת לחיות מזה?
על מנת להתקיים מהשקעות בשוק ההון יש להשקיע סדר גודל של כ 300-400 חודשי מחיה, זה נכון גם לתיק מחקה מדד ונכון גם לתיק דיבידנד.
כלומר, במידה ואתה מתכנן להוציא כל חודש 10,000₪ בפרישה. אתה צריך לחסוך 3-4 מליון₪.

daat99

מייסד
מנהל
עם ירידת תשואת הדיבידנד של מדד הסנופי לסדר גודל של 1% אני מסכים שסכום ההשקעה הנדרש גדל מאוד על מנת לחיות מדיבידנדים.
לא רק מדיבידנדים אם משכללים בפנים את העובדה שהנתונים של מחקר טריניטי הראו שצריך להמשיך ולקנות מניות אחרי הפרישה (הדיבידנד היה מעל 4% בתקופה שנבדקה ולפי המחקר את הפער בין 4% לדיבידנד צריך להשאיר בתיק כי מושכים רק את ה-4%).

כן, אבל את רוב הסכום לא תצטרך להביא מהבית.
בהחלט.
השוק מביא את הרוב המוחלט.

מומו

Well-Known Member
משקיעי המדד לא משנים את התמחור, לא ללמעלה ולא ללמטה
אתה בטוח?
חברה שנכנסת למדד \ צפי שתיכנס למדד - האם המחיר שלה לא יקפוץ בעקבות כך? וההיפך, אם חברה יצאה מהמדד \ יש צפי להוצאה מהמדד המחיר שלה צונח (בטווח הקצר), לא?
כל חודש שנכנסים מילארדים מהפנסיה\ קופ"ג שמשקיעות במדד - האם לא מחייבים את מנהלי הקרנות לרכוש בכל מחיר את החברות במדד?

אפשר בבקשה את הדרך בה אתם מחשבים כמה צריך, לכמה זמן ?
הדרך שלך בטוחה, רגועה ומלאה בביצי הפתעה בצורה דיבידנדים.
אתה לא חושב שהחישובים הללו סתם ישבשו לך את הדרך?

daat99

מייסד
מנהל
אפשר בבקשה את הדרך בה אתם מחשבים כמה צריך, לכמה זמן ?
מחקר טריניטי המקורי בדק *בעולם ללא מיסוי*, כמה היה אפשר למשוך בתקופה היסטורית שבה תשואת הדיבידנד היתה מעל 4.5% והגיע למסקנה שהיה ניתן למשוך רק 4% (שזה בפועל אומר שאת ה-0.5% הנותרים החוקרים השקיעו בחזרה במניות).
כשהרחיבו אותו על פני תקופה היסטורית שבה תשואת הדיבידנד היתה מעל 3%, הגיעו למסקנה שהיה ניתן למשוך רק 3% (שזה שוב אומר בפועל שאת הפער היה צריך להשקיע בחזרה במניות).

נוסיף לנתונים הנ"ל את הפרט הקרן שלא היה משבר רציני בכלכלה (פיטורים המוניים משולבים בהתרסקות מחירי מניות ארוכה ומחסור בכסף אצל הציבור) מ-2009 ונגלה שלא ניתן להסיק מסקנות ממחקרים שמתבססים על מכירות בכלל.

אדייק:
משקיעי המדד שמשקיעים בקרן משקל שוק לא משנים את התמחור בכלל.
אלו שמשקיעים בקרן משקל שווה כן עושים זאת אבל בצורה שמעלה את מחירי החברות הקטנות על חשבון מחירי החברות הגדולות.

חברה שנכנסת למדד \ צפי שתיכנס למדד - האם המחיר שלה לא יקפוץ בעקבות כך?
תיאורטית כן.
מעשית זה לרוב מוביל לתשואת חסר (ראה מחקרים של ג'רמי סיגל).

בכל מקרה, שינויי מדד קורים אחת לרבעון ואנחנו מדברים על שינויי תמחור תמידיים ברמת המילי-שניות ולכן אני לא התייחסתי לשינויים בהרכב המדד.

כל חודש שנכנסים מילארדים מהפנסיה\ קופ"ג שמשקיעות במדד - האם לא מחייבים את מנהלי הקרנות לרכוש בכל מחיר את החברות במדד?
בדיוק לפי משקל השוק (מאוד נדיר למצוא קרן משקל שווה) ולכן זה לא משפיע על התמחור של החברות שבמדד אחת מול השניה.

למעלה תחתית