עדכון הרשימה של ג'סטין

• פותח הנושא Aloha
  • פורסם בתאריך

Aloha

Member
אהלן, כיוון שהרשימה של ג'סטין מתעדכנת ברמה החודשית, יוצא שחלק מהנתונים בה לא מעודכנים ויכולים להשפיע מאוד על תוצאות הסינון.
אני מנסה למצוא דרך בה אוכל לגרום לקובץ להתעדכן בצורה פשוטה.

כרגע אני עושה את זה בהרבה עבודה שחורה:

העברה של הקובץ לGoogle Sheets, עדכון של עמודת המחיר על ידי הפונק' הבאה:
קוד:
=GOOGLEFINANCE(B7, "price")
עדכון של עמודת מכפיל הרווח על ידי הפונק' הבאה:
קוד:
=GOOGLEFINANCE(B7, "pe")
תמיד יש כמה מניות שזה לא עובד עליהם, עבורם אני לוקח את הנתונים מ FinViz, ו GuruFucus בצורה ידנית.

האם גם לכם חשוב שהקובץ יהיה מעודכן? ואם כן, כיצד אתם מעדכנים אותו לפני שאתם מתחילים בתהליך הסינון?

סטרבו

Well-Known Member
האם גם לכם חשוב שהקובץ יהיה מעודכן?
לא. הקובץ משמש רק לסינון ראשוני מבחינתי.
לאחר מכן, אני בודק במבט חטוף כל חברה ומצמצם את הרשימה עוד. לבסוף יורד לעומק (כמה שמספיק לי) על 2-3 חברות ומחליט מה לקנות.

לופטי

Well-Known Member
האם גם לכם חשוב שהקובץ יהיה מעודכן? ואם כן, כיצד אתם מעדכנים אותו לפני שאתם מתחילים בתהליך הסינון?
לא. אם לא היה שינוי מהותי בשוק, בעיקר מחיר המניה הוא זה שמשתנה במהלך החודש
אם תיקח את הקבצים שפורסמו בחודשים האחרונים תראה שרוב אותן החברות ימשיכו להופיע לך כמעט בכל חודש

לופטי

Well-Known Member
בדיוק, והוא משפיע על מכפיל הרווח, ועל תשואת הדיב, ששניהם חשובים לסינון, לכן אני רןאה חשיבות בעדכון הנתונים.
לי אישית מחיר המניה פחות חשוב, בעיקר כי הוא מושפע מגורמים חיצוניים שלא בהכרח יש להם קשר לביצועים העסקיים. לכן 2 הפרמטרים שציינת פחות חשובים לי

daat99

מייסד
מנהל
הוא משפיע על מכפיל הרווח, ועל תשואת הדיב, ששניהם חשובים לסינון, לכן אני רןאה חשיבות בעדכון הנתונים.
שניהם בסינון אבל חשיבותם פחותה לעומת הקריטריונים שאינם קשורים למחיר המניה כגון יחס חלוקה ורצף הגדלות.

למעלה תחתית