UMBF

עוברת את הסינון לפי הפרמטרים שלי,
מצד שני, בנק...
מצד שלישי, מחיר ברצפה ביחס לאחרות שעברו את הסינון
אשמח לשמוע מידע נוסף שרלוונטי

מומו

Well-Known Member
עוברת את הסינון לפי הפרמטרים שלי
מעולה, תתחדש ושיהיה בשעה טובה

מצד שני, בנק
ו...?
אם היית באמת חושש לישון איתם בלילה, אז היית אמור להוסיף לסינון שלך גם "בנקים" ואז השאלה בכלל לא היתה קיימת

מצד שלישי, מחיר ברצפה ביחס לאחרות שעברו את הסינון
לענ"ד זה בכלל לא שיקול. המחיר הוא מה שהשוק חושב כרגע על החברה. האם זה התמחור האמיתי?

בקיצור - הגעת לסט של קריטריונים שאתה מסנן איתם את החברות. סמוך על מה שהחלטת ולך עם זה בראש שקט. אולם אם עדיין יש בעיות של נדודי שינה - כנראה שהקרטריונים שהחלטת לא מתאימים לאופי ובמקומך הייתי חוזר ל"שלחן הניתוחים" כדי לנתח יותר טוב את מה שבאמת מתאים לי
אישית, לאור התקופה, יש שיגידו שהבנקים כיום זו הזדמנות מצוינת לכסף על הרצפה

אגב, שמת לב שהיא קפצה ביום שישי מעל 8%? האם זה עדיין "מחיר ברצפה"? :)

daat99

מייסד
מנהל
אם היית באמת חושש לישון איתם בלילה, אז היית אמור להוסיף לסינון שלך גם "בנקים" ואז השאלה בכלל לא היתה קיימת
תיקון קל:
אם באמת חוששים מעצם העובדה שמדובר בבנק אז רצוי להוציא את כל הכסף מהבנק בהקדם - כולל את חשבון ההשקעות כי ברמה כזו או אחרת הוא גם נמצא בבנק.

מחיר ברצפה ביחס לאחרות
לענ"ד זה בכלל לא שיקול
מסכים.
המחיר בפני עצמו חסר משמעות.
יש סיבה למה אין לי קריטריון שמתבסס על "מחיר המניה צריך להיות לפחות/לכל היותר X" אלא רק על תמחורים כגון מכפיל הרווח ותשואת דיבידנד.
יש גם סיבה למה הקריטריונים הללו הם הקריטריונים הראשונים שאני מרפה בסינונים שלי :)

אשמח לשמוע מידע נוסף שרלוונטי
כמה שאלות למחשבה:
1. האם קצב הגדלת הדיבידנד תאם את קצב הגדלת הרווחים?
2. האם קצב הגדלת הדיבידנד הואץ/הואט באופן חריג במהלך העשור האחרון?
3. האם היה שינוי חד ביחס חלוקת הרווחים בעשות האחרון?

לא סיפקת מידע קונקרטי כגון מה אתה מסנן ומה ראית בקובץ ומכיוון שעדיין לא הורדתי את הקובץ העדכני אז אני לא יכול להתייחס לנתונים של החברה בתגובה זו.

הסינון הוא "מתמטי", קר ולא מתחשב בחדשות.
מצד שני, אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש סקטורים שמככבים בחדשות על חוסר יציבות ופשיטות רגל על בסיס יומי.
"זול" זאת מניה שירדה ב 40% מהשיא שלה. יכול להיות שתרג עד ל 0. אני ישן טוב עם זה שהיא תחזור ל 100% בסבירות יותר גבוהה. למה ? ככה :)

SIN

Well-Known Member
תיקון קל:
אם באמת חוששים מעצם העובדה שמדובר בבנק אז רצוי להוציא את כל הכסף מהבנק בהקדם - כולל את חשבון ההשקעות כי ברמה כזו או אחרת הוא גם נמצא בבנק.

מסכים.
המחיר בפני עצמו חסר משמעות.
יש סיבה למה אין לי קריטריון שמתבסס על "מחיר המניה צריך להיות לפחות/לכל היותר X" אלא רק על תמחורים כגון מכפיל הרווח ותשואת דיבידנד.
יש גם סיבה למה הקריטריונים הללו הם הקריטריונים הראשונים שאני מרפה בסינונים שלי :)

כמה שאלות למחשבה:

לא סיפקת מידע קונקרטי כגון מה אתה מסנן ומה ראית בקובץ ומכיוון שעדיין לא הורדתי את הקובץ העדכני אז אני לא יכול להתייחס לנתונים של החברה בתגובה זו.
ממה שראיתי אין נתונים על קצב הגדילה ב-5 שנים הבאות

daat99

מייסד
מנהל
הסינון הוא "מתמטי", קר ולא מתחשב בחדשות.
מחיר המניה כבר התחשב בחדשות וכל הקריטריונים שמתבססים עליו כבר מקבלים את הרגשות של השוק לתוכם גם אם לא נרצה.

מצד שני, אי אפשר להתעלם מהעובדה שיש סקטורים שמככבים בחדשות על חוסר יציבות ופשיטות רגל על בסיס יומי.
ומסיבה זו מחיר המניה כבר כלל את החדשות הללו.

"זול" זאת מניה שירדה ב 40% מהשיא שלה
אם מניה X ירדה 40% מהשיא בתקופה שבה השוק הרחב ירד 90% מהשיא אז היא מאוד יקרה ולא זולה בכלל.
אם מניה X ירדה 40% מהשיא בתקופה שבה השוק הרחב עלה אז הוא שזו מציאה או שזו סכין נופלת - אני מעדיף להימנע מלנסות לתפוס סכין נופלת גם אם זה אומר שאני לא אקבל את המציאה הרנדומלית.

תמיד צריך להשוות את השינוי של המניה למדד הייחוס הרלוונטי עבורה ובהקשר שלנו זה לרוב יהיה מדד ה-SP500 (ויש לנו אי הסכמה גם על זה בשרשור אחר).

mraines

Active Member
דווקא בנקים בסביבת ריבית גבוהה מרוויחים יותר

daat99

מייסד
מנהל
דווקא בנקים בסביבת ריבית גבוהה מרוויחים יותר
אתה בהחלט צודק שבסביבת ריבית גבוהה בנקים מרוויחים יותר כי הם מלווים בריבית X+Y ולווים בריבית X-Y.
הבעיה היא שאנחנו לא בסביבת ריבית גבוהה אלא בסביבת ריבית עולה ובסביבת ריבית עולה הבנקים הלוו בריבית x+Y אבל עכשיו לווים בריבית X-Y ומכיוון ש-X>x אז הרווחים שלהם מתכווצים.
כשמוסיפים לכך "ריצה אל הבנק" כמו שקרה ב-SVB ו-FRCB אז הבנקים מתמוטטים והאמון במערכת הבנקאית כולה נפגע.

לצורך ההמחשה כשהציבור התלונן בישראל שהבנקים לא גיגלו את מלוא העלאות הריבית לציבור (בדמות ריבית על פקדונות) הם למעשה התלוננו למה הבנקים לא פושטים רגל...

סטרבו

Well-Known Member
לצורך ההמחשה כשהציבור התלונן בישראל שהבנקים לא גיגלו את מלוא העלאות הריבית לציבור (בדמות ריבית על פקדונות) הם למעשה התלוננו למה הבנקים לא פושטים רגל...
לא בטוח שזה מדויק.
הרי מדובר על פיקדונות חדשים. מה הבעיה שכסף חדש יקבל ריבית חדשה?

daat99

מייסד
מנהל
הרי מדובר על פיקדונות חדשים. מה הבעיה שכסף חדש יקבל ריבית חדשה?
הכסף החדש שמופקד בפיקדונות עדיין מתקבל על סמך הלוואות ישנות שניתנו בריביות הנמוכות.
בשביל שהבנק ישרוד הוא צריך לדרוש את החזר ההלוואות הישנות ואז לתת אותן עם הריבית הגבוהה גם כן.

moshe

Well-Known Member
כמה שאלות למחשבה:

למה זה חשוב הבדיקות האלו?
ואם זה חשוב אז למה אתה לא בודק אותם?

daat99

מייסד
מנהל

moshe

Well-Known Member
אני בודק זאת ומתאר זאת במאמרי הרכישה כדרך קבע כבר ברכישה הראשונה שפורסמה בבלוג.
מרגיש לי שאני מפספס משהו
לא ראיתי אף פעם שאתה בודק את זה
תוכל להראות לי ציטוט של זה בבקשה

daat99

מייסד
מנהל
תוכל להראות לי ציטוט של זה בבקשה
להלן נתוני חברת GGG:
  • החברה מחלקת דיבידנדים גדלים בכל שנה במשך 29 שנים ברציפות
  • תשואת הדיבידנד של החברה בזמן עדכון הרשימה עמדה על 1.49% שזו תשואה גבוהה אבל סבירה ביחס לתשואת השוק
  • מכפיל הרווח של החברה עמד בתחילת החודש על 24.96 שזה נמוך מהמדד ועדיין טיפה גבוה
  • החברה מחלקת כ-37.11% מהרווחים כדיבידנד שזה משאיר לה המון מקום לתמרן במהלך קשיים כלכליים
  • צפי הגדילה של החברה הוא 8.36% שזה גבוה ומאפשר הגדלת דיבידנד של מעל 5%
  • במהלך ה-5 השנים האחרונות החברה הגדילה את הדיבידנדים בממוצע של 9.46% בעוד שרווחיה גדלו ב-9.93% כך שיחס חלוקת הרווחים נשאר כשהיה
  • יחס החוב להון העצמי של החברה הוא 2% שזה נמוך מאוד

להלן נתוני חברת JKHY:
  • החברה מחלקת דיבידנדים גדלים בכל שנה במשך 36 שנים ברציפות
  • תשואת הדיבידנד של החברה בזמן עדכון הרשימה עמדה על 1.58% שזו תשואה גבוהה וגבולית ביחס לתשואת השוק
  • מכפיל הרווח של החברה עמד בתחילת החודש על 21.54 שזה סביר
  • החברה מחלקת כ-34.13% מהרווחים כדיבידנד שזה משאיר לה המון מקום לתמרן במהלך קשיים כלכליים
  • צפי הגדילה של החברה הוא 8.07% שזה טוב ומאפשר הגדלת דיבידנד של מעל 5%
  • במהלך ה-5 השנים האחרונות החברה הגדילה את הדיבידנדים בממוצע של 6.17% בעוד שרווחיה גדלו ב-10.10% כך שיחס חלוקת הרווחים התכווץ
  • יחס החוב להון העצמי של החברה הוא 6% שזה נמוך מאוד
לפני רכישת המניה לקחתי את רשימת האלופות שמפרסם ג'סטין לאו מאז מותו של דויד פיש וסיננתי אותה לפי הקריטריונים הבאים:

1. החברה מגדילה את הדיבידנדים מלפני משבר 2000 – רצף הגדלה של יותר מ-26 שנה
    2. תשואת הדיבידנד לפי הקובץ גדולה מתשואת הדיבידנד של ה-SP500 שעומדת על 1.05%*
    3. מכפיל הרווח קטן ממכפיל הרווח של מדד ה-SP500 שעמד על 29.46*
    4. יחס חלוקת הרווחים קטן מ-60%
    5. אחוז הגדלת הרווחים ב-5 השנים הקודמות וצפי גדילת הרווחים ב-5 השנים הבאות גדולים מ-0%
    6. שווי השוק של החברה גדול מ-1 מיליארד דולר
    7. יחס חוב/הון עצמי קטן מ-70%
    8. אחוז הגדלת הדיבידנד ב-1, 3, 5 ו-10 השנים האחרונות גדול מ-5% לכל תקופה

moshe

Well-Known Member
אז מתברר שאני באמת מפספס.
אשמח ברשותך לכמה שאלות המשך.
לא ראיתי (אולי שוב פיספסתי) שאתה פסלת חברה על זה. האם זה נכון?

האם קצב הגדלת הדיבידנד תאם את קצב הגדלת הרווחים?
אני מבין שאתה בודק את זה על הקצב של ה 5 שנים? אם כן למה דווקא 5 שנים?

האם קצב הגדלת הדיבידנד הואץ/הואט באופן חריג במהלך העשור האחרון?
איך אתה בודק את זה?

האם היה שינוי חד ביחס חלוקת הרווחים בעשות האחרון?
לא הבנתי איפה אתה רואה את הנתון הזה?

ועדיין לא הבנתי מה אתה עושה עם הנתונים שאתה מקבל על השאלות האלו.
האם זה פוסל חברה? או רק בהינתן ויש כמה חברות אז אתה מעדיף אחרות על פניהם כי קראתי פעם אחת ממך שצפי לדוגמא אתה רק מסנן מעל 0 כי זה לא קריטי.
כאילו אני לא רואה את זה בסינון הראשוני.
אז אשמח להבין מה אתה עושה עם התשובות לשאלות הללו

שוב תודה על התשובות והעזרה

daat99

מייסד
מנהל
לא ראיתי (אולי שוב פיספסתי) שאתה פסלת חברה על זה. האם זה נכון?
זה חלק מהסינון.
בהגדרה, המון חברות נפסלו על זה.

אתה בודק את זה על הקצב של ה 5 שנים?
לרוב אבל לא תמיד.
לפעמים אני מסתכל על הגרף של יחס החלוקה בגורופוקוס אבל זה נדיר.

למה דווקא 5 שנים?
כי זה מה שיש באקסל ולדעתי זה מספיק בשביל לקבל תמונה כללית.

איך אתה בודק את זה?
DGR של 1,3,5 ו-10.

לא הבנתי איפה אתה רואה את הנתון הזה?
גדילת דיבידנד לעומת גדילת רווחים.

לא הבנתי מה אתה עושה עם הנתונים שאתה מקבל על השאלות האלו.
מסנן וממיין כתלות בנתון.

האם זה פוסל חברה?
אלו שבסינון, פוסלים.
אלו שבמיון, ממיינים.

שצפי לדוגמא אתה רק מסנן מעל 0 כי זה לא קריטי.
כי אף אחד לא נביא.
בסינון של הצפי אני מתבסס על כך שבעלי המקצוע שחקרו על החברה מסכימים שלדעתם היא צפויה לגדול.
זה לא אומר שזה יקרה אבל אם הם מסכימים שהיא צפויה להתכווץ אז אני לא מוכן להתעקש לשים כסף על ההימור שהם טועים רק בגלל שהם לא נביאים.

למעלה תחתית