אודה לעזרתכם במענה על מספר שאלות בנושא השקעות

• פותח הנושא Guess
  • פורסם בתאריך

Guess

Active Member
היי,
אודה לעזרתכם במענה על מספר שאלות בנושא השקעות:
1. אני משקיע עם מינוף באינטראקטיב ברוקרס (העולמי).
על איזה פרמטר כדאי להסתכל כדי להבין עד כמה אני רחוק ממארג'ין קול ?
2. רכשתי באופן זמני SGOV (תעודת סל סולידית המשקיעה באג"ח קצרים עד 3 חודשים של ממשלת ארה"ב) ולתדהמתי התגלה לי שה Margin Requirements של SGOV הוא גבוה משמעותית (27.5%) משל תעודות סל אמריקאיות מסוכנות יותר המשקיעות במדדי מניות למשל VTI (9.9%).
אם למישהו יש הסבר לתופעה אשמח לשמוע.
3. מישהו שמע או התנסה ויכול לרשום קצת פרטים על שימוש ב chatgpt עם pluginים המשמשים לחישוב מיסים, בניה, תחזוקה וניתוח השקעות ?
4. בקרן פנסיה משלימה לא פעילה (אין הפקדות מעל לשנה, עמית לא מבוטח) אין גבית פרמיות על שום ביטוח ?
5. האם ובאילו מקרים כספים שחסכתי בקרן פנסיה מקיפה (חדשה) לא יועברו ליורשי אלא יתחלקו בין שאר העמיתים בקרן ? ואיך מומלץ למנוע אותן ?

daat99

מייסד
מנהל
על איזה פרמטר כדאי להסתכל כדי להבין עד כמה אני רחוק ממארג'ין קול ?
אני מעדיף להתבונן בכוח הקניה שהוא מייצג כמה מינוף אני עוד יכול לקחת מעבר לרמה הנוכחית.
רכשתי באופן זמני SGOV (תעודת סל סולידית המשקיעה באג"ח קצרים עד 3 חודשים של ממשלת ארה"ב)
בתקופת העלאות ריבית אין שום דבר סולידי בקרנות סל אג"חיות.

אם למישהו יש הסבר לתופעה אשמח לשמוע.
אני מנחש לפי שאלתך שאתה בחשבון עם מינוף תיק ולא מינוף רגולטורי ומינוף תיק לא חל על אג"חים אמריקאים:
Portfolio Margin is not available for U.S. commodities futures and futures options, U.S. bonds, Mutual Funds, or Forex positions, but U.S. regulatory bodies may consider inclusion of these products at a future date.
3. מישהו שמע או התנסה ויכול לרשום קצת פרטים על שימוש ב chatgpt עם pluginים המשמשים לחישוב מיסים, בניה, תחזוקה וניתוח השקעות ?
לא השתמשתי ואין לי כוונה להשתמש בעתיד הנראה לעין.

בקרן פנסיה משלימה לא פעילה (אין הפקדות מעל לשנה, עמית לא מבוטח) אין גבית פרמיות על שום ביטוח ?
אני לא מכיר את תקנות הביטוחים מספיק בשביל לענות על השאלה הזו.

5. האם ובאילו מקרים כספים שחסכתי בקרן פנסיה מקיפה (חדשה) לא יועברו ליורשי אלא יתחלקו בין שאר העמיתים בקרן ? ואיך מומלץ למנוע אותן ?
אין לי מושג.

Guess

Active Member
אני מעדיף להתבונן בכוח הקניה שהוא מייצג כמה מינוף אני עוד יכול לקחת מעבר לרמה הנוכחית.
התכוונת ל Excess Liquidity או ל Buying Power ?
נראה לי ש Excess Liquidity מייצג כמה מינוף אני עוד יכול לקחת מעבר לרמה הנוכחית.
אצלי ה Buying Power הוא בערך פי 5 מה Net Liquidity, מה המשמעות של זה ?
אני מנחש לפי שאלתך שאתה בחשבון עם מינוף תיק ולא מינוף רגולטורי ומינוף תיק לא חל על אג"חים אמריקאים
אתה צודק. בזמנו ביקשתי לעבור למינוף רגולטורי בעקבות הסבר שלך, אך מסיבה לא ברורה בקשתי לא בוצעה.
האם יש דרך לבדוק (אולי סימולטור) מה יהיה ה Excess Liquidity של התיק שלי במינוף רגולטורי ובמינוף תיק ?
(כדי לוודא שלא תהיה הנזלה מיד עם המעבר למינוף רגולטורי וגם לצורך לימוד).

daat99

מייסד
מנהל
אני התייחסתי לזה אבל במציאות אתה צריך את הקטן מביניהם (במקרים מסויימים השני יהיה יותר קטן).

אצלי ה Buying Power הוא בערך פי 5 מה Net Liquidity, מה המשמעות של זה ?
מינוף תוך-יומי הוא הרבה יותר גבוה ממינוף ארוך טווח.
תשים לב שבסוף המסחר זה יחתך בחצי לפחות.

האם יש דרך לבדוק (אולי סימולטור) מה יהיה ה Excess Liquidity של התיק שלי במינוף רגולטורי ובמינוף תיק ?
לא שידוע לי אבל בשניהם יחס המינוף משתנה ברגע האמת.
לרוב מינוף תיק יהיה יותר "נעים" בתנאי שוק תקינים אבל כשהשוק בצרות שניהם אינם אמינים מתמטית.

(כדי לוודא שלא תהיה הנזלה מיד עם המעבר למינוף רגולטורי וגם לצורך לימוד).
כלל אצבע שלי הוא שאם סך המינוף מתקרב לרבע משווי התיק אז אני בצרות.
אין בהכרח קשר בין כלל האצבע שלי למציאות.

למעלה תחתית