כיצד אתם ממיינים את המניות בקובץ של דייויד פיש? - או - מדריך כיצד למיין את המניות בקובץ של דייויד פיש

daat99

מייסד
מנהל
סליחה שאני מציק אבל אולי אתה תוכל לעדכן בבלוג זה הקישור להרשמה
לרוב אנשים צריכים את הקישור להתחברות ולכן זה הקישור שנמצא בסרגל הימני של הבלוג.
ביום שהם יחליטו להוסיף קישור לרישום מדף ההתחברות (כמו כל אתר נורמלי) אז הבעיה תעלם.
ככל שיותר אנשים יציקו להם שאין קישור לרישום בדף ההתחברות כך גדל הסיכוי שהוא יתווסף בעתיד.

מומו

Well-Known Member
צא מנקודת הנחה שמעולם לא ראיתי / כתבתי קוד.
אין צורך לכתוב קוד, אבל אני חושב שחייבים קצת ידע לעשות את הדברים הבסיסיים, מניח שלא צריך להסביר לך איך מבצעים העתק-הדבק :)

אני מציע להתחיל לקרוא את פוסט 36, יש שם הסבר צעד אחר צעד איך לקחת את קובץ האלופות, לטעון לגוגל שיט ואח"כ להוסיף קוד שמבצע כל מיני דברים
אני מניח שמה שאתה מחפש מופיע בפוסט 41, הקוד בעצם מעדכן את יחס חוב-הון מאתר פינוויז
רק שים לב שצריך להתקין את התוסף שכתבתי עליו בפוסט 47 לפני שמנסים להריץ

SIN

Well-Known Member
תסתכל על הקוד האינטגרטיבי האחרון (מתעצל לפתוח את השרשור אבל הוא בוודאות שם) כי אני לקחתי את שלד הקוד באדיבותו הרבה של מומו ואיחדתי כמה דברים והוספתי עוד כמה סינונים (ככול שזה מעניין אותך).

עובד עם זה כל חודש. אפשר אפילו להגיד שאחרי העדכון של החוב/הון, הקובץ הפך ל80% "נושם" בדברים שמעניינים אותנו.
המשמעות היא שאתה יכול לקבל החלטה על סמך נתונים שמעודכנים נכון להיום (או לפחות לתאריך האחרון שgoogle finance ו finviz מעודכנים, ולא מגובל כבר לפעם בחודש שג'סטין מקפיא תמונת מצב - דעת, אולי יש לנו פה פוטנציאל לנובל).

אתה גם אח"כ יכול להיכנס לקוד עצמו ולשנות את הפרמטרים לפי מה שמתאים לך (כשתעבור עליו, תראה שהמקומות שבהם הפרמטרים של הסינון שכתובים, די אינטואיטיביים, וניתנים לזיהוי בלי באמת לדעת לכתוב קוד. אם תסתבך תגיד וננסה לכוון אותך).

נ.ב. גם הכותב איננו מתכנת

מומו

Well-Known Member
קובץ האלופות מגיע עם נתוני ההגדלה של 1,3,5,10 שנים ומאחר ומדובר על השקעה לטווח ארוך מצאתי לנכון להוסיף עמודה עבור "DGR 20-yr"

אצלי הכנסתי את זה לסקריפט האוטומטי ככה שבכל חודש אני מקבל את הנתון בקובץ החדש. לא עדכנתי את הפוסט כי כרגע אני חושב שאין צורך לסבך את מה שכבר מסובך :)

מי שמעוניין אני מצרף את הנוסחה, שימו לב שזה מתאים לשורה 7 בגיליון "All CCC". כמובן אחרי שכתבתם את הנוסחה בתא הראשון יש להעתיק עד הסוף לכל העמודה
קוד:
=IF(INDEX(Historical!$Y$7:$Y$1214,MATCH(B7,Historical!$B$7:$B$1245,0))=0,"n/a",((INDEX(Historical!$C$7:$C$1223,MATCH(B7,Historical!$B$7:$B$1245,0))/INDEX(Historical!$Y$7:$Y$1214,MATCH(B7,Historical!$B$7:$B$1245,0)))^(1/20)-1)*100)

SIN

Well-Known Member
קובץ האלופות מגיע עם נתוני ההגדלה של 1,3,5,10 שנים ומאחר ומדובר על השקעה לטווח ארוך מצאתי לנכון להוסיף עמודה עבור "DGR 20-yr"

אצלי הכנסתי את זה לסקריפט האוטומטי ככה שבכל חודש אני מקבל את הנתון בקובץ החדש. לא עדכנתי את הפוסט כי כרגע אני חושב שאין צורך לסבך את מה שכבר מסובך :)

מי שמעוניין אני מצרף את הנוסחה, שימו לב שזה מתאים לשורה 7 בגיליון "All CCC". כמובן אחרי שכתבתם את הנוסחה בתא הראשון יש להעתיק עד הסוף לכל העמודה
קוד:
=IF(INDEX(Historical!$Y$7:$Y$1214,MATCH(B7,Historical!$B$7:$B$1245,0))=0,"n/a",((INDEX(Historical!$C$7:$C$1223,MATCH(B7,Historical!$B$7:$B$1245,0))/INDEX(Historical!$Y$7:$Y$1214,MATCH(B7,Historical!$B$7:$B$1245,0)))^(1/20)-1)*100)
מומו, תודה רבה על השיתוף. איזה שימוש אתה עושה בזה?
אם תשים לב יש קורולציה די גבוהה בין הנתון הזה לנתוני ה-10 שנים ברוב החברות, ולכן הוא לא מחדש הרבה.

בעיני, חושב שזה פחות רלוונטי, או בבחינת כבר תפסת מרובה לא תפסת, משתי סיבות:
1. אני חושב שהכיוון ההפוך מעניין - אם מניה היתה חזקה ב-20 שנה, אבל ב-10 שנים האחרונות היא חלשה, אני רואה את זה בין כה וכה מהסינון של עד 10, וזה מספיק להנפת דגל.
2. אם חברה היתה חלשה ב-20 שנים, אבל ב-10 שנים האחרונות היא חזקה, אז מענין ה-10 שנים האחרונות שהן מגמת השינוי (אחרת אם היא נפסלת על סמך 20 שנים חלשות, לא היינו רואים את השיפור).

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
@SIN תודה על התגובה

לא בדקתי לעומק את הקורלציה, אבל ממבט שטחי הייתי אומר שרק חצי מהרשימה קיימת בה הקורלציה שאתה מתאר*
לגבי השימוש, אני מוסיף את העמודה של ה-20 שנה בחישוב של הניקוד לפי משקל בנוסחה שהגדרתי לעצמי שאני שלם איתה.
במידה ומדובר על השקעה לטווח ארוך, היית נותן משקל יותר גבוה ל-20 שנה מאשר ל-10 שנים, וה-10 יהיה יותר מה-5 וכן הלאה.

ברור לי שהנוסחה שכתבתי עבור הניקוד לא מבוססת על מחקרים, אבל לפחות זה מקל עליי את הסינון בצורה יותר מהירה ופשוטה וממיין עבורי את הרשימה מהטובה ביותר לגרועה לפי הקריטריונים שקבעתי

* לגבי הקורלציה לדוגמה:
LOW, OZK, JKHY עם קורלציה טובה כפי שאתה מתאר
MCD, EXPD, AOS - לא

אתה מוזמן לשחק עם זה ולמצוא אולי "יהלומים" שאני פיספסתי, רק אני מקווה מאוד שלא עשיתי טעות בנוסחה :oops:

SIN

Well-Known Member
את רוב המניות שציינת שאין קורולציה, אין ברשותי כך שלא בדקתי עבורן.
אבל בודדות ביותר ממה שכן קיים, יצא שקטנות מהגדלה של 5%-6%, שזה תנאי הסינון הראשוני של הפרמטר הזה, ולכן לא חידש הרבה.

אם הוא משמש אותך לנוסחא הפנימית שלך עם משקלים שונים, זה כבר משהו אחר ומובן.

למעלה תחתית