אופציות כביטוח

אין כפית

Active Member
היי,
נתקלתי בסרטון הבא:

אמלק: אפשר לקנות אופציות על מניות במחיר מסויים, להבנתי לממש חלק מהאופציות בשלב מוקדם כדי לכסות את עלות האופציות, ואז להמשיך להשקיע בלי הפחד להפסיד.

מישהו מכיר את השיטה הזאת? רציתי לגגל את השיטה קצת, מישהו יודע לתת לי קצה חוט על איך נקראת הטכניקה הזאת?

תודה!

daat99

מייסד
מנהל
אפשר לקנות אופציות על מניות במחיר מסויים, להבנתי לממש חלק מהאופציות בשלב מוקדם
אתה נביא ובטוח ב-100% שהמחיר יהיה לטובתך?

1. מבחינה היסטורית אסטרטגיות של רכישת אופציות הובילו לתוצאות חסר לעומת אסטרטגיות של מכירת אופציות
2. מבחינה היסטורית קנה והחזק הוביל לתוצאת יתר לעומת אסטרטגיות של מכירת אופציות

מישהו מכיר את השיטה הזאת?
כן.
זה ממש לא חדש ומי ש-"מרצה" לא באמת מבין על מה הוא מדבר.
בלי קשר הוא ממש לא מציג "אסטרטגיה" אלא סתם רכישת אופציית פוט כשאתה כבר הבעלים בשביל להתגונן מירידות במקביל להתחייבות להפסיד את הפרמיות ולייצר מאורעות מס במכירה.

הוא גם מדבר שטויות לגמרי:
מצד אחד הוא קונה ביטוח בשביל שהוא יוכל "למכור כשזה ירד" ומצד שני הוא טוען שהוא ניחן ביכולת תזמון מעולה כך שהוא יקנה רק כשהמחיר ירד.

בהצלחה ליישם את הגישה שלו ב-1990...
מישהו יודע לתת לי קצה חוט על איך נקראת הטכניקה הזאת?
בהחלט - תחפש בגוגל "איך להיות נביא" (לא מוגבל לשוק ההון!).

בהנחה שאתה מוכר כשהן יורדות ב 25% ? 30% ? 12% ?
וכל הזמן לדמם פרמיה גבוהה ומס רווחי הון גם ללא מימושים.

daat99

מייסד
מנהל
אשמח למקור
דנו בזה די הרבה בפורום.
ה-CBOE (הגוף שמנפיק אופציות ואפילו קרנות שמבוססות על אסטרטגיות נפוצות של אופציות כולל האסטרטגיה שלמיטב הבנתי ממעט המידע שבסרטון מבוצעת גם שם וגם עליה היו לנו דיונים בפורום בעבר) פרסמו מחקר לפני כמה שנים שהראה שסתם קנה-והחזק של המדד ניצח את האסטרטגיות הללו כשהן בוצעו על המדד גם בעולם ללא מיסוי ועמלות אבל הם מאז "העלימו" אותו מהאתר שלהם והחליפו אותו במידע חלקי שמתעלם מדיבידנדים וכדומה.
אחרי שהגוף שמנסה לגרום לי לסחור באופציות פרסם מחקר שמראה שעדיף לא לסחור באופציות אני חושב שזה מספיק בשביל לא להתקרב למוצר הזה.

לצורך ההמחשה תחשוב למשל על ה-S&P שמפרסמים את "מחקר" SPIVA שהם יפרסמו משהו בסגנון "95% ממנהלי ההשקעות מנצחים את המדד"...

בנוסף לכך במציאות יש עמלות ומיסוי מאוד כבד על יישום האסטרטגיות הללו מה שהיה מנטרל אותן גם אם ה-CBOE לא היו מפרסמים את אותו המחקר.

סטרבו

Well-Known Member
בלי קשר הוא ממש לא מציג "אסטרטגיה" אלא סתם רכישת אופציית פוט כשאתה כבר הבעלים בשביל להתגונן מירידות במקביל להתח
הדובדבן הוא להחזיר את עלות הביטוח במהלך כמה חודשים/שנה בעזרת פעולה פשוטה פעם בחודש. אולי גם עלות המיסוי והעמלות.

daat99

מייסד
מנהל
הדובדבן הוא להחזיר את עלות הביטוח במהלך כמה חודשים/שנה בעזרת פעולה פשוטה פעם בחודש.
1. זה לא דובדבן
2. זו אסטרטגיית "מכירת אופציות קול על המניות" שהיא תוחמת את הרווח והוכחה כפחות רווחית לעומת קנה-והחזק גם בלי הנזק העצום של רכישת פוטים
3. בהרבה מאוד מקרים זה לא עובד ולא סתם הוא בחר בפינצטה דוגמה פרטנית וטרח מאוד לא להסביר איך הוא הגיע לשם תוך התחבאות אחרי המשפט "בשביל זה יש קורס"

האסטרטגיה האמתית שלו בשביל להרוויח היא למכור את הקורס ולא את האופציות.
אפילו בהרצאה הוא אמר "המשקיע יכול לעשות את זה עם 100-200 אלף דולר, אין הגבלה" והוא בעצמו עשה את זה רק עם אופציה בודדת של פחות מ-10 אלף דולר.
למה הוא לא עשה את זה בעצמו עם 100 אלף דולר כמו שהוא הציע לצופי ההדגמה השיווקית והכפיל את הרווחים פי 10?
כמה תלמידים הוא צריך להשיג בשביל להרוויח את אותו הרווח?
לטענתו מדובר בעסקה "ללא סיכון בכלל" עם רווח עצום.
בעסקאות שכאלו אין שום הצדקה לא ללכת "עם הכל" ולהשקיע גם כספי הלוואת משכנתא...

בעידן של היום מאוד קשה לבצע "הרצת מניות" אבל עדיין מאוד קל לבצע "הרצת אופציות" ואני כמעט בטוח שזה בדיוק מה שהוא עושה בחלק מהקורס שלו.
אולי גם עלות המיסוי והעמלות.
זה מגדיל את המיסוי והעמלות.

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
זה מגדיל את המיסוי והעמלות
מיסוי גבוה=רווח גבוה, אין כאן שום חסרון
משקיע תזרים גם משלם מיסוי על כל דיבידנד שהוא מקבל

עמלות, נו...מכירת אופציה פעם בחודש מסתכם ל16$+/- בשנה בברוקר כמו אינטראקטיב, לענ"ד זה פרוטות

אבל אלו בשוליים, הסיבה המרכזית שכתבת לענ"ד הרבה יותר חזקה ומשמעותית. כמובן, קטונתי מלחלק ציונים

לא סתם הוא בחר בפינצטה דוגמה פרטנית וטרח מאוד לא להסביר איך הוא הגיע לשם תוך התחבאות אחרי המשפט "בשביל זה יש קורס"
על איזה דוגמה פרטנית אתה מתכוון שהוא בחר בפינצטה?
אתה מתכוון שהוא בחר SPY ולא נכס אחר? אבל הוא ציין את SPY רק כדוגמה, באותו אופן אם היה מציין את QQQ היינו שואלים למה QQQ. אתה לא חושב?

אם יורשה לי להוסיף, "מוכרי קורסים" למיניהם לא טורחים לפתוח פורום/קבוצה לכל המתעניינים כדי לשתף שאלות ותשובות. לענ"ד הם מ-פ-ח-ד-י-ם :)

בשורה התחתונה לפות"ש היקר ששיתף סרטון @אין כפית - על סמך הכותרת אכן אפשר להשתמש באופציות כדי לקבל ביטוח. השאלה היא באיזה מחיר. לפי התשובות כאן לא בטוח שזה כדאי...

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
מיסוי גבוה=רווח גבוה, אין כאן שום חסרון
לא באמת.
בהקשר הזה מדובר על תשלום מס היום על רווחי הון בעוד שמשקיע קנה-והחזק צובר את הרווחים הללו בקרן ללא תשלום מס בכלל (וכפי שדנו לא מעט פעמים זה מאפשר לו להימנע מתשלומי מס רווחי הון לנצח בהרבה מאוד מקרים).
במלים אחרות הפעולות הללו גורמות לתשלום מס רווחי הון בהווה במקום להימנע ממנו לחלוטין בטווח הארוך גם אם תניח שמדובר באותם הרווחים (וכבר ראינו לפי ההיסטוריה שגם הרווחים ירדו).

משקיע תזרים גם משלם מיסוי על כל דיבידנד שהוא מקבל
זה בנוסף.
תשים לב שמדובר על תשלום מס רווחי הון באופן רציף בנוסף למיסוי דיבידנדים במקום להימנע מתשלום מס רווחי הון ולשלם רק מס דיבידנדים.

עמלות, נו...מכירת אופציה פעם בחודש מסתכם ל16$+/- בשנה בברוקר כמו אינטראקטיב, לענ"ד זה פרוטות
אם כל מה שאתה עושה זה אופציה אחת :) בהצלחה עם זה...
כשמתחילים עם אופציות מאוד נדיר שמסתפקים באופציה לחודש.

* אני מכיר באופן אישי מישהו ששילם כ-5 אלף דולר בעמלות לאינטראקטיב ברוקרס על חודש בודד של מסחר אופציות בתחילת דרכו (מאז הוא הפסיק כמובן).

על איזה דוגמה פרטנית אתה מתכוון שהוא בחר בפינצטה?
בסרטון הוא התייחס לעסקה שהוא ביצע על אופציה בודדת של גוגל.
הוא טען בסרטון ש-"ניתן לעשות את זה בלי הגבלה, אפילו 100-200 אלף דולר" ועדיין הוא ביצע זאת רק על 10 אלף, למה?
בסרטון הוא טען ש-"אין לו סיכון בכלל" ובמציאות הוא לא שם את הכסף על העסקה, למה? (הוא הרי מקבל על הקורסים סכומים הרבה יותר גדולים מ-10 אלף לקורס כך שהוא אפילו לא שם על השולחן את התשלום שהוא קיבל על אותו הקורס...).
אם יורשה לי להוסיף, "מוכרי קורסים" למיניהם לא טורחים לפתוח פורום/קבוצה לכל המתעניינים כדי לשתף שאלות ותשובות. לענ"ד הם מ-פ-ח-ד-י-ם :)
חלקם דווקא כן אבל הקבוצות/פורומים הללו אינם פומביים לאנשים שהם לא חלק מקורס פעיל.
במלים אחרות רק "המתלמדים של היום" משתתפים בקבוצה/פורום בלי לראות מה קרה עם "המתלמדים של הקורס הקודם".
יצא לי לצערי לשלם ולהשתתף בדברים שכאלו - בזבוז כסף וזמן משווע.

אין כפית

Active Member
תודה על התשובות המפורטות!
מה שהיה לי מעניין הוא השינוי המחשבתי - כל מה שצריך זה להרוויח רק את עלות האופציות (עלות ״הביטוח״), ואז ברגע שזה מומש כבר אין סיכון להפסיד.

מומו

Well-Known Member
כל מה שצריך זה להרוויח רק את עלות האופציות (עלות ״הביטוח״), ואז ברגע שזה מומש כבר אין סיכון להפסיד
בהקשר של "צריך רק להרוויח את עלות האופציה" מאוד דומה להגרלת הלוטו - צריך רק לדעת מה ה6 המספרים שייצאו בהגרלה... :)

daat99

מייסד
מנהל
מה שהיה לי מעניין הוא השינוי המחשבתי - כל מה שצריך זה להרוויח רק את עלות האופציות (עלות ״הביטוח״), ואז ברגע שזה מומש כבר אין סיכון להפסיד.
אבל זה עבודה בעיניים.
חסר המון מידע בסרטון השיווקי הזה שמתחבא מאחרי המלים "בשביל זה יש קורס" שהם זרקו לאויר באמצע.
הגישה שהבחור מתאר היא בפשטות רכישת מניות+פוט ומכירת קול במקביל.
זו גישה מאוד נפוצה ויש אפילו ETP (מה שהיה קרוי בארץ "תעודת סל" ועדיין קיים בחו"ל) שעושה זאת על המדד בשבילך בצורה אוטומטית.
הגישה הזו היתה חלק מהמחקרים של ה-CBOE והיא הובילה לתוצאות חסר גם בלי עמלות ומיסוי שהן מאוד גבוהות במקרה הזה.

Guess

Active Member
יצא לי לצערי לשלם ולהשתתף בדברים שכאלו - בזבוז כסף וזמן משווע.
1. אתה לא נוגע היום באופציות באף מצב ?
2. אני משקיע חלק מתיק ההשקעות שלי במדד מניות עולמי כבר שנים רבות (אסטרטגיית קנה והחזק לטווח ארוך).
היסטורית בחודש ספטמבר יש לרוב ירידות, חשבתי בעבר לקנות אופציית PUT על המדד כביטוח רק על חודש ספטמבר (לא מעוניין למכור את הETF ולשלם מס רווחי הון גבוה), בסוף החלטתי לא לבצע זאת מתוך הנחה שזה מידע פומבי נפוץ וכנראה שיהיה מתומחר במחיר האופציה, אני צודק ?
3. מה דעתך על אסטרטגיה מכירת Put Spread לטווח ארוך ? קראת עליה מחקרים ?
באחד הוובינרים שהשתתפתי טענו שסטטיסטית אסטרטגיה זו מרוויחה אם עושים מספיק עסקאות לאורך זמן.

daat99

מייסד
מנהל
אתה לא נוגע היום באופציות באף מצב ?
די מזמן הפסקתי עם תקציב המשחקים שהקציתי לאופציות - אין לי את הדחף להמר כרגע אז הוא לא רלוונטי.
בנוסף אני חי מהדיבידנדים בלבד ולכן אין לי סכומים גדולים להשקעה כמו בתקופה שבה קיבלתי משכורת הייטק עם הוצאות אפסיות כך שאני לא מבצע רכישות גדולות של 100 מניות בכל פעם יותר.

אם המצב ישתנה ואני אבחר לחזור למעגל התעסוקה אז אני בהחלט אשקול להשתמש באופציות מכר ככלי להקדמת רכישת מניות.

בסוף החלטתי לא לבצע זאת מתוך הנחה שזה מידע פומבי נפוץ וכנראה שיהיה מתומחר במחיר האופציה, אני צודק ?
אני מניח שלגופים הגדולים שמעסיקים מתמטיקאים ופיזיקאים עם דוקטורטים יש מידע יותר מפורט והבנה יותר מעמיקה ממני כך שאם קיים פער שכזה הם כבר יאתרו ויסגרו אותו.
אני לא מעוניין לנסות להתחרות איתם מעמדת הנחיתות שבה אני נמצא.
מבחינתי הדבר שקול לסיפור דויד וגוליית רק שגוליית מפגיז מחללית מחוץ לאטמוספרה ולדוד יש רק כדורי נייר-רוק כמו של הילדים בבי"ס...

3. מה דעתך על אסטרטגיה מכירת Put Spread לטווח ארוך ? קראת עליה מחקרים ?
CBOE מימשו קרנות של אסטרטגיות שונות מבוססות אופציות על המדד.
למיטב זכרוני זו גם אחת מהן.
לאורך זמן כל הקרנות שלהן הפסידו לקנה-והחזק של קרן מחקה מדד קלאסית.

באחד הוובינרים שהשתתפתי טענו שסטטיסטית אסטרטגיה זו מרוויחה אם עושים מספיק עסקאות לאורך זמן.
זו טענה נכונה וחסרת משמעות כאחד.
מבחינה סטטיסטית רכישת מק"מ זו אסטרטגיה שמרוויחה אם קונים מספיק מק"מים לאורך זמן...

השאלה היא לא אם האסטרטגיה רווחית בפני עצמה אלא אם היא רווחית ביחס לאסטרטגיה מופשטת וזמינה כגון קנה-והחזק של קרן מחקה מדד.

אם השקעה בקרן מחקה מדד מייצרת כ-7% שנתי בממוצע לאחר מס אז האסטרטגיה הזו צריכה לייצר יותר מכך.
מכיוון שהאסטרטגיה הזו מבוססת על תשלומי מס רווחי הון תמידיים זה כבר מעביר אותה לעמדת נחיתות.

נ.ב.
אם תאמין לוובינרים אז מי שמעביר את הוובינר צריך להיות יותר עשיר מוורן באפט.
רק תזין את הנתונים שהוא מציג במחשבון ריבית-דריבית ותראה את הקסם...

Guess

Active Member
אני מכיר באופן אישי מישהו ששילם כ-5 אלף דולר בעמלות לאינטראקטיב ברוקרס על חודש בודד של מסחר אופציות
5 אלף דולר בחודש ?! איך ?
לא סחרתי באופציות באינטראקטיב אבל לפי מה שאני מבין מפה:
כל אופציה עולה כמה סנטים, מה פספסתי ?
להשתמש באופציות מכר ככלי להקדמת רכישת מניות.
אשמח אם תוכל לפרט יותר על זה.
ואגב אם למשל אני יודע שאני צריך לממש 100 מניות בעוד חודש, האם משתלם לבצע זאת באמצעות מכירת אופציה מאשר פשוט למכור את המניות במועד ?
CBOE מימשו קרנות של אסטרטגיות שונות מבוססות אופציות על המדד.
רק מתוך התעניינות ולצורך הרחבת הידע איך אני מוצא למשל קרנות עם שתי האסטרטגיות שהוזכרו בשרשור.
מעניין אותי להשוות אותן לתעודת סל על ה S&P500 לטווח ארוך ולראות בעיניים.
אגב המחקר הראה שהאסטרטגיות על אופציות הפסידו לאסטרטגיית קנה והחזק גם בתשואה וגם בתנודתיות ?
מכיוון שהאסטרטגיה הזו מבוססת על תשלומי מס רווחי הון תמידיים זה כבר מעביר אותה לעמדת נחיתות.
אם קונים קרן שמממשת אסטרטגיית אופציות ומחזיקים בה לטווח ארוך אז גם תשלום מס רווחי הון נדחה עד מכירתה ?
אני מנחש שגובים דמי ניהול גבוהים בקרנות אלו, אני צודק ? ועדיין זה מעניין.
אגב מה דעתך על השקעה בקרנות שמשקיעות לפי אסטרטגיות שנחקרו ונמצאו כמנצחות את המדד לאורך זמן כמו למשל
Shiller Barclays CAPE ? יש טעם לדעתך לבחון השקעה חלק קטן מתיק ההשקעות בקרנות כאלה לצורך גיוון/פיזור/הפחתת סיכון ?

נערך לאחרונה ב:

Guess

Active Member
@daat99
1. האם ואיך ניתן בפורטל הוובי של אינטראקטיב לראות את המחיר ההוגן של האופציה לפי נוסחת בלאק ושולס ?
(כדי להבין אם האופציה בפועל נסחרת ביוקר או בזול ביחס למחירה ההוגן).
2. איך יודעים אם אופציה מסויימת נחשבת סחירה ברגע נתון ?
3. בפקיעה של אופציה אינטראקטיב גובה גם עמלת קניה ומכירה של 100 מניות (בנוסף לעמלת קניה ומכירה שכבר שולמה על האופציה) ?
4. האם ובאילו כלים ו/או אסטרטגיות אתה משתמש לעיתים להגנה (כלשהי נגיד מנפילה בשוק המניות/מניה ספציפית/מטבע) על תיק ההשקעות שלך ?
למשל האם יש מצבים שאתה מוכר בחסר או קונה תעודה ב SHORT (למשל SH) ?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
תוכל להרחיב על כך?
להרחיב על מה?
אני לא עובד וחי מדיבידנדים כבר זמן רב ומשכך אין לי סכומי עתק לרכישת מניות.
אם אני אחליט לעבוד ולקבל משכורת הצריכה האישית שלי לא תשתנה באופן מהותי ולכן יהיה לי הרבה יותר כסף זמין לרכישת מניות כך שאני אוכל לעשות זאת גם עם אופציות (100 מניות בפעולה אחת).

מסחר באופציות, חוזים ומניות.

כל אופציה עולה כמה סנטים, מה פספסתי ?
באותה התקופה העלות הייתה כדולר לפעולה.
דולר כפול כמה אלפי פעולות...

אשמח אם תוכל לפרט יותר על זה.
כפי שדוסקס בפורום לא מעט:
מוכרים אופציית פוט כשאין כסף בחשבון אבל מצפים שהוא יגיע בקרוב (כשיש משכורת קבועה אז ניתן לצפות לכך).
אם המחיר ירד אז יש מימוש וקונים את המניות.
אם המחיר לא ירד אז האופציה פוקעת, שומרים את הפרמיה ואז קונים מניות בשוק בצורה הרגילה.

רק מתוך התעניינות ולצורך הרחבת הידע איך אני מוצא למשל קרנות עם שתי האסטרטגיות שהוזכרו בשרשור.
מחפש באתר של CBOE אינדקסים על אופציות :)
יש שם לא מעט.

אגב המחקר הראה שהאסטרטגיות על אופציות הפסידו לאסטרטגיית קנה והחזק גם בתשואה וגם בתנודתיות ?
לא זוכר אם הייתה התייחסות לתנודתיות או לא.
המחקר הניח שאין תשלומי מס רווחי הון ועמלות כאשר בפועל האסטרטגיות הללו כוללות בתוכן מיסוי כבד ועמלות מאוד גבוהות כך שבמציאות זה אפילו יותר גרוע.

אם קונים קרן שמממשת אסטרטגיית אופציות ומחזיקים בה לטווח ארוך אז גם תשלום מס רווחי הון נדחה עד מכירתה ?
תלוי איך הקרן מוגדרת מבחינת רשויות המס - כל מקרה צריך לבדוק לגופו.

אני מנחש שגובים דמי ניהול גבוהים בקרנות אלו, אני צודק ?
לא רק דמי ניהול גבוהים, גם העמלות הסמויות יותר גבוהות כי הם מבצעים הרבה פעולות.

אגב מה דעתך על השקעה בקרנות שמשקיעות לפי אסטרטגיות שנחקרו ונמצאו כמנצחות את המדד לאורך זמן
לא מכיר קרנות שזה באמת היה נכון עבורן ולא נוקטות בגישת "קנה והחזק".
את גישת "קנה והחזק" אתה יכול לממש לבד עם 0 דמי ניהול כך שדעתי לגביהן היא "מיותר יותר ממעיל דובון בשיא השרב".

Shiller Barclays CAPE
מי עבד עליך שזה ניצח את המדד לאורך זמן?
אם כבר אז תבדוק קרנות שמבצעות חיקוי משקל שווה במקום משקל שוק.... (דמי ניהול והוצאות ניהול יותר גבוהים אבל לפחות יש תיעוד היסטורי של ניצחון ארוך טווח על מדד משקל שוק - ראה ג'רמי סיגל).

יש טעם לדעתך לבחון השקעה חלק קטן מתיק ההשקעות בקרנות כאלה
אם זה עוזר לך לישון טוב בלילה.

לצורך גיוון/פיזור/הפחתת סיכון ?
לא - זו עבודה בעיניים.
לרוב אתה לא באמת מקבל את הדברים הללו ואפילו מגיע למצב שבו אתה מקצה סכום יותר גדול לחברה בודדת ממה שאתה באמת רצית.

האם ואיך ניתן בפורטל הוובי של אינטראקטיב לראות את המחיר ההוגן של האופציה לפי נוסחת בלאק ושולס ?
אין לי שמץ של מושג.
אם אתה מתעקש לעבוד עם אופציות אז מבחינתי אין תחליף ראוי ל-TWS אצל אינטראקטיב ברוקרס.

אני ממליץ לא להתעסק עם אופציות - פוטנציאל הנזק גדול בהרבה ממה שאנשים משכנעים את עצמם...

(כדי להבין אם האופציה בפועל נסחרת ביוקר או בזול ביחס למחירה ההוגן).
לא רלוונטי.
אופציות הן לרוב מאוד לא סחירות כך שכמעט תמיד כשתגיע לביצוע עסקה אתה תספוג נזק במרווח שמנטרל כל פער שכזה עם אקסטרא.

איך יודעים אם אופציה מסויימת נחשבת סחירה ברגע נתון ?
לא ניתן לדעת באמת.
גם במניות זה קשה בלי בפועל לנסות ולקנות - באופציות זה גובל בבלתי אפשרי.

3. בפקיעה של אופציה אינטראקטיב גובה גם עמלת קניה ומכירה של 100 מניות (בנוסף לעמלת קניה ומכירה שכבר שולמה על האופציה) ?
לא בפקיעה ולא במימוש.

האם ובאילו כלים ו/או אסטרטגיות אתה משתמש לעיתים להגנה (כלשהי נגיד מנפילה בשוק המניות/מניה ספציפית/מטבע) על תיק ההשקעות שלך ?
התאמת תיק ההשקעות לפסיכולוגיה האישית שלי עוד לפני שהמאורעות קרו.
במלים אחרות: בניתי את התיק כ-100% מניות דיבידנד בדיוק בשביל להתגונן מהמקרים הללו.

למשל האם יש מצבים שאתה מוכר בחסר או קונה תעודה ב SHORT (למשל SH) ?
הפעמים היחידות שעשיתי דברים שכאלו היו בשביל המשחק והריגוש.
רובן הסתיימו באבדן תשואה אלטרנטיבית וחלקן בהפסד הון.

Guess

Active Member
אם למשל אני יודע שאני צריך לממש 100 מניות בעוד חודש, האם משתלם לבצע זאת באמצעות מכירת אופציה מאשר פשוט למכור את המניות במועד ?
@daat99 אודה להתייחסותך גם לשאלה זו.
אם אתה מתעקש לעבוד עם אופציות אז מבחינתי אין תחליף ראוי ל-TWS אצל אינטראקטיב ברוקרס.

אני ממליץ לא להתעסק עם אופציות - פוטנציאל הנזק גדול בהרבה ממה שאנשים משכנעים את עצמם...
בעקבות שרשור זה אני שוקל להתעסק עם אופציות רק ככלי לרכישת/מכירת מניות.
אגב זה משתלם לעשות זאת בשביל לקבל את הפרמיה על כתיבת האופציה גם במקרה שיש לי כבר עכשיו את הכספים לרכישת המניות (עד שהאופציה תפקע אוכל לקבל עליהם ריבית חסרת סיכון) ?
ב TWS מציגים את השווי ההוגן של האופציה לפי בלאק ושולס ?
אופציות הן לרוב מאוד לא סחירות כך שכמעט תמיד כשתגיע לביצוע עסקה אתה תספוג נזק במרווח שמנטרל כל פער שכזה עם אקסטרא.
גם בהנחה שהאופציה לא סחירה חשוב לדעת עד כמה המחיר הוא מתחת או מעל לשווי ההוגן לפי בלאק ושולס כדי לקבל החלטה אם להיכנס לעסקה, לא ?!

Guess

Active Member
בניתי את התיק כ-100% מניות דיבידנד
במידה והיתה לך קצבה פנסיונית חודשית גבוה מובטחת עד יום פטירתך שמכסה את כל צרכיך ומעט מעבר.
כלומר לא היית זקוק לתשלומי הדיבידנד למחיה, אתה חושב שעדיין היית משקיע 100% במניות דיבידנד ?
אם לא, איך היית בונה את תיק ההשקעות שלך במצב זה ?

למעלה תחתית