19yoboy
Well-Known Member
לילה טוב, הרשימה החדשה פורסמה ואיתה עלו בסינון 3 חברות נוספות שמעניינות אותי.
אשמח לשאול לדעתכם.
אתחיל בLECO:
- 0.36 (CASH
EBT) אבל חוב להון של 0.89 שזה מדאיג, מה אתם חושבים? אני מתלבט כאן..
- תשואה של 1.1% שאני מאוד בסדר עם זה, אני מעדיף להיות על הצד הבטוח, יש לכם נימוקים מדוע כדאי לי דווקא לא? אם אני מתפשר על תשואה, אני צריך לצפות לDGR דו ספרתי?
- DGR להלן (הגדלה אחרונה 10%.)

(אשמח לדעת מה הנתון YIELD ON COST אומר, האם זה טוב שהוא במגמת ירידה כפי שניתן לראות בתמונה ומדוע)
- מכפיל רווח כמכפיל השוק
- חלוקת רווחים 30%, דיבידנד מFCF 27%
- הגדלה של קדימה ואחורה 5Y גדול מ 0
על פניו: קניה סולידית וטובה, דעתכם?
פייבוריטית הבאה, TRI:
-תשואה כתשואת המדד, גם המכפיל כמכפיל המדד (ממש אפשר לומר שמהבחינה הזו החברה מייצגת את השוק,אפשר להגיד שזה חיובי/ניטרלי?).
-DGR 10Y-4.2%, וDGR 5Y 7.2%, וDGR 3Y 8.8%, וDGR 1Y - 10.1%. הגדלה אחרונה 10%.
-חוב הון של 0.3, גם CASH TO DEBT בסדר, מהבחינה הזו רגוע.
על הנייר: קנייה קלאסית ושקטה, אני חושב שעל המניה הזו אני די סגור. דעתכם?
האחרונה: TNC:
-תשואה של 1%
-DGR מ10Y ל1Y נע מ4 עד 5.9 בהדרגה, שזה סביר בהתחשב בתשואה (אני טועה? או לפחות לא מדויק בסבירות הזו)
-חוב להון 0.42, מכפיל 20
-אני לא מצליח להסביר את הגרף הבא: https://userupload.gurufocus.com/1764771636101410816.png
זה חשוד שהFCF ואו הרווחים היו מתחת לדיבידנד? אפשר הסבר קצרצר על זה?
-חלוקת רווחים קטן מ20 שזה נהדר.
בגדול, זו יכולה להיות קניה מאולצת, כלומר אם אין מה לקנות את זו אכן חברה לקנות. ממקם אותה #3 מהמניות בשרשור.
אלו הן שלושת החברות, עוד עלו בסינון שלא נמצאות בתיק שלי:
-BRO שלא נותנת סיבות מספקות לקנות אותה,
-GWW עם מחיר גרנדיוזי של כמעט 1000$ למניה, מישהו יכול לשפוך אור - למה? (לא ההסבר הבנאלי
)
*אז בדקתי מול CHATGPT מי זו LECO, בגדול "לינקולן אלקטריק היא יצרנית רב לאומית ידועה של ציוד ריתוך, חומרים מתכלים ומערכות ריתוך רובוטיות.", סתם ניסיתי לחפש כיוון לחוב-הון של 0.9, אתם חושבים שזו חברה שחוב אצלה זה דבר בריא ובונה?
מחר אני מתכוון ללמוד לבנות אקסל ואפתח שרשור בנושא
מקווה שהצלחתי לתת כיוון למחפשים הפוטנציאליים
תודה רבה, לילה טוב
אשמח לשאול לדעתכם.
אתחיל בLECO:
- 0.36 (CASH
- תשואה של 1.1% שאני מאוד בסדר עם זה, אני מעדיף להיות על הצד הבטוח, יש לכם נימוקים מדוע כדאי לי דווקא לא? אם אני מתפשר על תשואה, אני צריך לצפות לDGR דו ספרתי?
- DGR להלן (הגדלה אחרונה 10%.)

(אשמח לדעת מה הנתון YIELD ON COST אומר, האם זה טוב שהוא במגמת ירידה כפי שניתן לראות בתמונה ומדוע)
- מכפיל רווח כמכפיל השוק
- חלוקת רווחים 30%, דיבידנד מFCF 27%
- הגדלה של קדימה ואחורה 5Y גדול מ 0
על פניו: קניה סולידית וטובה, דעתכם?
פייבוריטית הבאה, TRI:
-תשואה כתשואת המדד, גם המכפיל כמכפיל המדד (ממש אפשר לומר שמהבחינה הזו החברה מייצגת את השוק,אפשר להגיד שזה חיובי/ניטרלי?).
-DGR 10Y-4.2%, וDGR 5Y 7.2%, וDGR 3Y 8.8%, וDGR 1Y - 10.1%. הגדלה אחרונה 10%.
-חוב הון של 0.3, גם CASH TO DEBT בסדר, מהבחינה הזו רגוע.
על הנייר: קנייה קלאסית ושקטה, אני חושב שעל המניה הזו אני די סגור. דעתכם?
האחרונה: TNC:
-תשואה של 1%
-DGR מ10Y ל1Y נע מ4 עד 5.9 בהדרגה, שזה סביר בהתחשב בתשואה (אני טועה? או לפחות לא מדויק בסבירות הזו)
-חוב להון 0.42, מכפיל 20
-אני לא מצליח להסביר את הגרף הבא: https://userupload.gurufocus.com/1764771636101410816.png
זה חשוד שהFCF ואו הרווחים היו מתחת לדיבידנד? אפשר הסבר קצרצר על זה?
-חלוקת רווחים קטן מ20 שזה נהדר.
בגדול, זו יכולה להיות קניה מאולצת, כלומר אם אין מה לקנות את זו אכן חברה לקנות. ממקם אותה #3 מהמניות בשרשור.
אלו הן שלושת החברות, עוד עלו בסינון שלא נמצאות בתיק שלי:
-BRO שלא נותנת סיבות מספקות לקנות אותה,
-GWW עם מחיר גרנדיוזי של כמעט 1000$ למניה, מישהו יכול לשפוך אור - למה? (לא ההסבר הבנאלי
*אז בדקתי מול CHATGPT מי זו LECO, בגדול "לינקולן אלקטריק היא יצרנית רב לאומית ידועה של ציוד ריתוך, חומרים מתכלים ומערכות ריתוך רובוטיות.", סתם ניסיתי לחפש כיוון לחוב-הון של 0.9, אתם חושבים שזו חברה שחוב אצלה זה דבר בריא ובונה?
מחר אני מתכוון ללמוד לבנות אקסל ואפתח שרשור בנושא
מקווה שהצלחתי לתת כיוון למחפשים הפוטנציאליים
תודה רבה, לילה טוב
נערך לאחרונה ב: