מאוד חכם מצדךאוותר על הנושא
מאוד חכם מצדךאוותר על הנושא
כנראה זו הנקודה שחשבתי אחרת, יכול להיות שהקונה קנה את האופציה "ללא כיסוי" (כלומר לא החזיק את המניות בזמן שמכרת לו את האופציית פוט)המניות כבר היו אצלו
ישנם לא מעט אנשים שמוכנים לקחת סיכון בתמורה לסיכוי זכיה. לענ"ד אם משקיע מקצה אחוז מסוים מהתיק לצורך "ההימור" הזה ומבין את המשמעות - זה בהחלט יכול להועיל ולהוריד לחץ מהתיק הראשי כפי שציינת שקרה אצלך.מבחינה הסתברותית טהורה, גישה שכזו יכולה להניב תוצאות נאות במשך שנים רבות עד שהיא מתפוצצת בפרצוף.
אני לא אוהב את המשחק ההסתברותי הזה ולכן אני מעדיף שלא לשחק בו אבל אני בהחלט מבין את מי שכן.
תודה רבה על השיתוף !במשך תקופה ארוכה השתמשתי באתר שכזה בשביל לקבל התראות בימים שבהם הקרנות שמחקות את המדד התרסקו בשביל למכור עליהם אופציה ולגרוף את הפרמיה שזינקה בשל הזינוק בתנודתיות.
במצטבר מכרתי כמה מאות אופציות על ה-SPY (רובן ב-2014 אבל היו עוד בכל שנה עד 2023) ורובן המוחלט פקעו מחוץ לכסף והשאירו לי את הפרמיות.
מבחינת החישוב המופשט ש @Bar zaltzman הציג של חישוב תשואה שנתית הן נמכרו עם תשואה שנתית של 13.29%.
בפועל אחרי התחשבות גם בבודדות ש-"הפסידו" נשארתי עם 889 דולר רווח בלבד מכל הפרמיות הנ"ל...
לצורך המחשה כל אופצייה בודדת ייצגה בין 19 אלף ל-35 אלף דולר של השקעה (כתלות בגובה המדד).
גם אם נתחשב באופציות הכי זולות של ה-19 אלף אנחנו מקבלו רווח של 4.67% במצטבר (לא שנתי!) על פני תקופה של 9 שנים... (0.508% ממוצע שנתי).
אפילו פק"מ סיפק תשואה כמעט פי 2 יותר גבוהה ובלי התעסקות.
זו מכירת אופציה "מגובית מזומן".
הוא תיאר שאם השוק מתרחק אז הוא מוכר אופציה נוספת מה שהופך את האופציה הראשונה להיות "אופציה ערומה" (בלי גיבוי מזומן).
אני הבנתי מ@Bar zaltzman שהוא מבצע גיבוי מלא כדי שאם האופציה תתממש הוא יקבל את המניות ובעתיד מקבל מהם דיבידנדים, ומאותו רגע הוא הופך להיות משקיע תזרים שמקבל דיבידנדים כמו בתיק דיבידעתרק אם אתה רוצה "גיבוי מלא".
תזכור שחלק מה-5000 דולר האלו הם הפרמיה כך שהיית צריך להביא מהבית "5000 פחות הפרמיה שאתה מקבל".
בנוסף, אף אחד לא מונע ממך לבצע "גיבוי חלקי" אם תיק ההשקעות שלך גדול מספיק בשביל שכניסה לעמדת מינוף בגובה הנ"ל תהווה בעיה.
תמיד יש את המהמרים שרוכשים מניות מתוך ציפיה לשינוי מחיר כל כך חד עד כדי כך שהוא מכסה את ההפסד מעלות הזמן ומעלות התנודתיות - הם המיעוט.כנראה זו הנקודה שחשבתי אחרת, יכול להיות שהקונה קנה את האופציה "ללא כיסוי" (כלומר לא החזיק את המניות בזמן שמכרת לו את האופציית פוט)
אם מדובר ברוכש אינדיבידואל אז בהחלט זה ייתכן.כנראה העדיף להישאר עם המניות בתקווה שהוא ירוויח בעתיד אם מחיר המניה יעלה
אני מסכים לגמרי.ישנם לא מעט אנשים שמוכנים לקחת סיכון בתמורה לסיכוי זכיה. לענ"ד אם משקיע מקצה אחוז מסוים מהתיק לצורך "ההימור" הזה ומבין את המשמעות - זה בהחלט יכול להועיל ולהוריד לחץ מהתיק הראשי כפי שציינת שקרה אצלך.
אכן.אבל משהו במספרים לא כ"כ מסתדר לי, מכרת אופציות במשך 9 שנים, לאחר שנרשמת לשירות לקבלת התראות, ובשורה התחתונה הרווח מהפרמיות היה רק 889$?!
ועכשיו אתה מבין למה עסקה כושלת בודדת מוחקת את ההצלחה של הרבה מאוד עסקאות...הרי בעבר הזכרת כאן שמכירת אופציה אחת בלבד הכניסה לך 494$.
אכן.אני מניח שחווית מימוש של אופציות פוט שמכרת, נכון?
מכרתי קולים.מה עשית עם ה100 יחידות SPY שקיבלת?
בהחלט!האם הסכום 889$ כולל גם את החישוב של מכירת נכס הבסיס?
בזמן אמת תאוות הבצע והרצון "לחקות" את השרלטנים באינטרנט שמציגים חצאי עובדות כאילו הם מרוויחים יותר מוורן באפט משתלטת על ההיגיון וגורמת לרוב האנושות לעשות שטויות.לגופו של עניין, אין ספק ש4.67% / 889$ לתקופה של 9 שנים זה משהו שרוב האנשים עם ראש על הכתפיים היו מוותרים. ההתעסקות של מכירת מאות אופציות בשביל פרוטות לא שווה המאמץ.
לפי דבריו הוא מתחיל עם גיבוי מלא אבל אם השוק זז אז הוא נוקט בעסקה הפוכה מה שהופך את העסקה הראשונה לערומה.אני הבנתי מ@Bar zaltzman שהוא מבצע גיבוי מלא
רק אם האופציה התממשה - קרי המחיר ירד.כדי שאם האופציה תתממש הוא יקבל את המניות ובעתיד מקבל מהם דיבידנדים, ומאותו רגע הוא הופך להיות משקיע תזרים שמקבל דיבידנדים כמו בתיק דיבידעת
אם אני מבין נכון אתה טוען (או שבדקת?) שלאורך תקופה של ה-3 שנים מחיר המניות עלה פחות מהרווח שעשית באופציות על אותם המניות?תוחלת התשואה גבוהה מעליית הערך של המניות האלה , זה עובד לי טוב במשך ה3 שנים האחרונות .. אולי אני טועה , רק הזמן יגיד
תודה רבה, עכשיו מובן...מישהו בצד השני קנה ממני את האופציה הזו , משמע אם היא תירד מתחת ל50 דולר אני חייב לקנות ממנו 100 יחידות במחיר הזה.
זה הביטוח בעצם , וההבטחה שלי לעסקה הזו מייצרת לי כסף(ע"ע הפרמיה - זה בעצם המשמעות של "הוא מהווה ביטוח לצד השני ומייצר לי כסף")
עבורי אלו שבועיים בלי שינה, עם מסך הגרפים מול העיניים ומחובר באינפוזיה לאתר החדשות כדי לוודא שהבורסה לא נופלתאני מנצל 110% מהכסף בשנה , נכון שאמרתי שאני לא מרבה לסחור ממונף .
אבל תרשה לי לעבוד על עצמי בכך שאני מתייחס לאופציה שתאריך הפקיעה שלה הוא עוד כשבועיים ושמחיר המימוש רחוק ב30-40% מהמחיר הנוכחי כאופציה לא רלוונטית שדינה לא להתממש ב99% מהמקרים(אני מזכיר שמלכתחילה נכנסתי למניה במשבר תקופתי)
כן, אין ספק שעשית חשבון, אבל בבקשה שים לב שההשוואה שלך היתה בין 7.5 שנים מול עסקה אחת בודדת חד פעמית שלא בטוח שאפשר לשחזר.היום(או שלשום יותר נכון)ADM נסחרת במחיר של 53.65
תוסיף לזה 8 שנים של דיב' שזה 12.66 (החל מ2015) ונוריד חציון ראשון של השנה מבחינת דיב' כי המניות נקנו בספטמבר
כלומר נוסיף 11.76 שח למחיר של היום ונחשב תשואה על ההון.
תשואה של 49.5% על הכסף ב7.5 שנים
שקול ל5.4% תשואה שנתי .
הראיתי בהודעות הקודמות איך ייצרתי ממניית O
7.35 אחוז על הכסף במונחיים שנתיים.(כל ההשוואות בתשואות ברוטו כי המס הוא אותו דבר)
עשיתי חשבון או לא?
בהשקעה רגילה אני קונה עכשיו את המניות ומאותו רגע מתחיל לקבל דיבידנדים וחשוף לפיצולים והתפצלויות (אני רואה ב2 אלו "כלים" בידי ההנהלה לנסות לשפר את המצב בעת משבר שייתכן ויצליח להם וייתכן ולא). כל ה-3 יכולים לעזור למשקיע הרגיל לכסות את ההפסדים שח"ו יגרמו לו כתוצאה מפשיטת רגל או ירידה חזקה. מוכר האופציות לא חשוף לכךאבל השוויתי לך את הפעולות למניות שמרכיבות את תיק דיבידעת , לזה אתה קורא סיכון?
גם לפי השקעה רגילה בקניית מניות וגם לפי מכירת אופציות PUT , שני המשקיעים יהיו חשופים לאותן פשיטות רגל באותה נקודת זמן
מכל הלב, מאחל לך ממקלדתי הצנועה הצלחה ורווח גדול משני הכיווניםבכוונה לא הכנסתי את מניית MPW לדיון , זו מניה מסוכנת ואני מתוקף היותי אוהב סיכון סחרתי בה , היא לא יכולה לשמש טיעון פה לצורך הדיון הנ"ל.
אני פעיל בMPW משני הכיוונים של האופציות
ג"נ - מחזיק MPW
לענ"ד זה לא מדויק.מכיוון שנתון שאני ואתה מהמרים על אותו מתאגרף , אני מעדיף להמר עליו במחיר יותר נמוך .
אני אוט' במצב יותר טוב ממך בסיטואציה הזו.
בינתיים אגב , אף מתאגרף שמשותף לנו עוד לא נפל=]
דולר אחד מ-100 מניות של חברה X, או 100 דולר ממניה בודדת של חברה Yאני מעדיף דולר בודד מ100 מניות .
ונראה לי שגם אתה.
אתה מוותר מהר, במצטבר זה אפילו לא שעה...תודה רבה על ההסבר, מובן.
אבל רבאק, ביליתי במצטבר איזה חצי שעה על להבין את הדוגמא שנתתי ולא לכתוב שם שטויות ועוד איזה 15 דקות לחזור לזה ולהבין 100% את הדוגמא שלך.
אוותר על הנושא, בהצלחה חברים
זו גישה מאוד נפוצה בקרנות המנוהלות והמחקות כאחד.במקרה שלך זה גם "כסף שוכב" כמזומן אבל הוא משמש כביטוח ואתה מחשיב אותו כ"כסף שעובד"
שבטוח שאי אפשר לשחזר.מול עסקה אחת בודדת חד פעמית שלא בטוח שאפשר לשחזר.
בוודאי שכן אבל זה נועד לצורך המחשה ולא לצורך השוואה.השוואה של נכסים שונים O מול ADM, זה לא נחשב "תפוחים לעגבניות"?
CBOE כבר בדקו ואפילו ייצרו אינדקסים - בינתיים התוצאות הן לטובת קנה-והחזק.לא בדקתי את הטענה... אבל יש לי הרגשה שמיסטר נובל מחפש חתן חדש![]()
+1מקווה שההצלחה של המתאגרפים יהיו יותר טובים מרוקי בלבואה. אאל"ט בחלק מהם השחקן הראשי מפסיד, למרות שהבנתי שהסרטים היו הצלחה מסחררת...
אילו?ייצרו אינדקסים
כן, אבל שאר הידע נבנה בשלבים, לאט לאט. פה, הבסיס הוא מאוד מבלבלאתה מוותר מהר, במצטבר זה אפילו לא שעה...
מניח שעבור הידע שיש לך היום השקעת הרבה יותר![]()
אני נעצר בכלל בהגדרת המטרה.ה, הבסיס הוא מאוד מבלבל
כמו כל דבר בחיים. למדתי שככל שמשקיעים יותר במשהו, כך הדבר נעשה לך יותר חשוב/מוערך/אהוב וכו'כן, אבל שאר הידע נבנה בשלבים, לאט לאט
נכון, אבך את ההסבר לבסיס כתבת בחצי שעה...פה, הבסיס הוא מאוד מבלבל
אם אתה מבין את המשמעות אז למה באמת שלא תסתכל על זה כמו "משחק הימורים"?אני נעצר בכלל בהגדרת המטרה.
המטרה היא להבנתי לגדר את הקניה בשער מסויים עם רווח מידי עבור הסיכון בהמתנה.
זה לא עולה בקנה אחד עם מה שאני באופן אישי מחפש.
אם אני רוצה לקנות במחיר x, אני שם הוראת קניה עם לימיט ל x והולך לים.
אם אני רוצה את המניה, אני קונה עכשיו, בכל מחיר, והולך לים.
כמה מאות הדולרים שמקבלים עבור הספקולציה, עם יכולת לממש, לא לממש, להפסיד ! או סתם לחיות בציפיה ומעקב אחרי השערים...
במיוחד שכל האנשים שיודעים הרבה הרבה יותר טוב ממני, או שמספרים שנכוו קשות, או שמספרים שזה משחק עם סיכון גבוה.
אם כבר סיכון גבוה, שיהיה עם מכפיל רווח לא פרופורציונלי ועם יכולת להשתמש בידע כמנוף.
פוקר?