להרחיב על מה?
אני לא עובד וחי מדיבידנדים כבר זמן רב ומשכך אין לי סכומי עתק לרכישת מניות.
אם אני אחליט לעבוד ולקבל משכורת הצריכה האישית שלי לא תשתנה באופן מהותי ולכן יהיה לי הרבה יותר כסף זמין לרכישת מניות כך שאני אוכל לעשות זאת גם עם אופציות (100 מניות בפעולה אחת).
מסחר באופציות, חוזים ומניות.
כל אופציה עולה כמה סנטים, מה פספסתי ?
באותה התקופה העלות הייתה כדולר לפעולה.
דולר כפול כמה אלפי פעולות...
אשמח אם תוכל לפרט יותר על זה.
כפי שדוסקס בפורום לא מעט:
מוכרים אופציית פוט כשאין כסף בחשבון אבל מצפים שהוא יגיע בקרוב (כשיש משכורת קבועה אז ניתן לצפות לכך).
אם המחיר ירד אז יש מימוש וקונים את המניות.
אם המחיר לא ירד אז האופציה פוקעת, שומרים את הפרמיה ואז קונים מניות בשוק בצורה הרגילה.
רק מתוך התעניינות ולצורך הרחבת הידע איך אני מוצא למשל קרנות עם שתי האסטרטגיות שהוזכרו בשרשור.
מחפש באתר של CBOE אינדקסים על אופציות

יש שם לא מעט.
אגב המחקר הראה שהאסטרטגיות על אופציות הפסידו לאסטרטגיית קנה והחזק גם בתשואה וגם בתנודתיות ?
לא זוכר אם הייתה התייחסות לתנודתיות או לא.
המחקר הניח שאין תשלומי מס רווחי הון ועמלות כאשר בפועל האסטרטגיות הללו כוללות בתוכן מיסוי כבד ועמלות מאוד גבוהות כך שבמציאות זה אפילו יותר גרוע.
אם קונים קרן שמממשת אסטרטגיית אופציות ומחזיקים בה לטווח ארוך אז גם תשלום מס רווחי הון נדחה עד מכירתה ?
תלוי איך הקרן מוגדרת מבחינת רשויות המס - כל מקרה צריך לבדוק לגופו.
אני מנחש שגובים דמי ניהול גבוהים בקרנות אלו, אני צודק ?
לא רק דמי ניהול גבוהים, גם העמלות הסמויות יותר גבוהות כי הם מבצעים הרבה פעולות.
אגב מה דעתך על השקעה בקרנות שמשקיעות לפי אסטרטגיות שנחקרו ונמצאו כמנצחות את המדד לאורך זמן
לא מכיר קרנות שזה
באמת היה נכון עבורן ולא נוקטות בגישת "קנה והחזק".
את גישת "קנה והחזק" אתה יכול לממש לבד עם 0 דמי ניהול כך שדעתי לגביהן היא "מיותר יותר ממעיל דובון בשיא השרב".
מי עבד עליך שזה ניצח את המדד לאורך זמן?
אם כבר אז תבדוק קרנות שמבצעות חיקוי משקל שווה במקום משקל שוק.... (דמי ניהול והוצאות ניהול יותר גבוהים אבל לפחות יש תיעוד היסטורי של ניצחון ארוך טווח על מדד משקל שוק - ראה ג'רמי סיגל).
יש טעם לדעתך לבחון השקעה חלק קטן מתיק ההשקעות בקרנות כאלה
אם זה עוזר לך לישון טוב בלילה.
לצורך גיוון/פיזור/הפחתת סיכון ?
לא - זו עבודה בעיניים.
לרוב אתה לא באמת מקבל את הדברים הללו ואפילו מגיע למצב שבו אתה מקצה סכום יותר גדול לחברה בודדת ממה שאתה באמת רצית.
האם ואיך ניתן בפורטל הוובי של אינטראקטיב לראות את המחיר ההוגן של האופציה לפי נוסחת בלאק ושולס ?
אין לי שמץ של מושג.
אם אתה
מתעקש לעבוד עם אופציות אז מבחינתי אין תחליף ראוי ל-TWS אצל אינטראקטיב ברוקרס.
אני ממליץ לא להתעסק עם אופציות - פוטנציאל הנזק גדול בהרבה ממה שאנשים משכנעים את עצמם...
(כדי להבין אם האופציה בפועל נסחרת ביוקר או בזול ביחס למחירה ההוגן).
לא רלוונטי.
אופציות הן לרוב מאוד לא סחירות כך שכמעט תמיד כשתגיע לביצוע עסקה אתה תספוג נזק במרווח שמנטרל כל פער שכזה עם אקסטרא.
איך יודעים אם אופציה מסויימת נחשבת סחירה ברגע נתון ?
לא ניתן לדעת באמת.
גם במניות זה קשה בלי בפועל לנסות ולקנות - באופציות זה גובל בבלתי אפשרי.
3. בפקיעה של אופציה אינטראקטיב גובה גם עמלת קניה ומכירה של 100 מניות (בנוסף לעמלת קניה ומכירה שכבר שולמה על האופציה) ?
לא בפקיעה ולא במימוש.
האם ובאילו כלים ו/או אסטרטגיות אתה משתמש לעיתים להגנה (כלשהי נגיד מנפילה בשוק המניות/מניה ספציפית/מטבע) על תיק ההשקעות שלך ?
התאמת תיק ההשקעות לפסיכולוגיה האישית שלי עוד לפני שהמאורעות קרו.
במלים אחרות: בניתי את התיק כ-100% מניות דיבידנד בדיוק בשביל להתגונן מהמקרים הללו.
למשל האם יש מצבים שאתה מוכר בחסר או קונה תעודה ב SHORT (למשל SH) ?
הפעמים היחידות שעשיתי דברים שכאלו היו בשביל המשחק והריגוש.
רובן הסתיימו באבדן תשואה אלטרנטיבית וחלקן בהפסד הון.