ריכוז הונאות וקטסטרופות בארץ מעולם הכספים ובכלל

daat99

מייסד
מנהל
בשרשור זה אני רוצה לרכז לצורך לימוד והפקת לקחים מאורעות של הונאות/גניבות ו/או קטסטרופות בארץ שהיה ניתן להימנע מהן בעולם הכספים ובכלל.

בנקים בפיקוח:
בתי השקעות מפוקחים:
גופי השקעות לא מפוקחים:

גניבות סייבר:

מנהלי/יועצי השקעות עם רישיון:
מתחזים ו/או מנהלי/יועצי השקעות ללא רישיון:

פנסיה/גמל/השתלמות בפיקוח:
סוכני ביטוח ויועצים פיננסים:
רו"ח ויועצי מס:
שיווקי השקעות ללא תשקיף שהסתבכו:

עו"ד ומתחזים:
הונאות כלליות:
קטסטרופות מעולם ההשקעות:
אם נחשפתם למקרים נוספים אז אנא שתפו בשרשור זה.

נערך לאחרונה ב:

סטרבו

Well-Known Member
מעניין מאוד. תודה רבה על ההשקעה.
הוא פ בן אדם שלא רוצה להשקיע בעצמו, יעשה לעצמו שירות טוב יותר להיכנס לאיזהשהו פול של כסף (כל מיני מסלולים אצל חברות הביטוח/בתי השקעות כמו גמל להשקעה וכו)? במקום ללכת למנהל תיקים אישי. כמובן, אני מניח שמדובר במיעוט של המיעוט שמוציא שם רע .

daat99

מייסד
מנהל
בן אדם שלא רוצה להשקיע בעצמו, יעשה לעצמו שירות טוב יותר להיכנס לאיזהשהו פול של כסף (כל מיני מסלולים אצל חברות הביטוח/בתי השקעות כמו גמל להשקעה וכו)?
לא בהכרח.
ראה את הדוגמאות של הונאות בפנסיות וקופות הגמל להמחשה.
גם הפרשה עם סלייס שהתפוצצה בתחילת השנה הדגימה שאפילו מקרנות ההשתלמות וקופות הגמל אפשר לגנוב 800 מיליון שח.

כמובן, אני מניח שמדובר במיעוט של המיעוט שמוציא שם רע .
סביר להניח שהגנבים הם המיעוט אבל באופן כללי מנהל ההשקעות והמשקיע נמצאים בניגוד אינטרסים תמידי.
* האינטרס של מנהל ההשקעות הוא שהמשקיע יישאר איתו (קרי: לא יבין שהוא מפסיד יותר מדי ברבעון בודד)
* האינטרס של המשקיע הוא להרוויח יותר בטווח הארוך (קרי: גם אם הוא מפסיד הון ברבעון בודד)

עצם קיום ניגוד האינטרסים המובנה הזה הופך השקעה דרך מנהלי השקעות לצעד לא חכם במיוחד (לדעתי).

סטרבו

Well-Known Member
סביר להניח שהגנבים הם המיעוט אבל באופן כללי מנהל ההשקעות והמשקיע נמצאים בניגוד אינטרסים תמידי.
* האינטרס של מנהל ההשקעות הוא שהמשקיע יישאר איתו (קרי: לא יבין שהוא מפסיד יותר מדי ברבעון בודד)
* האינטרס של המשקיע הוא להרוויח יותר בטווח הארוך (קרי: גם אם הוא מפסיד הון ברבעון בודד)

עצם קיום ניגוד האינטרסים המובנה הזה הופך השקעה דרך מנהלי השקעות לצעד לא חכם במיוחד (לדעתי).
מהצד השני, מנהל השקעות ׳אינטימי׳ שאתה מכיר יותר טוב, יש סיכוי שתישאר איתו לטווח ארוך.

daat99

מייסד
מנהל
מהצד השני, מנהל השקעות ׳אינטימי׳ שאתה מכיר יותר טוב, יש סיכוי שתישאר איתו לטווח ארוך.
הסיכוי הזה נעלם ברגע שיש רבעון שבו אתה מפסיד 30% וחבר שלך מהעבודה הרוויח 50% (ואתה לא יודע שזה בגלל שהוא הימר בענק וכמעט הפסיד 100% ברבעון הקודם...).

בתוך משפחות לפעמים אנשים נוטשים את "מנהל ההשקעות" ברבעון הבעייתי.
אפילו אצלנו במשפחה המורחבת (מאוד) נוצר קרע משפחתי בשל "ייעוץ השקעות" שהוביל לגירושים ונתק בין הורים לילדיהם שנמשך עשורים.

daat99

מייסד
מנהל
למה צריך מנהל השקעות ? מה הוא יודע יותר טוב ממך ?
נתחיל בזה שמנהל ההשקעות הגרוע ביותר שפגשתי אי פעם עדיין ידע מה ההבדל בין מניה לאג"ח יותר טוב מרוב האנשים שנתקלתי בהם בחיי.
נמשיך מכך שרוב האנשים פשוט לא רוצים לדעת בלי קשר לשום דבר אחר וכשמנסים ללמד אותם הם מתחילים "לשנוא אותך" כאילו באת לגנוב להם את המיטה מחדר השינה...

אצל רוב הציבור מדובר או בתיק השקעות מנוהל או בסתם עו"ש/דמוי עו"ש.

אלא שמנסים להפסיק עם העו"ש ולעבור להשקעות לרוב נופלים על הרבה שרלטנים ורמאים בתחילת דרכם (הם רודפים אחרי דברים בלתי אפשריים כגון הלוואה ללא ריבית בעידן ריבית 4% אחרי שהבנקים הודיעו להם שהם לא מוכנים לתת להם הלוואות יותר... ראה מי שנפלו עם סלייס).

גם לי היו מפרשים עם שרלטנים/רמאים שכאלו בתחילת דרכי ורק בנס לא ספגתי נזק אדיר.

אצל רוב הציבור מדובר או בתיק השקעות מנוהל או בסתם עו"ש/דמוי עו"ש
אף פעם לא הבנתי איך אנשים עובדים כל החיים, מזיעים מהבוקר עד הלילה, חוסכים מה שיכולים, ואז נותנים למישהו שהם לא מכירים, שהוא בד"כ שכיר שאין לו חמישית מהסכום שהם נותנים לו לנהל, מה גם שיש לו 100 לקוחות, כך שהוא "מנהל" סכומים ענקיים יחסית, עבור 45 שקלים לשעה...
במקום לשבת ולקרוא שעה ביום, חצי שנה וללמוד איך להתנהל בחכמה או לפחות באחריות אישית.

נמשיך מכך שרוב האנשים פשוט לא רוצים לדעת
למה ? למה הם משקיעים שעות וימים בללמוד איך לעשות שפכטל כמו מקצוען, או להתקין ארון חשמל לדירה, או לתקן מנוע של אוטו, או לכתוב קוד לאפליקציה לטלפון, אבל לא רוצים לדעת איך לנהל את ההון שלהם ??

daat99

מייסד
מנהל
אף פעם לא הבנתי איך אנשים עובדים כל החיים, מזיעים מהבוקר עד הלילה, חוסכים מה שיכולים, ואז נותנים למישהו שהם לא מכירים, שהוא בד"כ שכיר שאין לו חמישית מהסכום שהם נותנים לו לנהל, מה גם שיש לו 100 לקוחות, כך שהוא "מנהל" סכומים ענקיים יחסית, עבור 45 שקלים לשעה...
אני מאוד הבנתי את עצמי כשהייתי אחד מהם ;)
במקום לשבת ולקרוא שעה ביום, חצי שנה וללמוד איך להתנהל בחכמה או לפחות באחריות אישית.
לשבת לקרוא?
אפילו לשמוע מישהו מדבר לידי על הנושא לא הסכמתי...

אין לי על זה תשובה.
לי אין שום מושג למה אני לא רציתי לדעת.

הדבר היחיד שאני יודע בוודאות זה שאני לא רציתי לדעת.

למה הם משקיעים שעות וימים בללמוד איך לעשות שפכטל כמו מקצוען, או להתקין ארון חשמל לדירה, או לתקן מנוע של אוטו,
גם עכשיו אני לא רוצה לדעת את זה ;)

סטרבו

Well-Known Member

daat99

מייסד
מנהל
לא בחור בן 30. אין לה ראש ללמוד, ורגילה לאנשי מקצוע כל החיים.
אני מבולבל.
מצד אחד אתה אומר: "לא בחור בן 30".
מצד שני אתה מתאר "בחורה בת 30" (רק בגלל שהשתמשת בלשון נקבה...).

רוב בני ה-30 שאני נתקלתי בהם בחיי (ואני בטוח שהמצב דומה גם אצלך) ממש לא רוצים להבין בהשקעות.
במקסימום הם רוצים ללמוד איך להמר ולהרוויח בענק בבורסה כאשר בדרך הם לרוב מפסידים בענק.

מתוך מאות (לא גוזמה!) אנשים בגילאים הללו שניסיתי ללמד (באופן אישי בחיים שמחוץ לבלוג) על השקעות אני בקושי מצליח לספור על האצבעות את האנשים שבפועל למדו.

סטרבו

Well-Known Member
כוונתי הייתה שבאמת הפליאה מוצדקת כשמדובר על בן 30.
הפליאה לטעמי פחות במקום, כשמדובר באנשים מבוגרים.

daat99

מייסד
מנהל
כוונתי הייתה שבאמת הפליאה מוצדקת כשמדובר על בן 30.
הפליאה לטעמי פחות במקום, כשמדובר באנשים מבוגרים.
אני לא יודע באיזה גילאים היא מוצדקת או לא אבל אני כן יודע שאטימות מחשבתית אינה משהו שעובר עם הגיל ורוב האנשים ימותו איתה.

כמה אנשים ממשיכים לדקלם "שכירות זה כסף שהולך לפח" בלי להבין ש-"אי השקעת ההון העצמי זה כסף שהולך לפח והשכירות מתאזנת עם משכנתא"?
כמה אנשים לא רוצים להבין את זה גם אחרי שמסבירים להם? (היום נפגשתי עם זוג יקר לליבי שעדיין עונה להגדרה הזו).

דחילק

Active Member
כותרת חלופית לפוסט - "כל הסיבות למה השקעות זה דבר מסוכן" :D

daat99

מייסד
מנהל
כותרת חלופית לפוסט - "כל הסיבות למה השקעות זה דבר מסוכן" :D
אני ממש לא מסכים עם הכותרת החלופית.
הרוב המוחלט של הדוגמאות הללו הן תוצאה של אנשים שלא רצו להבין בהשקעות ורדפו אחרי הבטחות להתעשרות של אנשים זרים.

אנשים שמתעקשים להבין מה הם עושים בעצמם כמעט ולא נופלים לבורות כאלו.

דחילק

Active Member
אני ממש לא מסכים עם הכותרת החלופית.
הרוב המוחלט של הדוגמאות הללו הן תוצאה של אנשים שלא רצו להבין בהשקעות ורדפו אחרי הבטחות להתעשרות של אנשים זרים.

אנשים שמתעקשים להבין מה הם עושים בעצמם כמעט ולא נופלים לבורות כאלו.
תחשוב כמשקיע חדש, שלא מכיר את עולם ההשקעות אבל כן רוצה להתחיל עם משהו.
זה כמו לקרוא את כל האזהרות ותופעות הלוואי בעלון המצורף לתרופה :)
או כמו לקרוא כל אתר חדשות בימנו. רק דברים נוראים, סוף העולם מגיע

למעלה תחתית