מניית דיבידנד אריסטוקרטית שאינה צומחת

Revenue

Active Member
שלום לחברי הפורום,
מה הייתם עושים, אם הייתם מחזיקים במניית דיבידנד (אריסטוקרטית) במשך 5 שנים,
אך הציגה תשואה מצטברת בנייר של 5% בלבד
תשואת הדיבידנד עומדת על 3.9% שנתי.

תודה לעונים

daat99

מייסד
מנהל
שלום לחברי הפורום,
מה הייתם עושים, אם הייתם מחזיקים במניית דיבידנד (אריסטוקרטית) במשך 5 שנים,
תשואת הדיבידנד עומדת על 3.9% שנתי.

תודה לעונים
1. כלום
2. בודק מה היתה תשואת הדיבידנד לפני שנים ומסיק מסקנות לעתיד

Revenue

Active Member
1. כלום
2. בודק מה היתה תשואת הדיבידנד לפני שנים ומסיק מסקנות לעתיד
תודה daat - תמיד זמין ועונה לפורום :)

הביצועים של המניה לא מרשימים במיוחד, והיו שנים גם של תשואה שלילית.
אם אני בוחן בעשור האחרון :
5 שנים אחרונות תשואה שנתית של 0.6%
ב10 שנים האחרונות תשואה שנתית של 5.9%
בהשוואה למדד S&P 500 המנייה בפער משמעותי, הנובעת בעיקר בגלל צמיחה איטית.

לגבי תשואת הדיבידנד - המנייה לא סיפקה פיצוי על חוסר הצמיחה,
יחד עם זאת, שיעור הגדילה השנתי הממוצע של המניה ב-20 שנים האחרונות הוא 6.16%

בקיצור גם לאחר שבדקתי את הנתונים, אני לא יודע להסיק מסקנות בעתיד

daat99

מייסד
מנהל
בקיצור גם לאחר שבדקתי את הנתונים
האם בדקת זאת?
מה היתה תשואת הדיבידנד לפני שנים
במקביל רצוי לבדוק מה היתה תשואת הדיבידנד של השוק באותו הזמן (ספציפית בזמן הרכישה).

נ.ב.
אין לנו יכולת לנבא את העתיד כך שיהיו לנו השקעות יותר מוצלחות ופחות מוצלחות מאחרות (ראה למשל PH לעומת WBA).
לפעמים אי אפשר לזהות זאת מראש אבל לפעמים אפשר ואני חושב שכדאי לבדוק כל מקרה לגופו.

מומו

Well-Known Member
704
אולי נסתכל על זה קצת אחרת?

בשנת 2020 המחיר היה באיזור ה140$ כיום המחיר 128$. כדי לקבל תשואה של 5% כפי שציינת אני מניח שרכשת בדיוק בפיק של הקורונה (מרץ 2020) שהמחיר צנח נגיד ל-120$ (הלך לך מצוין !)
שרכשת היא נתנה תשואת דיבידנד של 2.8%~ וכיום היא מחלקת 5.04$ בשנה
תשאת הדיבידנד כיום היא 3.91% אבל ה-YOC שלך הוא בסביבות 4.2% (הלך לך מצוין*2 !!!)

מהשאלה שלך נראה שאתה מתמקד במחיר המניה (השקעת ערך) שכמעט ולא השתנה ב5 שנים האחרונות, ומאוד מפריע לך שבהשוואה למדד SP500 אתה כביכול בהפסד, למה שלא תתמקד בתזרים?
בהערכה גסה לפי חלוקת הדיבידנדים קיבלת עד כה סה"כ כ-18$ לכל יחידת מניה ב5 שנים האחרונות
ואם אתה רוצה להסתכל על זה בצורה אחרת, זה אומר שרכשת כל יחידת מניה ב-102$ (120 שרכשת פחות ה-18$ שקיבלת עד כה)

אל תשכח שיש כאן חברה ותיקה שמחלקת ומגדילה כבר 53 שנה !

מה דעתך עכשיו?

עדיין לא נרדם טוב בלילה? וותר על 30%-50% מהאחזקה וקנה לך חבר(ה) חדש :)

daat99

מייסד
מנהל
אולי נסתכל על זה קצת אחרת?
למה?
בשנת 2020 תשואת הדיבידנד של המדד עמדה סביב 1.2-1.3%.
תשואת הדיבידנד של החברה (לפי הגרף שצרפת) עמדה סביב 2.8-3.0%.
תשואת דיבידנד של כמעט פי-2.5 מתשואת הדיבידנד של המדד מייצגת סיכון משמעותי לעתיד.
במקרה הנ"ל נראה שהסיכון התממש לפחות *חלקית*.

עדיין לא נרדם טוב בלילה? וותר על 30%-50% מהאחזקה וקנה לך חבר(ה) חדש :)
עם עדיפות להפקת לקח שמרדף אחרי תשואת דיבידנד התחלתית גבוהה הוא מתכון לתשואת חסר.

מומו

Well-Known Member
במקרה הנ"ל נראה שהסיכון התממש לפחות *חלקית*.
מתנצל מראש יכול להיות שפספסתי כאן משהו, איפה בעצם אתה רואה שהסיכון התממש חלקית?
האם החברה פגעה / עצרה הגדלת דיבידנד מאז?

אולי לא הסברתי את עצמי כראוי בהודעה הקודמת - בניגוד להרגשה של השואל שהוא "דורך במקום" ניסיתי להראות דווקא צד אחר - אם היה חושב רק תזרים (ללא פזילה לערך) אז היה רואה שקיבל משכורת יפה מאז הרכישה לפני 5 שנים.

אני לא חולק על הטענה שתשואת דיבידנד גבוהה עלולה להיות מסוכנת, אני רק לא רואה איפה זה התמשש.
האם אתה טוען שתשואת דיבידנד גבוהה מסכנת גם את העליה במחיר המניה?!

daat99

מייסד
מנהל
איפה בעצם אתה רואה שהסיכון התממש חלקית?
כאן:
מחזיקים במניית דיבידנד (אריסטוקרטית) במשך 5 שנים,
תזכור: כשאנחנו רואים תשואת דיבידנד גבוהה זה אומר שהשוק בכללותו מסרב לרכוש את המניה ומפחד ממשהו בחברה.
המשהו הזה יכול להתבטא בפגיעה בדיבידנד (חמור מאוד מבחינתנו) או בתשואת חסר משמעותית (כמו במקרה הזה ופחות חמור אבל עדיין בעיה רצינית בטווח הארוך).
אולי לא הסברתי את עצמי כראוי בהודעה הקודמת - בניגוד להרגשה של השואל שהוא "דורך במקום" ניסיתי להראות דווקא צד אחר
הסברת את עצמך נכון.
מה שאני מציג זה שהעובדה שאנחנו מנסים *להתעלם* משינויים בשווי המניות בטווח הארוך אינה סותרת את חשיבות הגדילה של שווי המניות בטווח הארוך.
*ההתעלמות* שלנו מסייעת לנו לעבור ירידות בשווקים בלי למכור אבל אנחנו עדיין צריכים את הגדילה הזו (אחרת זה אומר שבשלב מוקדם או מאוחר הדיבידנד גם יפגע - זה לא מצב שיכול להימשך לנצח בלי פגיעה בדיבידנד).

האם אתה טוען שתשואת דיבידנד גבוהה מסכנת גם את העליה במחיר המניה?!
בהחלט.
תשואת דיבידנד גבוהה משקפת סיכון יתר באותה החברה וכשהסיכון מתממש זה בהחלט יכול לקבל ביטוי בתשואת חסר משמעותית (ואפילו הפסדי הון) במקביל לפגיעה בדיבידנד (שבשלב מסויים תהיה מחויבת המציאות אם המצב לא ישתנה).

מומו

Well-Known Member
בהחלט.
תשואת דיבידנד גבוהה משקפת סיכון יתר באותה החברה וכשהסיכון מתממש זה בהחלט יכול לקבל ביטוי בתשואת חסר משמעותית (ואפילו הפסדי הון) במקביל לפגיעה בדיבידנד (שבשלב מסויים תהיה מחויבת המציאות אם המצב לא ישתנה).
כמו תמיד איש יקר, תודה רבה על ההסבר המפורט !

אז אם הבנתי נכון עד כה, הסכנה בתשואת דיבידנד גבוהה (לא נכנס כרגע לדיון מה זה גבוהה) עלולה לגרור ל:
א. פגיעה בדיבידנד - הקפאת הגדילה, הקטנת הדיבידנד או הפסקת החלוקה
ב. תשואת מחיר נמוכה ביחס למדד \ לשוק
ג. מחיקה מהבורסה - רכישה ע"י חברה אחרת, מיזוג או ל"ע פשיטת רגל

daat99

מייסד
מנהל
אז אם הבנתי נכון עד כה, הסכנה בתשואת דיבידנד גבוהה (לא נכנס כרגע לדיון מה זה גבוהה) עלולה לגרור ל:
תשואת דיבידנד גבוהה משקפת מצב נתון שבו כלל השחקנים בשוק מסרבים לרכוש עוד מניות של החברה הזו למרות התשואה שנראית גבוהה.
אנחנו יכולים לספר לעצמנו איזה סיפורים שאנחנו רוצים אבל הדבר היחיד שאני יודע בוודאות זה שאני לא יודע למה הם מפחדים.

guesto

Well-Known Member
כשאתה קונה ומחזיק אוסף מפוזר של חברות בשוק ההון, יהיו כאלה שיעלו ויהיו כאלה שירדו, זה חלק מהמשחק.

אז אם כבר, אני מופתע שהדיון הוא על חברה שעלתה מעט, ולא על חברה שצנחה מטה. יש לי בתיק לפחות חברה או שתיים שנחתכו בחצי בכמה שנים האחרונות.

Revenue

Active Member
תשואת דיבידנד גבוהה משקפת מצב נתון שבו כלל השחקנים בשוק מסרבים לרכוש עוד מניות של החברה הזו למרות התשואה שנראית גבוהה.
אנחנו יכולים לספר לעצמנו איזה סיפורים שאנחנו רוצים אבל הדבר היחיד שאני יודע בוודאות זה שאני לא יודע למה הם מפחדים.
אני לא בטוח שזה המקרה אצלי בקימברלי קלארק, יש לי דוגמאות אחרות בתיק שממחישות לי בדיוק את מה שאתה כותב, למשל AT&T או אקסון מובייל, שברון..
היו לי תשואות של 8% וכתבתי על כך באחד השרשורים כש AT&T קיצצה את הדיבידנד בכ- 50% בעקבות הספין אוף (אחרי החוב המטורף ורכישת טיים וורנר, המנייה ירדה בעקביות), אבל במקרה הזה ראיתי את הדגל האדום שמתנוסס, ועדיין בחרתי להחזיק בה..

במקרה של קימברלי קלארק, מדובר בחברה שמשדרת בריאות עסקית טובה למדי, הדיבידנד שלה בעיניי לא חריג אלא סטנדרטי לחברת צריכה בוגרת ובשלה שמעלה את הדיבידנד ברצף כבר מעל 50 שנה, ובייחוד הנאמנות למותגים ומכירות מאוד רחבות בעולם ועוד שאר הפרמטרים ...
הסקירה של @מומו נותנת זוית מעניינת ושאר הערות של חברי הפורום היו מאוד עניינים -תודה.

אני לא נוטה למכור מניות דיבידנד, והגישה שלי למניות ערך היא להשאיר אותם לנצח,
אבל מרגיש לי שאני לא מקבל פיצוי על ההחזקה.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אני לא בטוח שזה המקרה אצלי בקימברלי קלארק,
אתה יודע יותר טוב ממני מה אתה רואה :)

מרגיש לי שאני לא מקבל פיצוי על ההחזקה.
אני עדיין חושב שזה קשור ובהחלט יכול לתאר את אחד הדברים שמפחידים את שאר המשקיעים הגדולים מהחברה הזו כך שהם לא רוכשים את המניות שלה למרות הדיבידנד הגבוה ביחס לשוק.

מומו

Well-Known Member
אבל מרגיש לי שאני לא מקבל פיצוי על ההחזקה.
ולכן בעל הבית מדגיש (ומבחינתי שכלית אני נוטה להסכים איתו בניגוד לצד הרגשי שנוטה להסכים איתך*) - תסתכל על התיק ההוליסטי ולא על מרכיב אחד מתוכו.
נכון שהמכלול בנוי מכל המרכיבים שבו, אבל שרוב רובם של המרכיבים הם מצוינים אזי המרכיב הצולע מקבל פיצוי מהמצוינים האחרים

* אני נוטה להסכים איתך שזה נורא מציק לראות השקעה שחשבתי שהיא טובה וייחסתי לה תשואה עתידית יפה ובפועל לא מצליחה להתרומם מספיק. אבל 'ההצקה' היא אצלי בראש (בפסיכולוגיה) ובסופו של דבר אני בעל השליטה לפעול. זה מתקשר להצעה שכתבתי בסוף ההודעה הקודמת על וויתור חלק מהאחזקה

מומו

Well-Known Member
עם\בלי סבלנות, למר שוק יש רצונות משלו. חזרנו למחיר של 2018:
737

ורק אתה יודע אם זה זמן טוב להיכנס (כמשפט המיוחס לנופוליאון: 'גאון הוא מי שמסוגל לעשות את הדבר הפשוט בזמן שכל האנשים סביבו מאבדים את עשתונותיהם') או סכין נופלת (שמיוחס למארק צוקרברג 'הסיכון הכי גדול הוא לא לקחת שום סיכון') ?

למעלה תחתית