1. כלוםשלום לחברי הפורום,
מה הייתם עושים, אם הייתם מחזיקים במניית דיבידנד (אריסטוקרטית) במשך 5 שנים,
אך הציגה תשואה מצטברת בנייר של 5% בלבד
תשואת הדיבידנד עומדת על 3.9% שנתי.
תודה לעונים
תודה daat - תמיד זמין ועונה לפורום1. כלום
2. בודק מה היתה תשואת הדיבידנד לפני שנים ומסיק מסקנות לעתיד
קימברלי קלארק@Revenue
האם הדיון הוא על חברת פפסי?
האם בדקת זאת?בקיצור גם לאחר שבדקתי את הנתונים
במקביל רצוי לבדוק מה היתה תשואת הדיבידנד של השוק באותו הזמן (ספציפית בזמן הרכישה).מה היתה תשואת הדיבידנד לפני שנים

למה?אולי נסתכל על זה קצת אחרת?
עם עדיפות להפקת לקח שמרדף אחרי תשואת דיבידנד התחלתית גבוהה הוא מתכון לתשואת חסר.עדיין לא נרדם טוב בלילה? וותר על 30%-50% מהאחזקה וקנה לך חבר(ה) חדש![]()
מתנצל מראש יכול להיות שפספסתי כאן משהו, איפה בעצם אתה רואה שהסיכון התממש חלקית?במקרה הנ"ל נראה שהסיכון התממש לפחות *חלקית*.
כאן:איפה בעצם אתה רואה שהסיכון התממש חלקית?
תזכור: כשאנחנו רואים תשואת דיבידנד גבוהה זה אומר שהשוק בכללותו מסרב לרכוש את המניה ומפחד ממשהו בחברה.מחזיקים במניית דיבידנד (אריסטוקרטית) במשך 5 שנים,
אך הציגה תשואה מצטברת בנייר של 5% בלבד
הסברת את עצמך נכון.אולי לא הסברתי את עצמי כראוי בהודעה הקודמת - בניגוד להרגשה של השואל שהוא "דורך במקום" ניסיתי להראות דווקא צד אחר
בהחלט.האם אתה טוען שתשואת דיבידנד גבוהה מסכנת גם את העליה במחיר המניה?!
כמו תמיד איש יקר, תודה רבה על ההסבר המפורט !בהחלט.
תשואת דיבידנד גבוהה משקפת סיכון יתר באותה החברה וכשהסיכון מתממש זה בהחלט יכול לקבל ביטוי בתשואת חסר משמעותית (ואפילו הפסדי הון) במקביל לפגיעה בדיבידנד (שבשלב מסויים תהיה מחויבת המציאות אם המצב לא ישתנה).
תשואת דיבידנד גבוהה משקפת מצב נתון שבו כלל השחקנים בשוק מסרבים לרכוש עוד מניות של החברה הזו למרות התשואה שנראית גבוהה.אז אם הבנתי נכון עד כה, הסכנה בתשואת דיבידנד גבוהה (לא נכנס כרגע לדיון מה זה גבוהה) עלולה לגרור ל:
אהמ WBA אהמ...יש לי בתיק לפחות חברה או שתיים שנחתכו בחצי בכמה שנים האחרונות.
אני לא בטוח שזה המקרה אצלי בקימברלי קלארק, יש לי דוגמאות אחרות בתיק שממחישות לי בדיוק את מה שאתה כותב, למשל AT&T או אקסון מובייל, שברון..תשואת דיבידנד גבוהה משקפת מצב נתון שבו כלל השחקנים בשוק מסרבים לרכוש עוד מניות של החברה הזו למרות התשואה שנראית גבוהה.
אנחנו יכולים לספר לעצמנו איזה סיפורים שאנחנו רוצים אבל הדבר היחיד שאני יודע בוודאות זה שאני לא יודע למה הם מפחדים.
אתה יודע יותר טוב ממני מה אתה רואהאני לא בטוח שזה המקרה אצלי בקימברלי קלארק,
אני עדיין חושב שזה קשור ובהחלט יכול לתאר את אחד הדברים שמפחידים את שאר המשקיעים הגדולים מהחברה הזו כך שהם לא רוכשים את המניות שלה למרות הדיבידנד הגבוה ביחס לשוק.מרגיש לי שאני לא מקבל פיצוי על ההחזקה.
ולכן בעל הבית מדגיש (ומבחינתי שכלית אני נוטה להסכים איתו בניגוד לצד הרגשי שנוטה להסכים איתך*) - תסתכל על התיק ההוליסטי ולא על מרכיב אחד מתוכו.אבל מרגיש לי שאני לא מקבל פיצוי על ההחזקה.