אופציות PUT

ערב טוב,
אשמח להפניות לקריאה ולמידה על אופציות PUT.
אני לא יודע או מבין כלום, מתחיל מאפס,
השאיפה היא "להמר" בסכומים קטנים (מאד) שכל עולם ה AI הולך לפח.
בעיקר דרך משקפיים הבוחנות את הפסיכולוגיה האנושית, הייפ וטרנד...

תודה.

נערך לאחרונה ב:

Pink panther

Well-Known Member
תתחיל פה

daat99

מייסד
מנהל
השאיפה היא "להמר" בסכומים קטנים (מאד) שכל עולם ה AI הולך לפח.
אם זו השאיפה אז אתה לא רוצה *למכור* אופציות אלא לרכוש אותן.

הנה כל מה שאתה צריך לדעת בשביל *להמר*:
* רכישת האופציה מקנה לך את היכולת להרוויח אם נכס הבסיס מתרסק (הוא צריך לרדת מתחת למחיר המבוטח "הסטרייק" ביותר מהפרמיה ששילמת בשביל לרכוש את האופציה לפני שיהיה סיכוי להרוויח מזה)
* לאופציה יש תאריך פקיעה ואם לא מימשת אותה ברווח לפני הפקיעה או שנכס הבסיס לא ירד מספיק בשביל שתרוויח ביום הפקיעה אז אתה מפסיד את כל הפרמיה ששילמת בלי לקבל כלום
* לרכישת אופציות יש תוחלת *הפסד* כך שאתה צפוי לצפות להרבה יותר עסקאות מפסידות מאשר מרוויחות

משכל זה נאמר, אני ממליץ לך בחום לא להמר עם אופציות.

דחילק

Active Member
יש היום קרנות (ETF) שכותבות או מוכרות אופציות על כל דבר שזז, במקרה שלך יש פה שניים:
https://www.direxion.com/product/daily-ai-big-data-bull-bear-2x-etfs

אם אתה מאמין שה AI הולך לעלות אז
AIBU - Direxion Daily AI and Big Data Bull 2X ETF

אם אתה חושב שזה יקרוס אז
AIBD - Direxion Daily AI and Big Data Bear 2X ETF

יש גם כאלו שעושים שורט על מניה בודדת כמו למשל NVDQ

שים לב שחלק מהקרנות בשוק ממונפות.
כמובן לא ממליץ או מייעץ. תחקור, תקרא תלמד ותחליט לבד.

מומו

Well-Known Member
מוצרים קטסטרופליים שכל מי שרוצה לשמור על ממונו צריך להתרחק מהם כמו ממגפה.
דעת היקר, אפשר קצת הסבר למשפט הדרמטי?

ברשותך אני מזכיר שאנחנו מדברים על מישהו שרוצה
"להמר" בסכומים קטנים (מאד) שכל עולם ה AI הולך לפח.

סטרבו

Well-Known Member
דעת היקר, אפשר קצת הסבר למשפט הדרמטי
בעלון של הקרן עצמה אומרים שמדובר בניירות לטווח קצר מאוד (אפילו רק באותו יום), כי מעבר לזה כמעט מובטח הפסד הון עד ל0.
אז לאורך זמן אין מה להחזיק. מי שרוצה להמר קצת באותו יופ עם מעט כסף, או משהו אחר, לבריאות

מומו

Well-Known Member
בעלון של הקרן עצמה אומרים שמדובר בניירות לטווח קצר מאוד (אפילו רק באותו יום), כי מעבר לזה כמעט מובטח הפסד הון עד ל0.
אז לאורך זמן אין מה להחזיק. מי שרוצה להמר קצת באותו יופ עם מעט כסף, או משהו אחר, לבריאות
אז אם אני מבין נכון הבעיה היא בשחיקה של המינוף.
כלומר אם הקרן לא היתה ממונפת אזי היינו מקבלים הצמדה אחד לאחד והיינו יכולים להחזיק לאורך זמן?

סטרבו

Well-Known Member
כלומר אם הקרן לא היתה ממונפת אזי היינו מקבלים הצמדה אחד לאחד והיינו יכולים להחזיק לאורך זמן?
לא.
האפקט זהה, המינוף רק מחמיר את המצב אקספוננציאלית, אבל גם ללא מינוף נקבל את אותה שחיקת קרן.
לדוגמא- נניח נכס הבסיס מחירו 100.
נכס הבסיס עלה ב10% לשווי 110, מחיר הקרן שלנו ירד ב10% ל90.
למחרת, ירד המדד חזרה לנקודת ההתחלה בערך 9% חזרה ל100, שווי הקרן שלך עלה באותו אחוז חזרה ל98.

בוא נניח מקרה הפוך, המדד ירד ביום הראשון 10%, הקרן שלך שווה עכשיו 110. למחרת המדד חזר לנקודת המוצא - עלייה של 11%, הקרן שלך ירדה ב11% ושוויה 97.

גם אם נגיד שהשוק סטטי ולא זז , אתה עדיין מפסיד בגלל עלויות השורט ודמי הניהול.

אז אם השוק עולה, יורד או סטטי , אנחנו מפסידים, גם בלי מינוף.

מי שרוצה באמת לעשות שורט לאורך זמן, אין לי מושג חח, לא מבין בזה, אולי לאחד החברים האחרים יש רעיון. עכשיו כשאני חושב על זה יש רק סיכונים- עלויות תמיד יהיו גם בשורט ישיר. ואתה חייב להיות גם צודק וגם בזמן, כל שילוב אחר אתה מפסיד, לדעתי. אולי אני מדבר שטויות, באמת לא מכיר את כל האופציות () בענייני שורט

daat99

מייסד
מנהל
דעת היקר, אפשר קצת הסבר למשפט הדרמטי?
רוב הקרנות הללו עובדות על מנגנון של מכירת אופציות ואז חלוקת הון למשקיעים.
בחלק גדול מהמקרים מדובר על חלוקת "החזר הון" שזה אפילו לא רווחים (תן לי 100 שקל, אני מחזיר לך 80 שקל, מס הכנסה מתעקש שזה דיבידנד ודורש מס של 20 שקל).
אם ניקח לדוגמא את הקרן MSTY שכל תפקידה הוא למכור אופציות של מניית MSTR אז ניתן לראות בבירור ש:
1. השקעה פסיבית ב-MSTR היתה יותר רווחית מרכישת הקרן
2. לפי האתר הרשמי של הקרן, החלוקה האחרונה שבוצע (נכון להיום מדובר על החלוקה של אתמול ב-14/07/2026) הכילה בתוכה 95.06% "החזר הון" (מחזירים למשקיע את הכסף שהמשקיע נתן ללא רווח) ורק 4.94% מהחלוקה היה רווח.
מבחינת מס הכנסה כל החלוקה היא "דיבידנד" ולכן כולה ממוסה ב-25%.
להלן המידע מהאתר הרשמי:
764

לפי יאהוו, הדיבידנד האחרון היה 20.6 סנט.
אם נחשב את הנתונים אז אותם 20.6 סנט מתחלקים בצורה הבאה:
החזר הון: 19.58 סנט
רווח: 1.02 סנט

חבות מס מבחינת הרשויות בארץ: 5.15 סנט.
סך הכל לאחר מס: 15.45 סנט.

תשים לב שהקרן "החזירה לך" 19.58 סנט שאתה נתת להם ואחרי המיסוי אתה נשאר עם 15.45 סנט בלבד, בלי רווחים ופחות ממה שנתת.

ואם אתה חושב שפה נגמרת הצרה, אז אתה טועה!
אותם 19.58 שמוגדרים "החזר הון", מחושבים ע"י הברוקר כהורדת מחיר הרכישה המקורי שלך.
אם למשל רכשת את המניה ב-10 דולר אז זה אומר שהברוקר מעדכן רטרואקטיבית את "מחיר העלות" של הקרן ל-9.8042 דולר.
כשתחליט שאתה רוצה למכור את הקרן, בדו"ח שתקבל מהברוקר יהיה רשום מחיר העלות המעודכן ומס הכנסה ידרוש ממך מיסוי נוסף על אותם 19.58 סנט שהחזירו לך והם מיסו כבר במקור.

בהצלחה לריב עם מס הכנסה...

ברשותך אני מזכיר שאנחנו מדברים על מישהו שרוצה
אז תהמר בעצמך ולא דרך קרנות קטסטרופליות כאלו.

רשמו את זה גם ב-SVXY.
זה לא מנע מאייל גולדשטיין לגרום לעצמו, לאמא שלו, לחברה שלו ולעוד 5 פריירים לאבד 45 מיליון שקל בשעה וחצי...

אז אם אני מבין נכון הבעיה היא בשחיקה של המינוף.
זו בעיה אבל היא הבעיה הכי קטנה.

ממש לא, ראה MSTY לעומת MSTR.
אותו העיקרון עובד גם עם קרנות שורט, רק יותר גרוע.

daat99

מייסד
מנהל
איך כל הנ"ל חוקי ?
כשאומרים לך מראש שזה מה שעושים ואתה קונה בכל זאת אז הכל נהיה חוקי.
אם אני אומר לך שאם תשלם לי 100 שח אני לא אחזיר לך אותם לעולם אז זה חוקי לקחת ממך 100 שח שאתה נותן מבחירה חופשית בלי להחזיר לך לעולם.

הבעיה היא שהציבור לא טורח לקרוא את מה שאומרים לו ואז הוא מתפלא למה לא מחזירים לו...

מומו

Well-Known Member
ואם אתה חושב שפה נגמרת הצרה, אז אתה טועה!
אותם 19.58 שמוגדרים "החזר הון", מחושבים ע"י הברוקר כהורדת מחיר הרכישה המקורי שלך.
אם למשל רכשת את המניה ב-10 דולר אז זה אומר שהברוקר מעדכן רטרואקטיבית את "מחיר העלות" של הקרן ל-9.8042 דולר.
כשתחליט שאתה רוצה למכור את הקרן, בדו"ח שתקבל מהברוקר יהיה רשום מחיר העלות המעודכן ומס הכנסה ידרוש ממך מיסוי נוסף על אותם 19.58 סנט שהחזירו לך והם מיסו כבר במקור.
אם אני מבין נכון, רק במקרה שמכרת יותר מהעלות (המעודכנת) אתה נדרש למיסוי נוסף. לא?

מה שכתבת קצת מפחיד, אף פעם לא בדקתי אם הברוקר שינה אצלי את מחיר העלות. לא היה לי מושג שמותר לו לבצע כזה דבר
אולי קיבלתי דיבידנד מאחד ההאחזקות שגרמה לברוקר לשנות את מחיר העלות ואני בכלל לא יודע על כך?! וואי וואי... הכנסת אותי לסרטים עכשיו... :eek:

daat99

מייסד
מנהל
אם אני מבין נכון, רק במקרה שמכרת יותר מהעלות (המעודכנת) אתה נדרש למיסוי נוסף. לא?
אם אתה רוכש מניה במטרה למכור אותה בפחות ממחיר הרכישה אז זו גישה לא רעה :)

לא היה לי מושג שמותר לו לבצע כזה דבר
לא רק שמותר לו, הוא מחויב לעשות זאת לפי הרגולציה האמריקאית.
אולי קיבלתי דיבידנד מאחד ההאחזקות שגרמה לברוקר לשנות את מחיר העלות ואני בכלל לא יודע על כך?
זה מאוד נדיר בדיבידנדים של חברות רגילות אבל זה בהחלט יכול להיות.

daat99

מייסד
מנהל
ועד היום לא היה חשוב לך לבדוק אם היה שינוי חד צדדי שהברוקר ביצע בחשבונך? למה?
לא.
1. זו הרגולציה ואני מקבל את החוקים והרגולציות כמו שהן
2. גם אם זה קרה (ואני בספק שזה קרה), אין לי שום דבר חוקי לעשות בנידון למעט הימנעות מהשקעה במניות דיבידנד וזה צעד שעבורי יהיה מאוד מטומום

מומו

Well-Known Member
אם זה קרה והם פעלו לפי החוק אני מסכים שמבחינת חוקית אין כ"כ מה לעשות
אבל אתה לא חושב שככל שנקדים 'תרופה למכה' כך יהיה לנו יותר שקט נפשי בעתיד?
למה לחכות לרגע האחרון ולגלות למשל שהיתה מכירה כפויה ונאלץ לשלם מס יותר גבוה ממה שצריך? (אני מניח שיש עוד מקרים שיאלצו אותנו בעתיד בעל כורחנו, מכירה כפויה זו רק דוגמה)

אני מניח שהתשובה היא בזנב של הכלב, אבל זנב זנב... זה כבר הופך להיות חדק של פיל ;)

daat99

מייסד
מנהל
אבל אתה לא חושב שככל שנקדים 'תרופה למכה' כך יהיה לנו יותר שקט נפשי בעתיד?
אני לא מבין מה "המכה" פה - ככה השוק עובד וזה ממש לא חדש.
למה לחכות לרגע האחרון ולגלות למשל שהיתה מכירה כפויה ונאלץ לשלם מס יותר גבוה ממה שצריך?
בניגוד למה?
מה האלטרנטיבה שאתה מציע?
לא לקנות מניות שמחלקות דיבידנד בכלל כי במקרים מאוד נדירים חברות מכריזות על החזר הון למשקיעים?

החזר הון למשקיעים הרבה יותר נפוץ בקרנות אז לפי הגישה הזו אתה חייב להימנע מרכישת קרנות גם כן.

מה נשאר?
תיק השקעות 100% אג"ח או להתנזר משוק ההון לחלוטין?

או שמא אתה מציע לעבור לגור בארצות הברית ולנתק תושבות מישראל?

כפי שרשמתי:
2. גם אם זה קרה (ואני בספק שזה קרה), אין לי שום דבר חוקי לעשות בנידון למעט הימנעות מהשקעה במניות דיבידנד וזה צעד שעבורי יהיה מאוד מטומום

למעלה תחתית