דעת היקר, אפשר קצת הסבר למשפט הדרמטי?
רוב הקרנות הללו עובדות על מנגנון של מכירת אופציות ואז חלוקת הון למשקיעים.
בחלק גדול מהמקרים מדובר על חלוקת "החזר הון" שזה אפילו לא רווחים (תן לי 100 שקל, אני מחזיר לך 80 שקל, מס הכנסה מתעקש שזה דיבידנד ודורש מס של 20 שקל).
אם ניקח לדוגמא את הקרן MSTY שכל תפקידה הוא למכור אופציות של מניית MSTR אז ניתן לראות בבירור ש:
1. השקעה פסיבית ב-MSTR היתה יותר רווחית מרכישת הקרן
2. לפי
האתר הרשמי של הקרן, החלוקה האחרונה שבוצע (נכון להיום מדובר על החלוקה של אתמול ב-14/07/2026) הכילה בתוכה 95.06% "החזר הון" (מחזירים למשקיע את הכסף שהמשקיע נתן ללא רווח) ורק 4.94% מהחלוקה היה רווח.
מבחינת מס הכנסה כל החלוקה היא "דיבידנד" ולכן כולה ממוסה ב-25%.
להלן המידע מהאתר הרשמי:
לפי יאהוו, הדיבידנד האחרון היה 20.6 סנט.
אם נחשב את הנתונים אז אותם 20.6 סנט מתחלקים בצורה הבאה:
החזר הון: 19.58 סנט
רווח: 1.02 סנט
חבות מס מבחינת הרשויות בארץ: 5.15 סנט.
סך הכל לאחר מס: 15.45 סנט.
תשים לב שהקרן "החזירה לך" 19.58 סנט
שאתה נתת להם ואחרי המיסוי אתה נשאר עם 15.45 סנט בלבד, בלי רווחים ופחות ממה שנתת.
ואם אתה חושב שפה נגמרת הצרה, אז אתה טועה!
אותם 19.58 שמוגדרים "החזר הון", מחושבים ע"י הברוקר כהורדת מחיר הרכישה המקורי שלך.
אם למשל רכשת את המניה ב-10 דולר אז זה אומר שהברוקר מעדכן רטרואקטיבית את "מחיר העלות" של הקרן ל-9.8042 דולר.
כשתחליט שאתה רוצה למכור את הקרן, בדו"ח שתקבל מהברוקר יהיה רשום מחיר העלות המעודכן ומס הכנסה ידרוש ממך מיסוי
נוסף על אותם 19.58 סנט שהחזירו לך והם מיסו כבר במקור.
בהצלחה לריב עם מס הכנסה...
ברשותך אני מזכיר שאנחנו מדברים על מישהו שרוצה
אז תהמר בעצמך ולא דרך קרנות קטסטרופליות כאלו.
בעלון של הקרן עצמה אומרים שמדובר בניירות לטווח קצר מאוד (אפילו רק באותו יום), כי מעבר לזה כמעט מובטח הפסד הון עד ל0.
אז לאורך זמן אין מה להחזיק. מי שרוצה להמר קצת באותו יופ עם מעט כסף, או משהו אחר, לבריאות
רשמו את זה גם ב-SVXY.
זה לא מנע מאייל גולדשטיין לגרום לעצמו, לאמא שלו, לחברה שלו ולעוד 5 פריירים לאבד 45 מיליון שקל בשעה וחצי...
אז אם אני מבין נכון הבעיה היא בשחיקה של המינוף.
זו בעיה אבל היא הבעיה הכי קטנה.
כלומר אם הקרן לא היתה ממונפת אזי היינו מקבלים הצמדה אחד לאחד והיינו יכולים להחזיק לאורך זמן?
ממש לא, ראה MSTY לעומת MSTR.
אותו העיקרון עובד גם עם קרנות שורט, רק יותר גרוע.