לקנות מנייה חדשה חריגה מהסינון או מניה קיימת?

• פותח הנושא Wave
  • פורסם בתאריך

Wave

New Member
היי,
אני דיי חדש בפורום ובהשקעות DGI בכללי. נחשפתי והתחלתי ללמוד [תודה דיבידעת] לפני כשנתיים והתחלתי לרכוש מניות לפני שנה וחצי.
הדילמה שלי היא כזאת -
לראשונה מאז שהתחלתי להשקיע ולעבוד עם האקסל של ג'סטין, לא עלתה בחכתי מניה שאין לי בתיק היום. "חדשה".
אני יכול "להרחיב" קצת את הפילטרים שלי, ולרכוש מניה חדשה או לרכוש מניה שכבר קיימת אצלי בתיק.
הפילטרים שלי הם:
- הגדלה מעל 26 שנה [כרגע 26 הכוונה היא לתפוס את משבר 2000]
- מינימום תשואת דיבידנד של השוק [S&P500] עד מקסימום של כפול 2.
- DGRים של 1, 3, 5, ו-10 מעל 6%
- יחס חלוקת רווחים של מתחת ל 65%
- גדילה 5 שנים אחורה של מעל 0
- צפי גדילה עתידי של 5 שנים מעל 0
- יחס חוב של עד 0.8
*אני לא מפלטר אבל כן מסתכל על שווי חברה, מעל מליארד דולר.

לדוגמא, אני פוזל לעבר FUL, שלא עולה בסנון בגלל יחס חוב של 1.00
אני חושב לעצמי - "מה, אני אקנה מנייה שכבר יש לי רק על 0.2 חוב? עברה סה"כ שנה וחצי מאז שהתחלתי לקנות וכבר נגמרו החברות..."

מה דעתכם בנושא?

refaelsh

Active Member
לא עלתה בסינון, לא קונה. נקודה. אני אוהב פשטות :)

אם עלו בסינון למשל שני מניות, אחד כבר יש לי והשניה "חדשה" - קונה את "החדשה", להגדיל פיזור.

daat99

מייסד
מנהל
אני דיי חדש בפורום ובהשקעות DGI בכללי
ברוך הבא :)

נחשפתי והתחלתי ללמוד [תודה דיבידעת] לפני כשנתיים והתחלתי לרכוש מניות לפני שנה וחצי.
כל הכבוד לך, שתהיה לך המון הצלחה בדרכך החדשה.

לראשונה מאז שהתחלתי להשקיע ולעבוד עם האקסל של ג'סטין, לא עלתה בחכתי מניה שאין לי בתיק היום. "חדשה".
לרוב זה מרמז על כך שהמשקיע ביצע יותר מדי קניות שונות בפרק זמן קצר.
אני לא יודע אם זה המצב אצלך אבל עבור המשקיע הממוצע אני חושב שרצוי לבצע רכישה אחת בחודשיים לכל היותר.

- יחס חלוקת רווחים של מתחת ל 65%
אני באופן אישי לא מרגיש בנוח עם יחס חלוקה של 65% אבל אין לי מחקר שמצביע על "מספר קסם" כלשהו.

יחס חוב זה אחד הקריטריונים שלא אומרים הרבה בפני עצמם.
בשביל להבין אם זה הרבה או מעט, צריך להשוות את יחס החוב של החברה ליחס החוב של המתחרות שלה.

מה דעתכם בנושא?
כל הכבוד לך.
עלה והצלח!

Wave

New Member
לא עלתה בסינון, לא קונה. נקודה. אני אוהב פשטות :)

אם עלו בסינון למשל שני מניות, אחד כבר יש לי והשניה "חדשה" - קונה את "החדשה", להגדיל פיזור.
היי, הלוואי והייתי מרגיש ככה חחחח
אני כרגע עם 20 חברות, זה לא הרבה ובא לי לפזר יותר.

ברוך הנמצא :)

כל הכבוד לך, שתהיה לך המון הצלחה בדרכך החדשה.
תודה רבה!

לרוב זה מרמז על כך שהמשקיע ביצע יותר מדי קניות שונות בפרק זמן קצר.
אני לא יודע אם זה המצב אצלך אבל עבור המשקיע הממוצע אני חושב שרצוי לבצע רכישה אחת בחודשיים לכל היותר.
אתה צודק, הייתי קונה מניה כל חודש. הבעיה שנוצרה היא [מעבר לקניה מהירה של המניות בטבלה] היא שנוצר לי backlog של כספים, לא עמדתי בקצב הקנייה ביחס לחסכון (ב"ה שימשיך ככה חחחח).
לכן לפני חודשיים עשיתי שסכום הרכישה שלי הוא פי 3 מסכום החסכון החודשי שלי, מעביר לאינטראקטיב עד שמגיע לסכום הרכישה, וברגע שיש אני רוכש. גם אם זה יותר או פחות משלושה חודשים כי החיים מפתיעים.
יצא שלאחר חודשיים הגעתי לסכום הרכישה (נכנס כסף פתאומי), והגעתי לצומת הנוכחית חודש לפני הזמן.

בכל מקרה הייתי מגיע להתלבטות הזו, גם אם עוד שנה.

אני באופן אישי לא מרגיש בנוח עם יחס חלוקה של 65% אבל אין לי מחקר שמצביע על "מספר קסם" כלשהו.
fair enough

יחס חוב זה אחד הקריטריונים שלא אומרים הרבה בפני עצמם.
בשביל להבין אם זה הרבה או מעט, צריך להשוות את יחס החוב של החברה ליחס החוב של המתחרות שלה.
לי באופן אישי קשה לרכוש מניה של חברה שנמצאת בחוב מאוד מאוד גבוהה ביחס לשווי שלה, למרות שאין לי גיבוי כלכלי לטיעון הזה.
אני יכול להתחיל להשוות מול חברות אחרות אבל זה בדיוק מה שאני לא רוצה לעשות... להתחיל לבדוק להתעמק ולנתח? לא בשבילי.

כל הכבוד לך.
עלה והצלח!
תודה רבה, בעזרת ה' הדרך עוד ארוכה [ועוד נגד הזרם] אבל נגיע ליעד מתישהו.

daat99

מייסד
מנהל
פני חודשיים עשיתי שסכום הרכישה שלי הוא פי 3 מסכום החסכון החודשי שלי,
נשמע כמו תכנית עבודה טובה יותר ממה שהיה בעבר.

מעביר לאינטראקטיב עד שמגיע לסכום הרכישה, וברגע שיש אני רוכש. גם אם זה יותר או פחות משלושה חודשים כי החיים מפתיעים.
+1

לפי הפירוט שהצגת, נראה שיש לך הרבה השקעות בגודל X בעוד שאת ההשקעות הבאות אתה מתכנן לעשות על 3X.
מה דעתך על כך שבמקרים שבהם אין לך אלטרנטיבה שמגדילה את הפיזור, אתה תסתפק ב-"יישור קו" של החברות הקיימות?
כלומר: לבצע רכישה של 2X לחברה שקנית במקור ב-X בודד.

זו יכולה להיות דרך ביניים סבירה לדעתי.

לא השתכנעתי.
מה הנתונים שהובילו אותך למסקנה הזו?
ככל שהזמן עובר כך החברות שעולות בסינון מתחלפות.
ראה את תיק דיבידעת למשל שכבר עבר את ה-50 ועדיין מדי פעם יש חברות בסינון שלא קיימות בתיק.

אני יכול להתחיל להשוות מול חברות אחרות אבל זה בדיוק מה שאני לא רוצה לעשות... להתחיל לבדוק להתעמק ולנתח? לא בשבילי
תשים לב שההשוואה הזו אינה מצריכה ניתוח והיא מוצגת בחינם באתרים פיננסים שונים כגון גורופוקוס.
כמו כן, ראוי לזכור שעושים זאת רק על החברות הבודדות שמצאו חן בעיניך וזה הנתון היחיד שמפריע אצלן.

Wave

New Member
לפי הפירוט שהצגת, נראה שיש לך הרבה השקעות בגודל X בעוד שאת ההשקעות הבאות אתה מתכנן לעשות על 3X.
מה דעתך על כך שבמקרים שבהם אין לך אלטרנטיבה שמגדילה את הפיזור, אתה תסתפק ב-"יישור קו" של החברות הקיימות?
כלומר: לבצע רכישה של 2X לחברה שקנית במקור ב-X בודד.

זו יכולה להיות דרך ביניים סבירה לדעתי.
הבנת נכון, ה X החדש הוא בעצם 3X.
אז אתה מציע שבמקרים כמו החודש הנוכחי שלי, שאין לי חברה חדשה, לבצע יישור קו לתיק לפי 3X [ה X החדש], אני מאמין שהמטרה זה לאזן חשיפה ביחס לתיק נכון?

לא השתכנעתי.
מה הנתונים שהובילו אותך למסקנה הזו?
ככל שהזמן עובר כך החברות שעולות בסינון מתחלפות.
ראה את תיק דיבידעת למשל שכבר עבר את ה-50 ועדיין מדי פעם יש חברות בסינון שלא קיימות בתיק.
באיזשהו שלב, במרוצת השנים, הייתי מגיע לנקודה שאין לי חברות חדשות ואצטרך לרכוש את אותה החברה פעמיים.
גם תיק דיבידעת קנה מספר פעמים לא קטן את אותה החברה.

תשים לב שההשוואה הזו אינה מצריכה ניתוח והיא מוצגת בחינם באתרים פיננסים שונים כגון גורופוקוס.
כמו כן, ראוי לזכור שעושים זאת רק על החברות הבודדות שמצאו חן בעיניך וזה הנתון היחיד שמפריע אצלן.
הבנתי, ספציפית השוואה של מתחרים של FUL ב Debt equity לא הצלחתי למצוא אבל הבנתי את הרעיון.

Aloha

Member
הבנתי, ספציפית השוואה של מתחרים של FUL ב Debt equity לא הצלחתי למצוא אבל הבנתי את הרעיון.
GuruFucus עושים את זה בשבילך, בדף הפתיחה של המניה יש השוואה להיסטוריה של החברה ולשאר התעשייה הרלוונטית.
מצרף צילום מסך מהטלפון של החלק הרלוונטי עבור מניית FUL (H.B. Fuller Co).
777

daat99

מייסד
מנהל
אז אתה מציע שבמקרים כמו החודש הנוכחי שלי, שאין לי חברה חדשה, לבצע יישור קו לתיק לפי 3X [ה X החדש], אני מאמין שהמטרה זה לאזן חשיפה ביחס לתיק נכון?
מטרת העל האידאלית ולא ישימה במציאות היא לייצר מצב שבו פשיטת רגל של חברה בודדת לא מייצרת נזק בלתי הפיך שלא ניתן לפיצוי ע"י שאר התיק.
אחת הדרכים להתקרב אליה היא לוודא שהתזרים שמתקבל מכל החברות בתיק הוא זהה.
זו הסיבה שאחרי שהגעתי לפיזור מספק ואני מקבל רק חברות קיימות בסינון, אני מקצה הון לרכישה של חברה עם תזרים שהוא נמוך מהממוצע.

באיזשהו שלב, במרוצת השנים, הייתי מגיע לנקודה שאין לי חברות חדשות ואצטרך לרכוש את אותה החברה פעמיים.
גם תיק דיבידעת קנה מספר פעמים לא קטן את אותה החברה.
אחרי שמגיעים לפיזור מספק זו כבר לא בעיה.

מצילום המסך רואים שיחס החוב של החברה פחות טוב משל שאר החברות בתעשיה (צבע אדום) אבל טיפה יותר טוב ביחס ליחס החוב ההיסטורי של החברה (ירקרק).

Wave

New Member
GuruFucus עושים את זה בשבילך, בדף הפתיחה של המניה יש השוואה להיסטוריה של החברה ולשאר התעשייה הרלוונטית.
תודה רבה!
אני רואה שהם באמת עושים השוואה אבל זה נראה מול כל הסקטור אליה החברה שייכת, במקרה הזה כימיקלים.
778

יש דרך לראות מי המתחרים האמיתיים שלהם? כי אני מאמין שלא כל סקטור הכימיקלים מתחרים של FUL...
ושוב תודה על ההכוונה

זו הסיבה שאחרי שהגעתי לפיזור מספק ואני מקבל רק חברות קיימות בסינון, אני מקצה הון לרכישה של חברה עם תזרים שהוא נמוך מהממוצע.
תזרים שהוא פחות מהממוצע של מה? של התיק בכללותו?

מצילום המסך רואים שיחס החוב של החברה פחות טוב משל שאר החברות בתעשיה (צבע אדום) אבל טיפה יותר טוב ביחס ליחס החוב ההיסטורי של החברה (ירקרק).
נכון, אבל אני חושב שלהשוות חברה אחת לסקטור שלם ותעשייה שלמה זה קצת לא נכון. הרי לא כולם מתחרים ישירים שלה...
אני קצת מתקטנן כאן אבל חשוב לי להוציא מהדיון את העקרון של איך ומתי [ואם בכלל] רכישת מניות שלא בסינון תקרה לפי גישת ההשקעות של DGI.

daat99

מייסד
מנהל
יש דרך לראות מי המתחרים האמיתיים שלהם?
יש מידע על פחות חברות כאן:
אם תגלול ללמטה יש גרף שאפשר לבחור לראות בו יחס חוב/הון.
אם תגלול עוד ללמטה אז תראה את יחס החוב/הון גם בתצוגה טבלאית.

קח בחשבון שהאתר הזה מגביל את כמות הגישות החינמיות ביום אז הוא לא מתאים למקרים שבהם סתם רוצים לקרוא על עשרות חברות במשך שעות.
זה בהחלט מספיק בשביל לבדוק חברה ספציפית שמתלבטים לגביה כשצריך.

תזרים שהוא פחות מהממוצע של מה? של התיק בכללותו?
כן.
אתה יכול לקרוא עוד על ההתייחסות שלי לנושא במאמרי הרכישה האחרונים שבהם רכשתי מניות שכבר קיימות בתיק.

אבל אני חושב שלהשוות חברה אחת לסקטור שלם ותעשייה שלמה זה קצת לא נכון. הרי לא כולם מתחרים ישירים שלה...
כשהיא יותר טובה זה מספיק.
כשהיא לא, צריך לחקור יותר אם באמת רוצים לדעת.
הכל זה עניין של עד כמה חשוב להשיג את המידע לעומת כמות הזמן שמוכנים להקדיש לנושא.

לי זה לרוב לא חשוב מספיק בשביל להשקיע זמן מעבר לכך.

Wave

New Member
יש מידע על פחות חברות כאן:
https://seekingalpha.com/symbol/FUL/peers/comparison אם תגלול ללמטה יש גרף שאפשר לבחור לראות בו יחס חוב/הון.
אם תגלול עוד ללמטה אז תראה את יחס החוב/הון גם בתצוגה טבלאית.

קח בחשבון שהאתר הזה מגביל את כמות הגישות החינמיות ביום אז הוא לא מתאים למקרים שבהם סתם רוצים לקרוא על עשרות חברות במשך שעות.
זה בהחלט מספיק בשביל לבדוק חברה ספציפית שמתלבטים לגביה כשצריך.
וואלה מגניב, תודה רבה
לגופו של FUL (כתום), היא קצת יותר מבאמצע כזה... מה זה אומר? פתאום שאני רואה את זה, אני מרגיש פחות בנוח לקנות אותה. (שוב אני מתרגל פה עקרון, לא נדבק ל FUL)

779

כן.
אתה יכול לקרוא עוד על ההתייחסות שלי לנושא במאמרי הרכישה האחרונים שבהם רכשתי מניות שכבר קיימות בתיק.
will do

כשהיא יותר טובה זה מספיק.
כשהיא לא, צריך לחקור יותר אם באמת רוצים לדעת.
הכל זה עניין של עד כמה חשוב להשיג את המידע לעומת כמות הזמן שמוכנים להקדיש לנושא.

לי זה לרוב לא חשוב מספיק בשביל להשקיע זמן מעבר לכך.
הבנתי. מקווה שארגיש בנוח בעתיד לפלטר, מה שיוצא אני מרוצה.

אגב, בסוף החלטתי לאזן את התיק ל X החדש, התחלתי עם NDSN... סתם כי מתוך מה שיצא היא מגדילה הכי הרבה שנים.

daat99

מייסד
מנהל
היא קצת יותר מבאמצע כזה... מה זה אומר?
שהנתון שלה הוא "קצת יותר מבאמצע כזה".
אין כאן תובנות מיוחדות.

אגב, בסוף החלטתי לאזן את התיק ל X החדש, התחלתי עם NDSN... סתם כי מתוך מה שיצא היא מגדילה הכי הרבה שנים.
אני מאחל לך המון הצלחה בדרך :)

למעלה תחתית