פרישה בטרם עת

talco

Well-Known Member
שלום,
אסטרטגיית הדיבידנדים מאוד מתאימה לפרישה מוקדמת כי היא מייתרת כל מיני ניחושים סביב שיעור משיכה בטוח וסיכון רצף תשואות.
בגדול, ברגע שיש יותר דיבידנד מהוצאות, אפשר לפרוש.
עם זאת, למי שרוצה לפרוש קצת לפני שזה קורה בהתבסס על הלוואה, איך נכון לעשות זאת?
כלומר נניח שנדרשים לי 10,000 ש"ח בחודש ויש לי 7,000 מדיבידנדים.
חסר 36,000 בשנה שאני יכול לקחת כהלוואה עד שהגדילה האורגנית של הדיבידנדים תגיע לשם.
אבל גם עבור ההלוואה אני משלם (נאמר) 1,000 ש"ח בחודש כך שלמעשה חסר לי "4,000" ש"ח ולא 3,000 ואז נדרש לקחת הלוואה גדולה יותר.
האם אתם מסכימים עם הניתוח הנ"ל?
רעיונות איך למטב אותו?

Pink panther

Well-Known Member
נראה לי מסוכן. מה דעתך על צמצום משרה? או לעבור למקצוע פחות מתגמל הונית אבל יותר מתגמל נפשית? המעבר ממשרה מלאה ל0 נראה מפתה בהתחלה אבל לדעתי יותר נכון לבצע אותו בדירוג ולהבין אם זה באמת מה שאתה רוצה. בסופו של דבר אדם צריך משמעות וסיבה לקום בבוקר.

talco

Well-Known Member
הסיפור לא מייצג מקרה קונקרטי, אלא יותר תהייה עקרונית :)

daat99

מייסד
מנהל
ברגע שיש יותר דיבידנד מהוצאות, אפשר לפרוש.
בתנאי שאתה גר בארצות הברית.

למי שרוצה לפרוש קצת לפני שזה קורה בהתבסס על הלוואה, איך נכון לעשות זאת?
הדרך הכי נכונה לעשות זאת היא לא לעשות זאת.
יש מספיק נקודות כשל בפרישה מוקדמת גם בלי סיכוני הלוואות.

לא.
1. סיכון רצף תשואות רלוונטי גם להשקעה תזרימית
2. אף אחד לא יכול להתחייב שלא יהיה משבר בסגנון 2008 או 1929 בשנים הראשונות לפרישה שירסק את תכנית הפעולה הזו
3. אף אחד לא יכול להתחייב שהריבית לא תזנק להיות דו-ספרתית כמו בשנות השמונים דבר שימחק את התיק בגלל ההלוואה
4. אף אחד לא יכול להתחייב שהשקל יתחזק מול כל המטבעות בפער עצום כך שהתזרים השקלי לא יהיה קרוב למצופה בכלל

talco

Well-Known Member
בתנאי שאתה גר בארצות הברית.
למה?
1. סיכון רצף תשואות רלוונטי גם להשקעה תזרימית
איך?
2. אף אחד לא יכול להתחייב שלא יהיה משבר בסגנון 2008 או 1929 בשנים הראשונות לפרישה שירסק את תכנית הפעולה הזו
למה? ההלוואה לא קורלטיבית לשוק ההון ולא יהיה margin call.
3. אף אחד לא יכול להתחייב שהריבית לא תזנק להיות דו-ספרתית כמו בשנות השמונים דבר שימחק את התיק בגלל ההלוואה
נניח ריבית קבועה אז לשם הדוגמה.
4. אף אחד לא יכול להתחייב שהשקל יתחזק מול כל המטבעות בפער עצום כך שהתזרים השקלי לא יהיה קרוב למצופה בכלל
אם השקל יתחזק מאוד עלויות היבוא ירדו והמחירים בסופר ירדו בהתאם.

daat99

מייסד
מנהל
יחס שקל-שאר המטבעות.
סיכון רצף תשואות מייצג משבר חריף בתחילת הדרך ומשבר שכזה יפגע גם בתזרים (גם אם במידה מופחתת לעומת הפגיעה במחירי המניות).

למה? ההלוואה לא קורלטיבית לשוק ההון ולא יהיה margin call.
זה לא רק עניין של מימוש בכפיה, זה עניין של ריביות.

נניח ריבית קבועה אז לשם הדוגמה.
הלוואה על סכום קבוע עם ריבית קבועה דורשת הלוואה ענקית בתחילת הדרך עם ריבית גבוהה בהתאם כי לא יהיה ניתן לקחת הלוואה נוספת בעתיד.
זו הנחה לא מציאותית בעליל.

אם המטרה שלך היא לחשוב "מה היה קורה בעולם שלא קיים" אז אתה יכול להמציא איזו עולם שמתחשק לך שבו איזו אסטרטגיה שמתחשקת לך תוכל לעבוד בו.
אני מעדיף להקצות את זמני לדיונים על העולם שבו אנחנו חיים, ההיסטוריה שכבר התרחשה בו והעתיד שרואים היגיון בהתרחשותו.

אם השקל יתחזק מאוד עלויות היבוא ירדו והמחירים בסופר ירדו בהתאם.
תיאוריה נחמדה וכמו הרבה מאוד תיאוריות בכלכלה, לא עובדת במציאות.
בשנה/שנתיים האחרונות השקל התחזק מול כל המטבעות וזה לא תורגם להורדת מחירים.
למרות שחברות ממהרות להעלות מחירים בשביל להישאר רווחיות, הן ממש לא ממהרות להוריד מחירים בשביל להקטין את הרווחיות שלהן לטובת הנאת הלקוחות.

talco

Well-Known Member
תיאוריה נחמדה וכמו הרבה מאוד תיאוריות בכלכלה, לא עובדת במציאות.
בשנה/שנתיים האחרונות השקל התחזק מול כל המטבעות וזה לא תורגם להורדת מחירים.
למרות שחברות ממהרות להעלות מחירים בשביל להישאר רווחיות, הן ממש לא ממהרות להוריד מחירים בשביל להקטין את הרווחיות שלהן לטובת הנאת הלקוחות.
לא זה גרעין הסיבה לכך שאנו משקיעים במניות שנסחרות בארה"ב ורווחיהן מכל העולם (ומיעוט זעום מתוך הרווח הזה שקלי)?
כי השער מסתדר בהתאם?
הלוואה על סכום קבוע עם ריבית קבועה דורשת הלוואה ענקית בתחילת הדרך עם ריבית גבוהה בהתאם כי לא יהיה ניתן לקחת הלוואה נוספת בעתיד.
זו החלטה של הלווה לפי תאוות הסיכון שלו.
אני לא קונה דירה אבל ברור לי שעם האופי שלי הייתי לוקח את כל המשכנתא בקל"ץ. טיפשי, אולי. שינה טובה בלילה - מובטחת.

daat99

מייסד
מנהל
לא זה גרעין הסיבה לכך שאנו משקיעים במניות שנסחרות בארה"ב ורווחיהן מכל העולם (ומיעוט זעום מתוך הרווח הזה שקלי)?
כי השער מסתדר בהתאם?
השער מסתדר עם קרה שינוי של הדולר מול כל המטבעות, לא של השקל מול כל המטבעות.

daat99

מייסד
מנהל
זו תופעה שיכולה להתרחש תמיד
וזו בדיוק הסיבה שאי אפשר לסמוך על זה בצורה עיוורת ועוד להתחייב עם הלוואות שזה לא יקרה בכלל בעתיד.

אז מה יעשו משקיעי הדיבידנד?
למשל: יוכלו להשתמש בכלי ההלוואות בשביל לגשר על הפערים, כלי שלא ניתן להשתמש בו אם הוא מוצא עד תום כחלק מתכנית העבודה של המשקיע עוד לפני הבעיות.

למעלה תחתית