איך אתם מציעים לרכוש תיק ניירות ערך זרים של מדינה אחרת

שפם ארוך

Active Member
אני רוצה בשלב מאוחר יותר לרכוש תיק ניירות ערך של מדינה נוספת, לדוגמה מניות דיבידנד קנדיות
אני שוקל האם לרכוש אותן באמצעות אינטרקטיב או באמצעות חברה אחרת

השיקול לרכוש באמצעות חברה אחרת הוא בידוד של תיק ני"ע האמריקאיים, בין היתר בשל העובדה שאינטרקטיב אמריקאית.

ברמה התאורטית לא אמורה להיות בעיית מיסוי, שכן אני מניח שאינטרקטיב יודעים לנכות מס רק מנירות ערך אמריקאיים.

מה אתם חושבים והאם אתם מכירים את חברת אמריטרייד?

daat99

מייסד
מנהל
אני שוקל האם לרכוש אותן באמצעות אינטרקטיב או באמצעות חברה אחרת
השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם יש ברוקר/חבר בורסה/בית השקעות שאתה סומך עליו ועל הבטחונות שמלווים אליו יותר מאשר על אינטראקטיב ברוקרס במדינה שבה אתה מעוניין להשקיע.
אם יש גוף שכזה אז אין מניעה לפתוח חשבון השקעות אצל אותו הגוף ולהשקיע דרכו.

בין היתר בשל העובדה שאינטרקטיב אמריקאית.
אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול בקבלת ההחלטות.
העובדה שאינטראקטיב ברוקרס אמריקאית אינה רלוונטית כי היא חברת בורסה בהרבה מדינות בעולם בעצמה ואינה עושה שימוש בחברי בורסה זרים (בניגוד למשל לגופים הישראליים).

ברמה התאורטית לא אמורה להיות בעיית מיסוי, שכן אני מניח שאינטרקטיב יודעים לנכות מס רק מנירות ערך אמריקאיים.
לא רלוונטי בכלל.
אם יש לך חשבון בגוף אחר שבו אתה רוכש מניות זרות אז אינטראקטיב אינה צד לעיניין ולא מנכה מיסוי.
בכל מקרה אינטראקטיב ברוקרס מבצעת ניכוי מס במקור אך ורק עבור מס שהולך ל-IRS עצמם ואין מיסוי שכזה על חברות שאינן אמריקאיות גם אם הן מוחזקות בחשבון אמריקאי.

מה אתם חושבים והאם אתם מכירים את חברת אמריטרייד?
אני משער שאתה מתכוון ל-TD אמריטרייד.
אם כך המצב אז זהו בנק אמריקאי וכבנק הוא בוודאות יחייב את היורשים שלך להביא אישור מה-IRS על תשלום מס ירושה לפני שהוא ישחרר להם את הנכסים שלך.
בעיה זו אינה קיימת באינטראקטיב ברוקרס שהצהירו מפורשות יותר מפעם אחת שהם לא דורשים אישור מה-IRS בשביל לשחרר את הירושה (והם אינם בנק אז לא חלה עליהם החובה לדרוש את האישור הנ"ל).

FIYaacov

Active Member
אם כך המצב אז זהו בנק אמריקאי
הם ברוקר.
יש את TD Bank שהוא גוף נםרד לחלוטין.
אני לקוח של אמריטרייד אך לא יודע מה מדיניות מס ירושה שלהם (עוד לא הגעתי ל-11 מיליון דולר :) )

daat99

מייסד
מנהל
אתה בטוח שהם לא כפופים לבנק ולרגולציה שלו?

אני לקוח של אמריטרייד אך לא יודע מה מדיניות מס ירושה שלהם (עוד לא הגעתי ל-11 מיליון דולר :) )
אתה אמריקאי - כל השיקולים של מס ירושה מתהפכים במקרה שלך כי אתה בכל מקרה צריך לתקשר עם ה-IRS בלי קשר לבנק כלשהו.

אזרח ישראלי שלא מחזיק בנכסי נדל"ן אמריקאיים, אינו בעל מניות מהותי בחברה אמריקאית ואין ברשותו מניות בבנק כלשהו לא מחוייב לתקשר עם ה-IRS ואם אף אחד לא מכריח אותו להגיש את הדו"ח מיוזמתו אז ה-IRS לא רודפים אחריו.
יש לזה תיעוד נרחב במידע הנגיש לציבור באתר ה-IRS.

**עריכה**
שלחתי להם שאילתה בנושא במייל - נראה אם/מתי הם יענו.

נערך לאחרונה ב:

שפם ארוך

Active Member
היי דעת,
כלומר אם אני מחזיק באינטרקטיב תיק ניירות ערך אמריקאי ותיק ניירות ערך של מדינה / מדינות אחרות, אינטרקטיב פועלים רק מול IRS בכל יתר החברות בין אם לעניינים שוטפים כגון ניכוי במקור ובין אם לעניינים של מיסוי ירושה או נושאי מס אחרים, אינטרקטיב לא דורשים דבר ולא מקשרים בין ניירות ערך שאינם אמריקאיים ל IRS אפילו בטעות.

sparkl

Active Member
אזרח ישראלי שלא מחזיק בנכסי נדל"ן אמריקאיים, אינו בעל מניות מהותי בחברה אמריקאית ואין ברשותו מניות בבנק כלשהו לא מחוייב לתקשר עם ה-IRS ואם אף אחד לא מכריח אותו להגיש את הדו"ח מיוזמתו אז ה-IRS לא רודפים אחריו.
יש לזה תיעוד נרחב במידע הנגיש לציבור באתר ה-IRS.
זה ממש לא נכון. אף גוף פיננסי בארה'ב לא יעביר נכסים ליורשים ללא Transfer certificate from IRS. אינטרקטיב לא יוצא מן הכלל. אתה לא תוכל להוציא מהם שום מידה בנושא כי זה לא מעניין אותם. ברגע האמת הם פשוט מופעלים על ידי חוק אמריקאי.

כל המניות של חברות אמריקאיות שיש לך בתיק הם נופלות תחת חוק ירושה אמריקאי. אם יש לך מיליון דולר בפפסי קולה, היורשים שלך יצטרכו קודם לשלם %40 ל IRS ורק אחר כך יקבלו את ה Transfer certificate, ורק אז אינטרקטיב יכבדו את הצוואה ישראלית. תהליך זה לוקח לא פחות משנתיים במקרה הפשוט. בזמן הזה תיק שלך מעוקל.

כדי לך לדבר עם המומחים שיציגו את האינטרסים שלך. ברוקר בארה'ב הוא לא.

"Upon the death of the beneficial owner, the U.S. brokerage firm is forbidden under U.S. tax law from transferring the assets from the decedent’s account until the IRS has concluded its estate tax
audit.... Transfer Certificates are issued after an investigation when the IRS is satisfied that the tax imposed upon the estate, if any, has been fully discharged or provided for."

http://international.schwab.com/public/file/P-6133620/US_Tax_Est_Disclosure_to_NonUS.pdf

שפם ארוך

Active Member
כל המניות של חברות אמריקאיות שיש לך בתיק הם נופלות תחת חוק ירושה אמריקאי. אם יש לך מיליון דולר בפפסי קולה, היורשים שלך יצטרכו קודם לשלם %40 ל IRS ורק אחר כך יקבלו את ה Transfer certificate, ורק אז אינטרקטיב יכבדו את הצוואה ישראלית. תהליך זה לוקח לא פחות משנתיים במקרה הפשוט. בזמן הזה תיק שלך מעוקל.
היי,
אבל האמור נוגע להבנתי רק למניות של חברות אמריקאיות, כלומר במידה ואני מחזיק 100,000 דולר בניירות ערך אמריקאים, ועוד 300,000 דולר בניירות ערך של חברות שאינן אמריקאיות, אז את ה 300,000 דולר הם ישחררו, האם נכון?

האם ידוע לך אם זהו תהליך אוטומטי, כי ידוע איזה חברה אמריקאית ואיזו לא, אם יש לי מניות נסטלה לדוגמה, מן הסתם אין להם קשר ל IRS, למעט העובדה שהם מוחזקים בתיק שלי אשר מתופעל על ידי ברוקר אמריקאי.

sparkl

Active Member
במידה ואני מחזיק 100,000 דולר בניירות ערך אמריקאים, ועוד 300,000 דולר בניירות ערך של חברות שאינן אמריקאיות
שים לב שלברוקר אמריקאי אין מילה בכל זה. האו לא מחליט מה לעשות עם מניות של נסטלה או יוניליבר. הגוף המחליט זה IRS ועד שלא תקבל מהם אישור, התיק יהיה נעול לכמה שנים. אין אפילו אפשרות להנזיל אותו כדי לשלם מס, אסור לברוקר לגעת בו. הם יקבלו את הפניה של העו'ד של היורשים שלך ומנקודה זו יתחיל תהליך סטנדרטי של עברה דרך IRS. יש גם בעיה שבישראל אין מושג של estate executor, זה מאט את התהליך עוד יותר.

אני לקחתי עו'ד כדי לברר מה זה אומר מבחינתי , אל תקשיב לי - תתייעץ עם שלך, זה מאוד רציני ומאוד יאשי לכ אחד. אני כתבתי על זה כאן וכאו.

daat99

מייסד
מנהל
היי דעת,
כלומר אם אני מחזיק באינטרקטיב תיק ניירות ערך אמריקאי ותיק ניירות ערך של מדינה / מדינות אחרות, אינטרקטיב פועלים רק מול IRS בכל יתר החברות בין אם לעניינים שוטפים כגון ניכוי במקור ובין אם לעניינים של מיסוי ירושה או נושאי מס אחרים, אינטרקטיב לא דורשים דבר ולא מקשרים בין ניירות ערך שאינם אמריקאיים ל IRS אפילו בטעות.
ראשית חשוב להבהיר (בניגוד לשמועות חסרות הבסיס שמפורסמות בפורום הסולידית):
העמדה הרשמית של אינטראקטיב ברוקרס בהקשר למס ירושה אמריקאי היא שהם לא מתעסקים איתו בכלל והם לא מחייבים את היורשים להציג אישור שהם שילמו אותו לפני שהם מעבירים את הנכסים אל היורשים.

עקב כך מס ירושה אינו רלוונטי בכלל לדיון ולכן אני אתייחס למיסוי במקור:

אינטראקטיב ברוקרס עצמם לא גובים מס במקור למעט מס שהולך ל-IRS וה-IRS אינו גובה מס מאזרחים זרים על רווחי הון באופן כללי ועל דיבידנדים של חברות זרות.
עדיין ייתכן מצב של ניכוי מס במקור ברמת החברה המחלקת ולא ברמת אינטראקטיב ברוקרס.

ביררתי מול אמריטרייד והמדיניות שלהם בהקשר של מס ירושה מאוד דומה לאינטראקטיב ברוקרס - הם לא דורשים אישור תשלום מס ירושה בשביל להעביר את הנכסים ליורשים.

זה ממש לא נכון. אף גוף פיננסי בארה'ב לא יעביר נכסים ליורשים ללא Transfer certificate from IRS. אינטרקטיב לא יוצא מן הכלל. אתה לא תוכל להוציא מהם שום מידה בנושא כי זה לא מעניין אותם. ברגע האמת הם פשוט מופעלים על ידי חוק אמריקאי.
אתה טועה ואני מבקש ממך לא להפיץ מידע שאינו נכון בפורום שלי - תשאיר את הדברים הללו לפורום הסולידית בבקשה.
אינטראקטיב ברוקרס (בניגוד לבנקים!) הודיעו בצורה רשמית שהם לא דורשים הצגה של הטופס הנ"ל בשביל להעביר את הכספים ליורשים.
אם אתה חושב שאני טועה אז אנא צור קשר עם נציג של אינטראקטיב ברוקרס עם השאלה הנ"ל ותציג תיעוד של הפניה שלך עם תשובה רשמית שלהם ולא של גורם אינטרסנטי אחר.

אתה שוב טועה - זה נכון אך ורק עבור בנקים ולא עבור אינטראקטיב ברוקרס (או אמריטרייד שגם הם אינם בנק).
אם אתה רוצה להעלות טענה זו שוב כאן אז אנא הבא סימוכין שתומכים בה מגורם שאינו אינטרסנטי - קרי מאינטראקטיב ברוקרס עצמם.

"Upon the death of the beneficial owner, the U.S. brokerage firm is forbidden under U.S. tax law from transferring the assets from the decedent’s account until the IRS has concluded its estate tax
audit.... Transfer Certificates are issued after an investigation when the IRS is satisfied that the tax imposed upon the estate, if any, has been fully discharged or provided for."

http://international.schwab.com/public/file/P-6133620/US_Tax_Est_Disclosure_to_NonUS.pdf
אתה מבין ששוואב זה בנק ולכן הוא מחייב זאת, נכון?
אינטראקטיב ברוקרס אינם בנק ולכן אינם מחייבים זאת!

האם ידוע לך אם זהו תהליך אוטומטי, כי ידוע איזה חברה אמריקאית ואיזו לא, אם יש לי מניות נסטלה לדוגמה, מן הסתם אין להם קשר ל IRS, למעט העובדה שהם מוחזקים בתיק שלי אשר מתופעל על ידי ברוקר אמריקאי.
זה אינו תהליך אוטומטי.
בנקים מחייבים אותך להציג את הטופס שמאשר ששילמת מס ירושה במקור.
גופים שאינם בנקים (ובכללם אינטראקטיב ברוקרס) אינם מחייבים אותך להציג את הטופס לפני העברת הנכסים ליורשים וזו אחריות אישית של היורשים שלך להחליט מה הם עושים.

שים לב שלברוקר אמריקאי אין מילה בכל זה.
הברוקר מחליט אם הוא מעביר את הנכסים של הנפטר ליורשים או לא.
בנקים אינם עושים זאת ללא טופס מלא וחתום, ברוקרים שאינם בנקים לא דורשים את הטופס מלא ושאינו חתום.

נ.ב.
כפי שציינתי גם אמריטרייד אינם דורשים את הצגת הטופס חתום בשביל לשחרר את הנכסים ליורשים - ביררתי זאת מולם מפורשות בשבוע שעבר.

צירוף תכתובת שלי מול אמריטרייד:
Dear XXXXXXXXX,

I apologize for any confusion in my previous message.

TD Ameritrade does not send information regarding your account to the IRS.

I hope this information is helpful. If there's anything else we can help you with, please reply to this message.

Thank you,

Alissa Dahlem

New Accounts, TD Ameritrade

TD Ameritrade, Inc.

Never Miss the Action. Follow us on Twitter: https://twitter.com/TDAmeritrade or https://twitter.com/thinkorswim

Don't be a trader. Be the trader. Download our apps now! http://bit.ly/1TWqOL4

TD Ameritrade understands the importance of protecting your privacy. From time to time we need to send you notifications like this one to provide you with important information regarding your account. If you've elected to opt out of receiving promotional marketing communications from us, containing news about new and valuable TD Ameritrade services, we will continue to honor your request.

Market volatility, volume, and system availability may delay account access and trade executions.

TD Ameritrade, Inc., Member FINRA/SIPC(www.finra.org, www.sipc.org). TD Ameritrade is a trademark jointly owned by TD Ameritrade IP Company, Inc. and The Toronto-Dominion Bank. Copyright 2018 TD Ameritrade IP Company, Inc. All rights reserved. Used with permission.

Distributed by: TD Ameritrade, Inc., 200 South 108th Avenue, Omaha, NE 68154-2631

Dear XXXXXXXXX,

Thank you for your follow up message.

TD Ameritrade does send any information to the IRS regarding the account and does not require proof of tax payment.

Any tax liability determined by tax laws in the US or in your country of citizenship/residency will need to be discussed with a tax advisor. They would be the most knowledgeable source for information regarding any taxability of your estate upon your passing.

Please reply if I can be of further assistance as I will be happy to help you.

Thank you for your business,

Alissa Dahlem

New Accounts, TD Ameritrade

TD Ameritrade, Inc.

Never Miss the Action. Follow us on Twitter: https://twitter.com/TDAmeritrade or https://twitter.com/thinkorswim

Don't be a trader. Be the trader. Download our apps now! http://bit.ly/1TWqOL4

TD Ameritrade understands the importance of protecting your privacy. From time to time we need to send you notifications like this one to provide you with important information regarding your account. If you've elected to opt out of receiving promotional marketing communications from us, containing news about new and valuable TD Ameritrade services, we will continue to honor your request.

Market volatility, volume, and system availability may delay account access and trade executions.

TD Ameritrade, Inc., Member FINRA/SIPC(www.finra.org, www.sipc.org). TD Ameritrade is a trademark jointly owned by TD Ameritrade IP Company, Inc. and The Toronto-Dominion Bank. Copyright 2018 TD Ameritrade IP Company, Inc. All rights reserved. Used with permission.
כפי שניתן לקרוא בתגובה נאמר ע"י הנציג הרשמי של אמריטרייד (בדומה למה שנאמר ע"י הנציג של אינטראקטיב ברוקרס) שהם לא דורשים אישור תשלום מס לפני העברת הנכסים ליורשים.

נערך לאחרונה ב:

jones

Member
אני מבין את התשובה של אינטראקטיב ברוקרד ו אמריטרייד, מה שמוזר זה שקראתי באתר אחר שבו כותבים שאם ברוקר לא פועל לפי קבלת אישור מ ה irs אז אותו ברוקר חשוב לתביעות מצד ה irs
וכנראה גם היורשים, אני מניח שחברות גדולות כאלה מסודרות מבחינת הפעילות שלהם, האלה האם היורשים לא יקלעו לתסבוכת.

https://www.internationallawoffice.com/Newsletters/Offshore-Services/USA/Morgan-Lewis-Bockius-LLP/-Collecting-US-Assets-of-a-Non-Resident-Decedent

Potential personal liability arises if the person in possession of a foreign decedent's US assets transfers them to anyone other than an executor or administrator appointed by a US court (i) without having ensured that any tax due on the decedent's US assets has been paid or provided for, and (ii) knowing that such tax would be due. This individual (sometimes referred to as a 'statutory executor' because the duties are imposed by statute) may be personally liable for any US federal estate tax that remains unpaid, up to the value of the decedent's assets formerly in his/her possession.

Most US banks and other financial institutions in possession of a foreign decedent's US assets are aware of these rules. To avoid the risk of personal liability, they will not relinquish possession of the decedent's assets to anyone other than a US court-appointed fiduciary until they have been assured that any US federal estate tax that may be due has been paid or provided for.​

האם יכול להיות שהברוקרים לא מדווחים דבר למס הכנסה אבל ברגע האמת ידרשו אישור ממס הכנסה ? כלומר היורש יאלץ לדווח או שלא יוכל לנהל את העזבון ?

ומצאתי עוד בלוג http://carminataxlaw.com/carminas-tax-blog/
שלא ממש הבנתי את הדוגמאות אבל מספיק כדי להבין שזה מצריך מומחה כדי להבין (חבל לסבך יורשים אבל צריך להבן אם יש חוקית אפשרות לתסבוכת)

jones

Member
מה ההבדלים מבחינת ישראלי בין עבודה עם אינטראקטיב לאמריטרייד ? למי עוד יש נסיון איתם ? האם יש סוג של השקעות שהם נוחים יותר/ זולים יותר מאינטראקטיב ?

daat99

מייסד
מנהל
Most US banks and other financial institutions in possession of a foreign decedent's US assets are aware of these rules
כפי שציינתי כמות גדולה מאוד של פעמים - החובה הזו חלה על גופים פיננסיים ובנקים ואינה רלוונטית לברוקרים כמו אינטראקטיב ו-TD אמריטרייד.

על העובדה שישנה "חובת תשלום מס ירושה" אין עוררין.
חילוקי הדעות הן לגבי המימוש.
כל מי שיש לו נכסים אמריקיאם בחשבון בנק כלשהו (גוף פיננסי!) יחוייב לשלם את המס הזה ע"י הבנק עצמו ולא ע"י ה-IRS וזה מתחזק עם הקישור שהצגת בעצמך.

בכל מקרה ישנם הרבה מאוד כלים שמאפשרים להגן על היורשים ממס ירושה וביום שבו זה יהיה רלוונטי עבורך אתה תוכל למצוא פתרונות שהיקרים שבהם יותר זולים מדמי הניהול של VTI.

מה ההבדלים מבחינת ישראלי בין עבודה עם אינטראקטיב לאמריטרייד ?
למיטב הבנתי אין הבדל מהותי בין עבודה ישירות מול אינטראקטיב לבין עבודה ישירות מול TD אמריטרייד כי שניהם ברוקרים אז על שניהם (לא) חלים אותם החוקים.

האם יש סוג של השקעות שהם נוחים יותר/ זולים יותר מאינטראקטיב ?
לפי מה שאני יודע ישנם מספר ETFים ש-TD אמריטרייד מאפשרים ללקוחות לרכוש ללא עמלה.
מבחינת המרות מט"ח הם יקרים יותר מאינטראקטיב ברוקרס.
אני מכיר אנשים שמשתמשים באינטראקטיב ברוקרס (ספציפית חברי קבוצת דיבידעת) רק כתחנת מעבר והמרת כספים לצורך העברה ל-TD אמריטרייד כי הם מעוניינים רק ברכישת אותם ה-ETFים.

jones

Member
כפי שציינתי כמות גדולה מאוד של פעמים - החובה הזו חלה על גופים פיננסיים ובנקים ואינה רלוונטית לברוקרים כמו אינטראקטיב ו-TD אמריטרייד.
ברוקר הוא לא ״financial institution" ? (לפי ה irs)
אתה יודע איך הוא מוגדר פורמלית מבחינת ה irs ?

תודה

daat99

מייסד
מנהל
ברוקר הוא לא ״financial institution" ? (לפי ה irs)
אתה יודע איך הוא מוגדר פורמלית מבחינת ה irs ?
הדבר היחיד שאני יודע זה שהמחלקה המשפטית של אינטראקטיב ברוקרס והמחלקה המשפטית של TD אמריטרייד טוענים בצורה חד משמעית שהם לא כפופים לחוק הזה ושהם מודעים לכך שאנשים באינטרנט טוענים שהם כן בלי שזה יהיה נכון.

אם זה מאוד מטריד אותך (ושוב נתעלם מהעובדה שניתן לנטרל את "הנזק" ממס הירושה בקלות בעלויות זניחות ביותר גם אם אתה הולך בדיוק לפי החוק ומנדב את יורשיך לשלם אותו בלי שיכריחו אותם) אתה תמיד יכול להפנות שאילתא ל-IRS ולהציג בפניהם את הטענה של אינטראקטיב ברוקרס ושל TD אמריטרייד שלפיה הם לא מחייבים את היורשים להציג אישור תשלום מס ירושה ולתת ל-IRS לענות על השאלה ולתבוע אותם במידת הצורך.

החוק הזה מאוד ישן ועד היום היה (לפחות לאינטראקטיב) יותר ממקרה אחד של פטירה של לקוח שהוא אזרח זר כך שאם המחלקה המשפטית שלהם טועה אז ל-IRS יש קייס יפה מאוד וכולנו נשמע עליו מאוד מהר.

מומו

Well-Known Member
פוסט די מעניין אבל כ"כ חסר הסוף הטוב ;)

יש תשובה רשמית מה-IRS בנושא?

daat99

מייסד
מנהל
יש תשובה רשמית מה-IRS בנושא?
התשובה הרשמית לעולם תהיה: ישנה חובה לשלם מיסים.
בדיוק כמו שישנה חובה לחצות כביש אך ורק במעבר חציה ובאור ירוק.

יש הבדל עצום בין התשובה הרשמית לבין ההתנהלות במציאות היומיומית.

SIN

Well-Known Member
אם זה מאוד מטריד אותך (ושוב נתעלם מהעובדה שניתן לנטרל את "הנזק" ממס הירושה בקלות בעלויות זניחות ביותר גם אם אתה הולך בדיוק לפי החוק ומנדב את יורשיך לשלם אותו בלי שיכריחו אותם)
הי דעת,
אתה יכול להרחיב בבקשה למה הכוונה? ספציפית נניח למישהו שפועל דרך אחד מהבנקים הגדולים בארץ ולא דרך ברוקר זר?
האם כוונתך למשל היא להכניס את הירושים כשותפים חסרי יכולות שליטה לחשבון למשל ? איזה פתרונות יצירתיים יש בעלות זניחה?

למעלה תחתית