מיסוי דרך IB

מיקי

New Member
שלום, אני ממש חדש בתחום ורציתי לפתוח חשבון דרך IB. משהו שדי מפחיד אותי זה כל עינויין המיסוי.
תפחתי את החשבון דרך IB ישירות אבל עדו לא עשיתי איתו כלום. רציתי לדעת איך עובד כל עיניין המיסוי? זה קורה ישירות דרך IB? אני צריך לטפל בזה לבד?
שלא יקרה מצב שפתאום מורידים לי 70% מס מחר בבוקר

daat99

מייסד
מנהל
בהנחה ומילאת את כל הטפסים שאתה צריך למלא בשביל להצהיר שאתה תושב ישראל ולא אזרח ארצות הברית אז:
  1. IB יורידו לך מס דיבידנדים במקור
  2. אתה צריך להתמודד עם מס הכנסה בארץ לבד/באמצעות איש מקצוע

OiNK

New Member
אהלן דעת,
שמח להצטרף לפורום ולקרוא בבלוג הנהדר! כל הכבוד ויישר כוח!
קראתי לא מעט פוסטים והודעות שכתבת (פה ובסולידית) ותמיד נהנתי ללמוד ממך. אז ראשית - תודה מקרב לב :)

ברשותך, ארצה להצטרף לשאלות של @מיקי לגבי מסחר ישיר בIB.

בהינתן ולא מימשתי רווח, כלומר, לא מכרתי מניות/ETFים אבל הרווחתי מהדיבידינדים:

1. האם אצטרך להגיש דיווח למס הכנסה על מניות/ETF אמריקאים (לדוגמא VT)?
2. נגיד שהשקעתי בקרן צוברת הנסחרת בLSE (לדגומא VHVE) - האם אצטרך לדווח?
3. אם התשובה ל1 או 2 חיובית, כמה מסובך זה יכול להיות להגיש דו״ח באופן עצמאי בהנחה שאני לא מבין במיסוי כלל.
4. מה תדירות הדיווחים במקרים כאלו? האם אוכל למצוא דוגמא להגשת דיווח עצמאי מעין זה ברשת?
5. האם אוכל למצוא דוגמא לדיווח עצמאי במקרה של מימוש הרווח (תשלום מס רווח הון)?
6. למה אין הסכמה חותכת על הדברים הללו ברשת? מצאתי תשובות מנוגדות לשאלות האלה.
כשהתייעצתי עם רו״ח הוא אמר שכנראה לא צריך לדווח, כלומר, גם הוא לא היה בטוח. האם כדאי בכל זאת לדווח כל שנה למען הסר הספק?

כמו שאמרת בפוסטים קודמים - לא כדאי לתת לזנב לקשקש בכלב, ואני מסכים איתך לגמרי!
לכן מבחינתי ההתנהלות העצמאית מול מס הכנסה היא לא Deal Breaker אבל בכל זאת הייתי רוצה ללמוד את הכל לפני שאני נכנס לזה.

פעם נוספת, תודה רבה.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
שמח להצטרף לפורום ולקרוא בבלוג הנהדר! כל הכבוד ויישר כוח!
קראתי לא מעט פוסטים והודעות שכתבת (פה ובסולידית) ותמיד נהנתי ללמוד ממך. אז ראשית - תודה מקרב לב :)
אני מאוד שמח לשמוע שלמדת דברים חדשים (ולא שכחת ליהנות מהלמידה).

ברשותך, ארצה להצטרף לשאלות של @מיקי לגבי מסחר ישיר בIB.
חשוב להבין שהשאלות על נושא המיסוי הן לא שאלות לגבי מסחר דרך IB אלא שאלות כלליות לגבי מסחר דרך גוף שלא מבצע ניכוי מס במקור (IB הם לא היחידים שמאפשרים זאת לתושבי ישראל).

1. האם אצטרך להגיש דיווח למס הכנסה על מניות/ETF אמריקאים (לדוגמא VT)?
2. נגיד שהשקעתי בקרן צוברת הנסחרת בLSE (לדגומא VHVE) - האם אצטרך לדווח?
קטונתי מלדעת את התשובה לשאלות אלו כשפקידי שומה שונים נותנים להן תשובות סותרות.

3. אם התשובה ל1 או 2 חיובית, כמה מסובך זה יכול להיות להגיש דו״ח באופן עצמאי בהנחה שאני לא מבין במיסוי כלל.
@FIYaacov יוכל לספק תשובה יותר טובה לשאלה הזו ממני, אני משתמש בשירותי רו"ח עוד מלפני שידעתי מה המשמעות של המילה "דיבידנד".

4. מה תדירות הדיווחים במקרים כאלו?
רשמית: חצי שנתי.
כל מי שאני מכיר כולל אני בעצת הרו"ח שלי: שנתי

האם אוכל למצוא דוגמא להגשת דיווח עצמאי מעין זה ברשת?
5. האם אוכל למצוא דוגמא לדיווח עצמאי במקרה של מימוש הרווח (תשלום מס רווח הון)?
אני חושב @FIYaacov פרסם מאמר שלם עם דוגמה בנושא.

6. למה אין הסכמה חותכת על הדברים הללו ברשת? מצאתי תשובות מנוגדות לשאלות האלה.
כי אין הסכמה חותכת בנושאי מיסוי בין פקידי מס הכנסה בעצמם ואתה תקבל תשובות שונות מפקידי שומה שונים.

כשהתייעצתי עם רו״ח הוא אמר שכנראה לא צריך לדווח, כלומר, גם הוא לא היה בטוח.
מאוד הגיוני.

האם כדאי בכל זאת לדווח כל שנה למען הסר הספק?
מכיר באופן אישי אנשים שנקטו בשתי הגישות ואין לי מושג מה הגישה הנכונה.

חלק מהטענות בעד אי-דיווח ששמעתי מאנשים אחרים שבחרו לא לדווח:
  1. את מס הכנסה מעניין רק אם אתה צריך לשלם להם והם לא רוצים עוד עבודה מיותרת בלי הכנסות מס
  2. אין לי מספיק רווחים בשביל שהקנסות על אי הדיווח יהיו משמעותיים ועלות הרו"ח יותר גדולה מהקנס אם אני בכלל אצטרך לשלם קנסות בעתיד
חלק מהטענות בעד דיווח ששמעתי מאנשים אחרים שבחרו לדווח בכל זאת:
  1. בכירים במס הכנסה אמרו למבקר המדינה שמנגנון המיסוי בארץ בנוי בצורה שלפיה רוב תושבי מדינת ישראל שילמו יותר מס מהחובה המוטלת עליהם (ניכוי מקסימלי במקור תוך התעלמות מהטבות/שינויים בחיים) אז אני רוצה לדווח בשביל לקבל החזר על המס המיותר ששילמתי במהלך השנה גם בלי קשר לקיומו של תיק השקעות
  2. אני רוצה ראש שקט - אם יש ספק אם צריך לדווח אז אני רוצה לדווח ולישון בשקט בלילה

בשורה התחתונה - אף אחד לא יודע כלום בנושאי מיסוי כולל פקידי השומה בעצמם וזה הכל עניין של מה מתחשק לפקיד השומה שהתיק שלך נפל לחיקו (בין אם דיווחת ובין אם לא).
המצב הנוכחי ממש עצוב אבל לצערי זה מה שיש למדינת ישראל להציע לנו.

OiNK

New Member
תודה גדולה על התשובה המפורטת!!
עשית לי המון סדר בראש ועכשיו הכל נראה הרבה יותר ברור (אם כי לא בהכרח הגיוני, אבל זה כמובן לא אשמתך).
סיכמת את זה יפה כשכתבת
בשורה התחתונה - אף אחד לא יודע כלום בנושאי מיסוי כולל פקידי השומה בעצמם וזה הכל עניין של מה מתחשק לפקיד השומה שהתיק שלך נפל לחיקו (בין אם דיווחת ובין אם לא).
המצב הנוכחי ממש עצוב אבל לצערי זה מה שיש למדינת ישראל להציע לנו.
כך חשדתי.

שוב תודה :)

daat99

מייסד
מנהל
בשמחה.
כולי תקווה שזה ישתנה לטובה בימי חיינו אבל אני לא באמת מאמין שזה יקרה :(

OiNK

New Member
שוב תודה דעת!

אין לי מספיק רווחים בשביל שהקנסות על אי הדיווח יהיו משמעותיים ועלות הרו"ח יותר גדולה מהקנס אם אני בכלל אצטרך לשלם קנסות בעתיד
אם אני לא טועה קנס על אי דיווח יכול להיות חריף גם אם הרווחים לא משמעותיים (נגיד 50 דולר בשנה) - אני צודק?

דבר נוסף - מעניין אותי אם נתקלת באנשים שלא מכרו מניות אבל הרוויחו מהדיבידנדים והם התבקשו לשלם/לא לשלם מס לאחר שדיווחו?

קראתי את המדריך של @FIYaacov... כנראה שאלך על רו״ח.
באיזה חודש לעצתך אצטרך ליצור איתו קשר על מנת להתחיל בתהליך ועד מתי אצטרך להגיש את הדיווח בפועל?

המון תודה

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
אם אני לא טועה קנס על אי דיווח יכול להיות חריף גם אם הרווחים לא משמעותיים (נגיד 50 דולר בשנה) - אני צודק?
אין לי מושג אבל לפי מה שאני מבין הקנסות קשורים לגובה המס שהיית צריך לשלם ולא על אי הדיווח עצמו.

דבר נוסף - מעניין אותי אם נתקלת באנשים שלא מכרו מניות אבל הרוויחו מהדיבידנדים והם התבקשו לשלם/לא לשלם מס לאחר שדיווחו?
לא ברור לי למה אתה מתכוון ב-"התבקשו" אבל גם כשלא מוכרים מניות ישנם אירועי מס שלא בשליטתך כגון פיצולים/התפצלויות שכוללים מרכיב מזומן ו/או דיבידנדים שממוסים בפחות מ-25% במקור.

באיזה חודש לעצתך אצטרך ליצור איתו קשר על מנת להתחיל בתהליך ועד מתי אצטרך להגיש את הדיווח בפועל?
אני הייתי פונה לאיש מקצוע כמה שיותר מהר אחרי שמתקבל טופס 106 מהעבודה.
לגבי מועד הדיווח בפועל זה כבר תלוי באיש המקצוע שתדבר איתו (שנה שעברה הגשתי את הדו"ח באמצעות הרו"ח שלי רק לקראת דצמבר בלי בעיה).

OiNK

New Member
תודה דעת!
לא ברור לי למה אתה מתכוון ב-"התבקשו" אבל גם כשלא מוכרים מניות ישנם אירועי מס שלא בשליטתך כגון פיצולים/התפצלויות שכוללים מרכיב מזומן ו/או דיבידנדים שממוסים בפחות מ-25% במקור.
כוונתי ב״התבקשו״ - מקרה בו נוקה 25% מס במקור, לא היו פיצולים/התפצלויות ולכן הרו״ח קבע כי אין צורך בהגשת דיווח.
אני הייתי פונה לאיש מקצוע כמה שיותר מהר אחרי שמתקבל טופס 106 מהעבודה.
למה? האם הדיווח צריך להתבצע גם בטופס 106? איך הטופס קשור לעניין?
להבנתי טופס 106 מרכז ומסכם את הנתונים והרכיבים של כל המשכורות שקיבל עובד מהמעסיק במהלך שנת מס.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
מכיר אנשים שמשלמים 200 ומכיר אנשים שמשלמים 2000 פלוס מע"מ.

למעלה תחתית