לקראת רכישה ראשונה

• פותח הנושא Dali
  • פורסם בתאריך

Dali

Active Member
אבקש את עזרת אנשי הפורום

לאחר חיתוכים בטבלה של פיש העתקתי את החברות הוענות על הקירטריונים על פיהם חיפשתי.
בשלב זה, כאשר יש לי את רשימה זאת לפני, פחות ברור לי מה עליי לחפש בהיסטוריה של החברות עצמן.
הזכיר חבר הפורום SPARKL, שלשיטתו כדאי שאבדוק את ממוצע הדיבידנד של החברה ולשאוף לרכוש חברה שממוצע הדיבידנד שלה גבוה- ביחס לעצמה.
על פי דעת, אם הבנתי נכון, אינדיקטור זה מוכיח שחלוקת הדיבידנד של החברה נמצא בסיכון יתר ביחס חממוצע, ולכן פחות מומלץ לרכוש חברה ברגע שתשואת
הדיבידנד שלה עולה על הממוצע, ושעלינו לשאוף לרכוש בממוצע עצמו (אם הבנתי נכון).
שאלה: לא הצלחתי למצוא באתר גורופוקוס ובאתר YCHARTS את ממוצע הדיבידנד של החברה. איפה אני מוצא את הנתון הזה?
שאלה נוספת: לאחר הפילוח שביצעתי אילו נתונים בנוסף אתם ממליצים לחפש בהיסטוריית החברה ובאיזה אתרים?

תודה לכולם מראש
AFL​
BANF​
GD​
MGRC​
PB​
SJM​
TMP​
TROW​

daat99

מייסד
מנהל
על פי דעת, אם הבנתי נכון, אינדיקטור זה מוכיח שחלוקת הדיבידנד של החברה נמצא בסיכון יתר ביחס חממוצע, ולכן פחות מומלץ לרכוש חברה ברגע שתשואת
הדיבידנד שלה עולה על הממוצע, ושעלינו לשאוף לרכוש בממוצע עצמו (אם הבנתי נכון).
תיקון קל:
אם היחס של תשואת הדיבידנד של החברה ביחס לתשואת הדיבידנד של המדד עלה אז יש כאן סיכון יותר גדול ביחס למדד.
תשואת הדיבידנד של החברה ביחס להיסטוריה של עצמה תוך התעלמות מהיסטוריית תשואת הדיבידנד של המדד היא חסרת משמעות מבחינת סיכונים.

דוגמא:

נניח (היפוטתית) שבינואר תשואת הדיבידנד של המדד הייתה 1% ובפברואר היא עמדה על 5%.
שינוי זה אומר לנו שהמשקיעים מייחסים סיכון גדול יותר להשקעה במדד בפברואר מאשר הסיכון שהם ייחסו לו בינואר.
ניקח כרגע מניה היפוטתית X וננחי שתשואת הדיבידנד שלה בינואר עמדה על 1.1%.
לפי נתון זה השוק רמז לנו שהסיכון התזרימי שגלום בהחזקת מניית X גדול ב-10% (1.1% חלקי 1% יוצא 1.1 שזה גדול מ-1 ב-0.1 שזה 10%) מהסיכון התזרימי שגלום במדד עצמו.
אם בפברואר תשואת הדיבידנד של מניית חברת X עמדה על 2% אז השוק רומז לנו שהסיכון התזרימי החדש שגלום במניית X בפברואר הוא רק שתי חמישיות מהסיכון התזרימי שגלום בהחזקת המדד (2% חלקי 5% יוצא 0.4 שזה 40%).

למרות שתשואת הדיבידנד של החברה גדלה ב-81.82% (0.9 חלקי 1.1) הסיכון התזרימי הגלום בה ירד מ-110% ביחס למדד ל-40% ביחס למדד.

תשואה גבוהה היסטורית בפני עצמה לא משקפת סיכון - השילוב שלה עם המדד מראה לנו את הסיכון התזרימי.

לא הצלחתי למצוא באתר גורופוקוס ובאתר YCHARTS את ממוצע הדיבידנד של החברה. איפה אני מוצא את הנתון הזה?
אתה יכול לחשב אותו לבד אבל אני לא טורח לעשות זאת ואני מסתפק בהתבוננות ברגף תשואות הדיבידנדים שזמין לכולם באתר גורופוקוס ובחינה בעין אם זה נראה גבוה/נמוך/באמצע ביחס להיסטוריה.
חשוב להבין שכפי שציינתי נתון זה בפני עצמו לא מספק לי מידע מועיל.

לאחר הפילוח שביצעתי אילו נתונים בנוסף אתם ממליצים לחפש בהיסטוריית החברה ובאיזה אתרים?
אני נוטה למיין אותם באקסל לפי הקריטריונים של צפי ליציבות וגדילת הדיבידנד ולתת עדיפות לחברות עם הצפי היותר טוב מבחינות אלו.
לעתים אני פוזל לגרף הדיבידנדים של גורופוקוס אבל זה בהחלט לא צעד בתהליך הסינון.

Dali

Active Member
אז החלטתי לרכוש לראשונה את חברת TROW.
נתתי הוראה לרכישה ב- LIMIT, במחיר של בערך 5 סנט מתחת למחיר הנוכחי וזו ההודעה שקיבלתי:If your order is not immediately executable, our systems may, depending on market conditions, reject your order if its limit price is more than the allowed amount away from the reference price at that time. If this happens, you will not receive a fill. This is a control designed to ensure that we comply with our regulatory obligations to avoid submitting disruptive orders to the marketplace. Use the Price Management Algo?
האם הגזמתי במרווח?
והאם כדאי לי לאשר את האלגו של אינטראקטיב או לתת הוראה חדשה קרובה יותר למחיר הנוכחי?

סטרבו

Well-Known Member
אני לא מפעיל. הלימיט שלי זה הלימיט. לא יודע כמה זה קריטי. לא יתכנס? אשלח פקודה שוב מחר

Dali

Active Member
מהו בעצם האלגו הזה? מה הוא עושה בדיוק ובמה הוא מועיל?
תודה פומבה:)

daat99

מייסד
מנהל
וזו ההודעה שקיבלתי
הודעה סטנדרטית ודי חסרת משמעות מבחינתינו.

האם הגזמתי במרווח?
לא.

האם כדאי לי לאשר את האלגו של אינטראקטיב או לתת הוראה חדשה קרובה יותר למחיר הנוכחי?
אני מתעלם מההודעה כמו @סטרבו .

מהו בעצם האלגו הזה? מה הוא עושה בדיוק ובמה הוא מועיל?
מעכב את הפקודה שלך עד שמחיר המניה יורד כך שהיא תעמוד בטווח הרגולטורי ואז הוא שולח אותה לשוק.

Dali

Active Member
המסחר נפתח וראיתי שמחיר המניה ירד בשני דולרים, האם כדאי לי לבטל את הצעת הרכישה ולפתוח הצעה חדשה או להשאיר את ההצעה בעינה? אם אני מבין נכון, אם טרם התבצעה עסקה גם עמלה לא תהיה על ביטול

sparkl

Active Member
לא משתמש ב limit orders
כאשר הגעתי למסכנה שאני רוצה "את זה" אני פשוט אומר לברוקר "קנה לי את זה עכשיו" וזהו. המשחק שלי הוא לטווח מאוד ארוך.. הזמן הבלתי מוגבל בולע הכל בסופו של דבר, והשקל של היום יראה אומלל באוד כמה שנים. פשוט חבל על הזמן, סתם מצור פסיכולוגי ה limit orders האלו..

Dali

Active Member
שלום דעת.
אני לאחר הרכישות הראשונות.
את טבלת הרכישות כבר עדכנתי.
לגבי לוח הדיבידנדים בחודשי לא ממש ברור לי מדוע לציין את יום האקס ולא את יום תקבול הדיבידנד עצמו?
אני מבין שמי שאוחז במניה ביום ההצרה הוא יהיה המוטב, אך לא כדאי לציין את יום החלוקה עצמו?
כמו כן, האם תמיד לאחר תקבול של דיבידנד אתה בודק בIB אם קיבלת את התקבול?
והאם הוא מגיע ישר לחשבון ה-IB, או שזה דבר שצריך לבקש אקטיבית?
תודה

Dali

Active Member
כמו כן, מה צריך לעשות בדיוק באתר סיקינג אלפא כדי לקבל עדכונים רלוונטיים עבור החברות שרכשתי?
תודה

סטרבו

Well-Known Member
לא דעת, אבל
לגבי לוח הדיבידנדים בחודשי לא ממש ברור לי מדוע לציין את יום האקס ולא את יום תקבול הדיבידנד עצמו?
כי מרגע זה אתה זכאי לדיבידנד גם אם מכרת את המניה.
אני מבין שמי שאוחז במניה ביום ההצרה הוא יהיה המוטב, אך לא כדאי לציין את יום החלוקה עצמו?
אני מציין את יום החלוקה.
כמו כן, האם תמיד לאחר תקבול של דיבידנד אתה בודק בIB אם קיבלת את התקבול?
לא בודק
האם הוא מגיע ישר לחשבון ה-IB, או שזה דבר שצריך לבקש אקטיבית?
מגיע ישירות, אין צורך לבקש.

daat99

מייסד
מנהל
אני לאחר הרכישות הראשונות.
מזל טוב!

לא ממש ברור לי מדוע לציין את יום האקס ולא את יום תקבול הדיבידנד עצמו?
יום האקס מכתיב מתי הדיבידנד נזקף לזכותך מבחינה משפטית.
אתה יכול לסמן איזה יום שאתה רוצה, אני מעדיף את יום האקס.

האם תמיד לאחר תקבול של דיבידנד אתה בודק בIB אם קיבלת את התקבול?
הם לא בית השקעות ישראלי :)

האם הוא מגיע ישר לחשבון ה-IB,
כן

מה צריך לעשות בדיוק באתר סיקינג אלפא כדי לקבל עדכונים רלוונטיים עבור החברות שרכשתי?
להקים תיק וירטואלי שבו אתה רושם את החברות שרכשת.
לסמן שאתה לא רוצה לקבל עדכונים שוטפים כל הזמן מכל חברה בתיק.
לסמן שאתה רוצה לקבל סיכום יומי של התיק.

@סטרבו נטשת את הבלוג שלך?

סטרבו

Well-Known Member
לא. תקופה מטורפת בעבודה, אז לא יצא לי להתעניין כמו שצריך ולכתוב על נושא מסוים עדיין.

Dali

Active Member
הם לא בית השקעות ישראלי :)
העלית חיוך על פני.
ובכל זאת, אם אני מתכנן גם רכישות עתידיות בין היתר על פי צפי תקבולי דיבידנד וגם על בסיס הפרשות מהכנסות
אני רוצה להערך מראש על פי זרם תקבולים, וכיוון שכך, שיערתי שאכין את עצמי לפי תאריך קבלת הדיבידנד.
לא. תקופה מטורפת בעבודה, אז לא יצא לי להתעניין כמו שצריך ולכתוב על נושא מסוים עדיין.
לא ידעתי שיש לך בלוג.
אשמח לקבל לינק

daat99

מייסד
מנהל
לא ידעתי שיש לך בלוג.
אשמח לקבל לינק
הוא לא מפרסם כלום כבר חודשיים אז הקישור שלו ירד לתחתית רשימת הקישורים לבלוגים מומלצים בסרגל הימני של הבלוג שלי.

Dali

Active Member
האם יש למישהו חוות דעת על מניית TMP?
ראיתי שהיא לא נמצאת בתיק דיבידעת.
בסינונים שעשיתי בטבלה הבחנתי ש:
היא מגדילה דיבידנד באופן קבוע כבר 33 שנה
יחס חוב נמוך מ 60%
תשואת הדיבידנד גדולה מתשואת המדד, אך אינה גדולה עד כדי פי 2 מהמדד (קצת קרוב לרב העליון אומנם)
אחוז הגדלת הרווחים ב-5 שנים אחרונות והצפי ל-5 הבאות גדול מ 0%
מכפיל רווח קטן ממכפיל המדד וגם קטן מ-20
אחוז הגדלת הדיבידנד גדול מ-4.5% בטווח של 3,5,10 שנים, אך קצת קטן מזה לטווח של שנה.

האם העובדה שאחוז הגדלת הדיבידנד גדול מ-4.5% בטווח של שנה והעובדה שהשווי של החברה הוא קרוב למילארד היא קריטית?
אני שואל כיון שפרט לשני קריטריונים אלו החברה נראית מצוין, וכרגע יש סכום כספי לא מבוטל שייקח זמן מה עד שיושקע כולו.

אשמח לשמוע דעתכם

Dali

Active Member
אני מצרף צילום מסך של הודעה שאני מקבל כבר מפסר פעמים היום מ-IB.
הודעה זו לא קפצה לי בעבר ואשמח אם מישהו יודע מדוע שיואיל להסביר לי מה העניין.
82
לא סיקשתי שום מידע של דאטה ואין לי מושג איך לבטל זאת

daat99

מייסד
מנהל
אחוז הגדלת הדיבידנד גדול מ-4.5% בטווח של 3,5,10 שנים, אך קצת קטן מזה לטווח של שנה.
חברה שמתקשה להגדיל את הדיבידנדים מסמלת על בעיות בהגדלת הרווחים.
אם מציגים לך שני אנשים ואתה צריך לבחור מי לדעתך יכול לסיים מרתון כשאחד מהם צולע ואתה לא יודע שום דבר אחר על שניהם, במי תבחר?

העובדה שהשווי של החברה הוא קרוב למילארד היא קריטית?
ככל שחברה יותר קטנה כל היא יותר פגיעה ויותר קל למתחרים לעקוף אותה ו/או לרכוש אותה ברגעי משבר במחירי הפסד (עבורך כבעל מניות).

לא סיקשתי שום מידע של דאטה ואין לי מושג איך לבטל זאת
מה הקישור שאתה מקבל ב-"למד עוד"?
תנסה ליצור קשר עם התמיכה של IB ולבקש מהם להדריך אותך איך לבטל את היכולת לקבל את מחירי המניות העדכניים כשאתה מבצע פעולות כאלו.

למעלה תחתית