חסימת אינטראקטיב ישראל מגישה לחשבון

טירון

Member
שלום לכולם,

לאחרונה פתחתי חשבון באינטראקטיב העולמי והעברתי את הדולרים שהיו לי בחשבון באינטראקטיב ישראל לחשבון החדש באינטראקטיב.
שאלתי את אינטראקטיב מה צריך לעשות כדי שאינטראקטיב ישראל לא יוכלו לגעת בחשבון והם ענו לי:
This account can only be accessed by you until and unless you link both the accounts under the advisor.

מה הכוונה בלקשר בין החשבונות תחת ה-advisor?
האם יכול להיות שעשיתי את זה בלי לדעת?
אם כן איך איך מבטלים את זה?

תודה לעונים

daat99

מייסד
מנהל
נשמע שהם חשבו שאתה רוצה לאפשר לאינטראקטיב ישראל גישה לחשבון החדש.

למיטב ידיעתי אין שום דרך למנוע מאינטראקטיב ישראל גישה לחשבון שלך בלי להתעקש על ביצוע ניתוק (שהם מתעקשים לסרב לעשות).

כל עוד יש להם גישה לחשבון נציג ממורמר שלהם יכול לעשות בו כרצונו ואתה כבעל החשבון תשא בתוצאות (אלא אם כן תתבע את החברה בקפריסין והרשויות הקפריסאיות יפסקו לטובתך).

מי שחושב שמקרים כאלו בלתי אפשריים כדאי שיחפש בגוגל על מקרים דומים שקרו כאן בארץ.

טירון

Member
היי, תודה רבה.

קשה לי להאמין שזה מה שהם חשבו. הבהרתי שאני רוצה למנוע מהם גישה לחשבון.

אגב, הבנתי שהחשבון באינטראקטיב ישראל נסגר אוטומטית אחרי 49-90 ימים בלי כסף. אם פשוט אחכה והחשבון יסגר הם לא יוכלו לגשת לי לחשבון?

ועוד דבר, איך לכתוב להם באנגלית "ניתוק" פשוט disconnect?

daat99

מייסד
מנהל
אגב, הבנתי שהחשבון באינטראקטיב ישראל נסגר אוטומטית אחרי 49-90 ימים בלי כסף
ממי?
מהחתול ששומר על השמנת?
גם אם כן, נתת להם את כל ההרשאות לפתוח אותו מחדש מתי שמתחשק להם אז מה מונע מעובד ממורמר לפתוח אותו מחדש 180 יום אחרי שעזבת?
היו מקרים במדינת ישראל שעובדים פתחו חשבונות על שם לקוחות ללא ידיעתם ואין שום סיבה להאמין שזה לא יקרה עם חברה קפריסאית שמנסה לבלבל לקוחות ולגרום להם לחשוב שהיא ישראלית באמצעות שם שיווקי.

איך לכתוב להם באנגלית "ניתוק" פשוט disconnect?
אתה בסך הכל צריך להתעקש שאתה רוצה למנוע גישה לחשבון שלך מגוף זר שנמצא במדינה זרה, שאינו מפוקח ע"י הרשויות האמריקאיות ושאיבדת בו אמון.

הם יערימו קשיים ויתחילו במלחמת התשה אבל אני יודע גם מהמקרה שלי וגם של קוראים אחרים שאם מתעקשים מספיק אז זה בסוף קורה.

נ.ב.
אם אינטראקטיב ברוקרס שמפוקחים ע"י ה-SEC כופים עליך לאפשר לגוף שאינו מפוקח ע"י ה-SEC גישה לכספים שלך בניגוד להנחייתך אז לא צריך לפחד להודיע להם שאם הם יתעקשו להמשיך בהתנהגות הזו אתה תפנה ל-SEC (הכל בצורה מתורבתת ומנומסת כמובן).

טירון

Member
כתבתי שוב ל-IB והם ענו לי:
Kindly note that our system reflects that your IBKR account U******* is an independent account directly under IBKR and not under any Introducing broker structure.

זו כבר פעם שנייה שאני מקבל בערך את התשובה. האם באמת אין לאינטראקטיב ישראל גישה לחשבון שלי?

daat99

מייסד
מנהל
כתבתי שוב ל-IB והם ענו לי:
על איזה חשבון הם ענו לך?
אמרת שפתחת חשבון נוסף כך שיש לך 2 חשבונות באינטראקטיב.

יכול להיות שהנציג מתייחס לחשבון שפתחת לבד (תשווה את מספר החשבון)?

הדרך הפשוטה לוודא שהחשבון על שמך ואין לאינטראקטיב ברוקרס גישה אליו היא להתחבר אליו ולראות אם אתה יכול לבצע את אותן ההגדרות כמו בחשבון שפתחת לבד.
דוגמה להגדרה שאינטראקטיב ישראל מסתירים מהלקוחות היא מתן "שם כינוי" (alias) לחשבון.
אם אתה יכול להגדיר "שם כינוי" לחשבון המקורי שנפתח מול אינטראקטיב ישראל אז הם נותקו ממנו.

טירון

Member
על איזה חשבון הם ענו לך?
אמרת שפתחת חשבון נוסף כך שיש לך 2 חשבונות באינטראקטיב.

יכול להיות שהנציג מתייחס לחשבון שפתחת לבד (תשווה את מספר החשבון)?

הדרך הפשוטה לוודא שהחשבון על שמך ואין לאינטראקטיב ברוקרס גישה אליו היא להתחבר אליו ולראות אם אתה יכול לבצע את אותן ההגדרות כמו בחשבון שפתחת לבד.
דוגמה להגדרה שאינטראקטיב ישראל מסתירים מהלקוחות היא מתן "שם כינוי" (alias) לחשבון.
אם אתה יכול להגדיר "שם כינוי" לחשבון המקורי שנפתח מול אינטראקטיב ישראל אז הם נותקו ממנו.
שלום, לא בדיוק הבנתי מה הכוונה פתחתי לבד? את שני החשבונות פתחתי לבד. באיזה חשבון לנסות לעשות alias אינטראקטיב ישראל או IB?
אם אני לא מצליח סימן שהם לא יכולים לגשת לחשבון?

daat99

מייסד
מנהל
לא בדיוק הבנתי מה הכוונה פתחתי לבד? את שני החשבונות פתחתי לבד.
את החשבון ששוייך לאינטראקטיב ישראל פתחת דרכם ולא לבד.

באיזה חשבון לנסות לעשות alias אינטראקטיב ישראל או IB?
בחשבון שאין לאינטראקטיב ישראל גישה אליו אתה תוכל לראות את ההגדרה של "שם כינוי".
אם אתה רואה את ההגדרה בשני החשבונות אז זה אומר שהם נותקו - אם רק באחד אז זה אומר שהם לא נותקו ועדיין יש להם גישה.

אפשרות נוספת היא להעביר את מנגנון העמלות בחשבון ממנגנון "קבוע" למנגנון "שכבות" (דבר שבינתיים הוזיל לי את העמלות על הרכישות שביצעתי מאז בכ-75% ביחס לעמלה המוזלת שהייתה לי קודם דרך אינטרקאטיב ישראל).

עוד אפשרות היא לבצע המרת מט"ח ולראות אם גבו ממך 2 דולר (אינטראקטיב ברוקרס) או 10-75 שח (אינטרקאטיב ישראל).

YH5

New Member
בחשבון שאין לאינטראקטיב ישראל גישה אליו אתה תוכל לראות את ההגדרה של "שם כינוי".
אם אתה רואה את ההגדרה בשני החשבונות אז זה אומר שהם נותקו - אם רק באחד אז זה אומר שהם לא נותקו ועדיין יש להם גישה.

נראה לי אני במצב דומה ל'טירון' , יש לי חשבון באינטרקטיב וישראל , ולאחרונה פתחתי עצמאית חשבון בIB , אם אעביר את הנכסים שלי מאינטרקטיב ישראל לחשבון IB . עדין לאינטקרטיב ישראל יכול להיות גישה לחשבון שפתחתי בIB עצמאית ? ( בהניתן שלא דיברתי לא עם ישראל ולא עם IB לגבי ניתוק כלשהו )

תודה !

daat99

מייסד
מנהל
עדין לאינטקרטיב ישראל יכול להיות גישה לחשבון שפתחתי בIB עצמאית?
לא תהיה להם גישה לחשבון שפתחת ישירות ב-IB אבל תישאר להם גישה לחשבון שפתחת דרכם.
חשוב להבין שעובד ממומרמר עם גישה שכזו יכול לבצע פעולות שיהיו באחריותך כבעל החשבון ועלולות לגרום לך נזק כספי משמעותי (היו מקרים כאלו בארץ בחברות אחרות וכן מדובר על חברה שממוקמת בקפריסין ולא כפופה לחוקי ישראל ולפיקוח הישראלי).

למעלה תחתית