מה דעתכם על התיק דיבידנד הזה?

Divido

New Member
ועדיין לא התנסה במשבר רציני.

זה מאוד חשוב :)

אני באופן אישי מעדיף את הרביעי אבל גם השלישי טוב :)
איך אפשר לדעת איך לבחור מניות על פי הרביעונים האלה? אתם מתייחסים לניקוד CHOWDER?

daat99

מייסד
מנהל
איך אפשר לדעת איך לבחור מניות על פי הרביעונים האלה?
אפשר לבדוק באתרים הפיננסיים השונים שמספקים אפשרויות סינון מה החמישונים הללו (למשל אם יש 400 חברות שמחלקות דיבידנד אז ה-80 הנמוכות זה החמישון הראשון וה-80 הגבוהות זה החמישון האחרון שהתברר בדיעבד כחמישון המסוכן ביותר).

אני באופן אישי לא טורח לעשות זאת ומסתפק בהשקעה בחברות שמספקות תשואת דיבידנד בגובה המדד וטיפה מעל אבל לא בהרבה.

אתם מתייחסים לניקוד CHOWDER?
ממש לא.
אני באופן אישי חושב שזה קשקוש.

Revenue

Active Member
ועדיין לא התנסה במשבר רציני.

זה מאוד חשוב :)

אני באופן אישי מעדיף את הרביעי אבל גם השלישי טוב :)
המשבר היחיד שהתיק הזה עבר בהצלחה - הוא הקורונה ובנתיים המלחמה באירופה שמתחוללת כרגע
נעמיד אותו במבחן לקראת הבאים

daat99

מייסד
מנהל

אדם

New Member
ראה למשל כאן (מבוסס על הנתונים של קנת' פרנץ' זוכה פרס נובל בכלכלה):

תשים לב איך החמישון החמישי (החברות שאתה רוכש נמצאות בו היום) הניבה את התשואה הכי גרועה מבין כל החמישונים.
כמו כן החמישונים השלישי והרביעי (תשואת המדד עד פי 2 לערך) הניבו את התשואה הכוללת הטובה ביותר.

יש גרפים נוספים באינטרנט עם נתונים שמתחילים לפני שנות ה-2000 אם אתה רוצה לראות תוצאות יותר ארוכות טווח (הנתונים הגולמיים שמפרסם קנת' פרנץ' באתר הרשמי שלו מתחילים מלפני משבר 1929).
הי, לא כל כך הבנתי מה רואים פה בגרף.
החמישונים מחולקים לפי תשואת דיבידנד שנתית? או לפי ערך מניה?
הגרפים עצמך עולים אם תשואת המניה עלתה? או תשואת הדיבידנד?

daat99

מייסד
מנהל
החמישונים מחולקים לפי תשואת דיבידנד שנתית? או לפי ערך מניה?
התבלבלתי בגרף ובטעות צירפתי גרף של חמישונים לפי יחס חלוקת רווחים אבל גם הוא חשוב.
בגרף הזה רואים שהחמישונים בקצוות (הראשון, השני והחמישי -יחס חלוקה הכי נמוך או הכי גבוה) גרמו למשקיעים להפסיד חלק מכספם בעוד שהחמישונים שבאמצע (השלישי והרביעי שבהם נמצאות החברות שאני רוכש בתיק דיבידעת) גרמו למשקיעים לרווח נאה.

קבל את הגרף שרציתי לצרף שמציג חמישונים לפי תשואת דיבידנד:

בגרף ובטבלה שמתחתיו רואים שהחמישון החמישי (תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר) הניב תשואה של 10.68% עם "סיכון תנודתיות" של 23.67.
החמישון הרביעי לעומתו (תשואת דיבידנד נמוכה יותר מהחמישון החמישי אבל עדיין גבוהה מהממוצע של המדד) הניב תשואה יותר גבוהה של 11.65% עם "סיכון תנודתיות" יותר נמוך של 20.85.

אם נצרף לכך את העובדה שבחמישון החמישי נמצאות יותר חברות שמפסיקות את הדיבידנד אז כמשקיעים אנחנו מערבבים בתשואה שלנו גם אם קבוצת ה-"לא מחלקות" והיא הניבה תשואה נמוכה יותר של 8.69% עם "סיכון תנודתיות" גדול יותר של 32.86.

ניתן לראות בבירור ש-"סיכון התנודתיות" גבוה יותר בקצוות (קבוצת הלא מחלקות, החמישון הראשון והחמישון החמישי) מאשר באמצע (החמישונים 2-4).
הקטנת "סיכון התנודתיות" משפיעה בצורה משמעותית על:
1. הגדלת היכולת של המשקיעים להיצמד להשקעה שלהם ברגעי משבר
2. היכולת של המשקיעים להקצות הון גדול יותר למניות דיבידנד על חשבון אג"חים, קרן חירום, נדל"ן ועוד שמשקיעים אחרים צריכים בשביל להתמודד עם בלת"מים

השילוב של תשואות גבוהות יותר עם "סיכון תנודתיות" נמוך יותר זה חלק משמעותי ממה שאפשר לי לוותר על השקעות חלופיות (אין לי אג"חים, נדל"ן וקרן חירום) ולהקצות את כל הוני למניות.

הגרפים עצמך עולים אם תשואת המניה עלתה? או תשואת הדיבידנד?
בשני הגרפים רואים שהקצוות בעייתיות והאמצע יותר טוב.
כלומר "הכי הרבה" או "הכי קצת" לרוב מוביל להפסד/תשואת חסר בעוד האמצע (לא יותר מידי ולא פחות מידי) הוביל לרווחים ולתוצאות טובות יותר.

מומו

Well-Known Member
התבלבלתי בגרף ובטעות צירפתי גרף של חמישונים לפי יחס חלוקת רווחים.
יותר נכון: "ניסיתי לבחון אתכם ולראות אם באמת אתם מאמינים לכל דבר שאני כותב..." ;)

כמובן בציניות, תודה רבה רבה איש יקר על כל ההשקעה חסרים אנשים כמוך שרוצים להיטיב ולעשות חסד עם אחרים... יישר כוח !

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה רבה איש יקר על כל ההשקעה חסרים אנשים כמוך שרוצים להיטיב ולעשות חסד עם אחרים... יישר כוח !
תודה רבה על המילים הטובות ועל המוכנות שלך גם ללמוד וגם ללמד אחרים.
היכולת והרצון ללמד קיימים אצל רבים וטובים אבל המוכנות ללמוד חסרה כך שאם צריך להעריך מישהו זה את האנשים שיצאו מאזור הנוחות שלהם וקיבלו החלטה ללמוד משהו חדש.

עקב כך אני חש כבוד עז לכל מי שקורא את מה שאני כותב במטרה ללמוד.

Revenue

Active Member
לשמחתנו הרבה, אין הרבה אנשים שמגדירים את הקורונה כמשבר בשוק ההון :)

היסטורית מלחמות מסייעות לשוק ההון לצמוח יותר מאשר תקופות שלום.
ישנם משקיעים שהחזיקו מניות דיבידנד בסקטורים מסוימים שחווים זאת כמשבר,
מסכים שמלחמות מסייעות לשוק ההון לצמוח ובכלל לכלכלות בעולם, השאלה האם חברות מסוימות שורדים תקופת אי ואדות שכזאת.
בכל אופן מניות הדיבידנד שאני משקיע בהן צריכות להוכיח איתנות בתקופות אלו.

Revenue

Active Member
תודה רבה על המילים הטובות ועל המוכנות שלך גם ללמוד וגם ללמד אחרים.
היכולת והרצון ללמד קיימים אצל רבים וטובים אבל המוכנות ללמוד חסרה כך שאם צריך להעריך מישהו זה את האנשים שיצאו מאזור הנוחות שלהם וקיבלו החלטה ללמוד משהו חדש.

עקב כך אני חש כבוד עז לכל מי שקורא את מה שאני כותב במטרה ללמוד.
מסכים עם כל מילה!
הבלוג שלך זה נכס

daat99

מייסד
מנהל
ישנם משקיעים שהחזיקו מניות דיבידנד בסקטורים מסוימים שחווים זאת כמשבר,
לאיזה סקטור אתה מתייחס?
למיטב הבנתי הסקטורים היחידים שהיו בבעיה רצינית בקורונה הם הסקטורים שקשורים לתיירות ובסקטורים הללו אני לא מכיר חברות שהגדילו את הדיבידנד במשך כמה עשורים ברציפות.

השאלה האם חברות מסוימות שורדים תקופת אי ואדות שכזאת.
חברות שהוכיחו יכולת שרידות בעבר צפויות לשרוד בעתיד - זה כמובן לא מחייב ותמיד יהיו יוצאי דופן.

בכל אופן מניות הדיבידנד שאני משקיע בהן צריכות להוכיח איתנות בתקופות אלו.
זו התקווה של כולנו :)

סטרבו

Well-Known Member
יש להדגיש שהמחקר החמישונים משבר על חידוש כל שנה אם אני לא טועה. זא בתחילת השנה מודדים את החמישונים, וקונים לפי זה, בסוף השנה מחליפים את התיק.
אז אמנם זה נותן אינדיקציה מסוימת ומידע רב ערך, אבל הוא לא מסמלת מצב אמיתי ותיק של קנה והחזק (שיכול להיות בעל ביצועים טובים או רעים יותר).

daat99

מייסד
מנהל
זא בתחילת השנה מודדים את החמישונים, וקונים לפי זה, בסוף השנה מחליפים את התיק.
ביוני מודדים ומחליפים את החברות.

אבל הוא לא מסמלת מצב אמיתי
אף מחקר לא מסמל מצב אמתי בכל תחום שתבחר בו.

אבל הוא לא מסמלת מצב אמיתי ותיק של קנה והחזק
נכון אבל אם תאחד את כל המסקנות מכל המחקרים המוכרים אתה תגלה שהמשקיעים הפרטיים שנוקטים בגישת קנה והחזק מנצחים את כולם.

תכין לך דיאגרמת וון עם התוצאות של המחקרים הבאים ותראה מה המכנה המשותף של מי שלא הפסיד למדד:
1. SPIVA: מנהלי ההשקעות האקטיביים מפסידים למדד - כלומר כל מי שאינו מנהל שהשקעות אקטיבי ובכללם המשקיעים הפרטיים שמבצעים "קנה והחזק" מנצח את מנהלי ההשקעות האקטיביים
2. ג'רמי סיגל: מדד ה-SP500 המקורי בגישת קנה והחזק ניצח את מדד ה-SP500 המעודכן - כלומר מי שקנה והחזיק ניצח את מי שחיקה את המדד וביצע מכירות ורכישות בהתאם להחלטת וועדת ההשקעות
3. ריצ'רד ברנסטיין - דנבאר: תנועת הכסף בין הקרנות (משקיעים שמוכרים וקונים קרנות) מפסידה למדד - כלומר מי שלא עסק בקניה ומכירה ניצח את מי שקנה ומכר
4. פידליטי (כמה מחקרים על תקופות שונות הגיעו לאותה התוצאה): החשבונות שהניבו את התשואה הגבוהה ביותר אלו חשבונות של אנשים שמתו או ששכחו את הסיסמא - כלומר משקיעי קנה והחזק ניצחו את מי שביצע פעולות בחשבון
5. נד דייויס: התשואה הכוללת שהתקבלה מהחברות עם מדיניות הגדלת דיבידנדים היא הגבוהה ביותר בעוד שהתשואה הכוללת של החברות שלא חילקו דיבידנדים ו/או הקטינו/הפסיקו את הדיבידנדים היא הנמוכה ביותר (באמצע יש את החברות שלא שינו את הדיבידנד) - כלומר מי שרוכש חברות מהקבוצה של הגדלות הדיבידנדים צפוי להניב תשואת יתר על מי שרכש את המדד
6. קנת' פרנץ' ויוג'ין פאמה: החמישון הרביעי לפי תשואת דיבידנד הניב את התשואה הגדולה ביותר מבין כל הקבוצות - כלומר שי שרוכש את החברות שבחמישון הזה צפוי לקבל תוצאות יותר טובות מאשר המדד
7. המחקר שאני ביצעתי על רשימת האלופות: רכישת מניות עם תשואת דיבידנד גבוהה מאוד ביחס למדד (בחמישון החמישי) מכילה סיכוי גבוה מאוד לפגיעה בדיבידנד ו/או הפסקתו. בשילוב עם #5 זה אומר שהשקעה בחברות עם תשואת הדיבידנד הגבוהה ביותר צפויה להוביל לתוצאות הגרועות ביותר של החברות שפגעו בדיבידנדים
8. לא זוכר את השם של המחקר: סוחרי היום מפסידים למדד - כלומר מי שאינו סוחר יומי מנצח את הסוחרים היומיים

אם נכתוב זאת ככללי אצבע בשביל "לנצח" אז:
1. לא מנהל השקעות אקטיבי
2. קנה והחזק
3. קנה והחזק של מניות ולא קרנות
4. לא למכור
5. חברות שמגדילות את הדיבידנד
6. תשואת דיבידנד בחמישון הרביעי ולא יותר
7. לא להתקרב לחמישון החמישי לפי תשואות דיבידנד
8. לא להיות סוחר יומי (קניה/מכירה)

דיאגרמת הוון של כל אלו ביחד מובילה אותי לקבוצה מצומצמת ביותר של משקיעים עם שתי תכונות:
1. קנה והחזק
2. חברות שמגדילות את הדיבידנד ומציגות תשואת דיבידנד בחמישון הרביעי

דיאגרמת הוון שלך יכולה להוביל למסקנה שונה :)

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
דעת היקר,
אם כבר תגובה מושקעת כמו שכתבת רק צריך להוסיף קישורים לכל מחקר וחייבים לשים את זה בנעוץ !

רב תודות על המידע

daat99

מייסד
מנהל
רק צריך להוסיף קישורים לכל מחקר
למעט המחקר שאני ביצעתי בעצמי על שרידות רשימת האלופות במשבר 2008 כל המחקרים הנ"ל מאוד מוכרים ונידונו רבות בקהילת משקיעי המדדים (תחת הכותרת שהם מוכיחים שהשקעה במדד לאחר דמי ניהול מנצחת השקעה פרטנית ללא דמי ניהול) כך שקישורים אליהם ניתן למצוא בקלות רבה במיוחד.

daat99

מייסד
מנהל
בדקת את השפעתם של פיצולים והתפצלויות על התיק?

אני יודע שלפחות IBM ו-KMB התפצלו לפחות פעם אחת בעשור האחרון.

האתר שאליו הפנית לא בודק זאת והוא מציג תשואת חסר משמעותית עבור תיקים תיאורטיים שמכילים מניות בודדות לעומת התוצאות ההיסטוריות של המשקיעים שבפועל השקיעו בהם.

נ.ב.
אני מסכים עם המסקנה שלך אבל אני לא מסכים עם הההסתמכות על אתר שידוע כאתר שמציג תוצאות חסר בשביל להגיע אליה.

נערך לאחרונה ב:

sparkl

Active Member
אני יודע שלפחות IBM ו-KMB התפצלו לפחות פעם אחת בעשור האחרון.
פעם אחרנה KMB פיצלו ב-1997
פעם אחרנה IBM פיצלו ב-1999

אבל בלי קשר, אין שום קשר בביצועים שרואים ב portfoliovisualizer כי לא משנה כמה מניות יש - תשואה לא משתנה עם כמות המניות. אשמח למקור ש portfoliovisualizer מטעה במקרה של פיצולים..

Revenue

Active Member
השקעה במדד פשטני לפני 10 שנים הייתה מחזירה לך פי 2 יותר כסף לאומת תיק הזה. לי אין שום ספק שחברות הללו ימשיכו להיות בפיגורים גם 10 שנים הבאות.
אין חולק שהשקעה במדד לאורך זמן תניב לי תשואה גבוה יותר מתיק מניות דיבידנד,
אני לא מתחרה בשוק אפיק השקעה אחר,
לכל אפיק יש את היתרונות והחסרונות שלו,
נ.ב יש לי גם תיק שמושקע במדד.

בתיק הדיבידנד הכי חשוב לי לקבל מזומן באופן קבוע לחשבון
ושבכל שנה תהיה הגדלה של הדיבידנדים סביב 5%

sparkl

Active Member
בתיק הדיבידנד הכי חשוב לי לקבל מזומן באופן קבוע לחשבון
ושבכל שנה תהיה הגדלה של הדיבידנדים סביב 5%

למה שתרצה להיות בפיגור אדיר מול מדד מלהתחילה ואפילו לא לקבל כיסוי על אינפלציה.., הרי 5% גדילה של דיבידנד זה ממש לא מספיק וחברות הללו רק ימתנו את הגדילה בעתיד כי הם קבר לא צומחות.

הנה כמה דוגמאות של חברות שמגדילות דיבידנד במספרים דו סיפרתיים לאורך שנים וגם מנצחות את המדד לאורך שנים.
כי הן עדין בצמיחה ולא במוות קליני כמו IBM KMB MMM.. וכו'

למעלה תחתית