LEG

מומו

Well-Known Member
שלום,

מחלקת כבר 50 שנה
מכפיל רווח מאוד נמוך - נתון יפה מאוד גם בהשוואה לעצמה (היסטורית) וגם בהשוואה לתעשייה, וכמובן למדד S&P
רווח למניה מדהים בעשור האחרון
שואפת לשמור על חלוקת רווחים בסביבות 50% (נמצאת כרגע יותר קרוב לכיוון ה-60)

אבל "אליה וקוץ בה":
1. יחס חוב \ הון מאוד גבוה - אולם Debt to EBITDA עדיין טוב (2.91) בהשוואה לחברות אחרות בתעשייה. אפשר לראות כאן . מה שאומר שיש לה יכולת טובה להחזיר את ההלוואות
2. דיבידנד מאוד גבוה (4.43%)- מעל פי 2 מהמדד (1.48%)

מה דעתכם, הזדמנות טובה או מתכונת לאכזבה?

rugh78

Active Member
נראה כמו הזדמנות טובה, המחיר יחסית נמוך ואולי לכן גם הדיבידנד נראה יחסית גבוה.

מומו

Well-Known Member
@rugh78 תודה על תגובתך !

מה דעתך על 2 החסרונות שציינתי, לא מרים אצל דגל אדום?

rugh78

Active Member
@rugh78 תודה על תגובתך !

מה דעתך על 2 החסרונות שציינתי, לא מרים אצל דגל אדום?
לגבי גובה הדיבידנד, התייחסתי, לא מרים דגל אדום.
לגבי יחס חוב, אני לא באמת יודע להעריך אם זה דגל אדום או לא, בעיקרון בתעשייה זה נראה כמו יחס חוב רגיל, שוב לדעתי, אני לא יודע באמת, סורי.

אולי מלומדים ממני יתייחסו.

daat99

מייסד
מנהל
העולם נכנס בתקופה האחרונה לאי-וודאות רצינית שמשפיעה על הסיכונים העתידיים של ההשקעות הנ"ל.
השילוב של ריביות עולות ואינפלציה גבוהה שבתורה גורמת להעלאות ריבית נוספות הוא שילוב רצחני כמעט לכל סוג השקעה שקיים בעולם (פק"מ בבנק הופך להיות יותר ויותר רווחי ואנשים מתחילים להעדיף אותו יותר ויותר על פני מניות/אג"חים/נדל"ן ככל שהריבית במשק עולה).

העובדה שמחיר המניה צנח יותר משאר מחירי המניות שבמדד (כמעט פי 2) מאותתת על סיכון שהשוק מזהה בחברה הזו.
או שהסיכון יתממש ויגרום למי שרוכש את המניה היום להתחרט או שהסיכון יתבדה ויגרופ למי שרוכש את המניה היום לחייך בגדול.

היסטורית השקעה בחברות עם תשואת דיבידנד כל כך יותר גבוהה מתשואת הדיבידנד של השוק התבררה כהשקעה מסוכנת ולא מתגמלת אבל אין לנו ערובה שכך יהיה עם מניה ספציפית כלשהי.

החובות הגדולים שיש לחברה ביחס למתחרות שלה יכולים להסביר את הסיכון הנוסף שהמשקיעים ברחבי העולם מייחסים למניות החברה (את העובדה שהמשקיעים בעולם מייחסים סיכון יתר לחברה הזו מאשר לשאר המדד אנחנו לומדים מכך שמחיר המניה לא עלה והשווה את תשואת הדיבידנד לאיזור הסביר שמסביב לתשואת המדד).

לי באופן אישי אין שמץ של מושג אבל אין לי שום כוונה להקצות כספים לחברות עם תשואת דיבידנד כל כך גבוהה ביחס למדד.

לופטי

Well-Known Member
שלום,

מחלקת כבר 50 שנה
מכפיל רווח מאוד נמוך - נתון יפה מאוד גם בהשוואה לעצמה (היסטורית) וגם בהשוואה לתעשייה, וכמובן למדד S&P
רווח למניה מדהים בעשור האחרון
שואפת לשמור על חלוקת רווחים בסביבות 50% (נמצאת כרגע יותר קרוב לכיוון ה-60)

אבל "אליה וקוץ בה":
1. יחס חוב \ הון מאוד גבוה - אולם Debt to EBITDA עדיין טוב (2.91) בהשוואה לחברות אחרות בתעשייה. אפשר לראות כאן . מה שאומר שיש לה יכולת טובה להחזיר את ההלוואות
2. דיבידנד מאוד גבוה (4.43%)- מעל פי 2 מהמדד (1.48%)

מה דעתכם, הזדמנות טובה או מתכונת לאכזבה?
בעשור האחרון החברה חילקה בין 50 ל90% מהרווחים שלה ולראייה היסטורית יש לה מדיניות הגדלות דיי נמוכה
עכשיו יחס החלוקה קרוב ל60% ובפברואר היא הגדילה את הדיבידנד ב5%
בהתחשב בחוב (שגבוה גם בהשוואה לתעשייה וגם בהשוואה להיסטוריה ) לא הייתי בונה להגדלות גבוהות מידי בעתיד
אמנם יש את ה D אבל חסר לי ה G, ולכן אני הייתי מחפש חברה אטרקטיבית יותר

מומו

Well-Known Member
מאמר אחד שאפשר לקרוא כאן משבח את החברה. מציין שכושר כיסוי הריבית שלה משתפר ומצביע על פרמטרים נוספים שמציגים את החברה באור חיובי... הזדמנות קנייה (שאולי) לא תחזור. למרות זאת הוא מצביע על 2 סיכונים:
1. האינפלציה המואצת עם מדד המחירים לצרכן שמגיע ל8.5%
2. המיתון, העלאת ריבית לא מספיקה וכו'

הסיכונים לענ"ד מתאימים כמעט לכל חברה, ברגע שיש מיתון, אינפלציה וכו' המצב של כל העולם ממש לא מזהיר

מצד שני, במאמר אחר אפשר לקרוא כאן שמצב החברה ממש ברצפה (בלשון המעטה) ואוטוטו היא עומדת לחתוך בדיבידנד מ2 סיבות:
1. תזרים המזומנים החופשי מצטמצם בעוד שהיא מגדילה דיבידנדים
2. חוב גדול במבט מאיים מלמעלה
אולם לפי התגובות נראה שכותב המאמר בדעת מיעוט (ח"ו בלי לרמוז על תרתי ;))

ימים יגידו, מאחל לכל המחזיקים במנייה - ברכה והצלחה !

ג"נ נהנה לקרוא את תגובות החברים :)

daat99

מייסד
מנהל
לפי התגובות נראה שכותב המאמר בדעת מיעוט
לפי תשואת הדיבידנד כספו נמצא בדעת רוב :)

כמו בהרבה דברים אחרים גם זה תלוי באיך בודקים.
אם בודקים לפי הכסף אז תשואת הדיבידנד הגבוהה באופן חריג ביחס לשוק מבהירה שרוב הכסף מסכים איתו.
אם בודקים לפי "רעש אינטרנטי" אז רוב האנשים שמגיבים למאמרים באינטרנט נגדו.

אני באופן אישי מעדיף לייחס חשיבות גבוהה יותר להקצאת הכסף מאשר לתגובות של אנשים אנונימיים באינטרנט.
כמובן שזה לא אומר שאני בהכרח צודק...

ימים יגידו
הדבר היחיד ש-"ימים יגידו" זה אם הסיכון התממש או לא.
"ימים לא יגידו" אם הסיכון גבוה או נמוך - השקעת הכסף בהווה של האנשים העשירים בעולם עונה על כך כבר היום.

למעלה תחתית