דעתכם על מניית PBR

יעקב&שמחה

New Member
אמנם היא לא עומדת בכללים, אבל יש בה משהו מעניין גובה הדיבידנד וההכנסה

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
הדיבידנד של PBR לפי מה שאני רואה ב-SA לא יציב ולא גדל...
אם אתה מחפש דיבידנד יציב וגדל מדוע שתחליט לרכוש מניה כמו זו?

daat99

מייסד
מנהל
בימים אלו אנחנו דנים בשרשור מתמשך על מניה עם מלכודת דיבידנד וחלק גדול מהדברים שם רלוונטים גם כאן.
לפי ה-"תיאוריה" למניה יש תשואת דיבידנד של כמעט 50% והסבירות שזה יקרה במציאות שואפת ל-0.
אני באופן אישי לא הייתי מתקרב אליה בכלל (או לכל חברה אחרת עם תשואת דיבידנד חריגה).
אם אתה מחפש דיבידנד יציב וגדל מדוע שתחליט לרכוש מניה כמו זו?
אני מנחש שהוא אהב את הזינוק בדיבידנד בשנים האחרונות אבל הוא כנראה לא שם לב שיחס חלוקת הדיבידנד גם זינק מפחות מ-10% לכמעט 70% שזה זינוק ליותר מפי-7 (גדילה של יותר מ-600%).

יעקב&שמחה

New Member
הרווחים של החברה הם כמעט כמו שוויה כולה.
הרווחים בלבד שווים כמו כל הערך שלה כרגע בשוק, מה שמסביר לדעתי את הדיבידנד הגדול והלא פרופורציונאלי, ומאידך זה אומר שהיא מתומחרת בחסר דרמטי, אז גם אם היא תכפיל את שוויה, (חוץ מרווח יש גם ששווי ופעילות) מה שיוריד את תשואת הדיבידנד דרסטית עדיין יישאר תשואה גבוהה מאוד.
בנוסף היסטוריית הפעילות - ומדובר בחברה ותיקה - מצוינת והיא מתייעלת כל הזמן, תראו בשנים האחרונות איך עולה הרווחיות ביחס להכנסות שגם עולות כל הזמן.

daat99

מייסד
מנהל
הרווחים של החברה הם כמעט כמו שוויה כולה.
הרווחים שהיו לחברה הם כמעט כמו שוויה וזו בדיוק הנקודה - שאר כדור הארץ חושב שהם לא יחזרו.

הרווחים בלבד שווים כמו כל הערך שלה כרגע בשוק
היו - בעבר!
אל תבלבל עבר עם עתיד.
בניגוד לחברות יותר ותיקות ששרדו יותר משברים, לחברה הזו אין היסטוריה מרשימה שאפשר להניח לפיה שהעתיד "יתחרז" לפי העבר.

מה שמסביר לדעתי את הדיבידנד הגדול והלא פרופורציונאלי
מה שמסביר את הדיבדינד הלא פרופורציונלי זו העובדה שהגופים המוסדיים עם שרשרת האנליסטית הייעודית לכל אחד מהם הסכימו פה-אחד לא להקרב לחברה הזו.
מה לדעתך אנחנו יודעים עליה שכל אותם אנשי מקצוע מפספסים?

בנוסף היסטוריית הפעילות - ומדובר בחברה ותיקה - מצוינת והיא מתייעלת כל הזמן, תראו בשנים האחרונות
אין לחברה היסטוריה - "שנים אחרונות" זה בקושי המתאבן בארוחת 16 מנות.

יעקב&שמחה

New Member
אתה חושב שהנפט ירד באיזשהו שלב בקרוב?
ההתנהלות הפיננסית מצוינת וחלופות אנרגיה אין בעתיד הקרוב.
אז ממה לחשוש?
מה לדעתך אנחנו יודעים עליה שכל אותם אנשי מקצוע מפספסים?
ואולי באמת טמון כאן מציאה, אני מאמין שאכן היא תתקן את עצמה בטוח הבינוני בשנים הקרובות.
אני טועה במחשבה שלי (לא שואל מה יהיה במציאות, אפחד אינו יודע, שואל על ההיגיון הפיננסי)?

daat99

מייסד
מנהל
אתה חושב שהנפט ירד באיזשהו שלב בקרוב?
זה לא משנה.
הנפט יכול להמשיך לעלות והחברה עדיין תכנס לקשיים/תפשוט רגל.

אז ממה לחשוש?
מהעובדה שכל המשקיעים הכי גדולים בעולם ללא יוצא דופן חושבים שזו מלכודת שתוביל להפסדים (מספיק שאחד מהם היה מסכים אתך והוא היה יכול להזרים מספיק כספים לרכישת החברה עד שהיא הייתה מגיעה לתשואת דיבידנד סבירה וזה לא קרה).

אולי באמת טמון כאן מציאה
אולי, בינתיים האנשים שהצליחו להשקיע בהצלחה בצורה יוצאת דופן במשך עשורים לא שמים את הכסף שלהם על המניה הזו וזה אומר דרשני.
או שאתה מזהה משהו שאף אחד מהם לא מצליח לראות או שהם רואים משהו שאתה לא מזהה - רק אתה יכול להחליט מה נראה לך יותר הגיוני.

mraines

Active Member
זו חברה מצוינת. פשוט כל משקיעי העולם חשבו שלא יהיה צורך בנפט כי נעבור לאנרגיה ירוקה בן לילה. הם לכן הורידו את מחיר הנפט ל50 . מסתבר שהם טעו. אני קניתי את החברה pbr

daat99

מייסד
מנהל
זו חברה מצוינת. פשוט כל משקיעי העולם חשבו שלא יהיה צורך בנפט כי נעבור לאנרגיה ירוקה בן לילה. הם לכן הורידו את מחיר הנפט ל50 . מסתבר שהם טעו.
אם זו הסיבה אז למה מחירי החברות הגדולות שעוסקות בתחום לא ירדו באותה הצורה וגם הגיעו לתשואת דיבידנד של יותר מ-40%?

ני קניתי את החברה
אם לא אכפת לך, אני אשמח אם תוכל לתעד עבורנו לצורך הפקת לקחים עתידית מה היה מחיר המניות כשרכשת אותן.

נערך לאחרונה ב:

mraines

Active Member
בטח קניתי ב 13.6 מחיר ממוצע בפברואר 2022. קניתי בחצי מהכסף שבו אני נוהג לקנות מניות דיבידנד יותר סולידיות . לגבי מניות נפט הרגילות הגדולות גם בהן היתה ירידה גדולה ולאחר עליית מחירי הנפט הן תיקנו מעלה. המניה הברזילאית גוררת אחריה קצת אי סדרים ולכן טרם נכנסו בה משקיעים מוסדיים גדולים. אבל כרגע תוקנו כל האי סדרים והיא מכונת כסף. לאחרונה אף דיווחה שתמכור את נכסי הפוטאג והתמורה תחולק גם כדיוידנד משמעותי . מקווה שעד שנה הבאה הדיוידנדים יחזירו לי את מחיר הקנייה

daat99

מייסד
מנהל
@mraines תודה רבה לך על המוכנות לשתף אותנו ולסייע לנו ללמוד מניסיונך האישי :)

לגבי מניות נפט הרגילות הגדולות גם בהן היתה ירידה גדולה ולאחר עליית מחירי הנפט הן תיקנו מעלה.
כצפוי ממניות של חברות שהשוק מאמין בהן.

המניה הברזילאית גוררת אחריה קצת אי סדרים ולכן טרם נכנסו בה משקיעים מוסדיים גדולים.
במלים אחרות הגופים הגדולים שמעסיקים עשרות אנליסטים מוכשרים במשרה מלאה עדיין לא הגיעו למסקנה שכדאי להם להשקיע בחברה הזו והם מעדיפים תשואה נמוכה יותר באופן משמעותי כשהם משקיעים בחברות אחרות.

אבל כרגע תוקנו כל האי סדרים והיא מכונת כסף.
אני מקווה מאוד שאתה צודק :)

לאחרונה אף דיווחה שתמכור את נכסי הפוטאג והתמורה תחולק גם כדיוידנד משמעותי .
מכירת נכסים פוגעת ביכולת לייצר רווחים בעתיד.

מקווה שעד שנה הבאה הדיוידנדים יחזירו לי את מחיר הקנייה
אני מאחל לך המון הצלחה :)

daat99

מייסד
מנהל
הפער בתשואות הדיבידנד ביניהן הוא יותר מ-40% ועדיין באפט לא רוכש את PBR - מעניין מה אנחנו יודעים שהוא מפספס :)

למעלה תחתית