אני מנחש שהוא אהב את הזינוק בדיבידנד בשנים האחרונות אבל הוא כנראה לא שם לב שיחס חלוקת הדיבידנד גם זינק מפחות מ-10% לכמעט 70% שזה זינוק ליותר מפי-7 (גדילה של יותר מ-600%).אם אתה מחפש דיבידנד יציב וגדל מדוע שתחליט לרכוש מניה כמו זו?
הרווחים שהיו לחברה הם כמעט כמו שוויה וזו בדיוק הנקודה - שאר כדור הארץ חושב שהם לא יחזרו.הרווחים של החברה הם כמעט כמו שוויה כולה.
היו - בעבר!הרווחים בלבד שווים כמו כל הערך שלה כרגע בשוק
מה שמסביר את הדיבדינד הלא פרופורציונלי זו העובדה שהגופים המוסדיים עם שרשרת האנליסטית הייעודית לכל אחד מהם הסכימו פה-אחד לא להקרב לחברה הזו.מה שמסביר לדעתי את הדיבידנד הגדול והלא פרופורציונאלי
אין לחברה היסטוריה - "שנים אחרונות" זה בקושי המתאבן בארוחת 16 מנות.בנוסף היסטוריית הפעילות - ומדובר בחברה ותיקה - מצוינת והיא מתייעלת כל הזמן, תראו בשנים האחרונות
ואולי באמת טמון כאן מציאה, אני מאמין שאכן היא תתקן את עצמה בטוח הבינוני בשנים הקרובות.מה לדעתך אנחנו יודעים עליה שכל אותם אנשי מקצוע מפספסים?
זה לא משנה.אתה חושב שהנפט ירד באיזשהו שלב בקרוב?
מהעובדה שכל המשקיעים הכי גדולים בעולם ללא יוצא דופן חושבים שזו מלכודת שתוביל להפסדים (מספיק שאחד מהם היה מסכים אתך והוא היה יכול להזרים מספיק כספים לרכישת החברה עד שהיא הייתה מגיעה לתשואת דיבידנד סבירה וזה לא קרה).אז ממה לחשוש?
אולי, בינתיים האנשים שהצליחו להשקיע בהצלחה בצורה יוצאת דופן במשך עשורים לא שמים את הכסף שלהם על המניה הזו וזה אומר דרשני.אולי באמת טמון כאן מציאה
אם זו הסיבה אז למה מחירי החברות הגדולות שעוסקות בתחום לא ירדו באותה הצורה וגם הגיעו לתשואת דיבידנד של יותר מ-40%?זו חברה מצוינת. פשוט כל משקיעי העולם חשבו שלא יהיה צורך בנפט כי נעבור לאנרגיה ירוקה בן לילה. הם לכן הורידו את מחיר הנפט ל50 . מסתבר שהם טעו.
אם לא אכפת לך, אני אשמח אם תוכל לתעד עבורנו לצורך הפקת לקחים עתידית מה היה מחיר המניות כשרכשת אותן.ני קניתי את החברה
כצפוי ממניות של חברות שהשוק מאמין בהן.לגבי מניות נפט הרגילות הגדולות גם בהן היתה ירידה גדולה ולאחר עליית מחירי הנפט הן תיקנו מעלה.
במלים אחרות הגופים הגדולים שמעסיקים עשרות אנליסטים מוכשרים במשרה מלאה עדיין לא הגיעו למסקנה שכדאי להם להשקיע בחברה הזו והם מעדיפים תשואה נמוכה יותר באופן משמעותי כשהם משקיעים בחברות אחרות.המניה הברזילאית גוררת אחריה קצת אי סדרים ולכן טרם נכנסו בה משקיעים מוסדיים גדולים.
אני מקווה מאוד שאתה צודקאבל כרגע תוקנו כל האי סדרים והיא מכונת כסף.
מכירת נכסים פוגעת ביכולת לייצר רווחים בעתיד.לאחרונה אף דיווחה שתמכור את נכסי הפוטאג והתמורה תחולק גם כדיוידנד משמעותי .
אני מאחל לך המון הצלחהמקווה שעד שנה הבאה הדיוידנדים יחזירו לי את מחיר הקנייה
הוא לא קנה אפל ומיקרוסופט כשאני קניתי ב 98.הפער בתשואות הדיבידנד ביניהן הוא יותר מ-40% ועדיין באפט לא רוכש את PBR - מעניין מה אנחנו יודעים שהוא מפספס![]()
גם אני לא קניתיהוא לא קנה אפל ומיקרוסופט כשאני קניתי ב 98.