Withholding Publicly Traded Partnerships starts January 1, 2023

מומו

Well-Known Member
שלום לחברים היקרים,

כנראה שאת מנהל הפורום היקר @daat99 זה לא מטריד: אין מכירות - אין דאגות... :)
אבל מה עם כל האחרים?

רקע קצר: רגולציה בארה"ב לתושבי חוץ שתחל בינואר 2023 שאומרת במכירה של שותפות המוכר ישלם 10% מהמכירה (לא מהרווח!!!) ל-IRS, וכדי לקבל את זה חזרה צריך להגיש ל-IRS בקשה להחזר (ולהיכנס ל"רשימה השחורה"). מאחר ולא מדובר על מס רוח הון אז גם אין אפשרות לקזז במס הכנסה
כל הבנקים ובתי ההשקעות בארץ הוציאו מכתב ללקוחות שלא יאפשרו לסחור בנכסים אלו ומי שמחזיק נכסים אלו צריך להיפטר מהם עד התאריך הנ"ל אחרת תתבצע מכירה כפויה

daat99

מייסד
מנהל
כנראה שאת מנהל הפורום היקר @daat99 זה לא מטריד: אין מכירות - אין דאגות... :)
השינוי הזה מטריד גם אנשים שלא מוכרים - בתנאי שהם מחזיקים בשותפויות כמובן.
לשמחתי הרבה אני כבר לא מחזיק בשותפויות (נפטרתי מהשארית של השותפות הבודדת שרכשתי בתחילת הדרך בשבוע שעבר) ולכן זה לא משפיע עלי בהווה.
ההשפעה שיש על תיק ההשקעות שלי מבחינה זו היא ווידוא שאני לא רוכש שותפויות נוספות בטעות גם ברכישות העתידיות.
קישור לרשימת השותפויות שמתעדכנת באינטראקטיב ברוקרס ניתן לראות כאן - הרשימה אינה מחייבת!

שני דברים קריטיים שצריך להבין עם השינוי הנ"ל:
1. (כפי שציינת) במועד המכירה ישנו מיסוי מלא ל-IRS של 10% על כל מחיר המכירה ולא רק על הרווח שזה אומר שאם רכשנו נייר ב-100 דולר ומכרנו ב-101 דולר אז המס יהיה 10.1 דולר ולא רק 10 סנט
2. עצם ההחזקה בשותפות שכזו מחילה על המשקיע את החובה להגיש דו"חות מס שנתיים ל-IRS וזה בפועל יתורגם ליכולת לאכוף מס ירושה על היורשים (גם אם לא רוצים החזר!)

דבר נוסף שחשוב להבין בהקשר של השותפויות (למרות שהוא לא חדש):
3. הדיבידנדים ממוסים ל-IRS לפי מס שולי אמריקאי (ברירת המחדל היא מס שולי מקסימלי עם יכולת להגיש תיאום מס בסוף השנה ל-IRS לצורך קבלת החזרים) ולא לפי מס דיבידנדים כך שהמיסוי הרבה יותר כואב

לא סתם הגופים הפיננסיים בישראל עשו יד-אחת ואסרו על כל הלקוחות להחזיק בשותפויות בחשבונות בארץ (גם אם זה בחלק מהמקרים עלול להוביל לתביעה ייצוגית קשה).

נ.ב.
עכשיו אני צריך למצוא משהו לעשות עם קרן ההשתלמות IRA שלי במקום 50/50 SVXY/USD...

מומו

Well-Known Member
אני לא רוכש שותפויות נוספות בטעות גם ברכישות העתידיות.
כדאי להוסיף לבלוג עדכון לתוכנית העבודה...

עצם ההחזקה בשותפות שכזו מחילה על המשקיע את החובה להגיש דו"חות מס שנתיים ל-IRS וזה בפועל יתורגם ליכולת לאכוף מס ירושה על היורשים (גם אם לא רוצים החזר!)
זו ה"רשימה השחורה" שהתכוונתי, רק שאתה בכוח האצבעות והמקלדת יודע לטחון את זה דק כדי שכולם יבינו :)

הדיבידנדים ממוסים ל-IRS לפי מס שולי אמריקאי
שיש מס במקור גבוה של 35% בשותפויות זה עוד יכל להתקזז מול חברות שמשלמים פחות מ-25%... אבל 10% מהמכירה לענ"ד זו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה

עכשיו אני צריך למצוא משהו לעשות עם קרן ההשתלמות IRA שלי במקום 50/50 SVXY/USD...
יש סיכוי שתוכל לשתף במסקנה?

daat99

מייסד
מנהל
ההתבלטות תסתיים לאחר בדיקה איפה דמי הניהול הכי נמוכים, לא?
אני לא מייחס חשיבות גבוהה במיוחד לדמי הניהול.
ההתלבטות תסתיים כשאני אחליט אם אני רוצה להמשיך עם IRA לטובת ניסויים מלמדים בסביבה פטורה ממס או להנזיל את הכספים לתוך תיק מניות הדיבידנד שלי באינטראקטיב.

מומו

Well-Known Member
אני לא מייחס חשיבות גבוהה במיוחד לדמי הניהול.
אמת, ציינת את זה בכמה הזדמנויות... :)

אם אני רוצה להמשיך עם IRA לטובת ניסויים מלמדים בסביבה פטורה ממס
הרי לעצמך כבר הוכחת, אז אתה מחזיק קרן השתלמות רק בשביל להוכיח לאחרים שהם טועים?!

daat99

מייסד
מנהל
הרי לעצמך כבר הוכחת
הוכחתי מה?

רק בשביל להוכיח לאחרים שהם טועים?!
ממש לא.
אתה מחזיק קרן השתלמות רק בשביל
לנסות דברים ולראות איך הם מתפקדים בתוך סביבה פטורה ממס.

כמו שכולנו יודעים יש הבדל משמעותי בין התיאוריה לבין המציאות ואני מעדיף לנסות את התיאוריה במציאות :)

מומו

Well-Known Member
הוכחתי מה?
הוכחת לעצמך שתיק ממוסה (באינטראקטיב) המעניק תזרים יציב וגדל לאורך זמן עדיף מקרן השתלמות ולכן אתה מושך ברגע שהוא נזיל. (לפחות זה מה שהבנתי אחרי זמן מה שעוקב בשקיקה בבלוג ובפורום)

אז מדוע להחזיק קרן השתלמות רק כדי לשלול/להוכיח/לבדוק שצדקת? זה לא דומה ל"קרן חירום" שמישהו אחר מחזיק? או למישהו שמשקיע בקירות (נדל"ן)?

לנסות דברים ולראות איך הם מתפקדים בתוך סביבה פטורה ממס.
כן, וזה בדיוק מה שלא הבנתי... מדוע לנסות דברים "ולשרוף" כספים שיכולים לשמש לתזרים גדל ויציב?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
הוכחת לעצמך שתיק ממוסה (באינטראקטיב) המעניק תזרים יציב וגדל לאורך זמן עדיף מקרן השתלמות
מבחינה מתמטית בלבד.
יש הרבה שיקולים שאינם מתמטיים בחיים :)

לכן אתה מושך ברגע שהוא נזיל.
עדיין לא משכתי קרן השתלמות (אם כי יכול להיות שאני אמשוך אם אני אעבור למסלול מחקה מדד).

אז מדוע להחזיק קרן השתלמות רק כדי לשלול/להוכיח/לבדוק שצדקת?
יש הרבה דברים ללמוד על שוק ההון חוץ מ-"מי מנצח".

זה לא דומה ל"קרן חירום" שמישהו אחר מחזיק? או למישהו שמשקיע בקירות (נדל"ן)?
מבחינתי זה יותר דומה לעלות של קורסים שאנשים מממנים בשביל לצבור ידע.
אני לא מפחד מ-"לשלם" בתמורה למשהו שאני רוצה להשיג גם אם התשלום מתבטא ב-"תשואת חסר אלטרנטיבית".

מומו

Well-Known Member
סליחה שאני מקשה עליך דעת יקר, וכמובן לא כדי להקניט - אולי זה רק הזכרון שלי שמתעתע לפעמים אבל אני זוכר שכתבת על קרן השתלמות בהשוואה לתיק ממוסה שמזרים משכורת הולכת וגדלה שהקרן השתלמות פחות יעילה והעצה שכתבת היא להנזיל אותה בשניה הראשונה אחרי 6 שנים.

אני כמובן לא מצטט אותך בדיוק מילה במילה, אבל לפחות זה מהזכרון שיש לי ב"הארד דיסק" :)

מזכיר את הסיפור של הפרופסור לרפואה שמרצה לסטודנטים כמה העישון מזיק לבריאות, סיכון למחלות, התמכרות, מכלה את ממונו, ועוד מרעין בישין - ואז בהפסקה רואים את אותו מרצה עם סיגריה ביד... ;)

daat99

מייסד
מנהל
כתבת על קרן השתלמות בהשוואה לתיק ממוסה שמזרים משכורת הולכת וגדלה שהקרן השתלמות פחות יעילה
נכון מאוד - מבחינה מתמטית טהורה.

העצה שכתבת היא להנזיל אותה בשניה הראשונה אחרי 6 שנים.
אין סיכוי שייעצתי עצה שכזו.
הגישה שלי היא שהפסיכולוגיה תמיד מנצחת את המתמטיקה ומכיוון שאין לי שמץ של מושג מה הפסיכולוגיה של הקורא אז אין לי שום יכולת לייעץ עצות שכאלו.
ישנה חשיבות להבין את המתמטיקה אבל היא ממש לא מכתיבה את ההחלטות שלי בחיים.

מזכיר את הסיפור של הפרופסור לרפואה שמרצה לסטודנטים כמה העישון מזיק לבריאות, סיכון למחלות, התמכרות, מכלה את ממונו, ועוד מרעין בישין - ואז בהפסקה רואים את אותו מרצה עם סיגריה ביד...
השוואה לא מדוייקת.
1. אני בספק שהמטרה של אותו פרופסור היא לפגוע בבריאות של עצמו אבל המטרה שלי היא ממש לא "להגדיל את מחיר סך המניות שבתיק כמה שיותר"
2. הנכונות המתמטית מאחרי "הנזלת קרן השתלמות לתוך חשבון ממוסה" לא אומרת שאין סיבות להמשיך ולהשתמש בכלי ששמו "קרן השתלמות" לצורך סיבות אחרות שלא קשורות לתשואה כוללת (כגון סיבות לימודיות)

נזכור שמבחינה מתמטית אנחנו צריכים להסתפק באוכל וביגוד שמוצאים ברחוב, שתיית מים רק מברז ציבורי וחיים מתחת לכיפת השמיים (עדיף ליד חוף ים בשביל שתהיה גישה חינמית גם למקלחות) ולהשקיע את כל הכספים שלנו בהשקעה הכי טובה שקיימת עם מינימום עמלות תוך כדי תושבות במדינה עם חבות מס מינימלית עבור אותה ההשקעה.
אני בספק אם יש אפילו אדם אחד בעולם שמיישם את התיאוריה הזו במלואה (בעולם המערבי אנשים מעדיפים "לקנות משהו" ובאזורי השבטים שלא התפתחו אין את החלק של "השקעת כספים").

מומו

Well-Known Member
אין סיכוי שייעצתי עצה שכזו.
מתנצל, כנראה שלא התנסחתי נכון, כנראה זו לא היתה עצה.

אז כמו שהבנתי בהתחלה - מבחינה מתמטית יהיה נכון להנזיל את הקרן השתלמות בשניה שהיא נזילה כדי להיות יותר יעיל. כמובן שזה חייב להיות מוסכם על הצד הפסיכולוגי של המשקיע כמו כל החלטה אחרת

אולי מה שלא כ"כ הסתדר לי - כיצד אדם מחושב, שכלי, מתמטי כמו כותב הבלוג היקר שלנו עדיין מחזיק קרן השתלמות נזילה רק לצורך "לימוד" ובזמן הזה מפסיד את התשואה האלטרנטיבית שיכל לקבל בצורת תזרים יותר גדול?

אני ח"ו לא מנסה להיכנס לכיס של אחרים, אבל קרן השתלמות נזילה זה כסף שנצבר ליותר מ-6 שנים.... זה לא "כסף קטן", לצורכי לימוד אפשר היה בתיק וירטואלי כלשהו או תיק ממוסה בנק\בכל בית השקעות עם הפקדה של באמת כסף קטן למטרת הלימוד. ההבדל היחיד יהיה רק במס רווח הון שאותו תוכל לנטרל בקלות

daat99

מייסד
מנהל
מבחינה מתמטית יהיה נכון להנזיל את הקרן השתלמות בשניה שהיא נזילה כדי להיות יותר יעיל
תחת ההתניה שכל הסכום נכנס לתיק השקעות מפוזר בסגנון קנה-והחזק (בדומה להשקעה בתוך קרן ההשתלמות).
הנזלת קרן ההשתלמות בשביל לצאת לטיול מסביב לעולם זו לא בהכרח החלטה יעילה כלכלית :)

כיצד אדם מחושב, שכלי, מתמטי כמו כותב הבלוג היקר שלנו עדיין מחזיק קרן השתלמות נזילה רק לצורך "לימוד" ובזמן הזה מפסיד את התשואה האלטרנטיבית שיכל לקבל בצורת תזרים יותר גדול?
מאותה הסיבה שאדם מחושב, שכלי ומתמטי (כמו רבים בעולם) מקצים הון רב וזמן ניכר לצורך קבלת נייר שרשום עליו שהם "אולי" למדו משהו :)
אם נחשב תשואה אלטרנטיבית על העלות הכספית והזמן (שיכל לשמש לצורך יצירת הכנסה) נגלה נזק הרבה יותר גדול מתועלת המשכורת העתידית (שיש אנשים שקיבלו בלי לעבור את המשוכה הזו).

קרן השתלמות נזילה זה כסף שנצבר ליותר מ-6 שנים....
נכון.

זה לא "כסף קטן",
תלוי ביחס למה משווים זאת.
ביחס לשווי הנכסים הכולל שצברתי בתוך תיק מניות הדיבידנד שלי אני מגדיר זאת כ-"כסף קטן".

לצורכי לימוד אפשר היה בתיק וירטואלי
לצערי זה לא קיים במציאות.
אני עדיין לא נתקלתי במישהו שבאמת הצליח ללמוד דברים נכונים למציאות מתיק וירטואלי.

או תיק ממוסה בנק\בכל בית השקעות עם הפקדה של באמת כסף קטן למטרת הלימוד.
ישנם יתרונות לבצע פעולות שונות בתוך מסגרת פטורה שלא חושפת את המשקיע לכישלון במבחן "סוחר/משקיע" של מס הכנסה - כגון המשך הגדרת המשקיע כ-"משקיע" ותשלום מס דיבידנדים רגיל במקום מס שולי.

ההבדל היחיד יהיה רק במס רווח הון שאותו תוכל לנטרל בקלות
דווקא ההבדל הזה הוא לרועץ.
בתוך מסגרת פטורה אי אפשר לייצר מגן מס ומכיוון שאנחנו כבר יודעים שהסבירות לתשואת יתר בניסיונות מוזרים נמוכה כך הסבירות לייצר הפסדי הון עולה ואיתה הנזק מאי-שמירתם לצורך קיזוז מול רווחי הון בהווה/עתיד.

מומו

Well-Known Member
תודה רבה על התשובות

תחת ההתניה שכל הסכום נכנס לתיק השקעות מפוזר בסגנון קנה-והחזק (בדומה להשקעה בתוך קרן ההשתלמות).
כן ברור.. הרי זה כל הרעיון...

אם נחשב תשואה אלטרנטיבית על העלות הכספית והזמן (שיכל לשמש לצורך יצירת הכנסה) נגלה נזק הרבה יותר גדול מתועלת המשכורת העתידית (שיש אנשים שקיבלו בלי לעבור את המשוכה הזו).
לפי דבריך, "ההוא" שלמד רפואת שיניים ועשה התמחות כאורטודונט בזבז בערך 9 שנים מחייו והפסיד ים של תשואה אלטרנטיבית. האמנם?

אני עדיין לא נתקלתי במישהו שבאמת הצליח ללמוד דברים נכונים למציאות מתיק וירטואלי.
אני לתומי חשבתי שאתה לא מתכוון ללמוד על הפסכילוגיה של המשקיע, אלא האם במציאות כדאי להחזיק קרן השתלמות במקביל לתיק ממוסה.
בתיק וירטואלי אין אמוציות כמו באמיתי - אבל אתה לא בודק כאן אם אתה מסוגל להתאפק או לא. זה יותר בכיוון טכני - כן/לא עדיף להחזיק קהש עם תיק ממוסה. לא הבנתי נכון?

ישנם יתרונות לבצע פעולות שונות בתוך מסגרת פטורה שלא חושפת את המשקיע לכישלון במבחן
עברתי על רשימת המבחנים שוב - לא ראיתי שיש התייחסות להחזקת קהש
מה פיספסתי?

daat99

מייסד
מנהל
לפי דבריך, "ההוא" שלמד רפואת שיניים ועשה התמחות כאורטודונט בזבז בערך 9 שנים מחייו והפסיד ים של תשואה אלטרנטיבית. האמנם?
בהחלט - בעיקר לעומת אנשים כמו רונלד ריד העובד ניקיון שהפך את עצמו למיליונר מהשקעה עקבית בשוק ההון :)
תתאר לך כמה הוא היה יכול להרוויח אם הוא היה מתחיל לעבוד עם משכורת סבירה ומתברג באמצעות ניסיון למשכורות גבוהות יותר בתחומים אחרים (כגון מכירות/תוכנה ועוד) ובמקביל מתחיל לקבל תשואה כוללת ממוצעת של 10% בשנה על כל הפער בין ההכנסות להוצאות.

אני לתומי חשבתי שאתה לא מתכוון ללמוד על הפסכילוגיה של המשקיע, אלא האם במציאות כדאי להחזיק קרן השתלמות במקביל לתיק ממוסה.
אני משתמש בקרן ההשתלמות שלי בשביל ללמוד על כלים שונים בשוק ההון ועל ההתנהגות שלהם בתנאים משתנים וביחס אחד לשני.

כן/לא עדיף להחזיק קהש עם תיק ממוסה
לא - את הבדיקה הזו אין לי צורך לעשות - התוצאה התקבלה ממזמן :)
אני בודק דברים אחרים לגמרי בעיקר באמצעות קניה/מכירה של קרנות ספציפיות במטרה לראות איך הדברים מתנהגים במציאות.
אין לי ספק שהתשואה הכוללת של קרן ההשתלמות שלי נפגעה קשור מהפעולות הללו אבל אני לומד דברים חדשים כל הזמן וזה שווה לי המון.

לא ראיתי שיש התייחסות להחזקת קהש
אחד המבחנים הוא מחזור מכירות ומכיוון שמכירות בתוך קרן ההשתלמות לא מדווחות "עלי" בדו"ח השנתי למס הכנסה אז אני לא נופל במבחן הזה.
השילוב של נפילה במבחן מחזור המכירות, נפילה במבחן הידע ובנוסף נפילה במבחן שרוב נכסי בשוק ההון זה שילוב קטלני מדי שאני לא רוצה לממש.
כל עוד אני כמעט ולא מבצע פעולות בתיק ההשקעות המדווח שלי אז יהיה קשה למס הכנסה להוכיח שאני "סוחר" למרות שאני נופל במבחני הנכסים והידע.
אני יודע שטכנית פקיד שומה יכול להסתמך על מבחן אחד אבל מרגיש לי יותר בנוח להתגונן בבית המשפט עם הטענה "אבל לא סחרתי" :)

מומו

Well-Known Member
בהחלט - בעיקר לעומת אנשים כמו רונלד ריד העובד ניקיון שהפך את עצמו למיליונר מהשקעה עקבית בשוק ההון :)
ניקח את רונלד של ההווה - המשכורת שלו מהניקיון אמורה לכסות את כל ההוצאות היומיומית (אוכל, משפחה, ילדים וכו') בתקופה משוגעת של אינפלציה גבוהה, ריבית מתעדכנת עולה בכל הצהרה של הנגיד, ובעל הבית שדורש דמי שכירות גבוהים כל כמה זמן...
נשאר לו בכלל כסף להשקיע?!

הייתי קצת קיצוני בהודעה הקודמת והלכתי על סטודנט לרפואה, אבל דעתך תשתנה אם מדובר רק על תואר ראשון (3 שנים)? אפשר להסתכל על לימודי התואר כמו השקעה (מפקידים היום כסף שיצטבר בעתיד לרווח יותר גדול. ככל שתפקיד לאורך יותר שנים הרווח יהיה יותר גבוה)

אין לי ספק שהתשואה הכוללת של קרן ההשתלמות שלי נפגעה קשור מהפעולות הללו אבל אני לומד דברים חדשים כל הזמן וזה שווה לי המון.
סליחה שאני מתקשה להבין מדוע אדם פיקח כמוך ירצה לעשות זאת.
אני מסכים שכדאי "ללמוד דברים חדשים" אבל סתם ללמוד לשם הידיעה? מה המטרה אם זה לא מביא לידי מעשה?
כנראה שהבעיה אצלי שאני חושב פרקטית, "אם לא יוצא לי מזה משהו - חבל להשקיע בזה"

אחד המבחנים הוא מחזור מכירות
המבחן נופל בתיק דיבידעת - אין מכירות - אין בעיות :)

נפילה במבחן הידע
מס הכנסה שומר את התעודות של הלימודים שלנו כדי לדעת מה רמת הידע?!
הם מכירים אותך בשם האמיתי, נראה לך שהם יודעים את הקשר האמיתי לבלוג הזה?!
יהיה להם קשה להוכיח ידע

טכנית פקיד שומה יכול להסתמך על מבחן אחד
אני מקווה שהם לא מסתמכים רק על מבחן אחד, אלא אם כן המבחן יהיה לרעת המשקיע בצורה קיצונית - למשל ללא משכורת (חוץ מרווחי הון) עם הרבה מאוד עסקאות (שכנראה הפקיד במ"ה יפרש שזה בוט/אלגו)

daat99

מייסד
מנהל
ניקח את רונלד של ההווה - המשכורת שלו מהניקיון אמורה לכסות את כל ההוצאות היומיומית (אוכל, משפחה, ילדים וכו') בתקופה משוגעת של אינפלציה גבוהה, ריבית מתעדכנת עולה בכל הצהרה של הנגיד, ובעל הבית שדורש דמי שכירות גבוהים כל כמה זמן...
נשאר לו בכלל כסף להשקיע?!
במה זה שונה מהאינפלציה של שנות ה-70 שבה במציאות הוא הצליח?
האינפלציה של שנות ה-70 הייתה הרבה יותר גרועה מהיום...
הייתי קצת קיצוני בהודעה הקודמת והלכתי על סטודנט לרפואה, אבל דעתך תשתנה אם מדובר רק על תואר ראשון (3 שנים)?
המציאות המתמטית היא שלא משנה מה אתה לומד, עיכוב של השקעות בשוק ההון מצמצם את החזקה שמתקבלת מהתשואה ומהריבית דריבית ב-1 בכל שנה.
צמצום החזקה ב-1 בלבד (ייצוג של שנת לימוד בודדת) מתורגם לסכום הרבה יותר משמעותי מסך המשכורות שאנשים מקבלים בכל ימי חייהם גם עם דורטורט.
יש לא מעט מקצועות עם הכנסה גבוהה שלא דורשים לימוד מקדים (אבל כן דורשים הרבה עשייה) וניתן להתחיל איתם כבר בילדות - קל וחומר בגיל 18 ואפילו מייד אחרי הצבא.
זכור לי מתקופת התיכון שהיה אצלנו תלמיד שכל היום היה צמוד לטלפון הנייד שלו (בתקופה שבה טלפון נייד היה בגודל של גוש בטון) בשביל לקדם עסק שהוא הקים.
כל אחד שיכול לתקשר ברמה הבסיסית יכול לעשות זאת (תראה למשל את כמות הילדים שמציגים את העסק שלהם בתוכנית הכרישים האמריקאית).

אני מתקשה להבין מדוע אדם פיקח כמוך ירצה לעשות זאת.
בדיוק כמו שכל אדם פיקח אחר שאתה מכיר מוכן לשלם כסף בשביל ללמוד משהו שמעניין אותו ושהוא לא יודע גם אם אין לו תועלת כספית מכך אחר כך.
אני בטוח ב-100% שגם אתה שילמת בעבר בשביל ללמוד משהו שבמציאות לא מייצר לך הכנסה.

אפשר להסתכל על לימודי התואר כמו השקעה (מפקידים היום כסף שיצטבר בעתיד לרווח יותר גדול. ככל שתפקיד לאורך יותר שנים הרווח יהיה יותר גבוה)
ואפשר להסתכל עליהם כמו בזבוז.
מי לדעתך מסוגל לייצר תוצר יותר טוב:
1. מתכנת עם 4 שנות ניסיון ללא "תואר" בכלל
2. מתכנת ללא ניסיון עם "תואר במדעי המחשב"

מי לדעתך יקבל משכורת יותר גבוהה:
1. מתכנת עם 4 שנות ניסיון ללא "תואר" בכלל
2. מתכנת ללא ניסיון עם "תואר במדעי המחשב"

ואם אתה לא רוצה הייטק:
מי לדעתך יכול למכור יותר מוצרים/דירות:
1. איש מכירות/מתווך עם 3 שנות ניסיון
2. איש מכירות/מתווך עם תואר ב-"מנהל עסקים" (לדוגמא)

מי לדעתך יקבל סכום יותר גדול ברמה השנתית כבונוסים (בעקבות מחזור מכירות יותר גדול):
1. איש מכירות/מתווך עם 3 שנות ניסיון
2. איש מכירות/מתווך עם תואר ב-"מנהל עסקים" (לדוגמא)

במבחן התוצאות ניסיון מעשי תמיד ינצח לימוד תיאורטי.

נ.ב.
מכיר באופן אישי מתכנת ללא תעודת בגרות שיושב בחדר אחד עם אותה המשכורת שמקבל מתכנת שיש לו תואר שני.

כנראה שהבעיה אצלי שאני חושב פרקטית, "אם לא יוצא לי מזה משהו - חבל להשקיע בזה"
אז למה אתה דוחף את הילדים ללמוד ביסודי/תיכון/מכללה/אוניברסיטה במקום לדחוף אותם לצבור ניסיון מעשי (למשל ע"י כתיבת קוד בפרוייקט קוד פתוח מוכר או צבירת ניסיון מעשי במכירות טלפוניות שיקדמו את יכולת המכירות שלהם)?

מס הכנסה שומר את התעודות של הלימודים שלנו כדי לדעת מה רמת הידע?!
לא קשה להם להוכיח שיש לי ידע נרחב בשוק ההון למרות שאין לי תעודות רשמיות בנושא (וכנ"ל לגביך אם הם רק ירצו).

הם מכירים אותך בשם האמיתי, נראה לך שהם יודעים את הקשר האמיתי לבלוג הזה?!
הם לא צריכים להכיר את הבלוג, רק את הפעולות שמוצגות בתיק ההשקעות שלי ולשאול אותי שאלות בנושא.
כמובן שאפשר "לשקר" אבל במציאות שקרנים נתפסים...

יהיה להם קשה להוכיח ידע
הלוואי וזה היה נכון.
קל מאוד להוכיח ידע של אדם שמשקיע את כספו בעצמו (העובדה הזו בשילוב עם העובדה שתיק ההשקעות מייצר רווחים יכולות לשמש כהוכחת ידע מול השופט בלי שום עובדה אחרת).

אני מקווה שהם לא מסתמכים רק על מבחן אחד,
בינתיים הם לא אבל התקנות מאפשרות להם זאת.

נערך לאחרונה ב:
למעלה תחתית