תזמון מכפיל הרווח

בוקר טוב
לקראת רכישה בחודש הבא, אני משחק עם הקובץ, מסנן כך וכך לפי הפרמטרים שקבעתי לעצמי.
כאשר אני מגיע ל P/E, יש "בעיה".

המחיר של המניה נקבע לפי מה שהשוק וכל השחקנים בו מוכנים לשלם.
כאשר המכפיל גבוה, רווחית ככל שתהיה החברה, עולות אזהרות ודגלים אדומים.
אבל
במידה והמכפיל בטווח של 10%, 20% ואפילו 30% מעל הממוצע של המדד, זה רק אומר, שאנשים מאמינים שהחברה חזקה, רווחית, בעלת עתיד ורוד ולכן כדאי לרכוש אותה, בכל מחיר.

האם המתנה שחברות כמו JNJ בעלות טריילינג של 34, או PG טריילינג 27, או MCD טריילינג 32, ירוויחו עוד! או שמחיר המניה ירד אינו תזמון שוק ?

(בהתעלם כרגע מכל שאר הפרמטרים לסינון)

וגם
מי זה שילר, ולמה הוא ב 29 כשמכפיל המדד ב 24 ?

תודה

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
האם המתנה שחברות כמו JNJ בעלות טריילינג של 34, או PG טריילינג 27, או MCD טריילינג 32, ירוויחו עוד! או שמחיר המניה ירד אינו תזמון שוק ?
כל החלטה שקשורה ל-"מתי לבצע פעולה" שיש יכולת לבצע בהווה היא תזמון בהגדרה :)

מי זה שילר, ולמה הוא ב 29 כשמכפיל המדד ב 24 ?
שילר החליט בצורה שרירותית שכל 10 שנים חברה נקלעת לקשיים ויוצאת מהם ולכן המספר שלו מנרמל את הרווחים של 10 שנים.
אם בטעות חברה X נקלעה לקשיים ויצאה מהם בתוך 9 שנים או 11 שנים אז הנתון מחושב בצורה שגויה ואינו רלוונטי יותר.

בתיאוריה המציאות עובדת אבל במציאות התיאוריה לא...

סטרבו

Well-Known Member
אז לפי מה אתה מחשב מכפיל זה בסינון ? כל מחיר הוא נכון לרגע הקניה, ולכן, כל מכפיל הוא נכון ואפשר להתעלם ממנו
על פניו כן.
הרי המחיר לא נוגע לטיב החברה, אלא לציפיות ממנה עי השוק, אולי אתה יודע יותר טוב?
אולי כדאי להשוות את המכפיל למכפיל הממוצע של החברה, ולשאר החברות בתעשייה שלה.
יש הרבה ניואנסים כמעט בכל פרמטר, בפרמטר שנובע מהמחיר בשוק על אחת כמה וכמה.

daat99

מייסד
מנהל
אז לפי מה אתה מחשב מכפיל זה בסינון ? כל מחיר הוא נכון לרגע הקניה, ולכן, כל מכפיל הוא נכון ואפשר להתעלם ממנו
יש הבדל מהותי בין "אני מעדיף X במקום Y כי המכפיל..." לבין "אני לא קונה את X כי המכפיל...".
קיום המכפיל בסינון נועד לסייע לנו לבחור את החברה היותר אטרקטיבית ביום שבו אנחנו מבצעים את הפעולה אבל לא למנוע את ביצוע הפעולה באותו היום תוך כדי המתנה למכפיל "יותר נחמד".

למעלה תחתית