קניה של מניות לא מחלקות

daat99

מייסד
מנהל
אני חושב שתמיד יש מקום לבחון אם אסטרטגית ההשקעה עובדת כפי שתתכננת
אני מסכים.
מה שאני לא מסכים איתו זה שהבחינה היא לפי תוצאה שרירותית שמתקבלת בנקודת זמן שרירותית לפי השוואה שרירותית.
לצורך ההמחשה, איך אתה "בוחן את אסטרטגיית חציית הכביש" בדוגמא שתוארה?
אדם שנדרס כשהוא חוצה כביש במעבר חציה באור ירוק אחרי שהוא ראה רכבים עומדים.
מה לדעתך "ישפר" את התוצאות וימנע דריסה עתידית?
1. מעבר באור אדום
2. וידוא שהרכבים נוסעים לפני המעבר
3. חציה שלא במעבר חציה
יש הבדל גדול בין "בחינת האסטרטגיה" (אולי החוק השתנה?) לבין הסתמכות על תוצאה רנדומלית כ-"נקודת האמת".
אני יכול להעיד שבחודשים האחרונים הפניתי הרבה יותר כסף למניות שמגדילות (משמעותית) את הדיבידנד
בניגוד להתחלה בה הייתה מוכוון יותר תזרים ותשואה מיידית.
כאן אתה מתאר הבדלים בגישה ולא בתוצאה.
יש פערים משמעותיים (בהיסטוריה) בין שתי הגישות הללו וזה לא קשור לבדיקה רנדומלית בנקודת זמן רנדומלית.

יש לך דוגמאות שנבין למה התכוונת?
יותר דגש על דיבידנד גדל במקום דיבידנד גדול.

מומו

Well-Known Member
אתם מתעלמים? קונים? באותו חשבון?
מה אתם עושים ?
גם אני מצטרף ל"כת המתעלמים"

איך אתם מוודאים שעדיין הכי נכון סוג ההשקעה הנוכחי שלכם?
כל חודש בודק שה"עסק" הכניס משכורת יותר גבוהה מהתקופה אשתקד
עכשיו שיש את הכסף, אני מחפש חלב על המדפים ולא מוצא... :(

לדעתי צריך מידי פעם לוודא שההנחה עדיין קיימת ונכונה?
נכון, אתה יכול גם לקבל חיזוק נוסף מהמשפחה \ בת הזוג - שואל אותם אם מתאים להם לקבל משכורת חודשית (כמעט) בלי לעשות כלום כך שכל שנה הם יקבלו משכורת יותר גבוהה מהשנה הקודמת, ועדיין בלי לעשות (כמעט) כלום

moshe

Well-Known Member
יפה לכם, סליחה שאני מציק לכם אבל מאז שכתבתי המניה עלתה ב 90%
אני עדיין משקיע דיבדידנדים אבל אני לא מצליח להבין איך אתם מצליחים להתעלם מזה?

ואיך זה לא מפריע לכם?
ובפרט שהמשכורת של הדיבידנדים בקושי עולה משנה לשנה (לא מצליח לשים הרבה כל חודש)

סטרבו

Well-Known Member
1. מניות עולות ויורדות. שלושה חודשים זה כלום.
2. מבינים שזו תנודתיות רגילה של השוק - דווקא המשכורת מדיבידנדים עוזרת למתן את הרעש הזה ולהתמיד. את עליית הערך אתה תקבל גם פה וגם שם, אבל התנודתיות עלולה לגרום לך לוותר באמצע. הפוקוס על הדיבידנד העולה ומתקדם עוזר לשמור במסלול.
3. מה שמצליחים לשים זה טוב, מקדם אותך גם מבחינת משכורת דיבידנד וגם מבחינת עליית ערך. בנוסף- מבינים שכמו שמניה עלתה יכולה גם לרדת, זה הימור.
עבודה סדורה, בנית הון לאט לאט וכמו שצריך, זו הדרך המהירה והיציבה. הימורים פה ושם רק יקחו אותך אחורה.

אבל זו רק דעתי הפשוטה. היא לא יותר טובה משלך או של מישהו אחר

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
יש את האנשים שאפילו לא מנסים להתעלם כי הם הרגילו את עצמם לא להסתכל על התשואה אז זה ממש לא מעניין אותם, ויש את האחרים שמנסים להתעלם (ברוב המקרים לא בהצלחה גדולה), ואז מתחילים נדודי השינה עם אינסוף שאלות שלא נותנות מנוח ("נו, למכור עכשיו ולגרוף רווח של 90%? אולי יעלה ל-97% ואז נמכור? אולי נמכור חלק עכשיו וחלק בחודש הבא?")

הסוג הראשון דומה לבעל הבית הרגוע, המבסוט וישן טוב בלילה, והסוג השני פשוט לא נרדם...
לאיזה קבוצה אתה מעדיף להשתייך?

אגב, לענ"ד לסוג השני יותר קשה מנטלית, רגשית ופסיכולוגית להתמיד בדרך שלהם. תחשוב שאם כל פעם המשקיע פוזל לכיוון אחר זה עלול להוריד לו את הבטחון בכביש שהוא סולל לעצמו.

ואיך זה לא מפריע לכם?
תחשוב עם עצמך, למה זה כ"כ מפריע לך? מה היית רוצה "לקבל" מהתיק בשביל שזה לא יפריע? ואם זה היה קופץ רק ב20%, האם אז התיק היה פחות 'מפריע' לך?
לענ"ד זה לא מפריע לאחרים כיון שהם החליטו על הדרך שהם ילכו בה, מה המטרה שאליה הם שואפים, והמסלול (בינתיים) נראה להם עם דשא ירוק מבצבץ ועצי פרי מרהיבים :)

המשכורת של הדיבידנדים בקושי עולה משנה לשנה
אני לא בטוח שאני מצטט במדויק אבל מישהו פעם כתב שדברים טובים באים למי שמחכה... אבל הדברים המצוינים קורים למי שפועל בסבלנות

daat99

מייסד
מנהל
מאז שכתבתי המניה עלתה ב 90%
מה היית אומר אם היא היתה יורדת ב-90%?

אני לא מצליח להבין איך אתם מצליחים להתעלם מזה?
אני מתעלם מהימורים.

ואיך זה לא מפריע לכם?
בדיוק כמו שלא מפריע לי כשזה יורד ב-90%.

הצב בסוף מנצח את הארנב.

הסוג הראשון דומה לבעל הבית הרגוע, המבסוט וישן טוב בלילה, והסוג השני פשוט לא נרדם...
+1
חשוב להבין שאפשר לעבור בין הסוגים ;)

dot

Member
יפה לכם, סליחה שאני מציק לכם אבל מאז שכתבתי המניה עלתה ב 90%

ואיך זה לא מפריע לכם?
עוד אחת מהתגובות הנדירות שלי כאן, עימכם הסליחה ;)
זו שאלה של מטרות וציפיות.
יש מחלוקת בין סוגים שונים של משקיעים בשאלה - למה אמורים לעשות אופטימיזציה?
הרבה מהחברים כאן אומרים "תזרים מזומנים", יש משקיעים רבים שאומרים "תשואה כוללת", ויש את אלו שאומרים שצריך להחזיק "כמה שיותר זמן בשוק".

אני, הקטן, לא ממש מסכים עם אף אחד מאלו. אני עושה אופטימיזציה - לשקט נפשי.
היו תקופות בחיים, כשהייתי צעיר יותר, ולא היה לי כסף "לאבד" שסיבולת הסיכון שלי הייתה נמוכה, והשקט הנפשי הגיע מפיקדונות בבנק בסיכון אפסי, ותשואה בהתאם. האם יכולתי לעשות באותה התקופה תשואה גבוהה יותר? חד משמעית. אבל לא יכולתי לעשות את זה בלי לוותר על משהו אחר וחשוב לא פחות - רוגע.

הרוגע הזה, שמה שעבדתי כל כך קשה בשבילו, לא ייאבד - נתן לי את היכולת להתרכז בלימודים, ולהתקדם בקריירה ולהרוויח מספיק כדי שאהיה מסוגל להשקיע באפיקים מסוכנים יותר בלי להיות בחשש של "מה יהיה אילו".
ואם לא היה לי את השקט הנפשי ההוא אז, ייתכן בהחלט שלא הייתי מגיע לנקודה הזאת בקריירה. וגם זו תשואה. גם אם נסתרת.
המשכורת (טפו, טפו, טפו) של היום, לפחות בחלקה, היא עוד תשואה מעל התשואה האפסית שקיבלתי אז על החסכונות.

אז היום אני כבר יכול כלכלית ורגשית לקחת סיכון גבוה יותר.
והפרופיל הפסיכולוגי האישי שלי הוא כזה שמעדיף להשקיע מתוך הלך-רוח של "שותף קטן בחברה גדולה, שפוגש את הכסף שלו דרך חלוקה של הרווחים", ולא של "מקווה שאמצא אחר כך מישהו שיסכים לקנות ממני את חלקי במחיר גבוה יותר".
זה מאוד אישי, ואין פה "נכון או לא נכון".

יש לזה עלות. באי-דחיית מס (בסוף כולם משלמים 25%, בין אם על דיבידנדים או על רווחי הון), וההשפעות המצטברות וכו', אבל בסוף זה מה שמתאים לי. אם זה לא מתאים לך - מצויין. תמצא מה שמתאים לך.

ודבר אחרון, נכון שזה מצטבר לאט לאט, הדיבידנד עצמו הוא לא זה שחשוב לי. אני לא משתמש בו, והוא מושקע במלואו בחזרה.
הסיבה שזה מתאים לי, היא שתזרים מזומנים הוא דבר שאי-אפשר לשחק בו, ולכן קל לי יותר לסמוך עליו.
חברה שמסוגלת להגדיל לאורך שנים את חלוקת הדיבידנד שלה בלי להגדיל באופן עקבי את יחס-החלוקה מהרווח והתזרים החופשי היא חברה ש"נאלצת" להיות ממוקדת בלהגדיל באופן עקבי את התוצאות העסקיות שלה, ולא להבטיח הבטחות לעתיד כדי להשפיע על מחיר המניה בטווח הקצר. זה גם עוזר לי לראות בנפילה של המחיר הזדמנות להגדלת הפוזיציה שלי במחיר טוב, ולא חרדה שאולי אני מפספס את הרגע שהייתי אמור להיפטר מהנייר.

מומו

Well-Known Member
@dot למרות הכינוי שלך העלת פה המון נקודות מעולות :)
מזדהה עם כל הדברים שכתבת... לענ"ד אתה צריך להיות יותר פעיל בפורום, התובנות וחכמת החיים ששיתפת 'עלולים' להוות השראה לאחרים
יישר כוח !

Div123

Well-Known Member
והשקט הנפשי הגיע מפיקדונות בבנק בסיכון אפסי,
כדי שאהיה מסוגל להשקיע באפיקים מסוכנים יותר

Stock-LongView.png

הרבה מהחברים כאן אומרים "תזרים מזומנים", יש משקיעים רבים שאומרים "תשואה כוללת", ויש את אלו שאומרים שצריך להחזיק "כמה שיותר זמן בשוק".

אני, הקטן, לא ממש מסכים עם אף אחד מאלו. אני עושה אופטימיזציה - לשקט נפשי.
את כל אלה מצאתי במקום אחד

dot

Member
את כל אלה מצאתי במקום אחד
א) לרגע אני לא טוען שכסף במזומן או פקדונות הוא עדיף לטווח ארוך על השקעה במניות.
ב) מי אמר שהמידע הזה, שכל כך זמין וברור עכשיו, היה כזה גם בתקופה ההיא שאני מדבר עליה?
ג) דיברתי על אופטימיזציה לשקט נפשי. הסברתי שבאותה התקופה סיבולת הסיכון שלי הייתה נמוכה משמעותית. והאמת, שגם טווח ההשקעה שלי היה קצר יותר באותה התקופה. עבדתי קשה כדי להתקיים ועוד לחסוך איזה גרוש וחצי, ולא הייתה לי את היכולת לספוג ירידה של 20% ולהמתין ברוגע שזה יעלה בחזרה.

אז, אם יש לך פה איזו נקודה, כנראה שפספסתי אותה.

daat99

מייסד
מנהל
אני עושה אופטימיזציה - לשקט נפשי.
יש שחושבים שהתמקדות בתזרים והתעלמות מתנודתיות המחיר מייצרת שקט נפשי ורוגע ;)

הפרופיל הפסיכולוגי האישי שלי הוא כזה שמעדיף להשקיע מתוך הלך-רוח של "שותף קטן בחברה גדולה, שפוגש את הכסף שלו דרך חלוקה של הרווחים", ולא של "מקווה שאמצא אחר כך מישהו שיסכים לקנות ממני את חלקי במחיר גבוה יותר".
זה מאוד אישי, ואין פה "נכון או לא נכון".
+1

יש לזה עלות. באי-דחיית מס (בסוף כולם משלמים 25%, בין אם על דיבידנדים או על רווחי הון)
אני חולק על הטענה הזו.

חברה שמסוגלת להגדיל לאורך שנים את חלוקת הדיבידנד שלה בלי להגדיל באופן עקבי את יחס-החלוקה מהרווח והתזרים החופשי היא חברה ש"נאלצת" להיות ממוקדת בלהגדיל באופן עקבי את התוצאות העסקיות שלה, ולא להבטיח הבטחות לעתיד כדי להשפיע על מחיר המניה בטווח הקצר
+1

לענ"ד אתה צריך להיות יותר פעיל בפורום, התובנות וחכמת החיים ששיתפת 'עלולים' להוות השראה לאחרים
יישר כוח !
+1

ב) מי אמר שהמידע הזה, שכל כך זמין וברור עכשיו, היה כזה גם בתקופה ההיא שאני מדבר עליה?
המידע הזה היה פחות זמין בעבר אבל הוא בהחלט היה קיים.
אני בעצמי לא טרחתי לחפש אותו בגיל צעיר מספיק :(

אם יש לך פה איזו נקודה, כנראה שפספסתי אותה.
עם החשיבה הנכונה, ניתן לקבל את כל מה שתיארת בהשקעה תזרימית כמו שמתוארת בבלוג בצורה טובה יותר מאג"חים/פקדונות.
בכל מקרה, הפסיכולוגיה תמיד מנצחת ולכן צריך לעשות את מה שעוזר לנו לישון טוב בלילה בלי שום קשר ל-"מחקרים" כאלו ואחרים שאינם רלוונטים לחיים שלנו בכלל.

מומו

Well-Known Member
אני חולק על הטענה הזו
הממ... אני מניח שאתה מסכים שמשקיע תזרים שמקבל דיבידנד משלם מס במקור באותו רגע בלי אפשרות לדחייה**
שמדובר על משקיע ערך אמיתי שמחזיק חברות בצורה ישירה (בדומה לתיק דיבידעת) - איך אתה יכול לחלוק על הטענה הזו?
להבדיל ממשקיע מדדים שבמקרה כזה אני מסכים שלא רק שהוא לא דוחה את המס אלא הוא משלם פעמיים (באופן עקיף הקרן משלמת מס דיבידנדים, ובמכירה המשקיע ישלם שוב מס רווח הון) ורוב המשקיעים לא ממש מודעים לזה.

** אגב, עד כה לצערי לא מצאתי דרך להתחמק מתשלום המס במקור במקרה הזה שתהיה גם כלכלית גם קלה וכמובן חוקית

למעלה תחתית