יפה לכם, סליחה שאני מציק לכם אבל מאז שכתבתי המניה עלתה ב 90%
אני עדיין משקיע דיבדידנדים אבל אני לא מצליח להבין איך אתם מצליחים להתעלם מזה?
ואיך זה לא מפריע לכם?
ובפרט שהמשכורת של הדיבידנדים בקושי עולה משנה לשנה (לא מצליח לשים הרבה כל חודש)
עוד אחת מהתגובות הנדירות שלי כאן, עימכם הסליחה

זו שאלה של מטרות וציפיות.
יש מחלוקת בין סוגים שונים של משקיעים בשאלה - למה אמורים לעשות אופטימיזציה?
הרבה מהחברים כאן אומרים "תזרים מזומנים", יש משקיעים רבים שאומרים "תשואה כוללת", ויש את אלו שאומרים שצריך להחזיק "כמה שיותר זמן בשוק".
אני, הקטן, לא ממש מסכים עם אף אחד מאלו. אני עושה אופטימיזציה - לשקט נפשי.
היו תקופות בחיים, כשהייתי צעיר יותר, ולא היה לי כסף "לאבד" שסיבולת הסיכון שלי הייתה נמוכה, והשקט הנפשי הגיע מפיקדונות בבנק בסיכון אפסי, ותשואה בהתאם. האם יכולתי לעשות באותה התקופה תשואה גבוהה יותר? חד משמעית. אבל לא יכולתי לעשות את זה בלי לוותר על משהו אחר וחשוב לא פחות - רוגע.
הרוגע הזה, שמה שעבדתי כל כך קשה בשבילו, לא ייאבד - נתן לי את היכולת להתרכז בלימודים, ולהתקדם בקריירה ולהרוויח מספיק כדי שאהיה מסוגל להשקיע באפיקים מסוכנים יותר בלי להיות בחשש של "מה יהיה אילו".
ואם לא היה לי את השקט הנפשי ההוא אז, ייתכן בהחלט שלא הייתי מגיע לנקודה הזאת בקריירה. וגם זו תשואה. גם אם נסתרת.
המשכורת (טפו, טפו, טפו) של היום, לפחות בחלקה, היא עוד תשואה מעל התשואה האפסית שקיבלתי אז על החסכונות.
אז היום אני כבר יכול כלכלית ורגשית לקחת סיכון גבוה יותר.
והפרופיל הפסיכולוגי האישי שלי הוא כזה שמעדיף להשקיע מתוך הלך-רוח של "שותף קטן בחברה גדולה, שפוגש את הכסף שלו דרך חלוקה של הרווחים", ולא של "מקווה שאמצא אחר כך מישהו שיסכים לקנות ממני את חלקי במחיר גבוה יותר".
זה מאוד אישי, ואין פה "נכון או לא נכון".
יש לזה עלות. באי-דחיית מס (בסוף כולם משלמים 25%, בין אם על דיבידנדים או על רווחי הון), וההשפעות המצטברות וכו', אבל בסוף זה מה שמתאים
לי. אם זה לא מתאים לך - מצויין. תמצא מה שמתאים לך.
ודבר אחרון, נכון שזה מצטבר לאט לאט, הדיבידנד עצמו הוא לא זה שחשוב לי. אני לא משתמש בו, והוא מושקע במלואו בחזרה.
הסיבה שזה מתאים לי, היא שתזרים מזומנים הוא דבר שאי-אפשר לשחק בו, ולכן קל לי יותר לסמוך עליו.
חברה שמסוגלת להגדיל לאורך שנים את חלוקת הדיבידנד שלה בלי להגדיל באופן עקבי את יחס-החלוקה מהרווח והתזרים החופשי היא חברה ש"נאלצת" להיות ממוקדת בלהגדיל באופן עקבי את התוצאות העסקיות שלה, ולא להבטיח הבטחות לעתיד כדי להשפיע על מחיר המניה בטווח הקצר. זה גם עוזר לי לראות בנפילה של המחיר הזדמנות להגדלת הפוזיציה שלי במחיר טוב, ולא חרדה שאולי אני מפספס את הרגע שהייתי אמור להיפטר מהנייר.