אני טוען שקיימת למוסדיים יכולת לבצע שורט יומי על כל קרן סחירה בבורסות הגדולות (כגון ארצות הברית) בעלות זניחה.אתה טוען שקיימת למוסדיים דרך לעשות שורט על NTR בעלות זניחה (להלן "מכונת קסם") וחובת ההוכחה עליך להדגים זאת.
אני מוכיח את הטענה הזו ע"י הפנייך לשרות הלקוחות של אינטראקטיב ברוקרס ו/או למחשבון עלויות השורט שלהם.
אם אתה טוען שיש קרן שמחקה את המדד עם NTR אז אתה טוען:
ומכיוון שזו טענה שלך אז לא חלה עלי החובה להוכיחה.שקיימת למוסדיים דרך לעשות שורט על NTR בעלות זניחה
אם במקביל אתה טוען שקיימת קרן אחרת שמחקה את אותו המדד ללא NTR אז אתה בפועל טוען שהמוסדיים יכולים לרכוש את הקרן שבלי ה-NTR ובמקביל לבצע שורט על הקרן עם ה-NTR.
הטענה הכללית שלי שעלויות שורט יומי היא נמוכה היא טענה נפרדת ואני שוב מפנה אותך לאינטראקטיב ברוקרס בשביל שתקבל מהם תשובה מדוייקת - אני לא השירות לקוחות שלהם ואין לי כוונה לבדוק מה מחירי השורט הספציפיים של קרן שרירותית שאתה תבחר לדון עליה.
1. אני חושב שכבר הסכמנו שאנחנו לא מסכימים על איך שוק ההון עובד.קרן אירית צוברת משלמת מיסוי, ושורט של יום בודד לא מספיק כדי שהאסטרטגיה שהצגת קודם תעבוד, לכן הדוגמה שלך לא תקפה. בנוסף, למיטב זכרוני לא ניתן לבצע דרך IBKR שורט על אירית צוברת - יכול להיות שלא זוכר נכון.
2. אינטראקטיב ברוקרס מאפשרים לבצע שורט על כל נייר סחיר שהם מאפשרים לסחור בו תחת הגבלת הזמינות ובמקרים הללו אין בעיית זמינות
3. אתה נצמד לקרן אירית קיימת ואני מנסה להסביר לך שאם הנחת המוצא שלך הייתה מתקיימת אז המוסדיים היו מקימים קרנות כאלו עבור עצמם.
עצם העובדה שהם לא טרחו להקים קרנות כאלו זו בדיוק ההוכחה שהנחת הבסיס המתמטית שהנחת שגויה מיסודה.
בכל מקרה אני לא יודע איך להסביר זאת מעבר למה שכבר נאמר - אנחנו סתם חוזרים על אותם המשפטים שוב ושוב באותם התגובות בלי התקדמות.
אני חושב שאתה מבלבל בין "זו מכונת הקסם" לבין "קיימת מכונת קסם ולכן".תחת ההנחה שלמוסדיים יש מכונת קסם, וההנחה שקיימות קרנות ללא מס דיבידנד, הגעת לסתירה. משום מה החלטת שהסתירה נובעת מהנחה 2 ולא מהנחה 1, אבל עדיין לא הסברת את מכונת הקסם שאתה טוען שיש למוסדיים.
אני לא טוען שקיימת מכונת קסם.
אני טוען שאם הטענה שלך נכונה אז היא מייצרת מכונת קסם.
אני חושב שעדיין לא הבנת שלא עושים שורט על מניה מחלקת אלא על קרן צוברת שמחזיקה בלונג מניה מחלקת.אתה לא מסכים שאם עושים שורט על מניה מחלקת, צריכים לשלם את מלוא הדיבידנד?
קרן מחזיקה מניה X (או לצורך הדוגמא מחזיקה בתוכה רק יחידות של SPY)
הקרן מקבלת דיבידנד D
הקרן משלמת מס על הדיבידנד
שווי הקרן (שמיוצג ע"י שווי של חשבון בנק בניגוד לשווי של חברה שאינו מיוצג ע"י שווי של חשבון בנק) עולה לפי דיבידנד ויורד לפי מס דיבידנדים.
במלים אחרות שווי הקרן החדש בפתיחת יום האקס הוא X+0.7D.
במקביל מממשים את אותה האסטרטגיה של אינווסקו רק שהנכס הבסיסי הוא SPY במקום "קבוצת מניות שנבחרו רנדומלית מהמדד" עם התיבול של חוזי ההחלף.
לונג על הקרן דמויית אינווסקו ושורט על הקרן שמחזיקה בתוכה את SPY וחזרנו לדוגמא הזו:
אתה יכול לטעון "אבל לא הקימו את הקרנות הללו" ואני בהחלט אסכים אתך.נגדיר X כמחיר המדד.
נגדיר D כדיבידנד שמחולק ע"י המדד.
נגדיר F1 קרן שמחקה את המדד ומשלמת מס דיבידנדים (האם אנחנו מסכימים שיש לפחות אחת כזו בעולם? כמו SPY? קרן שבעצמה קונה את SPY?).
נגדיר F2 קרן שמחקה את המדד ולא רק שלא משלמת מס דיבידנדים אלא גם לא סופגת עלות אלטרנטיבית במקום מס הדיבידנדים שדומה לה עד כדי טעות עקיבה (לטענתך זו אינווסקו, לטענתי אין כזו בעולם).
תחת ההגדרות הנ"ל וההתניה ש-D קיים וחיובי אנחנו מקבלים:
* הרווח/הפסד שמתקבל מקרן שמשלמת מס דיבידנדים מתורגמת למשוואה F1 = X+D*0.7
* התוצאה של קרן שלטענתך קיימת ולא משלמת מס דיבידנדים מתורגמת למשוואה: F2 = X+D
ביצוע פעולת החשבון F2 פחות F1 מייצרת רווח מובטח של D*0.3 (ו-D חיובי).
אני רק מוסיף שהסיבה שלא הקימו את הקרנות הללו היא כי הנחת המוצא שישנה דרך להימנע מהתשלום של מיסוי הדיבידנדים (או תשלום חלופי זהה) שגויה.
אם הנחת המוצא שלך כן מתקיימת וישנו פער אז אנא תעזור לי להבין למה אף אחד לא טורח להקים את הקרנות הללו ולנצח אותו תמורת רווח מובטח חסר סיכון של יותר מ-30% בשנה?
וחזרנו שוב שאתה רוצה שאני אמצא לך קרן שמחקה את המדד ב-NTR.לא עלות של שורט "כללי", עלות שורט NTR.
אז אני חוזר שוב על הניסיון להבין מה הטענה המקורית שלך:
לצורך הבהרה - בטענה #2 קיום קרן שמשלמת מס דיבידנדים זה בדיוק קיום קרן NTR.האם אתה יכול להבהיר איזה מהטענות אתה טוען?
1. כל הקרנות בעולם גם לא משלמות מס דיבידנדים ולא סופגות עלות אלטרנטיבית זהה במקום
2. קיימת לפחות קרן אחת שכן משלמת מס דיבידנדים (או סופגת עלות אלטנרטיבית זהה במקום) אבל אינווסקו ספציפית לא משלמת מס דיבידנדים ולא סופגת עלות אלטנרטיבית זהה במקום
אם אתה טוען את #1 אז מעולה - תשקיע באיזו קרן מחקה מדד שאתה רוצה ותמיד תאמין שאין תשלום דיבידנדים, אין יתרון לאינווסקו והדיון מיותר.
אם אתה טוען את #2 אז מעולה - מגולם מטענתך שקיימת הקרן שאתה רוצה שאני אציג לך ולכן אני לא צריך לחפש בכדור הארץ קרן שכזו רק בשביל לנקוב בשמה (אני מאוד אשמח אם אתה כן תבחר להציג את שמה) ואז אנחנו יכולים לחזור שוב למתמטיקה
אם אתה טוען את #2 אז מכיוון שאתה טוען שקיימת קרן NTR אז תבדוק מול שירות הלקוחות של אינטראקטיב ברוקרס (או אפילו של הבנק שלך) מה עלות המינוף שלה עבור מינוף של יום בודד.
בבדיקות שלך תזכור שהמוסדיים משלמים פחות ממך.
אני הצגתי את העלויות של אינטראקטיב כהמחשה לעלות הזניחה של המינוף ומבחינתי זה מספיק.
מה שכנע אותך שמדיניות ההשקעה של הקרן משפיעה על עלויות השורטים?לא עלות של שורט "כללי", עלות שורט NTR.
מעולה לפחות אנחנו מגיעים להסכמותלמשל איריות צוברות
אני משער שתסכים איתי שיש מדינות בעולם ללא מיסוי דיבידנדים כגון אלו.
האם לדעתך ניתן להקים קרנות סחירות לפחות באחת המדינות הללו שירכשו את ה-SPY ביחס של 1:1 וגם יחלקו את הדיבידנד לבעלי הקרן?
אני חושב שיש יכולת שכזו ולכן אני "מקים" אחת - נקרא לה קרן הונגריה.
בשלב הזה יש לנו "קרן הונגריה" שמחזיקה את ה-SPY ביחס של 1:1 עבור יחידות הקרן ומתקיים עבורה:
1. היא מקבלת דיבידנד מה-SPY
2. היא משלמת מס דיבידנדים ל-IRS בעצמה
3. את יתרת הדיבידנד לאחר מס דיבידנד במקור היא משלמת למשקיעי הקרן ללא מיסוי בעצמה
במקביל נקים קרן אחרת שנקרא לה "וקסווניא".
מדיניות קרן וקסווניא תהיה לרכוש את ה-SPY ביחס של 1:1 עבור יחידות הקרן אבל עם התיבול של חוזי ההחלף שמבטל לטענתך את תשלומי מס הדיבידנדים כמו שעושים באינווסקו (עלות של 0.03% לשנה לפי הנתונים שהצגת)
ידוע לציבור ששתי הקרנות מחזיקות ב-SPY ביחס של 1:1 (תחשוב כמו ה-ADRים האמריקאיים) וידוע לציבור מה תאריך האקס וגובה הדיבידנד שה-SPY מחלקת.
כל מה שנשאר בשביל "לייצר מכונת קסם אם הנחת המוצא נכונה" הוא לרכוש את קרן וקסווניא ולמכור בחסר את קרן הונגריה בסגירת המסחר יום לפני יום האקס ולסגור את הפוזיציות בפתיחת המסחר של יום האקס.
שתי הקרנות מיושרות עם ה-SPY ביחס של 1:1 אז לשתיהן תהיה תנודתיות מחיר זהה לחלוטין.
שתיהן מקבלות את הדיבידנד ומחירי שניהן יעלו בגובה הדיבידנד (זו קרן - לא חברה!).
אחת מהן משלמת מס על הדיבידנדים והשניה לא כך שרק אחת מהן תרד לפי המס והשניה לא.
בבקשה: מכונת הדפסת כסף שבשביל להתקיים דורשת אך ורק קיום שתי קרנות שאחת יודעת להימנע ממס דיבידנדים בדמות "תיבול עם חוזה החלף" והשניה לא.
אין דרישות נוספות לקיום מכונת הכסף הזו.
אם אתה מסכים שיש לפחות קרן אחת שמשלמת מס דיבידנדים (ונראה שהסכמת) אז עצם הטענה שקיימת עוד קרן שיודעת להימנע מכך מייצרת את מכונת הכסף בלי שום דרישה לקיום תנאים נוספים.
על זה לא הסכמנו כבר לפני כמה ימיםאני טוען שעקיבה סינטטית באופן כללי (לא רק אינבסקו) לא מגלמת 30% מס דיבידנד
אולי כן, אולי לא - מה שאני יודע שהתשואה לא זהה למדד ולזה קוראים "טעות עקיבה".ואני טוען שאינבסקו עשתה קרוב ל-TR בשנים האחרונות.
חשוב להבין שבין הטענה הזו לבין הטענה ש"טעות העקיבה" היא בגלל שמנהלי הקרן מצאו דרך להימנע מתשלום מס דיבידנדים ישנו פער עצום.
אני הסברתי יותר מפעם אחת שאם מנהלי הקרן באמת היו מוצאים דרך להימנע מתשלום מס דיבידנדים כשבמקביל קיימות קרנות שכן משלמות מס דיבידנדים אז ניתן לבנות מכונת מזומן ואפילו הצגתי איך ניתן לבנות אותה בכלים שזמינים לנו (למוסדיים יש כלים יותר מתוחכמים והם לא טרחו לבנות מכונה שכזו עדיין).
אז מה.בשתי הקרנות, אינבסקו סינטטית ואירית פיזית צוברת, הדיבידנדים נצברים ואין "יום הכרזת דיבידנד" של הקרן
תפסיק להיתפס לבניינים שכבר בנו ותתחיל להתייחס לבניינים שניתן לבנות מאבני בניין ועמודים תומכים.
אם עד היום לא בנו בית/דירה/בניין עם קומה אחת בגובה 10 מטר זה לא אומר שבלתי אפשרי לבנות בניין שכזה.
אם יהיה רווח מובטח (מעל 30% בשנה ללא סיכון זה חתיכת רווח מובטח) מבניית בית/דירה/בניין שכזה אז ימצא הקבלן שיבנה אותו,
אתה מוזמן לבדוק וגם אם לא באינטראקטיב אז תהיה בטוח שיש לפחות ברוקר אחד בכדור הארץ שכן מאפשר זאת בעלות זניחה.אני לא יודע אם ניתן לבצע ב-IBKR שורט על איריות צוברות, ואם כן כנראה שהעלות לא זניחה.
אני בטוח שאתה יודע שאינטראקטיב ברוקרס אינם הברוקר היחיד בעולם ולא בהכרח הכי זולים בבורסות שאינן ארצות הברית.
אם אתה החלטת ללכת על איריות אז תבדוק ברוקרים זולים באירלנד.
בכל מקרה עבור המוסדיים זה לא מחסום כי כל העולם פתוח לפניהם והם יכולים להקים חשבון השקעות מיוחד בברוקר ספציפי רק בשביל להקים את הקרנות הללו שייצרו להן רווח מובטח.