אודה לעזרתכם בהשוואה מספרית בין ההשקעות הבאות

daat99

מייסד
מנהל
אתה טוען שקיימת למוסדיים דרך לעשות שורט על NTR בעלות זניחה (להלן "מכונת קסם") וחובת ההוכחה עליך להדגים זאת.
אני טוען שקיימת למוסדיים יכולת לבצע שורט יומי על כל קרן סחירה בבורסות הגדולות (כגון ארצות הברית) בעלות זניחה.
אני מוכיח את הטענה הזו ע"י הפנייך לשרות הלקוחות של אינטראקטיב ברוקרס ו/או למחשבון עלויות השורט שלהם.

אם אתה טוען שיש קרן שמחקה את המדד עם NTR אז אתה טוען:
שקיימת למוסדיים דרך לעשות שורט על NTR בעלות זניחה
ומכיוון שזו טענה שלך אז לא חלה עלי החובה להוכיחה.

אם במקביל אתה טוען שקיימת קרן אחרת שמחקה את אותו המדד ללא NTR אז אתה בפועל טוען שהמוסדיים יכולים לרכוש את הקרן שבלי ה-NTR ובמקביל לבצע שורט על הקרן עם ה-NTR.

הטענה הכללית שלי שעלויות שורט יומי היא נמוכה היא טענה נפרדת ואני שוב מפנה אותך לאינטראקטיב ברוקרס בשביל שתקבל מהם תשובה מדוייקת - אני לא השירות לקוחות שלהם ואין לי כוונה לבדוק מה מחירי השורט הספציפיים של קרן שרירותית שאתה תבחר לדון עליה.

קרן אירית צוברת משלמת מיסוי, ושורט של יום בודד לא מספיק כדי שהאסטרטגיה שהצגת קודם תעבוד, לכן הדוגמה שלך לא תקפה. בנוסף, למיטב זכרוני לא ניתן לבצע דרך IBKR שורט על אירית צוברת - יכול להיות שלא זוכר נכון.
1. אני חושב שכבר הסכמנו שאנחנו לא מסכימים על איך שוק ההון עובד.
2. אינטראקטיב ברוקרס מאפשרים לבצע שורט על כל נייר סחיר שהם מאפשרים לסחור בו תחת הגבלת הזמינות ובמקרים הללו אין בעיית זמינות
3. אתה נצמד לקרן אירית קיימת ואני מנסה להסביר לך שאם הנחת המוצא שלך הייתה מתקיימת אז המוסדיים היו מקימים קרנות כאלו עבור עצמם.
עצם העובדה שהם לא טרחו להקים קרנות כאלו זו בדיוק ההוכחה שהנחת הבסיס המתמטית שהנחת שגויה מיסודה.

בכל מקרה אני לא יודע איך להסביר זאת מעבר למה שכבר נאמר - אנחנו סתם חוזרים על אותם המשפטים שוב ושוב באותם התגובות בלי התקדמות.

תחת ההנחה שלמוסדיים יש מכונת קסם, וההנחה שקיימות קרנות ללא מס דיבידנד, הגעת לסתירה. משום מה החלטת שהסתירה נובעת מהנחה 2 ולא מהנחה 1, אבל עדיין לא הסברת את מכונת הקסם שאתה טוען שיש למוסדיים.
אני חושב שאתה מבלבל בין "זו מכונת הקסם" לבין "קיימת מכונת קסם ולכן".

אני לא טוען שקיימת מכונת קסם.
אני טוען שאם הטענה שלך נכונה אז היא מייצרת מכונת קסם.

אתה לא מסכים שאם עושים שורט על מניה מחלקת, צריכים לשלם את מלוא הדיבידנד?
אני חושב שעדיין לא הבנת שלא עושים שורט על מניה מחלקת אלא על קרן צוברת שמחזיקה בלונג מניה מחלקת.

קרן מחזיקה מניה X (או לצורך הדוגמא מחזיקה בתוכה רק יחידות של SPY)
הקרן מקבלת דיבידנד D
הקרן משלמת מס על הדיבידנד
שווי הקרן (שמיוצג ע"י שווי של חשבון בנק בניגוד לשווי של חברה שאינו מיוצג ע"י שווי של חשבון בנק) עולה לפי דיבידנד ויורד לפי מס דיבידנדים.
במלים אחרות שווי הקרן החדש בפתיחת יום האקס הוא X+0.7D.

במקביל מממשים את אותה האסטרטגיה של אינווסקו רק שהנכס הבסיסי הוא SPY במקום "קבוצת מניות שנבחרו רנדומלית מהמדד" עם התיבול של חוזי ההחלף.

לונג על הקרן דמויית אינווסקו ושורט על הקרן שמחזיקה בתוכה את SPY וחזרנו לדוגמא הזו:
נגדיר X כמחיר המדד.
נגדיר D כדיבידנד שמחולק ע"י המדד.
נגדיר F1 קרן שמחקה את המדד ומשלמת מס דיבידנדים (האם אנחנו מסכימים שיש לפחות אחת כזו בעולם? כמו SPY? קרן שבעצמה קונה את SPY?).
נגדיר F2 קרן שמחקה את המדד ולא רק שלא משלמת מס דיבידנדים אלא גם לא סופגת עלות אלטרנטיבית במקום מס הדיבידנדים שדומה לה עד כדי טעות עקיבה (לטענתך זו אינווסקו, לטענתי אין כזו בעולם).

תחת ההגדרות הנ"ל וההתניה ש-D קיים וחיובי אנחנו מקבלים:
* הרווח/הפסד שמתקבל מקרן שמשלמת מס דיבידנדים מתורגמת למשוואה F1 = X+D*0.7
* התוצאה של קרן שלטענתך קיימת ולא משלמת מס דיבידנדים מתורגמת למשוואה: F2 = X+D

ביצוע פעולת החשבון F2 פחות F1 מייצרת רווח מובטח של D*0.3 (ו-D חיובי).
אתה יכול לטעון "אבל לא הקימו את הקרנות הללו" ואני בהחלט אסכים אתך.
אני רק מוסיף שהסיבה שלא הקימו את הקרנות הללו היא כי הנחת המוצא שישנה דרך להימנע מהתשלום של מיסוי הדיבידנדים (או תשלום חלופי זהה) שגויה.

אם הנחת המוצא שלך כן מתקיימת וישנו פער אז אנא תעזור לי להבין למה אף אחד לא טורח להקים את הקרנות הללו ולנצח אותו תמורת רווח מובטח חסר סיכון של יותר מ-30% בשנה?

לא עלות של שורט "כללי", עלות שורט NTR.
וחזרנו שוב שאתה רוצה שאני אמצא לך קרן שמחקה את המדד ב-NTR.

אז אני חוזר שוב על הניסיון להבין מה הטענה המקורית שלך:
האם אתה יכול להבהיר איזה מהטענות אתה טוען?
1. כל הקרנות בעולם גם לא משלמות מס דיבידנדים ולא סופגות עלות אלטרנטיבית זהה במקום

2. קיימת לפחות קרן אחת שכן משלמת מס דיבידנדים (או סופגת עלות אלטנרטיבית זהה במקום) אבל אינווסקו ספציפית לא משלמת מס דיבידנדים ולא סופגת עלות אלטנרטיבית זהה במקום

אם אתה טוען את #1 אז מעולה - תשקיע באיזו קרן מחקה מדד שאתה רוצה ותמיד תאמין שאין תשלום דיבידנדים, אין יתרון לאינווסקו והדיון מיותר.
אם אתה טוען את #2 אז מעולה - מגולם מטענתך שקיימת הקרן שאתה רוצה שאני אציג לך ולכן אני לא צריך לחפש בכדור הארץ קרן שכזו רק בשביל לנקוב בשמה (אני מאוד אשמח אם אתה כן תבחר להציג את שמה) ואז אנחנו יכולים לחזור שוב למתמטיקה
לצורך הבהרה - בטענה #2 קיום קרן שמשלמת מס דיבידנדים זה בדיוק קיום קרן NTR.

אם אתה טוען את #2 אז מכיוון שאתה טוען שקיימת קרן NTR אז תבדוק מול שירות הלקוחות של אינטראקטיב ברוקרס (או אפילו של הבנק שלך) מה עלות המינוף שלה עבור מינוף של יום בודד.
בבדיקות שלך תזכור שהמוסדיים משלמים פחות ממך.

אני הצגתי את העלויות של אינטראקטיב כהמחשה לעלות הזניחה של המינוף ומבחינתי זה מספיק.

לא עלות של שורט "כללי", עלות שורט NTR.
מה שכנע אותך שמדיניות ההשקעה של הקרן משפיעה על עלויות השורטים?
למשל איריות צוברות
מעולה לפחות אנחנו מגיעים להסכמות :)
אני משער שתסכים איתי שיש מדינות בעולם ללא מיסוי דיבידנדים כגון אלו.

האם לדעתך ניתן להקים קרנות סחירות לפחות באחת המדינות הללו שירכשו את ה-SPY ביחס של 1:1 וגם יחלקו את הדיבידנד לבעלי הקרן?

אני חושב שיש יכולת שכזו ולכן אני "מקים" אחת - נקרא לה קרן הונגריה.
בשלב הזה יש לנו "קרן הונגריה" שמחזיקה את ה-SPY ביחס של 1:1 עבור יחידות הקרן ומתקיים עבורה:
1. היא מקבלת דיבידנד מה-SPY
2. היא משלמת מס דיבידנדים ל-IRS בעצמה
3. את יתרת הדיבידנד לאחר מס דיבידנד במקור היא משלמת למשקיעי הקרן ללא מיסוי בעצמה

במקביל נקים קרן אחרת שנקרא לה "וקסווניא".
מדיניות קרן וקסווניא תהיה לרכוש את ה-SPY ביחס של 1:1 עבור יחידות הקרן אבל עם התיבול של חוזי ההחלף שמבטל לטענתך את תשלומי מס הדיבידנדים כמו שעושים באינווסקו (עלות של 0.03% לשנה לפי הנתונים שהצגת)

ידוע לציבור ששתי הקרנות מחזיקות ב-SPY ביחס של 1:1 (תחשוב כמו ה-ADRים האמריקאיים) וידוע לציבור מה תאריך האקס וגובה הדיבידנד שה-SPY מחלקת.

כל מה שנשאר בשביל "לייצר מכונת קסם אם הנחת המוצא נכונה" הוא לרכוש את קרן וקסווניא ולמכור בחסר את קרן הונגריה בסגירת המסחר יום לפני יום האקס ולסגור את הפוזיציות בפתיחת המסחר של יום האקס.

שתי הקרנות מיושרות עם ה-SPY ביחס של 1:1 אז לשתיהן תהיה תנודתיות מחיר זהה לחלוטין.
שתיהן מקבלות את הדיבידנד ומחירי שניהן יעלו בגובה הדיבידנד (זו קרן - לא חברה!).
אחת מהן משלמת מס על הדיבידנדים והשניה לא כך שרק אחת מהן תרד לפי המס והשניה לא.

בבקשה: מכונת הדפסת כסף שבשביל להתקיים דורשת אך ורק קיום שתי קרנות שאחת יודעת להימנע ממס דיבידנדים בדמות "תיבול עם חוזה החלף" והשניה לא.
אין דרישות נוספות לקיום מכונת הכסף הזו.

אם אתה מסכים שיש לפחות קרן אחת שמשלמת מס דיבידנדים (ונראה שהסכמת) אז עצם הטענה שקיימת עוד קרן שיודעת להימנע מכך מייצרת את מכונת הכסף בלי שום דרישה לקיום תנאים נוספים.

אני טוען שעקיבה סינטטית באופן כללי (לא רק אינבסקו) לא מגלמת 30% מס דיבידנד
על זה לא הסכמנו כבר לפני כמה ימים :)

ואני טוען שאינבסקו עשתה קרוב ל-TR בשנים האחרונות.
אולי כן, אולי לא - מה שאני יודע שהתשואה לא זהה למדד ולזה קוראים "טעות עקיבה".
חשוב להבין שבין הטענה הזו לבין הטענה ש"טעות העקיבה" היא בגלל שמנהלי הקרן מצאו דרך להימנע מתשלום מס דיבידנדים ישנו פער עצום.

אני הסברתי יותר מפעם אחת שאם מנהלי הקרן באמת היו מוצאים דרך להימנע מתשלום מס דיבידנדים כשבמקביל קיימות קרנות שכן משלמות מס דיבידנדים אז ניתן לבנות מכונת מזומן ואפילו הצגתי איך ניתן לבנות אותה בכלים שזמינים לנו (למוסדיים יש כלים יותר מתוחכמים והם לא טרחו לבנות מכונה שכזו עדיין).

בשתי הקרנות, אינבסקו סינטטית ואירית פיזית צוברת, הדיבידנדים נצברים ואין "יום הכרזת דיבידנד" של הקרן
אז מה.
תפסיק להיתפס לבניינים שכבר בנו ותתחיל להתייחס לבניינים שניתן לבנות מאבני בניין ועמודים תומכים.
אם עד היום לא בנו בית/דירה/בניין עם קומה אחת בגובה 10 מטר זה לא אומר שבלתי אפשרי לבנות בניין שכזה.

אם יהיה רווח מובטח (מעל 30% בשנה ללא סיכון זה חתיכת רווח מובטח) מבניית בית/דירה/בניין שכזה אז ימצא הקבלן שיבנה אותו,

אני לא יודע אם ניתן לבצע ב-IBKR שורט על איריות צוברות, ואם כן כנראה שהעלות לא זניחה.
אתה מוזמן לבדוק וגם אם לא באינטראקטיב אז תהיה בטוח שיש לפחות ברוקר אחד בכדור הארץ שכן מאפשר זאת בעלות זניחה.
אני בטוח שאתה יודע שאינטראקטיב ברוקרס אינם הברוקר היחיד בעולם ולא בהכרח הכי זולים בבורסות שאינן ארצות הברית.
אם אתה החלטת ללכת על איריות אז תבדוק ברוקרים זולים באירלנד.
בכל מקרה עבור המוסדיים זה לא מחסום כי כל העולם פתוח לפניהם והם יכולים להקים חשבון השקעות מיוחד בברוקר ספציפי רק בשביל להקים את הקרנות הללו שייצרו להן רווח מובטח.

guesto

Well-Known Member
אני טוען שקיימת למוסדיים יכולת לבצע שורט יומי על כל קרן סחירה בבורסות הגדולות (כגון ארצות הברית) בעלות זניחה.
אני מוכיח את הטענה הזו ע"י הפנייך לשרות הלקוחות של אינטראקטיב ברוקרס ו/או למחשבון עלויות השורט שלהם.
למה אתה ממשיך לדבר על שורט יומי שאינו רלוונטי כלל?
אני חושב שעדיין לא הבנת שלא עושים שורט על מניה מחלקת אלא על קרן צוברת שמחזיקה בלונג מניה מחלקת.
יש לך דוגמה במציאות לקרן כזו?

חוץ מזה, בדקתי שוב ב-IBKR, ולפי מה שאני רואה כתוב שהם דורשים 0.858% על CSPX, שהיא האירית הצוברת הכי גדולה - משמעותית יותר מפער המס.
אני נאלץ לחזור שוב על הבקשה שלי להציג דרך אחת במציאות לבצע שורט על NTR בעלויות נמוכות.
ורק כדי להדגיש, שלא נחזור לזה - לעשות שורט על CSPX במשך יום אחד, לא עוזר...
אם הנחת המוצא שלך כן מתקיימת וישנו פער אז אנא תעזור לי להבין למה אף אחד לא טורח להקים את הקרנות הללו ולנצח אותו תמורת רווח מובטח חסר סיכון של יותר מ-30% בשנה?
יש אנשים שמעדיפים קרן פיזית על פני סינטטית, למרות מס הדיבידנד, כדי להימנע מסיכון הצד שכנגד. כאשר אתה מלווה מניות לשורטיסטים, אתה מכניס אותו בחזרה, ותרצה לקבל על זה פיצוי בהתאם.
מה שכנע אותך שמדיניות ההשקעה של הקרן משפיעה על עלויות השורטים?
מה שכנע אותך שלעשות שורט על קרן מחקה S&P אחת מוביל לתוצאות טובות יותר מאשר קרן שנייה?
חשוב להבין שבין הטענה הזו לבין הטענה ש"טעות העקיבה" היא בגלל שמנהלי הקרן מצאו דרך להימנע מתשלום מס דיבידנדים ישנו פער עצום.
לא להתעלם מכך ש-"טעות העקיבה" שמה את הקרן באופן עקבי קרוב ל-TR ורחוק מ-NTR, וגם מנהלי הקרן מצהירים במפורש שהם רוכשים חוזי TR בעלות 0.04%.
אם יהיה רווח מובטח (מעל 30% בשנה ללא סיכון זה חתיכת רווח מובטח) מבניית בית/דירה/בניין שכזה אז ימצא הקבלן שיבנה אותו
אין ביקוש לשורטים על ה-S&P? אז למה יש רק שורטים על TR ולא על NTR? למה אתה לא יכול לתת לי דוגמה אחת במציאות לשורט זול על NTR?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
למה אתה ממשיך לדבר על שורט יומי שאינו רלוונטי כלל?
כי לא רק שאני טוען שהוא רלוונטי אלא הצגתי דרך שבה משתמשים בו.
אני מודע לכך שאתה חושב אחרת.

יש לך דוגמה במציאות לקרן כזו?
אתה חוזר ומבקש דוגמא מהמציאות למשהו שבשביל שהוא יתקיים הטענה שלך צריכה להתקיים אחרי שאני מנסה להסביר לך שהטענה שלך לא מתקיימת.
אני חוזר:
בשביל שמישהו יטרח להקים קרן כזו אז הטענה הבאה צריכה להתקיים:
1. יש דרך שבה משקיעים בנכס אמריקאי ספציפי (כגון אבל לא מוגבל ל-SPY) ומשלמים מס דיבידנדים
2. יש דרך אחרת שבה משקיעים באותו נכס אמריקאי בדיוק ולא משלמים מס דיבידנדים

אני טוען שהטענה לא מתקיימת...

זה כמו לדרוש מאדם שמנסה להוכיח שלסמנדרה אין כנפיים ע"י הצגת הטיעון שאם היו לה כנפיים אז היא הייתה מעופפת שיציג לך סלמנדרה עם כנפיים...

אני חוזר שוב - אין לי שום יכולת להציג לך משהו שאני חושב שהוא לא קיים ואם הוא היה קיים אז היה ניתן להשתמש בו בשביל לייצר כסף ללא סיכון בצורה בלתי מוגבלת.

חוץ מזה, בדקתי שוב ב-IBKR, ולפי מה שאני רואה כתוב שהם דורשים 0.858% על CSPX, שהיא האירית הצוברת הכי גדולה
1. יומית?
2. אינטראקטיב זה לא המקום הכי זול למסחר בנכסים איריים - תעבור לגוף אירי אם אתה מתעקש על נכסים איריים.

ורק כדי להדגיש, שלא נחזור לזה - לעשות שורט על CSPX במשך יום אחד, לא עוזר...
ורק כדי להדגיש, שלא נחזור לזה - אני טוען שכן והצגתי דרך ליישם.
אני מודע לכך שאתה חושב שאין ואין לי שום יכולת לשכנע אותך אחרת למרות מה שהצגתי.

יש אנשים שמעדיפים קרן פיזית על פני סינטטית, למרות מס הדיבידנד, כדי להימנע מסיכון הצד שכנגד. כאשר אתה מלווה מניות לשורטיסטים, אתה מכניס אותו בחזרה, ותרצה לקבל על זה פיצוי בהתאם.
אני לא מבין את הקשר לדיון.

מה שכנע אותך שלעשות שורט על קרן מחקה S&P אחת מוביל לתוצאות טובות יותר מאשר קרן שנייה?
הטענה שלך שקרן אחת עולה יותר מהשניה ב-0.3D לפי הנוסחאות המתמטיות שהסכמנו על נכונותן מחוץ לשוק ההון.

לא להתעלם מכך ש-"טעות העקיבה" שמה את הקרן באופן עקבי קרוב ל-TR ורחוק מ-NTR, וגם מנהלי הקרן מצהירים במפורש שהם רוכשים חוזי TR בעלות 0.04%.
אני לא מתעלם, אני גם לא מתעלם מה-S&P כשהם מפרסמים "מחקר" שטוען שכדאי להשקיע ב-S&P.
אני כן מייחס לכך חשיבות בהתאם למקור...
כבר הסברתי שמבחינה לשונית אין כאן מיסוי דיבידנדים כך שטענתם נכונה אבל יש כאן עלות חלופים כך שהנזק עדיין צפוי להיגרם בטווחים הארוכים אחרי נטרולי טעויות עקיבה.
ושוב אנחנו חוזרים במעגל - אם זה היה נכון אז היינו יכולים להקים את הקרנות שאתה רוצה שאני אציג לך מהמציאות ולהרוויח כסף בלי סוף רק שאף אחד לא טרח להקים אותן - אולי בגלל שזה פשוט לא נכון?

אין ביקוש לשורטים על ה-S&P? אז למה יש רק שורטים על TR ולא על NTR? למה אתה לא יכול לתת לי דוגמה אחת במציאות לשורט זול על NTR?
כל הקרנות שמחקות את ה-SP500 עושות זאת כ-NTR ואפילו אתה טענת שיש כאלו.
למה אתה דורש ממני להציג לך קרן שאתה טוען שהיא קיימת?

guesto

Well-Known Member
כי לא רק שאני טוען שהוא רלוונטי אלא הצגתי דרך שבה משתמשים בו.
הצגת דרך דמיונית ולא במציאות.
אתה חוזר ומבקש דוגמא מהמציאות למשהו שבשביל שהוא יתקיים הטענה שלך צריכה להתקיים אחרי שאני מנסה להסביר לך שהטענה שלך לא מתקיימת.
אתה טוען שאפשר לעשות שורט על NTR בעלויות זניחות. יש לזה ביקוש גם בלי קשר לקיומן של קרנות סינטטיות. איך עושים את זה?
ורק כדי להדגיש, שלא נחזור לזה - אני טוען שכן והצגתי דרך ליישם.
לא נכון, הצגת איזה מקרה של קרן דמיונית, לא איך להשתמש בשורט יומי על CSPX...
אני לא מבין את הקשר לדיון.
בשביל שהמוסדיים יוכלו לעשות שורט זול על קרן NTR, לא מספיק רק ליצור אותה - הם צריכים למכור אותה לאנשים ואז לשכנע את אותם אנשים להלוות להם את המניות בזול.
מן הסתם אם המוסדי יוצר קרן, משקיע בה, ועושה שורט על המניות של עצמו - לא השגת כלום.
הטענה שלך שקרן אחת עולה יותר מהשניה ב-0.3D לפי הנוסחאות המתמטיות שהסכמנו על נכונותן מחוץ לשוק ההון.
הטענה שלי ששורט על S&P עולה לפחות כמו TR. אתה טוען שאפשר גם NTR מבלי לתת דרך אחת במציאות לעשות זאת.
אם זה היה נכון אז היינו יכולים להקים את הקרנות שאתה רוצה שאני אציג לך מהמציאות ולהרוויח כסף בלי סוף רק שאף אחד לא טרח להקים אותן - אולי בגלל שזה פשוט לא נכון?
או שאולי יש לך טעות בטיעון התאורטי ולכן זה לא קיים במציאות?
כל הקרנות שמחקות את ה-SP500 עושות זאת כ-NTR ואפילו אתה טענת שיש כאלו.
למה אתה דורש ממני להציג לך קרן שאתה טוען שהיא קיימת?
לא נכון! SPY לא מחקה NTR, מה שקובע את התוצאות של המחזיק בפועל זה המיסוי שהוא משלם בפועל. מההודעה הראשונה טענתי שכאשר עושים שורט על SPY, משלמים את הדיבידנדים במלואם, כלומר משלמים TR. ואתה טוען שאפשר לשלם רק NTR.

Guess

Active Member
הסבר מדוע לדעתך מחיר החוזים הסינטטיים שהקרן רוכשת לא מגלמים בתוכם שווי-מס של 30% על הדיבידנדים כמו המחיר של כל שאר החוזים הסינטטיים על מדד ה-SP500 שנסחרים בכדור הארץ
ראיתי בפוסט בפייסבוק שעימתו את רונן מרגוליס מ Simplifynance עם טענה זו, והוא השיב שלהבנתו לבנקים האמריקאים אין ניכוי מס על דיבידנדים ולכן מחיר החוזה לא מגלם ניכוי מס של 30%.
האמת שאני לא מבין את התשובה שלו, אתה מבין ?
האם בכלל הטענה שלו שלבנקים אמריקאים אין ניכוי מס על דיבידנדים נכונה ?
אם לא, האם יש אסמכתה או דרך אחרת להוכיח לו שטענתו שגויה ?

תוספת ישירות מהאתר של אינווסקו:
אפילו שם רשום שעלות חוזה ההחלף משקפת את העובדה שההסכם הוא על דיבידנד לפני מס - במלים אחרות העלות של החוזה גבוהה יותר.
כמובן שהם הוסיפו את המשך המשפט בשביל השיווק בלי להיחשף לתביעה "יכול להיות שנקבל יותר מהמדד נטו".
טעות עקיבה עם תקופה של העלאות ריבית כך שהפק"מים/מק"מים/אג"חים קצרים שמגבים את החוזים הניבו יותר ממה שגולם במחיר החוזים המקורי.
כשהריביות יורדות ישנה פעולה הפוכה כי הפק"מים/מק"מים/אג"חים קצרים שמגבים את החוזים צפויים להניב פחות ממה שמגולם במחיר החוזים המקורי.

זו אחת הסיבות שצריך לבדוק דברים כאלו על תנאי שוק משתנים ולא רק על 40 שנה של הורדות ריבית מ-1980 עד 2020...
גם עם טענות אלו עימתו את רונן והוא השיב:
"מה שכתוב זה בדיוק ההיפך ממה שציינת - החוזים הם על התשואה ברוטו.
חוץ מזה בניגוד לקרנות הישראליות שמחזיקות חוזים ממונפים ושמים כסף בפק"מים, הקרן של אינבסקו פשוט מחזיקה *פיזית* במניות ואין לה ממש יתרות מזומנים בפק"מים. על האחזקה במניות (שלא תואמות את המדד) הם מחזיקים "ציפוי סינטטי" בדמות חוזה שישלם את ההפרש בין סל המניות שהקרן מחזיקה לבין המדד.
לגבי ריבית נמוכה או גבוהה - יש נתונים על הקרן הן בתקופה של ריבית נמוכה (2017-2020) והן בתקופה של ריבית גבוהה (2021-2022) ובכל השנים התשואה היתה קרובה לתשואה ברוטו של המדד. בכל אופן כיוון שהקרן לא מחזיקה פק"מים אז הטיעון לא רלוונטי."
מה דעתך ?

daat99

מייסד
מנהל
הוא השיב שלהבנתו לבנקים האמריקאים אין ניכוי מס על דיבידנדים ולכן מחיר החוזה לא מגלם ניכוי מס של 30%.
אם החוזים היו נסחרים רק ע"י בנקים אמריקאים הוא גם היה צודק.
מכיוון שהחוזים נסחרים בכל העולם אז חזרנו שוב לכך שלגופים המוסדיים זה מספק את היכולת לייצר מנגנון הדפסת כספים ללא הגבלה.

האמת שאני לא מבין את התשובה שלו, אתה מבין ?
בהחלט והיא הייתה מאוד נכונה אם שוק החוזים העתידיים היה מוגבל רק לבנקים האמריקאים.

מכיוון שהוא בינלאומי אז אם החוזים לא היו מגלמים מיסוי במקור זה היה מייצר מצב שבו גוף מוסדי היה יכול בקלות להקים שתי קרנות הופכיות שמחקות את אותו המדד כאשר אחת מחקה ומחלקת עם תשלומי מס והשניה מחקה ולא מחלקת ללא תשלומי מס.
את שתי הקרנות המחקות הללו ניתן בקלות למכור לגופים פיננסיים אחרים כגון קרנות פנסיה/השתלמות במדינות שונות שמחוייבות על פי חוק לפזר את הכספים על פני קרנות שונות גם אם הן הצהירו על פעולת חיקוי מדד ספציפי.
אחרי שמוכרים את הקרנות הללו בקלות (למשל: מיטב מוכרת את הקרן שלה לפסגות, פסגות מוכרת את הקרן שלה למיטב - לשתיהן יש את שתי הקרנות והרגולטור מרוצה כי הן "פיזרו את הכסף") נוצר מצב שבו יש שני קרנות פיננסיות בשוק שעוקבות אחרי אותו המדד עם פער ידוע מראש של מיסוי דיבידנדים.
במצב הזה גוף מוסדי אחר יכול להקים קרן גידור שמדפיסה כסף ללא הגבלה וללא סיכון.

האם בכלל הטענה שלו שלבנקים אמריקאים אין ניכוי מס על דיבידנדים נכונה ?
כתלות איך הבנקים משקיעים, כן.
בכל מקרה בתוך החוזים אין דיבידנדים כך שזה לא רלוונטי.
בהשקעה במניות בודדות בוודאי שיש מיסוי דיבידנדים גם בתוך הבנקים אבל בניגוד למה שקורה עם משקיעים זרים אצל האמריקאים הוא בא לידי ביטוי רק בדו"חות השנתיים שהם מחוייבים להגיש ל-IRS על פי חוק.

אתה יכול לראות דוגמא לתמחור חוזים עתידיים של SP500 TR באתר CME עצמו ואפילו שם מתמחרים את החוזה עם מספר שלילי.
האם יש אסמכתה או דרך אחרת להוכיח לו שטענתו שגויה ?
אין לי מושג ובאופן כללי אין לי כוונה לנסות.
כל מי שמבין מספיק בהקמת קרנות השקעה/גידור מהפן המעשי יסביר לך שאם הייתה דרך לייצר שתי קרנות שמתחקות אחרי אותו הנכס עם פער ידוע בתאריך ספציפי (כמו שאינווסקו מציגים) אז זה יאפשר לו להדפיס כסף ללא סיכון.

לא אכפת לי כל כך מה טוענים התיאורטיקנים התורניים בהקשרים מעשיים.

הקרן של אינבסקו פשוט מחזיקה *פיזית* במניות
שהיא בחרה באופן שרירותי ולא בכל המניות של המדד כך שאין כאן חיקוי פיזי מלא.

על האחזקה במניות (שלא תואמות את המדד) הם מחזיקים "ציפוי סינטטי" בדמות חוזה שישלם את ההפרש בין סל המניות שהקרן מחזיקה לבין המדד.
תראה, באמת שעייפתי מלדון בנושא (לא רק בפורום!).
מי שחושב שיש דרך לקבל דיבידנדים מהאמריקאים בלי לשלם מס ל-IRS, שיבושם לו.
אני אצמד לנתון הטכני הפשוט: אם זה היה קיים אז אפשר להדפיס כסף ללא הגבלה ע"י יצירת ארביטראז' יומי.
העובדה שאף אחד לא ייצר את הארביטראז' עד היום לא מוכיחה שום דבר אבל מעלה את השאלה - למה לא מייצרים את הארביטראז' הוודאי וחסר הסיכון הזה?

יש נתונים על הקרן הן בתקופה של ריבית נמוכה (2017-2020)
האמריקאים התחילו להעלות את הריביות ב-2015 בתקופה שהקמתי את תיק דיבידעת :)

אני לא אטרח לייצר את כלי הארביטראז' (יש לי את הקשרים המתאימים אם זה היה רלוונטי) כי מבחינתי אין כאן פתרון קסם להימנע מנזק שמתלווה לתשלומי מס דיבידנדים.
אני גם לא נתקלתי באיש מקצוע שעוסק בתחום שחושב שיש כאן דרך להימנע מנזקים שמשתווים למיסוי דיבידנדים.

או שאנשי המקצוע המובילים בתחום מפספסים בענק ויש כאן הזדמנות לייצר מכונת הדפסת מזומן ללא סיכון או שכמה אנשים נפלו ברשת השיווק המשומנת של אינווסקו.

בתיאוריה המציאות עובדת, במציאות התיאוריה לא.

guesto

Well-Known Member
לפי בדיקה אמפירית של SPXS סינתטית לעומת CSPX אירית צוברת (נתוני שערים של GOOGLEFINANCE) מדובר על פער שנתי של 0.2% ב5 השנים האחרונות

daat99

מייסד
מנהל
לפי בדיקה אמפירית של SPXS סינתטית לעומת CSPX אירית צוברת (נתוני שערים של GOOGLEFINANCE) מדובר על פער שנתי של 0.2% ב5 השנים האחרונות
אני מקווה שאתה למדת מספיק בשביל להבין למה זה לא הוכחה לאף כיוון :)

guesto

Well-Known Member
אני מקווה שאתה למדת מספיק בשביל להבין למה זה לא הוכחה לאף כיוון :)
מדובר בבדיקה אמפירית מובהקת, לא תמצא "הוכחה" יותר טובה מזה במציאות

לא הבנתי אם זה עניין עקרוני כדי לטעון שמשקיעי המדדים גם משלמים מס דיבידנד (ואז עוד מס כפול במכירה)

daat99

מייסד
מנהל
מדובר בבדיקה אמפירית מובהקת
על טווח קצר וחסר משמעות.
לא תמצא "הוכחה" יותר טובה מזה במציאות
נכון, אבל זה בגלל שאין בכלל אפשרות למצוא הוכחה במציאות ;)

בכל מקרה, הפער שמצאת אפילו לא קרוב לגובה המס על הדיבידנדים (ולפי הנתונים שלך היו גם ימים של פער הפוך).
כל מה שאתה מראה זה שהקרנות מבצעות מעקב בצורה שונה ושבחלק מהימים קרן אחת הרוויחה יותר מהשניה.
לזה קוראים טעויות עקיבה, לא "דרך סודית לא לשלם מסים".

**עריכה**
לצורך דוגמא:
הנתונים שלך מתחילים ב-31/12/2020 וניתן לראות שב-16/12/2022 היה היפוך מחירים כך ש-CSPX הפסידה ל-SPXS במצטבר של 0.07%.
גם אם נתעלם מהמעידה הזו אז אפילו ב-02/11/2021, כמעט שנה אחרי 31/12/2020 (ובין 3 ל-4 חלוקות דיבידנד) עדיין CSPX היתה בהפסד מצטבר של 0.05% לעומת SPXS כאשר לפי תיאורית אי-תשלום המס היא צריכה היתה לנצח ביותר מ-0.40% (הדיבידנד של ה-SP500 נע בין 1.58% ל-1.29% והמיסוי ללא אמנות הוא 30% שמגולם בנכסים הסינטטיים של הקרן ו-15% בנכסים הפיזיים שלה).
כמו כן הפער בין הקרנות משתנה על בסיס יומי בעוד חלוקות הדיבידנד הן ממש לא מבוצעות בכל יום.
גם אם מישהו יתעקש שהפער הוא בשל "דרך סודית לא לשלם מסים" אז עדיין אין הסבר לכמות הפעמים שבהן השינוי ב-SPXS יותר טוב מהשינוי ב-CSPX.

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
על טווח קצר וחסר משמעות.
דווקא במקרה הזה של מדידות יומיות, אפילו טווח הרבה יותר קצר נותן תוצאות מובהקות.
בכל מקרה, הפער שמצאת אפילו לא קרוב לגובה המס על הדיבידנדים
בוא נגיד 1.4% תשואת דיבידנד ממוצעת ב5 שנים האחרונות, כופלים ב-15% מס אירית ומקבלים 0.21%
בנוסף יש קצת פערים בדמי הניהול הוצאות של הקרן וכו', אז זה לחלוטין מסתדר
ולפי הנתונים שלך היו גם ימים של פער הפוך
הנתונים היומיים הם רועשים, המטרה היא למצוא את המגמה הקבועה שמסתתרת מאחורי הרעש. זה לא פער קבוע שמצטבר כל יום במדויק.
לזה קוראים טעויות עקיבה, לא "דרך סודית לא לשלם מסים".
הנתונים שלך מתחילים ב-31/12/2020 וניתן לראות שב-16/12/2022 היה היפוך מחירים כך ש-CSPX הפסידה ל-SPXS במצטבר של 0.07%.
אכן יש פה ושם מדידה יומית חריגה, זה לא משנה את התמונה הגדולה. לצורך העניין, גם אם תשווה שתי קרנות איריות צוברות אתה תראה רעש. גרף של רעש אקראי (טעויות עקיבה) עם תוחלת אפס נראה שונה לחלוטין מהגרף שצירפתי, ההיתכנות לכך אפסית סטטיסטית.

daat99

מייסד
מנהל
**עריכה**
לצורך דוגמא:
גם אם נתעלם מהמעידה הזו אז אפילו ב-02/11/2021, כמעט שנה אחרי 31/12/2020 (ובין 3 ל-4 חלוקות דיבידנד) עדיין CSPX היתה בהפסד מצטבר של 0.05% לעומת SPXS כאשר לפי תיאורית אי-תשלום המס היא צריכה היתה לנצח ביותר מ-0.40% (הדיבידנד של ה-SP500 נע בין 1.58% ל-1.29% והמיסוי ללא אמנות הוא 30% שמגולם בנכסים הסינטטיים של הקרן ו-15% בנכסים הפיזיים שלה).
כמו כן הפער בין הקרנות משתנה על בסיס יומי בעוד חלוקות הדיבידנד הן ממש לא מבוצעות בכל יום.
גם אם מישהו יתעקש שהפער הוא בשל "דרך סודית לא לשלם מסים" אז עדיין אין הסבר לכמות הפעמים שבהן השינוי ב-SPXS יותר טוב מהשינוי ב-CSPX.
@guesto
אחרי כמעט שנה שלמה עדיין היה הפסד "לקרן שמצאה דרך סודית לא לשלם מסים" לעומת האלטרנטיבה.
זה די סותר את התיאוריה שלקרן יש "דרך סודית לא לשלם מסים".

אל תבלבל בין טעויות עקיבה לבין "דרך סודית לא לשלם מסים".
תזכור גם שהקרן לא מבצעת חיקוי מדוייק אלא "בכאילו" וזה מייצר טעות עקיבה רצינית (לטובת הקרן במהלך התנפחות בועות כמו בשנים האחרונות ולרעתה במהלך התפוצצותן).

guesto

Well-Known Member
אחרי כמעט שנה שלמה עדיין היה הפסד "לקרן שמצאה דרך סודית לא לשלם מסים" לעומת האלטרנטיבה.
היה הפסד למי שאיתרע מזלו למכור ביום אחד ספציפי שבו מסיבה לא ברורה SPXS ננעלה בתשואת חסר. מה קרה ביום הזה? לא יודע:
1. השוק אינו יעיל לחלוטין
2. הנתונים (החינמיים) לא בהכרח מדויקים לחלוטין ברמה של כל יום ביומו
3. יש את העניין של איך בדיוק נמדד שער הסגירה, אולי באחת מהקרנות היה מסחר דליל לקראת הנעילה מה שהשפיע על השעה בפועל שבה השער נקבע
זה די סותר את התיאוריה שלקרן יש "דרך סודית לא לשלם מסים".
רעש יומי חריג לא סותר מגמה מתמשכת. האם אתה מסכים שאם אני קונה שתי קרנות איריות צוברות עם דמי ניהול שונים ביום אחד ומוכר אותן למחרת, ההפרש בתשואות לא יהיה בדיוק ההפרש בדמי הניהול אלא גם שגיאה כלשהי? בהחלט ייתכן שהקרן עם דמי ניהול גבוהים יותר גם תנצח, במדידה של יום אחד.
תזכור גם שהקרן לא מבצעת חיקוי מדוייק אלא "בכאילו" וזה מייצר טעות עקיבה רצינית (לטובת הקרן במהלך התנפחות בועות כמו בשנים האחרונות ולרעתה במהלך התפוצצותן).
ברמה היומית יש כל מיני טעויות עקיבה וזה מייצר רעש. בגרף רואים היטב את המגמה הקבועה שמסתתרת מאחורי רעשי הרקע שהם טעויות העקיבה.
אני לא יודע מה הקשר להתנפחות בועות או התפוצצותן.

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
במיוחד בשבילך, קבל מה קורה כאשר משווים שתי איריות צוברות, VUAA לעומת CSPX

722

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
יש כאן מובהקות סטטיסטית מכריעה, אין אפשרות להסביר את התוצאות לטובת SPXS ע"י רעשים אקראיים של חוסר דיוק במדידה/עקיבה (שמסבירים עיוותים יומיים).

guesto

Well-Known Member
וככה זה נראה כשלוקחים ממוצע נע עם חלון של 30 ימים
724

כיף למנהלי הקרן שממש במקרה מצליחים להגריל שגיאת עקיבה חיובית בצורה מאוד עקבית שבמקרה מתאימה היטב למס דיבידנד של איריות צוברות

daat99

מייסד
מנהל
@guesto אני חוזר שוב.
אם היה כאן "קסם של הימנעות מתשלום מס" אז הוא היה מופיע בכל שנה ושנה ובהתאם לדיבידנדים.
שזה אומר שהוא היה מופיע גם בשנה הראשונה של הבדיקה שלך.

בנוסף, ה"קסם" הזה היה יותר ממוקד בתאריכי דיבידנדים מרכזיים ולא מפוזר רנדומלית.

אתה מתעקש שלא להבין שהקרן לא מבצעת חיקוי מדוייק של המדד וסובלת משגיאת עקיבה שפעלה לטובתה בחלק מהשנים ולרעתה בשנה הראשונה של הבדיקה שלך.
העובדה ששגיאת העקיבה פעלה לטובתה ב-4 השנים האחרונות (במצטבר - לא בהכרח בכל שנה לחוד) לא משקפת כלום.
חבל שאתה מתעקש להיצמד לרעשים ולדמיין בהם ניסים ופלאות.

למעלה תחתית