אז אילו מניות קניתם החודש?

daat99

מייסד
מנהל
תודה רבה על השיתוף.
זה גרף מאוד נפוץ בחברות עם היסטוריית הגדלת דיבידנדים ארוכה :)

Div123

Well-Known Member
הכוונה למכפילים

השבוע רכשתי מניה עם תשואת דיבידנד נמוכה מ2% בפעם הראשונה

נערך לאחרונה ב:

Div123

Well-Known Member
מכפילי רווח-
היחס בין מחיר המניה לרווחי החברה
P\E ratio

בקישור שצירפתי, ניתן לראות שמניית אפלאק נסחרה במכפילים גבוהים מ-15, בתקופה שבין 2001 עד 2008.
מאז הירידה התלולה במחיר במהלך המשבר, המניה נסחרה תמיד במכפיל נמוך מ-15.
*הקו הכתום בגרף מייצג מכפיל רווח של 15.

SIN

Well-Known Member
הדיון על מחיר המניה לניצול הזדמנות שולח לאזורי "תזמון שוק", ובכל מקרה הוא מאוד אישי ביחס למה זה משקף לכל אחד (שגעון שוק או דברים מהותיים בחברה) ובעיני, עם משקל יחסית נמוך בפני עצמו אל מול הפרמטרים האחרים (אלא אם כל שאר הפרמטרים היו יחסית נראים טוב).

שמתי לב שלחלק מהחברות שצויינו כאן יש יחס חוב גבוה (Pii,MCD ,TGT), גם ביחס לעצמן וגם ביחס לסקטור שלהם.
חוב הוא טוב בעיני, במקרה שמשמש למינוף ולצמיחה (ולא כדי לחפות על רווחים נמוכים, לטובת תשלומים למשקיעים).
מציע לבדוק את הנושא לעומק טרם רכישה של חברה עם חוב חריג ביחס לעבר שלה ולסקטור.

guesto

Well-Known Member
בעיקרון אותן מניות כרגיל, לא שיניתי כלום בינתיים, אבל נחמד לדעת שמקבלים מחירים יותר שפויים. בתחילת השנה היה קשה יותר למצוא מניות במחירים סבירים אז זה טוב שהשוק מתקן את עצמו, אם כי לדעתי יש עוד לחלק מהמניות לאן לרדת (ויש שירדו יותר מדי).
בכל מקרה עבור משקיעי קנה והחזק עם צבירה מספיק משמעותית, הנחות זמניות לא עוזרות יותר מדי לשיפור התשואה.

השבוע רכשתי מניה עם תשואת דיבידנד נמוכה מ2% בפעם הראשונה
נשמע קצת מוזר, הרי תשואת הדיבידנד של רוב המניות רק עלתה לאחרונה.

למרות הירידות תשואת הדיבידנד של המדד היא עדיין מתחת ל-2% כך שזה לא כזה נורא :)
תלוי איזה מדד, הדאו ג'ונס למשל עם 2.37%. אני בדרך כלל מעדיף להשתמש בדאו כי הוא משקף יותר את סגנון החברות שאני אוהב מאשר S&P.

הדיון על מחיר המניה לניצול הזדמנות שולח לאזורי "תזמון שוק"
זה לא תזמון שוק, זה השקעה פונדמנטלית. תזמון שוק זה למשל להחליט שקונים מניות יומיים לפני הבחירות בארה"ב כי הן בטח יעלו אחרי הבחירות.

Div123

Well-Known Member
זה בדיוק,
אותן מניות עם מחירים שפויים יותר.
התשואה עלתה לסביבת 2%, לאחר שנסחרת באזור ה1.5%.
לכל אחד שיקולים שונים בביצוע פעולות בתיק ההשקעות.

Revenue

Active Member
זה בדיוק,
אותן מניות עם מחירים שפויים יותר.
התשואה עלתה לסביבת 2%, לאחר שנסחרת באזור ה1.5%.
לכל אחד שיקולים שונים בביצוע פעולות בתיק ההשקעות.
אחזק בדוגמא מתחום ההלבשה,
זה אותו הבגד רק במחיר סוף עונה :)

daat99

מייסד
מנהל
הדיון על מחיר המניה לניצול הזדמנות שולח לאזורי "תזמון שוק",
אני לא כל כך רואה בשרשור כדיון על תזמון שוק (המתנה למחיר נמוך בשביל לקנות) אלא יותר בסגנון של "אנו ממשיכים להזרים כספים למניות שמגדילות את הדיבידנד בעקביות ללא תלות במצב השוק ונהנים מהנחות מזדמנות".
אני בטוח שכל האנשים הפעילים כאן יודעים שהשוק יכול לרדת עוד הרבה בצורה שתהפוך את המחירים של היום למחירים מופקעים :)

תלוי איזה מדד
מסכים לגמרי.
מכיוון שהשוק הרחב מיוחס למדד ה-SP500 ומכיוון שהרוב המוחלט של המשקיעים האקטיביים (שבתורם קובעים את מחירי כל הנכסים) מתייחסת אליו בשיקולי עלות/תועלת/אלטרנטיבות אז גם אני מתייחס אליו כשאני בוחן תשואות תזרימיות.
כמובן שזה לא בהכרח הופך אותי לצודק :)

SIN

Well-Known Member
זה לא תזמון שוק, זה השקעה פונדמנטלית. תזמון שוק זה למשל להחליט שקונים מניות יומיים לפני הבחירות בארה"ב כי הן בטח יעלו אחרי הבחירות.

אני לא כל כך רואה בשרשור כדיון על תזמון שוק (המתנה למחיר נמוך בשביל לקנות) אלא יותר בסגנון של "אנו ממשיכים להזרים כספים למניות שמגדילות את הדיבידנד בעקביות ללא תלות במצב השוק ונהנים מהנחות מזדמנות".
אני בטוח שכל האנשים הפעילים כאן יודעים שהשוק יכול לרדת עוד הרבה בצורה שתהפוך את המחירים של היום למחירים מופקעים :)
אני חושב שקראתי איזה שרשור שמחפש עכשיו הזדמנויות אז אולי זה התקשר לי ברצף הקריאה... אם זה חלק מהשוטף אז הכל תקין :)

בכל מקרה הנקודה העיקרית היתה ההמלצה לבדיקה של נושא יחס החוב לחברים כאן.

Bar zaltzman

Active Member
הדיון על מחיר המניה לניצול הזדמנות שולח לאזורי "תזמון שוק", ובכל מקרה הוא מאוד אישי ביחס למה זה משקף לכל אחד (שגעון שוק או דברים מהותיים בחברה) ובעיני, עם משקל יחסית נמוך בפני עצמו אל מול הפרמטרים האחרים (אלא אם כל שאר הפרמטרים היו יחסית נראים טוב).

שמתי לב שלחלק מהחברות שצויינו כאן יש יחס חוב גבוה (Pii,MCD ,TGT), גם ביחס לעצמן וגם ביחס לסקטור שלהם.
חוב הוא טוב בעיני, במקרה שמשמש למינוף ולצמיחה (ולא כדי לחפות על רווחים נמוכים, לטובת תשלומים למשקיעים).
מציע לבדוק את הנושא לעומק טרם רכישה של חברה עם חוב חריג ביחס לעבר שלה ולסקטור.
תוכל לשתף אותנו איך אפשר לבדוק למה משמש החוב של חברה מסויימת?
בין אם לתשלומים למשקיעים או לצמיחה או מינוף?

אתייחס גם למה שכתבת בפסקה הראשונה של ההודעה,
לרוב מדובר פה על מניות שעברו לפחות 3 משברים כלכליים ומחלקות דיבידנד עולה מעל 25 שנה,
לכן כמו שכתבו לך פה , גם לדעתי פחות מדובר בתזמון שוק ויותר בקנייה יחסית בטוחה של מניות דיבידנד חזקות במחיר מופחת ובתשואת דיבידנד גבוהה יותר מבחינה היסטורית

למעלה תחתית