אז אילו מניות קניתם החודש?

SIN

Well-Known Member
יש הרבה דרכים. בעיקרון אני אישית נובר באתר החברה ובפרסומים למשקיעים ואז רואה האם יש רכישות גדולות של חטיבות/חברות חדשות/טכנולוגיות מתקדמות/תהליכי ייעול ושיפור/פטנטים וכו' שמוסברים אל מול לקיחת ההלוואה (אלה בד"כ סכומים משמעותיים), ואיך זה צפוי להשפיע על הרווח למנייה או תחזיות החברה. זה פשוט מצריך העמקה (אותו הדבר לגבי השימוש להחזר למשקיעים) ולכן מלכתחילה אני מעדיף חברות עם יחס חוב נמוך.

ב3 משברים אתה מתכוון גם לקורונה?
בלי קשר, ציינתי כבר שזה היה בהמשך לשרשור בנושא וכנראה שהתקשר לי לשם.
אם זה חלק מהתוכנית הכללית, אז מצוין.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
איך אפשר לבדוק למה משמש החוב של חברה מסויימת?
בתכלס אי אפשר באמת לבדוק.
בעצם קיום החוב של החברה אפשר לייחס אותו לאיזו הוצאה שמתחשק לנו כמו למשל:
החברה לקחה חוב בשביל...
1. לקנות נייר טואלט לשירותים במשרדים
2. לחלק בונוסים למנהלים
3. לשלם משכורות לעובדים
4. לחלק דיבידנדים
5. לבצע רכישת מניות עצמית
6. להוציא את העובדים ליום כיף
7. להרחיב את המשרדים

אי אפשר באמת "לדעת" וזה לדעתי גם לא כל כך משנה.
בשורה התחתונה לחברה יש חובות של X והוצאות של Y והחובות מכסים חלק מההוצאות הללו (אם לא את כולן).
אם החובות הם יותר מדי גבוהים אז זו בעיה אבל אם החובות הם סבירים אז זה לא אמור להטריד יותר מדי.

דוגמא תיאורטית להמחשה:
נניח ואתה לקחת הלוואה של 1000 שח בחודש ספציפי וברשימת ההוצאות שלך ניתן לראות:
1. קניות של אוכל גולמי (להכנה עצמית בבית) 1000 שח
2. חופשה קצרה של 1000 שח
אפשר לטעון שמימנת את החופשה מההכנסות ולקחת הלוואה בשביל לממן את האוכל.
אבל גם אפשר לטעון שלקחת הלוואה בשביל לממן את החופשה ומימנת את האוכל מההכנסות.
בשורה התחתונה מימנת גם אוכל וגם חופשה והיו לך גם הכנסות וגם הלוואה.

ההבדל היחיד בין שתי הגישות הוא פסיכולוגי ללא שום השפעה במציאות (מה שכן משפיע זה גודל ההלוואה ביחס להוצאות/הכנסות).

לרוב מדובר פה על מניות שעברו לפחות 3 משברים כלכליים ומחלקות דיבידנד עולה מעל 25 שנה,
לכן כמו שכתבו לך פה , גם לדעתי פחות מדובר בתזמון שוק
תשים לב שאין קשר בין "מדובר על מניות שעברו...." לבין "תזמון שוק".
ניתן לתזמן את השוק גם בהשקעה בחברות יציבות שמגדילות את הדיבידנד וניתן לא לתזמן את השוק גם בהשקעה בחברות חלום.

תזמון שוק מייצג רכישה לאחר המתנה לשינוי מחיר לטובתינו ו/או מכירה לאחר המתנה לשינוי מחיר לטובתינו.
הנכס/מוצר/מניה שנרכשו/נמכרו לא משפיעים על האם הפעולה מהווה תזמון שוק.

לדעתי השרשור לא דן ב- "חיכינו עם מזומן לירידות ולכן עכשיו אנחנו קונים" (קרי: תזמון שוק) אלא "יש ירידות וכחלק מתכנית העבודה הסדירה יש גם מזומן לרכישות - מה אתם קונים?" (קרי: לא תזמון שוק).

אני מבין את הבלבול בנושא כי הרבה אנשים מערבבים בין הפעולה עצמה לבין העצמים שעליהם מבוצעת הפעולה אבל כדאי לשים לב להבדלים.

על אותו המטבע השקעה מוגדרת כפאסיבית אם היא עונה על התנאי "דורשת תחזוקה מינימלית בשביל להמשיך ולתפקד".
לפי ההגדרה הזו רכישת מניות בודדות בסגנון קנה והחזק (קונים ואז אין תחזוקה בכלל כי לא מוכרים לעולם) היא "יותר פאסיבית" מתיק מחקה מדד (קונים קרן מחקה מניות וקרן מחקה אג"ח ואז צריך לאזן ביניהן - כלומר יש פעולה נוספת שצריך לבצע פעם בכמה חודשים/שנה מעבר לפעולות של משקיע קנה-והחזק במניות בודדות).
למרות שזו ההגדרה של השקעה פאסיבית הרבה אנשים נוטים לקרוא למשקיעים המחקי מדד "משקיעים פאסיביים" ולכל מי שבוחר מניות כ-"משקיע אקטיבי" בניגוד לעובדה שמי שבוחר מניות בגישת "קנה והחזק" הוא יותר פאסיבי ממשקיעי המדד שצריכים "לתחזק" את התיק שלהם באמצעות איזונים תקופתיים.

נ.ב.
אני לא חושב שרמת הפאסיביות של השקעה כלשהי צריכה להיות שיקול בתהליך קבלת ההחלטות.

נערך לאחרונה ב:

Daniel

Member
לא חושב שמדובר בתזמון שוק, לקנות יותר שמר שוק מציע לך לרכוש נכסים שישלמו לך פאסיבית במחירים יותר אטרקטיבים ומציע לך לקבל יותר על הכסף שלך זה לא תזמון שוק, הייתי קורא לזה ניצול

daat99

מייסד
מנהל
לקנות יותר שמר שוק מציע לך לרכוש נכסים שישלמו לך פאסיבית במחירים יותר אטרקטיבים ומציע לך לקבל יותר על הכסף שלך זה לא תזמון שוק, הייתי קורא לזה ניצול
כל עוד לא נשארת עם מזומן קודם לכן ופתאות אתה משנה את רמת ההשקעה שלך "רק בגלל שמר שוק מציע לך לקבל יותר" אז אתה צודק.
תזמון שוק לא מוכתב לפי "מתי קונים" אלא לפי שינויים של "מתי קונים/מוכרים" בהתאם למצב השוק.

Daniel

Member
כל עוד לא נשארת עם מזומן קודם לכן ופתאות אתה משנה את רמת ההשקעה שלך "רק בגלל שמר שוק מציע לך לקבל יותר" אז אתה צודק.
תזמון שוק לא מוכתב לפי "מתי קונים" אלא לפי שינויים של "מתי קונים/מוכרים" בהתאם למצב השוק.
ברור, בחיים לא שומר בצד בשביל שאולי יהיה נפילה אבל גדול, במידה ויש נפילה אני לא רואה סיבה למה לא להגדיל את הכמות שמשקיעים או את התדירות, הרי מר שוק לפעמים מגיב למצבים בצורה מאוד קיצונית.

daat99

מייסד
מנהל
אני לא רואה סיבה למה לא להגדיל את הכמות שמשקיעים
אם יש לך יכולת להגדיל את "הכמות" זה אומר שמלכתחילה לא היית מושקע כפי שרצית.
מה שאתה מתאר זה בדיוק תזמון שוק "כשהשוק נמוך אני אשקיע יותר וכשהוא גבוה אני אשקיע פחות/רגיל".

guesto

Well-Known Member
מה שאתה מתאר זה בדיוק תזמון שוק "כשהשוק נמוך אני אשקיע יותר וכשהוא גבוה אני אשקיע פחות/רגיל".
לא בהכרח, יכול להיות שהוא בוחר לחסוך יותר ולבזבז פחות כשהשוק נמוך, לא שהיה לו כסף בצד.

Div123

Well-Known Member
לא בהכרח, יכול להיות שהוא בוחר לחסוך יותר ולבזבז פחות כשהשוק נמוך, לא שהיה לו כסף בצד.
מסכים.
בהנחת חסכון חודשי והשקעתו במניות דיבידנדים גדלים,
מחירי שוק מעוררי עניין ומפתים, יגרמו לי לחפש כסף נוסף להשקעה.

Daniel

Member
דעת כמו שרשמו פה מקודם, אני "חוסך"(משקיע) כל חודש סכום מסוים שאני יודע שאני כרגע יכול לעמוד בו כי אני צעיר ללא יותר מידי מחויבויות, כשהשוק מציע לי עסקאות כלכך מפתות אז אני חוסך בצורה יותר אגרסיבית ומשקיע יותר, אני עדיין ממשיך בתכנית הרגילה שלי על פי הקריטריונים האישיים שאני אוהב להשקיע על פיהם , אבל מי לא אוהב לקנות נכסים טובים במחירים אטרקטיביים יותר? אין פה עניין של תזמון כי אני לא ישבתי על הגדר עד עכשיו.

daat99

מייסד
מנהל
כשהשוק מציע לי עסקאות כלכך מפתות אז אני חוסך בצורה יותר אגרסיבית ומשקיע יותר
ועל זה נאמר:
"אבל יכלת לחסוך בצורה יותר אגרסיבית ולהשקיע יותר כל הזמן".
הסיבה שבחרת לעשות זאת "דווקא היום" היא בגלל "מחיר השוק" וזה בהגדרה "תזמון השוק".

תזמנת את החיסכון האגרסיבי בהתאם למחירי השוק.

סטטיסטית המשקיעים היו מקבלים תוצאות יותר טובות אם הם היו מחליטים על חודש ספציפי שבו פעם בשנה הם "חוסכים בצורה יותר אגרסיבית ומשקיעים יותר" ללא קשר לתנודות השוק מאשר לחכות "שהשוק יציע להם עסקאות כל כך מפתות".

בכל מקרה השאלה כאן היא לא אם "סטטיסטית זה עבד" אלא אם זה גורם לך להרגיש טוב עם ההשקעות של עצמך או לא - ועל זה רק אתה יכול לענות.
(*אזהרה - רוב המתזמנים הרגישו טוב בטווח הקצר ורע מאוד בטווח הארוך).

אבל מי לא אוהב לקנות נכסים טובים במחירים אטרקטיביים יותר?
כולם אבל במקביל כולם שונאים לגלות בדיעבד שאחרי שהם קנו התחיל מבצע 50% הנחה נוספת...

מומו

Well-Known Member
כולם שונאים לגלות בדיעבד שאחרי שהם קנו התחיל מבצע 50% הנחה נוספת...
זה גם יכול להיות בכיוון הנגדי - אם יתגלה בדיעבד שהם "עשו מכה" והחיסכון האגרסבי השתלם - יהיו כאלה שיאמרו "חבל שלא חסכנו גם באוכל, היינו אוכלים רק פול ואורז חודש חודשיים והיום היינו עשירים יותר" :)

daat99

מייסד
מנהל
יהיו כאלה שיאמרו "חבל שלא חסכנו גם באוכל, היינו אוכלים רק פול ואורז חודש חודשיים והיום היינו עשירים יותר"
שום דבר לא מונע מהם לומר זאת גם עכשיו על מחירי המניות שהיו בשיא מלפני הקורונה :)
לא צריך לתזמן תחתיות בשביל להיות עשיר משוק ההון - צריך רק להתמיד לאורך זמן עם פיזור מספק בלי לקפוץ מהשקעה אחת לאחרת.

למעלה תחתית