אחרי שחתכו, MMM מעלים את הדיבידנד

guesto

Well-Known Member
מעולם לא נחשפתי למקרה שבו התפצלות השפיעה על מחירי המניות רטרואקטיבית.
מה ישכנע אותך שזה המצב כאן?

למשל לפי דוח שנתי שהוצאתי בעבר מ-IBKR, מחיר הסגירה בתאריך 28 במאי 2021 הוא 203.04, אבל עכשיו הם מראים 169.76, מה שיוצא 83.6% מהמחיר המקורי. באתר של MMM כתוב 169.77 שזה כמעט אותו דבר, ואיכשהו נאסד"ק בכלל כותבים 174.28 - לך תבין.

מה שכן מפריע לי זה שבטופס 8937 של החברה עצמה כתוב שההקצאה לעלות הבסיס היא 84.48%, אז למה כאן השתמשו במספר קצת אחר?

daat99

מייסד
מנהל
מה ישכנע אותך שזה המצב כאן?
לראות את זה קורה בכל שאר ההתפצלויות שבוצעו בשאר החברות בהיסטוריה ;)
כפי שציינתי - זו פעם ראשונה שאני רואה התנהגות שכזו אבל זו ממש לא פעם ראשונה שאני נחשפתי להתפצלויות.
למה כאן השתמשו במספר קצת אחר?
אין לי מושג ולפי הידע שיש ברשותי זה גם לא קשור (לא ראיתי התאמות שכאלו בשאר החברות).

guesto

Well-Known Member
זו פעם ראשונה שאני רואה התנהגות שכזו אבל זו ממש לא פעם ראשונה שאני נחשפתי להתפצלויות.
מצרף ציטוטים סביב הפיצול שהתרחש ב-1 באפריל 2024, התמונה הראשונה מתוך האתר של Seeking Alpha שכנראה לא התאימו בדיעבד את המחירים, והשנייה מתוך קשרי משקיעים של MMM.
636

daat99

מייסד
מנהל
מצרף ציטוטים סביב הפיצול שהתרחש ב-1 באפריל 2024, התמונה הראשונה מתוך האתר של Seeking Alpha שכנראה לא התאימו בדיעבד את המחירים, והשנייה מתוך קשרי משקיעים של MMM.
זו בדיוק הנקודה.
זו הפעם הראשונה שאני רואה שאתר פיננסי מבצע שינוי מחירי מניות בעקבות התפצלויות.

מקווה בשבילך שלא באותו מקום שבו קנית אותה.

אין עניין.
לא קניתי אותה, אבל יש לי אחרות שעולות ויורדות כמו מעלית בקניון עזריאלי בסיילים של סופשנה.
ממה שלמדתי (לא הרבה), אסטרטגיית קנה והחזק לנצח, של כל התיק כמכלול, תניב תוצאות טובות יותר מכל אחת אחרת.
אולי אני טועה.

צ"ע

New Member
פיצולים משפיעים על מחירי המניות רטרואקטיבית (אתרים מבצעים התאמות בהתאם ליחס הפיצול) אבל התפצלויות לא.
תודה על הפניית תשומת הלב אבל לא ברור איך זה יכול להסביר את מה שאנחנו רואים.
שאלת בור: פיצול - חלוקת המניה כדי להוריד מחירים; התפצלות - חלוקת החברה לשתי חברות?

daat99

מייסד
מנהל
שאלת בור: פיצול - חלוקת המניה כדי להוריד מחירים; התפצלות - חלוקת החברה לשתי חברות?
אכן - עד כדי פיצול ביחס הפוך שמגדיל את מחיר המניות ומקטין את כמותן.

מומו

Well-Known Member
בדיעבד, טעות
למה אתה כ"כ בטוח?
האם הוספת את כל הדיבידנדים שקיבלת לאורך התקופה?
האם הוספת את היחידות שקיבלת מ-SOLV?
האם אתה עדיין בהפסד גדול?

מוזר מאוד, כי שביקשתי מהאקסל שלי לחשב את הכל הוא הגיב שאני דווקא ברווח... (יכול להיות שהמפתח של האקסל טעה בנוסחאות?! :eek:)
נכון, היתה פגיעה בדיבידנד אבל המצב לא קטסטרופה כמו שמתפרש ממה שכתבת

למעלה תחתית