איזון להקטנת פגיעה וסיכון

בוקר טוב,
כדי להימנע מפגיעה כאשר אחת או שתי חברות פושטות רגל, מקטינות או מפסיקות לשלם דיבידנד,
כל מה שאני אמור לעשות זה לאזן את סך תשלום התזרים השנתי מכל חברה ?
מספר מניות x דיבידנד למניה ?
קרובים בכל החברות שרכשתי ?
הפערים אצלי די גדולים מכיוון שבחלק ראיתי נתונים טובים יותר ביום הקניה ו"האמנתי" בהן יותר, מכאן שקיבלו משקל עודף.
נניח PG לעומת DCI...

לופטי

Well-Known Member
בוקר טוב,
כדי להימנע מפגיעה כאשר אחת או שתי חברות פושטות רגל, מקטינות או מפסיקות לשלם דיבידנד,
זו השאיפה שלי, אבל לא על חשבון האיכות (לא אגדיל אחזקה רק כדי לאזן)
אחרת, תאר לך שהצפי השנתי שלך הוא 100$ ויש לך נניח 25 חברות. 24 משלמות לדוגמא 0.5$ כל אחת, והחברה ה25 משלמת 88$. מה יקרה אם החברה ה25 מתאדה? מקטינה?

נכון - דיבידנד שנתי שמתקבל מכל חברה

קרובים בכל החברות שרכשתי ?
בשאיפה אך לא על חשבון האיכות

הפערים אצלי די גדולים מכיוון שבחלק ראיתי נתונים טובים יותר ביום הקניה ו"האמנתי" בהן יותר, מכאן שקיבלו משקל עודף.
לא יודע מה זה אומר דיי גדולים
אבל המטרה היא לרכוש את *הטובה ביותר בזמן הרכישה* בכל קנייה. הגיוני שהיא תקבל משקל עודף באופן מיידי. המשקל העודף הזה אמור להתאזן..

לופטי

Well-Known Member
איך אתה מודד איכות ?
חברה שעומדת בקריטריונים במועד הרכישה:)

לדוגמא, אני מחזיק פי 6 JNJ מאשר DCI בתשלומי דיבידנדים.
הנתון הזה לבדו לא מספיק כדי לדעת אם יש לך חשיפת יתר ל JNJ מכלל התיק
כמה JNJ מהווה מסה"כ התזרים של התיק? האם הדיבידנד המתקבל ממנה גבוה ממוצע התקבולים הצפוי מכל חברה?
*לא באמת מעניינת אותי התשובה. זה רק כיוון המחשבה שלי בהקשר של חשיפה

daat99

מייסד
מנהל
זה תנאי הכרחי אבל לא מספק.
החברות הנותרות צריכות להגדיל את התזרים בצורה שתאזן את הנזק מהחברה שנפגעה.

סך דיבידנדים שאתה מקבל כסכום דולרי מכל חברה.
כמות המניות או הדיבידנד לכל מניה בפני עצמם הם חסרים משמעות.

אם אתה שם לב אז כשאני רוכש אני מקפיד לא לרכוש חברות עם חשיפת יתר תזרימית.
כל עוד אתה מקפיד על אותו הדבר אתה לאט לאט תצמצם את הפער.
כמובן שהחברות עושות מה שמתחשק להן ואם חברה שאתה נמצא בחשיפת יתר תזרימית אליה מחליטה להגדיל את הדיבידנד ב-100% אז זו בעיה שלך... עם בעיות כאלו :cool:

זו השאיפה שלי, אבל לא על חשבון האיכות (לא אגדיל אחזקה רק כדי לאזן)
אכן (ברמה מסויימת).

איך אתה מודד איכות ?
קריטריונים שמעידים על צפי יציבות והגדלת הדיבידנד (לא על "זול/יקר").
יחס חלוקה, קצב הגדלות, דיבידנד שאינו מוגזם וכו'.

לדוגמא, אני מחזיק פי 6 JNJ מאשר DCI בתשלומי דיבידנדים.
ככל שתתקדם אם תפסיק לרכוש את JNJ אז זה יתאזן.
בכל מקרה ההשוואה לא צריכה להיות חברה X מול חברה Y אלא צפי דיבידנדים מחברה X מול ממוצע צפי הדיבידנדים של כל החברות (כולל חברה X).

לצורך ההמחשה צפי הדיבידנדים הממוצע מכל החברות בתיק דיבידעת עומד על $39 נכון לכתיבת שורות אלו (עוד לא עדכנתי את הנתונים של ינואר!).
צפי הדיבידנדים של חברת DCI (הזכרת את שמה) בתיק דיבידעת עומד על $32 שזה פחות מ-$39 ולכן היא לא נמצאת בחשיפת יתר תזרימית.
צפי הדיבידנדים של חברת JNJ (הזכרת גם את שמה) בתיק דיבידעת עומד על $66.64 שזה יותר מ-$39 ולכן היא כן נמצאת בחשיפת יתר תזרימית.

תשים לב שבתיק דיבידעת של 32 מניות של DCI ו-14 מניות של JNJ כך שמבחינת מספר מניות יש יותר מפי-2 מניות של DCI אבל מבחינה תזרימית הצפי מ-JNJ הוא כפול.

בתיק דיבידעת עומד על $66.64 שזה יותר מ-$39 ולכן היא כן נמצאת בחשיפת יתר תזרימית.
האם ברכישות הבאות, תוותר על JNJ גם אם הנתונים שלה יהיו יותר טובים משל חברות אחרות ? גם בפער גדול ?

כרגע היא כפול מהממוצע, אני מניח שיש כאלה שהן חצי מהממוצע,
ולכן כרגע JNJ כביכול מהווה סיכון אם היא מחר פושטת רגל
תודה

daat99

מייסד
מנהל
האם ברכישות הבאות, תוותר על JNJ גם אם הנתונים שלה יהיו יותר טובים משל חברות אחרות ?
כן.
אני לא מתכוון לרכוש שוב מניות של JNJ עד שצפי הדיבידנדים ממנה ירד אל מתחת לצפי הדיבידנדים הממוצע של התיק.

אני מניח שיש כאלה שהן חצי מהממוצע,
בוודאי.
לדוגמא יש את CHX (שלא רכשתי בכלל!) שצפי הדיבידנדים ממנה הוא רק $2.72 שזה פחות מעשירית מהממוצע :)

ולכן כרגע JNJ כביכול מהווה סיכון אם היא מחר פושטת רגל
סיכון יותר גדול מהממוצע - נכון.
אם CHX מפסיקה לחלק את הדיבידנדים אז התזרים של תיק דיבידעת סופג נזק של פחות מ-3 דולר.
אם JNJ מפסיקה לחלק את הדיבידנדים אז התזרים של תיק דיבידעת סופג נזק של 66.64 דולר.

נ.ב.
הסיכון התזרימי הכי גדול בתיק דיבידעת מתקבל מחברת ATO שהיא בעלת צפי דיבידנדים של 67.62 דולר - לא הרבה יותר מ-JNJ.

איך הגעת למצב הזה ? מדוע יש חברות שהן כפול מהממוצע וכאלה שהן חצי ? הרי בכל קניה "אמורים" פחות או יותר לייצר איזון.
קנית יותר JNJ או שזה בגלל תנודתיות עם השנים ?

SIN

Well-Known Member
כמות המניות לא משפיעה על גובה הדיבידנד , אלא על סך התזרים, והיא נגזרת של מחיר המניה.

ההבדלים בתזרים מכל מניה נובעים מנתוני המקור (ב-1000 דולר שדעת משקיע, כל פעם במניה X, יש לכאורה אינסוף אפשרויות בתיאוריה, לכמות מניות (שנקבעת ממחיר המניה), וגובה הדיבידנד (תלוי בהחלטת החברה) . בדוגמא קיצונית שלא תקרה אף פעם אלא רק להמחשה, הוא למשל יכול לרכוש ב-1000 דולר כמות של 1000 מניות שעולות דולר בתשואה של 8% או 5 מניות שעולות 200 דולר בתשואה של 1%.

ב-1000 דולר שדעת משקיע, כל פעם במניה X
בהתחשב בזה שהוא קונה כל חודש (נניח) ובהתחשב בזה שהמדד פחות או יותר סביב אותו מספר,
בחודש הראשון הוא קנה x ב 1000$ עם תשואה של המדד (נניח), בחודש השני הוא קנה y ב 1000$ עם תשואה של המדד כפול 1.5,

עדיין, איך הוא הגיע לזה ש JNJ בחשיפה פי 2 מהממוצע ופי 4 ממי שחצי מהממוצע ?
מתי הוא קנה שוב את JNJ למרות שידע שהוא חשוף לחשיפה :)

SIN

Well-Known Member
דעת בטח יענה בעצמו, אבל אני לא בטוח שאז עוד היה לו את הגבול העליון של הפי 1.5, ובתקופות שונות בהחלט הפי 1.5 ממוצע המדד יכול להגיע מספרים שונים.
יכול מאוד להיות שמתי שJNJ נקנתה , היא היתה בתשואה יחסית גבוהה ביחס לתיק ועם מחיר יחסית נמוך כך שכמות המניות שנרכשה היתה יחסית גבוהה, אבל לא ביחס לממוצע המדד.

לופטי

Well-Known Member
בהתחשב בזה שהוא קונה כל חודש (נניח) ובהתחשב בזה שהמדד פחות או יותר סביב אותו מספר,
בחודש הראשון הוא קנה x ב 1000$ עם תשואה של המדד (נניח), בחודש השני הוא קנה y ב 1000$ עם תשואה של המדד כפול 1.5,

עדיין, איך הוא הגיע לזה ש JNJ בחשיפה פי 2 מהממוצע ופי 4 ממי שחצי מהממוצע ?
מתי הוא קנה שוב את JNJ למרות שידע שהוא חשוף לחשיפה :)
תראה במאמרי הרכישה
בפעם הראשונה הוא רכש את jnj במרץ 17. בסינון היא הייתה החברה היחידה שהוא לא רכש
הפעם השנייה הייתה באפריל 2022. כל החברות שעלו בסינון כבר נרכשו, אבל התזרים של jnj היה נמוך מהממוצע

daat99

מייסד
מנהל
איך הגעת למצב הזה ? מדוע יש חברות שהן כפול מהממוצע וכאלה שהן חצי ? הרי בכל קניה "אמורים" פחות או יותר לייצר איזון.
קנית יותר JNJ או שזה בגלל תנודתיות עם השנים ?
שתיהן נרכשו פעם אחת בהתחלה ופעם נוספת כשחלקן היה מתחת לממוצע.
בנוסף ATO הגדילה את הדיבידנד ב-40% מהרכישה הראשונה ב-2022.

הרכישות הכפולות הגדילו את חלקן היחסי אבל קצב הגדלת הדיבידנדים (בעיקר של ATO) הקפיץ אותן קדימה.

המדד פחות או יותר סביב אותו מספר,
אם אני זוכר נכון אז בהקמת תיק דיבידעת תשואת הדיבידנד של המדד הייתה באיזור ה-2.4-2.5% בשנה.
היום היא 1.37% - לא הרבה מעל חצי.

אבל אני לא בטוח שאז עוד היה לו את הגבול העליון של הפי 1.5
זה גם היום לא גבול עליון - זה משהו שאני מעדיף להתרחק ממנו והוא היה גם אז.
לא תמיד אני מקפיד עליו ב-100% (כאמור - זה לא גבול).

הפעם השנייה הייתה באפריל 2022. כל החברות שעלו בסינון כבר נרכשו, אבל התזרים של jnj היה נמוך מהממוצע
בדיוק :)
ב-ATO המצב היה דומה אבל היא הגדילה את הדיבידנדים הרבה יותר מהר מ-JNJ כך שזה הוקצן.

מומו

Well-Known Member
אם אני זוכר נכון אז בהקמת תיק דיבידעת תשואת הדיבידנד של המדד הייתה באיזור ה-2.4-2.5% בשנה.
היום היא 1.37% - לא הרבה מעל חצי.
במילים אחרות, שהריבית בשוק היתה אפסית והאינפלציה היתה מאוד נמוכה, החברות העניקו לנו תשואה של 2.5%, כעת שהריבית עלתה (ולהזכיר שאנחנו כבר יותר משנה בתקופה של ריבית עולה) ואינפלציה משתוללת התשואה שלהן נחתכה ל1.4% ובכך המשקיעים נענשים פעמיים - גם מקבלים תשואה נמוכה וגם מה שהם מקבלים יכול לקנות פחות לחם בסופר

הממ... אז אולי בעצם השקעות במניות דיבידנד "זה לא מה שהיה פעם" והם לא מתאימים ל"רוח התקופה" של ריבית עולה?

אני כבר משיב לעצמי בסגנון דעת - ההיסטוריה מתחרזת עם עצמה, ראה מה קרה בשנות השמונים שהאינפלציה היתה בשיאה... :)

daat99

מייסד
מנהל
במילים אחרות, שהריבית בשוק היתה אפסית והאינפלציה היתה מאוד נמוכה, החברות העניקו לנו תשואה של 2.5%, כעת שהריבית עלתה (ולהזכיר שאנחנו כבר יותר משנה בתקופה של ריבית עולה) ואינפלציה משתוללת התשואה שלהן נחתכה ל1.4% ובכך המשקיעים נענשים פעמיים - גם מקבלים תשואה נמוכה וגם מה שהם מקבלים יכול לקנות פחות לחם בסופר
כשהריבית הועלתה והאינפלציה הנסיקה תשואת הדיבידנד של המדד זינקה.
מאז האינפלציה רוסנה והציבור מאמין שהריבית תרד ולכן הוא מתמחר את השווקים בהתאם עם תשואת דיבדינד נמוכה.

טכנים בפברואר 2024 אנחנו בסביבת ריבית יורדת :)

הממ... אז אולי בעצם השקעות במניות דיבידנד "זה לא מה שהיה פעם" והם לא מתאימים ל"רוח התקופה" של ריבית עולה?
כל טענה שכוללת את המילה "אולי" היא נכונה.
האם הטענה תשאר נכונה אם נחסיר ממנה את המילה "אולי"?

מה האלטרנטיבה ?
לא תמיד יש.

למעלה תחתית