איך אפשר לחקור ולבדוק את השיטה שלך לעומק ?

rugh78

Active Member
שלום @daat99
בתור אחד ששוקל לעבוד על פי רעיון הבלוג שלך, אני חייב ורוצה לבדוק את הנושא בעצמי.
איך אתה ממליץ להתחיל ?
מאיזו תקופה לבדוק?
כמה חברות לדגום ? ואיך לבחור אותם ?
על איזה פורמט מומלץ לעבוד ?

אני לא אשף בגליונות נתונים למינהם, האם יש לך תבנית גליון אקסל מוכנה שרק צריך לאסוף את הנתונים לתוכה?

זה המון שאלות, אני יודע, אשמח להדרכתך, תודה.

נ.ב - מה אתה אומר על להחליף את הפונט בפורום, הוא די מקשה לקריאה לדעתי.

daat99

מייסד
מנהל
אני חייב ורוצה לבדוק את הנושא בעצמי.
מסכים ב-100% וכל הכבוד לך!

איך אתה ממליץ להתחיל ?
אני מציע להוריד את רשימת האלופות של דוד פיש שפורסמה בינואר 2008 ולראות מה קרה לחברות שהיו ברשימה והניבו תשואת דיבידנד בטוחה מלפני המשבר.
תשים לב שבאתרים פיננסיים רבים יש טעויות במידע הגולמי והבדיקה הזו מצריכה מעבר ידני על הנתונים והתמודדות עם טעויות שונות.

כמה חברות לדגום ?
אני אישית בדקתי את כולן (היו בסך הכל 138 חברות).

על איזה פורמט מומלץ לעבוד ?
אני התרכזתי בהתחקות אחרי הדיבידנד עצמו תוך שימת תשומת לב לפיצולים, התפצלויות והתמזגויות של חברות.

אני לא אשף בגליונות נתונים למינהם, האם יש לך תבנית גליון אקסל מוכנה שרק צריך לאסוף את הנתונים לתוכה?
אם אתה רוצה עזרה בבניית גליונות אקסל (או גוגל) אז אתה יכול להרגיש חופשי לשאול כאן ואני אסייע כמיטב יכולתי.
לצורך הבדיקה הזו לא צריך גיליון אקסל מתוחכם אלא מעקב אחרי מידע בצורה ידנית (גיליון אקסל לא יגלה לך שיש נתונים במידע הגולמי אבל התבוננות בעין תעלה חששות שתוכל לבדוק באמצעות גורמים שונים ולאמת את הנתונים).

נ.ב - מה אתה אומר על להחליף את הפונט בפורום, הוא די מקשה לקריאה לדעתי.
אין לי התנגדות אבל אני אישית לא איש עיצוב אז אם יש לך ניסיון בנושא ואתה מוכן לסייע אני מוכן לנסות את השינויים שאתה מציע.

rugh78

Active Member
ני מציע להוריד את רשימת האלופות של דוד פיש שפורסמה בינואר 2008 ולראות מה קרה לחברות שהיו ברשימה והניבו תשואת דיבידנד בטוחה מלפני המשבר.
תשים לב שבאתרים פיננסיים רבים יש טעויות במידע הגולמי והבדיקה הזו מצריכה מעבר ידני על הנתונים והתמודדות עם טעויות שונות.
האם אתה ממליץ להסתמך רק על המיידע שהחברה מפרסמת באתר שלה? או לעשות השוואה במספר אתרים ?
אני התרכזתי בהתחקות אחרי הדיבידנד עצמו תוך שימת תשומת לב לפיצולים, התפצלויות והתמזגויות של חברות.
איך אתה מזהה פיצול, איך מכמתים את זה ?
יליון אקסל לא יגלה לך שיש נתונים במידע הגולמי אבל התבוננות בעין תעלה חששות שתוכל לבדוק באמצעות גורמים שונים ולאמת את הנתונים).
אפשר הבהרה ?
אני מוכן לנסות את השינויים שאתה מציע.
פשוט תשנה את הפונט לARIEL במקום הנוכחי בגוף ההודעה, כי אני רואה שבשאר המקומות זה סבבה

daat99

מייסד
מנהל
האם אתה ממליץ להסתמך רק על המיידע שהחברה מפרסמת באתר שלה?
ממש לא!

או לעשות השוואה במספר אתרים ?
תמיד!

איך אתה מזהה פיצול, איך מכמתים את זה ?
באתר מורנינגסטאר ניתן לראות גם פיצולים וגם התפצלויות.
אם תתבונן בדף של חברת DOV למשל אתה תראה:
  • בתאריך 03/03/2014 החברה התפצלה לשתיים: חברת DOV וחברת KN.
    עבור כל מניה של חברת DOV המשקיע קיבל חצי מניה של חברת KN החדשה (ונשאר גם עם המניה של חברת DOV)
  • בתאריך 16/12/1997 התבצע פיצול מניות שבו עבור כל מניה של DOV שהייתה בבעלות המשקיע הוא קיבל מניה אחת נוספת ונשארו ברשותו שתי מניות.
לרוב סך שווי המניות שברשות המשקיע ביום הפיצול/התפצלות נשאר זהה לשווי המניות שהיו ברשותו ביום הקודם (עד כדי תנודות השוק) כך שאין השפעה ישירה על סך הנכסים שברשותו אבל צריך להתאים את הדיבידנדים שהמשקיע קיבל לאותן הפעולות.

בעקבות התפצלות החברה לשתי חברות למשל אני מצפה שסך הדיבידנדים המתקבל ממנייה אחת של KN ו-2 מניות של DOV יהיה זהה לסך הדיבידנדים שהתקבל מ-2 מניות של DOV מלפני הפיצול.

בעקבות הפיצול לעומת זאת אני מצפה שסך הדיבידנדים שאני מקבל משתי המניות החדשות של DOV יהיה זהה לדיבידנד שחולק ע"י מניה אחת של DOV מלפני הפיצול.

רוב האתרים סובלים מטעויות בעיקר בקווי התפר הללו וצריך בכל פעם לבדוק את הדברים ולחשב את זה לבד (אם יש לך ספק אז תרגיש חופשי לפתוח שרשור שקשור לאותה החברה ואני אנסה להבין מה קרה איתך ביחד).

אפשר הבהרה ?
נעלמה לי מילה מאמצע המשפט :)

גיליון נתונים לא יעזור לך לגלות שגיאות במידע הגולמי כי אתה תראה את התוצאה הסופית ויהיה לך מאוד קשה לראות מה קרה בדרך.

פשוט תשנה את הפונט לARIEL במקום הנוכחי בגוף ההודעה, כי אני רואה שבשאר המקומות זה סבבה
תגיד לי אם זה יותר טוב.

daat99

מייסד
מנהל
עכשיו צריך למצוא זמן לעבוד על זה
זה לדעתי החלק הכי חשוב.
המחקר העצמאי יוביל אותך להבנה אם הגישה הזו להשקעה מתאימה לאופי שלך או לא ותכווין אותך בבחירת הקריטריונים שמתאימים לך.

חשוב לי רק לציין שהגישה שמוצגת בבלוג אינה המצאה שלי והיא קיימת כבר משנות השלושים.

הדבר היחיד שמוצג בבלוג שהוא "שלי" זה תוכנית העבודה והקריטריונים שבחרתי עבור עצמי בהתאם לאופי שלי ולמה שראיתי בבדיקות שאני ביצעתי.

Noam24

Member
אני מציע להוריד את רשימת האלופות של דוד פיש שפורסמה בינואר 2008 ולראות מה קרה לחברות שהיו ברשימה והניבו תשואת דיבידנד בטוחה מלפני המשבר.
בהמשך לזה רציתי לשאול איפה ניתן לראות את מחיר המניה לפי תאריך מסויים? (ועוד נתונים כמו P/E גם יהיה מצויין)

הסיבה שאני מחפש את זה כי בקובץ של רשימת האלופות של דיויד פיש מינואר 2008 לא רשום מחיר המניה. ועל מנת לחשב את התשואה על דיבידנד אני צריך את מחיר המניה לתאריך הקובץ...
אז חיפשתי באתרים מחיר מניה לפי תאריך, במקרה זה - 22.12.07 אבל הכל אקראי ולא ברור.

למעלה תחתית