איך לעצב פורטפוליו

• פותח הנושא Dali
  • פורסם בתאריך

Dali

Active Member
בהמשך למאמר שדיבידעת שיתף בעבר, להלן הקישור: How To Design An Elegant Portfolio: What I've Learned From Seeking Alpha's Practitioners
מאוד נהניתי לקרוא ורציתי להודות על השיתוף.
בנוגע לעיצוב הראשוני והתוויות האסטרטגיה:
במידה והצבתי יעד, נאמר של 15K הכנסה פסיבית לאחר מס בעוד כ-20 שנה,
מכיוון שהרכישות מתבצעות מדיי חודש או חודשיים מעבר להשקעה הראשונית ני מוצא את זה
מאוד מורכב לחשב את התשואות.
אם לתת דוגמה: נאמר והתחלתי עם סכום של 200K, את הסכום הזה הצלחתי להשקיע במהלך שנה שלמה.
לאחר מכן, מדיי חודש אני רוכש מניות חדשות בשווי X
אם ניתן הנחת יסוד שממוצע הדיבידנדים הראשוני הוא 2.5% אחרי מס (כי מה שמעניין אותי זה נטו לחשבון הבנק) ועלייה
ממוצעת של 6%, מה הנוסחה או דרך החישוב לבחון כיצד אוכל להגיע ליעד שהצבתי?

Dali

Active Member
רציתי להוסיף על גבי הנאמר:
כל בנאמר לעי"ל בהנחה שהתזרים המתקבל מדיבידנדים מושקע מחדש במניות ללא משיכות מהתיק כלל.
כמו כן, ניתן הנחה שהתיק יתפרס על פני לפחות 35 מניות שונות, אם לא 50.

יתרה מזאת, מכיוון שהחודש אני רוצה לבצע את הרכישה הראשונה שלי, האם ההמלצה היא לפתוח חשבון דמו בסיקינג אלפא, או שעדיף לבנות תיק וירטואלי בתוכנה המומלצת בפורום סטוק-דיב (או משהו כזה)?
כמו כן, כדי לבצע בקרה מוחלטת האם כדאי להשתמש באותן הטבלאות שיש לתיק דיבידעת, או שניתן להסתפק בהתחלה במשהו מינורי יותר?
ברצוני כן לעקוב ולדעת מה קורה עכשיו, מה צפי התקבולחים, הכרזות, פיצולים וכו', אך ממבט ראשון, שני ושלישי על כל הטבלאות של תיק דיבידעת זה נראה מורכב. לכן רציתי לבנות טכניקה קלה יותר ולאט לאט להרחיב את המעגלים.

דיבידעת, אין כמוך :)

daat99

מייסד
מנהל
ה הנוסחה או דרך החישוב לבחון כיצד אוכל להגיע ליעד שהצבתי?
ע"י שימוש בהנחות שבחרת בהן כגון:
ניתן הנחת יסוד שממוצע הדיבידנדים הראשוני הוא 2.5% אחרי מס (כי מה שמעניין אותי זה נטו לחשבון הבנק) ועלייה
ממוצעת של 6%,
תבנה אקסל שסופר שנה אחרי שנה מה קורה תחת ההנחות שלך ותראה מתי תגיע ליעד שלך.

באופן אישי אני חושב שהחישוב חסר משמעות ולא יהיה דומה למציאות באף קנה מידה אבל מותר לך לבדוק מה שאתה רוצה ואם תצטרך עזרה אז אתה יכול לשאול וננסה לסייע.

יתרה מזאת, מכיוון שהחודש אני רוצה לבצע את הרכישה הראשונה שלי, האם ההמלצה היא לפתוח חשבון דמו בסיקינג אלפא, או שעדיף לבנות תיק וירטואלי בתוכנה המומלצת בפורום סטוק-דיב (או משהו כזה)?
אני חושב שאין שום יתרון בתיק וירטואלי בהקשר של השקעה במניות דיבידנד.
אם אתה רוצה באמת לבדוק את הנושא אז תקדיש סכום קטן ותרכוש מניות בודדות - תקרא לעלויות (עמלות/המרות) שכר לימוד ותגלה שזה הקורס הכי זול שהיה לך בימי חייך.

כמו כן, כדי לבצע בקרה מוחלטת האם כדאי להשתמש באותן הטבלאות שיש לתיק דיבידעת, או שניתן להסתפק בהתחלה במשהו מינורי יותר?
ברמה הבסיסית אני מציע טבלת פעולות (כדוגמת גיליון "היסטוריית פעולות") ולוח שנה שמציג את הדיבידנדים (כדוגמת גיליון "לוח דיבידנדים חודשי").
כל שאר הדברים שאני מציג בקובץ "מצב התיק" הם לטובת הבלוג עצמו והצגת כל המידע ההיסטורי לקוראים בשביל שהם יוכלו לאמת את הנתונים ולבדוק כל בדיקה שעולה על רוחם.
את התיק המלא שלי אני מנהל בקובץ אקסל הרבה יותר פשוט עם שני הגיליונות הבסיסיים הנ"ל בלבד.

Dali

Active Member
עוד משהו שנישמט מזכרוני,
הרעיון של מתנת יום הולדת כל שנה מנית או מניות דיבידנד הוא מדהים בעיני, ואני קורא לא מעט על חינוך פיננסי.
בהקשר זה, רציתי לשאול האם ניתן לפתוח באינטראקטיב תיק לקטין, שאותו קטין יוכל לנהלו בעצמו בהגיעו לגיל 18
ולהמשיך משם לבד?

StockDiv

Active Member
היי @אל-עד
אני המפתח של StockDiv ואין קשר ישיר בינה לבין @daat99 . בטוב ליבו הוא נתן לי את האפשרות לפרסם אותה גם פה.
אני כמובן אשמח אם תשתמש בה ואם יש לך שאלות לגביה, אני יותר מאשמח לענות לך עליהן.
אפשר כמובן להשתמש בפורום היעודי לכך או ישירות אלי למייל. מה שנוח לך יותר.

daat99

מייסד
מנהל
רציתי לשאול האם ניתן לפתוח באינטראקטיב תיק לקטין, שאותו קטין יוכל לנהלו בעצמו בהגיעו לגיל 18
ולהמשיך משם לבד?
אני לא הייתי פותח תיק לקטין על שמו אלא חשבון נפרד על שימך שבו אתה מנהל את התיק שאתה רוצה "לתת" לאותו הקטין.
כשהקטין יגדל תחליט אם אתה רוצה להעביר לו את התיק או לא ובינתיים אתה תוכל להציג לו את התיק עצמו ולהראות לו איך הוא מתנהג תחת פיקוחך.
כמובן שחשבון שכזה גורר עימו עלויות כגון עמלת מינימום וכו'.

אם כך אז לא הבנתי איזה יתרון יש בתוכנת הסטוק-דיב? ומדוע להתשמש בה?
כפי שציינתי אני באופן אישי משתמש באקסל פשוט ולא בתוכנה חיצונית.
אני לא הצלחתי לראות צורך להשתמש בתוכנה שכזו אבל אחרים כן אז אולי כדאי לשאול את אחד המשתמשים שלה.

סטרבו

Well-Known Member
כשהקטין יגדל תחליט אם אתה רוצה להעביר לו את התיק או לא ובינתיים אתה תוכל להציג לו את התיק עצמו ולהראות לו איך הוא מתנהג תחת פיקוחך.
כמובן שחשבון שכזה גורר עימו עלויות כגון עמלת מינימום וכו'.
לדעתי נתינת מתנה מוגבלת מבחינת רשויות המס האמריקאיות לסכום מסוים בשנה. 15000$ או משהוכזה.

Dali

Active Member
באופן אישי אני חושב שהחישוב חסר משמעות ולא יהיה דומה למציאות באף קנה מידה אבל מותר לך לבדוק מה שאתה רוצה ואם תצטרך עזרה אז אתה יכול לשאול וננסה לסייע.
אם כך, אשמח לשמוע מנסיונך והמידע שלך איך כן ניתן לקמט יעדים כספיים לתכנית פעולה?

daat99

מייסד
מנהל
לדעתי נתינת מתנה מוגבלת מבחינת רשויות המס האמריקאיות לסכום מסוים בשנה. 15000$ או משהוכזה.
כישראלי תושב ישראל לא התייחסתי לאזרחי ארצות הברית.

איך כן ניתן לקמט יעדים כספיים לתכנית פעולה?
לדעתי מי שמנסה לעשות זאת בתיק השקעות משלה את עצמו.
בניגוד להשקעות בנדל"ן ו/או בעלות על עסק, ביצועי תיק ההשקעות נתונים לחסדי מר שוק ואין לך שום יכולת להשפיע עליהם.
עקב כך הגדרת יעד יכולה להוביל לאחת משתי תוצאות מיותרות:
1. השגת היעד בצורה רנדומלית והסקת מסקנה מוטעית שקיבלת החלטה נכונה.
2. אי-השגת היעד בצורה רנדומלית והסקת מסקנה מוטעית שקיבלת החלטה שגויה.

Dali

Active Member
לדעתי מי שמנסה לעשות זאת בתיק השקעות משלה את עצמו.
אני מצטט מאמר מסיקינג אלפא שהפנית אליו בפוסט השלישי או רביעי המידע למתחילים:
The annualized return expectation for Project $3 Million is 8.25%. I wanted to take some pressure off share price growth and make up some of that total return from the dividend and dividend growth. I wanted a margin of safety and came up with a dividend total return requirement of 12, which is known as the Chowder Rule. Basically it means if I have a 3% yield, I want a company with a 5 year compounded annual growth rate of 9%. If the yield is 4%, I need a dividend growth rate of 8%. Anything that adds up to 12 or better, based on what my objectives are. If your goals are higher, raise the numbers.
בכלל, חלק כביר מהמאמר בה לטעון שבניית תיק צריכה להתחיל מתכנון, ותכנון מתחיל מהגדרת מטרות.
לפי דבריך, אם הבנתי נכון, לא ניתן לתכנן כלל תזרים.
אני מבין כמובן שמר שוק יאמר את דברו ויפתיע אף את מרב האנליסיטים, גם אלא שבקצה המערבי של האוקינוס האטלנטי,
אבל בסופו של יום ישנה נקודה ארכימדית שהיא היסטוריית העבר שעל פיה אנו גם מעריכים מהי מניה "איכותית" בניתוח פונדמנטלי,
וכך גם לגבי תשואות העתיד.
בנוסף, רובת גם אתה מציין שלכל משקיע ישנן מטרות משלו.
תכלס, כולם רוצים "לאכול טוב" ולמקסם רווחים כמה שיותר, אך מגבילים זאת בשל הצורך "לישון טוב". אם זה נפגע אז גם האוכל לא שווה.
אז בתור משקיע שרוצה להרוויח כמה שיותר, בין אם בתזרים בסין אם בשווי, איך אתה מציע להעירך לעתיד?

daat99

מייסד
מנהל
תכנון מתחיל מהגדרת מטרות.
תבחר מטרה:
1. לקבל תזרים יציב וגדל (דבר שהמדד לא מספק)
2. למקסם רווחים (למה לא לקנות את המדד וזהו? יותר פשוט ומובטח לך לקבל את רווח השוק עם תנודתיות השוק)

כולם רוצים "לאכול טוב" ולמקסם רווחים כמה שיותר
אני חולק עליך.
המטרה שלי היא לא "למקסם רווחים" אלא לקבל תזרים יציב וגדל.
הגישה שאני מציג נועדה לאנשים ש-"מיקסום הרווחים" אינו רלוונטי עבורם.

אז בתור משקיע שרוצה להרוויח כמה שיותר, בין אם בתזרים בסין אם בשווי, איך אתה מציע להעירך לעתיד?
להבין שאתה משקיע שווי ולבצע השקעה מחקה מדד.

אין כפית

Active Member
המטרה שלי היא לא "למקסם רווחים" אלא לקבל תזרים יציב וגדל.
אבל גם אתה סומך על מה שהיה בעבר ועל תזרים שאתה מצפה מההשקעות שלך... אתה אומר ש:
בניגוד להשקעות בנדל"ן ו/או בעלות על עסק, ביצועי תיק ההשקעות נתונים לחסדי מר שוק ואין לך שום יכולת להשפיע עליהם.
עקב כך הגדרת יעד יכולה להוביל לאחת משתי תוצאות מיותרות:
אבל בפועל אתה רוצה לקבל תזרים יציב וגדל, ואתה מגדיר יעד ומנסה לכוון לשם.
אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין היעד שלך (שהוא בסדר מבחינתך) וכל יעד אחר (שהוא שגוי בעיניך)

עריכה:
מצאתי את התמונה המצ"ב בפוסט בבלוג שלך... כך שגם אתה מתכנן יעדים.
אשמח אם תסביר מדוע היעד שלך שונה משאר היעדים.

קבצים מצורפים

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
גם אתה סומך על מה שהיה בעבר
לא!
אני סומך על מה שהוביל לתוצאות העבר - לא על התוצאות עצמן.
אתה רוצה לקבל תזרים יציב וגדל, ואתה מגדיר יעד ומנסה לכוון לשם.
אני לא מגדיר יעד אלא מטרה.
אני רוצה לקבל תזרים יציב וגדל - לא סכום X.
אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין היעד שלך (שהוא בסדר מבחינתך) וכל יעד אחר (שהוא שגוי בעיניך)
לי אין יעד מספרי אלא מטרה התנהגותית.
יש לי השפעה על ההתנהגות של תיק ההשקעות שלי ע"י בחירת חברות שמתנהגות בצורה שבה אני רוצה שהתיק שלי יתנהג.

אתה מנסה להגדיר יעד מספרי כשאין לשנינו השפעה על גובה התזרים שהחברות יחלקו מחלקות בכלל.

מטרה התנהגותית מול יעד מספרי - הבדל מהותי.

אשמח אם תסביר מדוע היעד שלך שונה משאר היעדים.
מבחינתי היעד שמוצג בתיק דיבידעת הוא חסר משמעות לחלוטין ואני מציין זאת מפורשות בכל מאמר יום הולדת.
כפי שהסברתי בתחילת השרשור:
תבנה אקסל שסופר שנה אחרי שנה מה קורה תחת ההנחות שלך ותראה מתי תגיע ליעד שלך (כך בדיוק הגדרתי את אותם "יעדים" בהקמת תיק דיבידעת).
חשוב שתבין שאין שום קשר בין מה שתראה באקסל לבין המציאות כך שהתבוננות בו תוביל לאחת משתי מסקנות מוטעות:
הדבר משול להטלת מטבע הוגן מספר אי-זוגי של פעמים ולהחליט שבגלל שקיבלת צד אחד יותר פעמים מהצד השני אז המטבע אינו הוגן.

Dali

Active Member
אני חולק עליך.
אני מרגיש שדבריי יצאו מהקשרם. אולי לא הסברתי את עצמי באופן ברור.
כשכתבתי "מקסום רווחים" התכוונתי גם לשווי וגם לגודל תזרים, הרי הדיבידנד עצמו הוא רווח.
אני מרגיש שמשום מה אתה מנסה לדחוף את הפסיכולוגיה שלי להשקעה מחקה מדד ואני לא מסכים עם ההצהרה הזו דלך לגביי.
לעלי הבאתי ציטטה מהמאמר שאותו משקיע מכוון להגיע לתשואה מסויימת מתיק של 3$ דולר ועל פיה הוא בונה אסטרטגיה.
זה קימוט מספרי פראקסלנס.
נכון ששום דבר לא מובטח, אך אני סובר שבהתוויית תכנית כלכלית אדם נדרש להבין מהן הוצאות המחיה שלו. לאחר מכן לאמוד את טווח הזמן שיידרש לו
להגיע לסכום תזרימי זה של כיסוי הוצאות מהכנסה פסיבית (דיבידנדים) על פי תשואות העבר עם מרווח ביטחון, הווי אומר תרחיש סופר פסימי. מתוך כך להבין מהי ההכנסה הפנויה שעליו לייצר ולהתחיל לעבוד.
דעת- בזכותך בתקופה האחרונה נפתח לי עולם שלם. אני ממש מרגיש שמצאתי את שאהבה נפשי. השקעות דיבידנד תואמות את מזג אישיותי ואת האופק אליו אני שואף. אך ברור שגם אתה וגם אני שואפים להגיע לתזרים המרבי שנוכל. לזה התכוונתי במקסום רווחים= מקסופ תזרימי.
כנראה שהתנסחתי לא ברור מספיק

daat99

מייסד
מנהל
כשכתבתי "מקסום רווחים" התכוונתי גם לשווי וגם לגודל תזרים
הסברת את עצמך באופן מאוד ברור ובדיוק כאן המחלוקת.
מבחינתי שווי לא מייצג רווח כי אני לא יכול לעשות איתו כלום.
הדבר היחיד שמעניין אותי הוא התזרים.
אני לא מנסה למקסם את שווי התיק ואין לי בעיה לקבל תיק עם שווי קטן יותר אם זה אומר שהתזרים שלי יהיה יותר יציב ויגדל יותר לאורך זמן.
אם אמטרה שלך היא למקסם "תשואת כוללת" (עליית שווי + דיבידנדים) אז אתה צפוי לקבל תוצאות טובות יותר עם תיק מחקה מדד שמשלב אג"חים ממתני תנודתיות כי הסבירות שתגרום לו נזקים קטנה ביותר בעוד הסבירות שתגרום נזקים לתיק 100% מניות דיבידנד עם התבוננות תמידית על המחיר גבוהה מאוד.

אני מרגיש שמשום מה אתה מנסה לדחוף את הפסיכולוגיה שלי להשקעה מחקה מדד ואני לא מסכים עם ההצהרה הזו דלך לגביי.
אני לא מנסה לדחוף את הפסיכולוגיה שלך - אני פשוט טוען שאדם שהשווי חשוב לו צפוי לקבל תוצאה טובה יותר מהשקעה מדדית כי הפסיכולוגיה שלו לא תאפשר לו לקבל תוצאות טובות בהשקעה מבוססת תזרים כמו שאני מציג.

זה קימוט מספרי פראקסלנס.
נכון - קימוט מספרי חסר משמעות שאין לך שום דרך להשפיע עליו ולכן הגעה אליו ו/או פספוס שלו לא מעידים כלום עליך ו/או על ההשקעה שבחרת בה.
לאחר מכן לאמוד את טווח הזמן שיידרש לו
להגיע לסכום תזרימי זה של כיסוי הוצאות
גם כאן אני חולק עליך.
זו גישת "הכל עכשיו או כלום אחר כך".
אם תגלה שייקח לך 30 שנה להגיע לתזרים - האם זה אומר שאתה צריך לשים את הכסף בבנק?
אם תגלה שייקח לך 50 שנה - האם זה אומר שאתה צריך להתייאש?
השאלה החשובה היא "האם זה מקדם אותי" ולא "האם אני מגיע בתאריך שרירותי כלשהו שאני בחרתי ולא מעניין את שאר תושבי כדור הארץ".

אני חושב שאתה צריך לשאול את עצמך איזו השקעה מקדמת אותך יותר ומאפשרת לך להיצמד אליה יותר.
רמז אחד בולט שמרמז שהשקעה תזרימית לא מתאימה לאופי שלך הוא ההתעקשות שלך על ביצוע השוואות שווי במקום השוואות תזרים.

כל עוד אתה לא משווה בין השקעה במניות דיבידנד לבין השקעה מחקה מדד מבחינת יציבות וגדילת התזרים ששני התיקים ייצרו אז אתה מעיד על עצמך שאתה משקיע שווי (גם אם אתה לא רוצה להגדיר את עצמך שכזה - מעשינו מגדירים אותנו יותר טוב מהצהרותינו).

להבין מהי ההכנסה הפנויה שעליו לייצר ולהתחיל לעבוד.
תתחיל בשקל אחד ותמשיך משם.

ברור שגם אתה וגם אני שואפים להגיע לתזרים המרבי שנוכל
לא - אני שואף להגיע לתזרים יציב וגדל מעבר לאינפלציה.
אין לי שום כוונה ו/או רצון להשיג את התזרים המרבי ואין לי הגדרה מספרית של "אני חייב X".
אחרי שהחלטתי שאין לי השקעה חלופית שעונה לדרישה הבסיסית שלי (תזרים יציב וגדל) אני נותן לשוק להכתיב כמה התזרים יהיה.

לזה התכוונתי במקסום רווחים= מקסופ תזרימי.
אם כך אז אתה צריך לקחת את כל ההשקעות הרלוונטיות שאתה שוקל להשקיע בהן ולבצע השוואה תזרימית שמתעלמת מהשווי.
כבר הנחת את כל ההנחות שקשורות לתזרים בתחילת השרשור ולכן לא חסר לך דבר בשביל לבצע השוואה שכזו (ואם תרצה עזרה אז תקבל):
אם ניתן הנחת יסוד שממוצע הדיבידנדים הראשוני הוא 2.5% אחרי מס (כי מה שמעניין אותי זה נטו לחשבון הבנק) ועלייה
ממוצעת של 6%,

Dali

Active Member
רמז אחד בולט שמרמז שהשקעה תזרימית לא מתאימה לאופי שלך הוא ההתעקשות שלך על ביצוע השוואות שווי במקום השוואות תזרים.
אני ממש לא משקיע שווי, פשוט נתתי את שתי הדוגמאות. זו ממש לא התעקשות.
לשרוף 40% על אג"ח או מזומן מעולם לא הרגיש לי נכון.
אגב, אני גם לא משקיע דיבידנדים (עדיין), אני עדיין בטרום טירונות ומעולם לא רכשתי מניה באופן ישיר(אני מניח שנתון זה ישתנה בעוד כשבוע)
אבל אני בהחלט "סובר" שמצאתי גישה שמתאימה לי ושברצוני לאמץ מהמון סיבות.
זמן יאמר....

שאלה צדדית:
כרגע המרתי את הכסף השקלי לדולרי, וכיוון שאין לי חשבון MRGIAN זה תהליך שלוקח 4-5 ימים.
האם כדי למנוע זאת, מומלץ לפתוח חשבון MRGIAN? תוך הנחת יסוד שאין לי כל צורך או רצון למנף (לפחות בשנים הקרובות)

daat99

מייסד
מנהל
אני בהחלט "סובר" שמצאתי גישה שמתאימה לי ושברצוני לאמץ מהמון סיבות.
זה הדבר הכי חשוב!
למצוא את הגישה שמתאימה לך זו 99% מהעבודה.

האם כדי למנוע זאת, מומלץ לפתוח חשבון MRGIAN?
בלי קשר לסליקה אני באופן אישי לא רואה סיבה מוצדקת להחזיק חשבון שאינו מארג'ין.
קיום היכולת להשתמש במארג'ין לא מחייבת אותך להשתמש בה אבל פותחת לך אפשרויות שאת חלקן אתה עדיין לא מכיר.
גם לי אין כל רצון/צורך למנף (במובן הרחב) אבל חשבון מארג'ין מפשר לי פעולות שמגדילות את צפי התזרים שלי כגון:
1. רכישת מניות כמה ימים קודם לכן מבחינה סטטיסטית צפויה להגדיל את התיק (ואת תזרימו) לאורך זמן
2. שימוש בכלים מתקדמים כגון אופציות בשביל לייצר תזרים נוסף בזמן שאני מחכה לרכישת המניות שכבר בחרתי עם ההפקדה החודשית של החודש הבא.

את החלק הראשון כולם מקבלים והחלק השני מצריך לימוד הרבה יותר נרחב מהמידע שמוצג בבלוג/פורום.

Dali

Active Member
את החלק הראשון כולם מקבלים והחלק השני מצריך לימוד הרבה יותר נרחב מהמידע שמוצג בבלוג/פורום.
בהחלט נשמע מעניין.
ראיתי במקום אחר שכתבת שאתה מלווה לשורטיסטים.
אני מאוד אשמח לשמוע עוד ולקבל מקורות לליבון הסוגיה, אך כרגע אני בתהליך למידה אינטנסיבי של נושא הדיבידנדים.
אני מאוד נהנה מהספר TSBI ומהבלוג/פורום גם כן.
אולי בעוד כמה חודשים אבקש מך אינפורמציה והפניות (אם זה בסדר כמובן)

בדיוק ראיתי שהשתחררה הטבלה לחודש הנוכחי של ג'סטין לאו.

בהצלחה

daat99

מייסד
מנהל
ראיתי במקום אחר שכתבת שאתה מלווה לשורטיסטים.
זה פיצ'ר של אינטראקטיב ברוקרס שקיים בחשבונות מארג'ין - אני רק הפעלתי אותו והם עושים הכל לבד.
מכיוון שאני לא עושה כלום אין לי כל כך מה לפרט בנושא (פרט לעובדה שהוא ייצר לי הכנסה שיותר גבוהה מעלויות התפעול של החשבון שלי).

אולי בעוד כמה חודשים אבקש מך אינפורמציה והפניות (אם זה בסדר כמובן)
לבקש עזרה בשביל ללמוד זה תמיד בסדר.

למעלה תחתית