אינפלציה, רפורמות , דירוג אשראי בסכנה - הגדלות הדיבידנדים לא ממצמצות

• פותח הנושא SIN
  • פורסם בתאריך

daat99

מייסד
מנהל
למי שרלוונטי
לכולנו (לא בהכרח בהקשר של החברה הספציפית הזו) :)

INTC announced a dividend cut of -65%
אתה מודע לכך שאינטל מעולם לא הייתה אצולת דיבידנדים?
יש לך נטיה להביא נתונים שאינם קשורים לנושאים (שרשור שני היום) - איך זה עוזר לך ללמוד?

אתה מזכיר את הטענה שאסור להשקיע במניות דיבידנד כי אנרון התבררה כהונאה - תוך התעלמות מהעובדה שאנרון מעולם לא חילקה דיבידנדים...

בטח שקשורים
Main Street Capital Corp
6.78% Annual dividend yield
מגדילה 13 שנה בלבד

GPC
2.06% Annual dividend yield
מגדילה 66 שנה

זה קפץ לי כשראיתי את אחוז החיתוך החד בדיבידנד של אינטל,
מגדילה 8 בלבד (מי דיבר על אצולה ?)
בכותרת, הגדלות הדיבידנדים לא ממצמצות. עד שהן כן
בטח שקשורים

מה אני לומד ? שאכן, תשואה גבוהה מדי לא מחזיקה לאורך שנים

daat99

מייסד
מנהל
בכותרת, הגדלות הדיבידנדים לא ממצמצות. עד שהן כן
בטח שקשורים
הכותרת מתייחסת להגדלות דיבידנד של אצלות הדיבידנדים עם תשואת דיבידנד סבירה כמו בגישה שמתוארת בבלוג.
הדוגמאות שאתה מביא לא עונות לאף אחת מהתנאים הנ"ל (או תשואה גבוהה מדי ולכן מסוכן או ללא רצף ולכן לא הוכיחו יכולת להגדיל מלכתחילה).
מה אני לומד ? שאכן, תשואה גבוהה מדי לא מחזיקה לאורך שנים
הנתונים שסיפקת לא מלמדים זאת - אלו דוגמאות בודדות והסקת מסקנות מהן היא מוטה בדיוק כמו הטיית השורדים הידועה (רק הפוך - "הטיית הלא שורדים").
בשביל ללמוד מזה נתונים מציאותיים צריך לבצע בדיקה מקיפה הרבה יותר כגון מה קרה לכל החברות שהיו אצולות דיבידנדים במהלך המשבר ואיך תשואת דיבידנד גבוהה מדי השפיעה על התוצאות.

מומו

Well-Known Member
SIN
מתפלא עליך איך פיספסת הגדלה של 8% במיוחד שזו חברה שקיבלנו "במתנה" בתיק דיבידעת?! :)

קישור

SIN

Well-Known Member
לא מחזיק את הנייר הזה , אז לכן הפספוס:)

הדוגמאות שאתה מביא
אלו לא דוגמאות שלי, אלו החברות שבלינקים של SIN
TJX לא באריסטוקרטס, והיא מצמצה חזק מאד ב 2020 כשהגיע הפנדמיה, אז אני לומד ש 23 שנה לא מלמדות כלום.
MAIN גם לא באריסטוקרטס, אבל גם את זה הייתי צריך לבדוק.
אז 2 מתוך 3 חברות שמגדילות דיבידנד, ולא ממצמצות, הן לא אריסטוקרטס, ולא קרובות.

מהכותרת והלינקים, אפשר היה להניח שיש איזה קו מקשר בין ה 3.
אני לא מוצא. להפך.

נערך לאחרונה ב:

Yoav

Member
האם ההודעה על בייבאק רלוונטית עבורנו? אני מחזיק את המנייה ומרוצה מההלעאה בדיבידנד אבל האם ואיך זה קשור להודעה על בייבאק?
תודה

SIN

Well-Known Member
אלו לא דוגמאות שלי, אלו החברות שבלינקים של SIN
TJX לא באריסטוקרטס, והיא מצמצה חזק מאד ב 2020 כשהגיע הפנדמיה, אז אני לומד ש 23 שנה לא מלמדות כלום.
MAIN גם לא באריסטוקרטס, אבל גם את זה הייתי צריך לבדוק.
אז 2 מתוך 3 חברות שמגדילות דיבידנד, ולא ממצמצות, הן לא אריסטוקרטס, ולא קרובות.

מהכותרת והלינקים, אפשר היה להניח שיש איזה קו מקשר בין ה 3.
אני לא מוצא. להפך.
אז ככה, קודם כל תבדוק שנתית את סך הדיבידנד שהתקבל בכל שנה ולא אירוע נקודתי. כולל פיצולים, מענקי מניות (שלא דיבידנד במזומן) וכו'.
מאמין שהתמונה תתבהר.

לגבי MAIN אתה צודק, מדובר בשכר הלימוד שלי טרום כניסה לתוכנית העבודה שלי כפי שהינה היום.
פשוט קפץ לי באותה רשימה של הודעות.

daat99

מייסד
מנהל
אתה מסיק מסקנות על סמך הטיות וזה לרוב יוביל אותך למסקנות שגויות.
אם אדם נדרס כשהוא חוצה מעבר חציה באור ירוק עם חולצה ירוקה זה לא אומר שלבישת חולצה ירוקה מגדילה את הסיכון להידרס במעבר חציה.
שום דבר לא מנבא את העתיד ואנחנו עוסקים כאן בהסתברויות.
בשביל להגיע למסקנה שאתה הגעת אליה אתה צריך לאסוף את כל החברות שהיה להן רצף הגדלות דיבידנדים של 23 שנה ולראות כמה מתוכן הגיעו לרצף הגדלות דיבידנד של 24 שנה.
גם אחרי שתגיע למסקנה כלשהי על סמך הבדיקה הזו, אתה תגלה שלא באמת למדת ממנה משהו שיכול לסייע לך במציאות.

האם ההודעה על בייבאק רלוונטית עבורנו?
רכישת מניות עצמית בסך הכל אומרת שהחברה החליטה שהיא רוצה לשדר מסר למשקיעים שלדעתה מחיר המניות של עצמה הוא זול.
היסטורית אנחנו יודעים שיש הרבה יותר רכישות עצמיות כשהשוק בשיא מחירים והרכישות העצמיות נחתכות בצורה משמעותית כשהשוק בתחתית.
אני באופן אישי לא מצליח להבין למה כשהמחיר בשיא אני צריך להאמין לדירקטוריון שמחיר המניה הוא זול אבל כשהמחיר יותר נמוך הדירקטוריון "מתחרט" ומפסיק לקנות במקום לקנות עוד.

למעלה תחתית