אמנות מס וניכוי מס במקור IB

quesito

Well-Known Member
שלום,

האם IB לפי האזרחות שלך מחשב ומקפיד על אמנות מס בין מדינות ?
אם אני ישראלי, ומקבלים דיבידנד אז הוא מנכה לפי אמנה ? חבר מהעבודה אמר לי שכן ולא ברור לי.
אני מעוניין לא רק במניות ארה''ב .

ידוע לי על מדינות כמו שוויץ שלא משנה מה הן מנכות מס במקור. איך זה מופיע ב-IB ?

איך נראה מיסוי דיבידנד של נכסים ADR למשל ?
ואיך עבור מניה בבורסות בעולם למשל: אירופה או סין או אוסטרליה ? מישהו ראה דוגמאות כאלה ?

daat99

מייסד
מנהל
האם IB לפי האזרחות שלך מחשב ומקפיד על אמנות מס בין מדינות ?
IB מנכים מס במקור רק עבור המסים שעוברים ל-IRS ובהקשר הזה הם מתחשבים בין אמנת המס של ארצות הברית לבין המדינה שהצהרת שבה אתה חי (ו/או המדינה שבה אתה אזרח).

אם אני ישראלי, ומקבלים דיבידנד אז הוא מנכה לפי אמנה ?
IB ינכו מס רק אם מדובר בדיבידנד שמחולק ע"י חברה אמריקאית וזה יבוצע לפי האמנה בין ישראל לארצות הברית.

אני מעוניין לא רק במניות ארה''ב .
IRS לא מתעסקים עם דיבידנדים מחברות שאינן אמריקאיות ולכן IB לא ינכו לך מס במקור על דיבדינדים אלו.
יש לי בתיק האישי שלי יותר מחברה אחת שאינה אמריקאית (אבל נסחרת בבורסה האמריקאית) ו-IB מעולם לא ניכו לי מס דיבידנדים עליהן.

ידוע לי על מדינות כמו שוויץ שלא משנה מה הן מנכות מס במקור. איך זה מופיע ב-IB ?
לא הבנתי את השאלה, אתה יכול לפרט בבקשה?

איך נראה מיסוי דיבידנד של נכסים ADR למשל ?
לרוב אלו אינן חברות אמריקאיות ובמקרים אלו IB אינם מנכים מס במקור (וזה בדיוק מה שקורה אצלי בתיק עם כמה ADRים).

ואיך עבור מניה בבורסות בעולם למשל: אירופה או סין או אוסטרליה ?
אני באופן אישי לא משקיע בבורסות מחוץ לארצות הברית (אבל יש כאן אנשים שכן).
בכל אופן כפי שציינתי - IB ינכו מס במקור אך ורק אם הוא צריך להגיע ל-IRS ולכן כל עוד זו אינה חברה אמריקאית אז IB לא ינכו ממך מס במקור.

quesito

Well-Known Member
לא הבנתי את השאלה, אתה יכול לפרט בבקשה?
NESTLE או דומות.
מנכים מב במקור משוויץ וקשה מאוד לקבל החזר על זה. יש עוד מדינות כאלה אבל לא מכיר דוגמאות ממשיות.

מה קורה אם לא מנכים לך במקור במניות לא אמריקיות ברגע הדיווח למס הכנסה. אתה צריך לדאוג לבדוק לפי אמנת מס בין ישראל למדינה ההיא כמה מס אתה אמור להשלים ?

מישהו יכול לתת דוגמאות של החזקת מניות מחברות מחוץ לארה'ב בבורסות מקור ? איך ניכוי הדיבידנדים ?

daat99

מייסד
מנהל
מנכים מב במקור משוויץ וקשה מאוד לקבל החזר על זה.
מי מנכה מס במקור?
IB לא מנכים מס במקור (שאלת בשרשור על IB).

מה קורה אם לא מנכים לך במקור במניות לא אמריקיות ברגע הדיווח למס הכנסה. אתה צריך לדאוג לבדוק לפי אמנת מס בין ישראל למדינה ההיא כמה מס אתה אמור להשלים ?
רשמית כן.
מעשית אתה ככל הנראה תדווח ותשלם 25% כי זה המס בארץ על דיבידנדים שחולקו ע"י כל חברה שלא קיבלה הטבה מהמדינה.

מישהו יכול לתת דוגמאות של החזקת מניות מחברות מחוץ לארה'ב בבורסות מקור ? איך ניכוי הדיבידנדים ?
אני לא מחזיק בחברות שלא נסחרות בבורסה האמריקאית (באופן אישי אני לא רואה את התועלת שמצדיקה את העלות של פעולה שכזו) אבל כפי שציינתי - IB לא ינכו מס במקור על הדיבידנדים הללו מאזרחי ישראל שאינם אזרחי ארצות הברית.

אולי @שפם ארוך יוכל לסייע.

quesito

Well-Known Member
י מנכה מס במקור?
IB לא מנכים מס במקור (שאלת בשרשור על IB).
אולי IB עובדים מול קורספונדנט מקומי?
הכוונה שלי במקרה זה , במקור במדינה המקורית. לא IB.
אתה צודק בהתחלה דיברתי עם IB, אבל הכוונה שלי זה סה''כ התהליך. IB זה מתווך.
אני מנסה לעשות סדר בראש בנושא הזה ולהבין :)

daat99

מייסד
מנהל
אולי IB עובדים מול קורספונדנט מקומי?
IB לא עובדים באף בורסה שהם לא חברים בה בעצמם (וזה הסוד לעמלות הנמוכות שלהם).

הכוונה שלי במקרה זה , במקור במדינה המקורית. לא IB.
אתה צודק בהתחלה דיברתי עם IB, אבל הכוונה שלי זה סה''כ התהליך. IB זה מתווך.
אני מנסה לעשות סדר בראש בנושא הזה ולהבין
מה שאתה שואל למעשה זה אם החברה ביצעה ניכוי מס במקור עוד לפני שזה הגיע ל-IB וזה כבר תלוי ניואנסים עבור כל חברה לחוד.
הדרך היחידה לדעת זאת היא לפנות למחלקת משקיעים של החברה ולשאול אם הם מבצעים ניכוי מס במקור על דיבידנדים שהם מחלקים לבעלי מניות זרים.
רוב הסיכויים שהתשובה תהיה "מה אתה רוצה?" או משהו בסגנון (לרוב בגלל שהם לא מנכים מס במקור בכלל).

quesito

Well-Known Member
IB לא עובדים באף בורסה שהם לא חברים בה בעצמם (וזה הסוד לעמלות הנמוכות שלהם).

מה שאתה שואל למעשה זה אם החברה ביצעה ניכוי מס במקור עוד לפני שזה הגיע ל-IB וזה כבר תלוי ניואנסים עבור כל חברה לחוד.
הדרך היחידה לדעת זאת היא לפנות למחלקת משקיעים של החברה ולשאול אם הם מבצעים ניכוי מס במקור על דיבידנדים שהם מחלקים לבעלי מניות זרים.
רוב הסיכויים שהתשובה תהיה "מה אתה רוצה?" או משהו בסגנון (לרוב בגלל שהם לא מנכים מס במקור בכלל).
אני מבין..
מכיר כמה דוגמאות שבאתר שלהם אפילו מדברים על זה:

https://www.shell.com/investors/retail-shareholder-information/information-on-shares.html

Non-US/UK resident holders
For shareholders who are resident in any other country than the United States or the UK, the availability of a whole or partial exemption or refund of Dutch withholding tax is governed by Dutch tax law and/or the tax convention, if any, between the Netherlands and the country of the shareholder’s residence. Furthermore, non-Dutch shareholders may be entitled to a full or partial refund of Dutch dividend withholding tax following the policy statement issued by the Dutch Ministry of Finance on April 29, 2016 as referred to above.

daat99

מייסד
מנהל
מכיר כמה דוגמאות שבאתר שלהם אפילו מדברים על זה:

https://www.shell.com/investors/retail-shareholder-information/information-on-shares.html
נראה שענו לך על השאלה לגבי כמעט כל החברות ב-UK:
Royal Dutch Shell is incorporated in England and Wales and tax-resident in the Netherlands. As a tax resident of the Netherlands, it is generally required by Dutch law to withhold tax at a rate of 15% on dividends on its ordinary shares and ADSs, subject to the provisions of any applicable tax convention or domestic law.
לפי זה כמעט כל החברות שממוקמות ב-UK מנכות מס דיבידנדים בגובה של 15% כבר אצלן עוד לפני שהוא הגיע אליך.
מעניין אם אפשר לקבל על כך אישור רשמי שיספק את מס הכנסה בשביל שתוכל לשלם רק השלמה ל-25% במקום 25% מה-85% שקיבלת אחרי ניכוי מס לפני החלוקה.
למיטב הבנתי בדו"ח של הברוקר לא יהיה אזכור לניכוי המס הזה כך שהדו"ח השנתי של הברוקר לא יעזור בנושא.

quesito

Well-Known Member
נראה שענו לך על השאלה לגבי כמעט כל החברות ב-UK:

לפי זה כמעט כל החברות שממוקמות ב-UK מנכות מס דיבידנדים בגובה של 15% כבר אצלן עוד לפני שהוא הגיע אליך.
מעניין אם אפשר לקבל על כך אישור רשמי שיספק את מס הכנסה בשביל שתוכל לשלם רק השלמה ל-25% במקום 25% מה-85% שקיבלת אחרי ניכוי מס לפני החלוקה.
למיטב הבנתי בדו"ח של הברוקר לא יהיה אזכור לניכוי המס הזה כך שהדו"ח השנתי של הברוקר לא יעזור בנושא.
שוחחתי עם אנשים שמשקיעים דרך IB , בעיקר בETF ופנו לשירות לקוחות שלהם ישירות. זה תחום אפור ולפעמים מציעים שתפנה ישירות למדינת המקור. יש טפסים לבקש מהם החזר מס. זה מה שהבנתי אומרים גם במס הכנסה בארץ.
מה שאנשים אמרו לי שאפשר אולי לקזז בדיווח. את זה לא הבנתי כל כך.

אני מאוד אשמח להבין יותר בנושא כי יש הרבה מדינות שאני מעוניים בסגנון הזה שתיארתי למעלה. דעת אתה פחות מעוניין בזה אבל לך תדע אם בעתיד תרצה לקנות מניות ממדינות כאלה אפילו דרך ADR, כפי שראית, זה לא משנה אם זה בורסת מקור או לא. אם מנכים לך במקור אתה עלול להיות בבעיה.
אני חושב שלא כל החברות UK, אלא התכוונת הולנד.
אשמח שנפנה ל-IB ולמס הכנסה לקבל פרטים להבין את זה.

quesito

Well-Known Member
תיאורטית, אם ישראל לא מכירים במס הזר ששולם אז צריך לשלם 25% מה-100%
אתה ניסית את הדברים האלה ? כשאתה מקבל דיבידנד ממניות מהסגנון שתיארתי ? או במקרה שלך זה שונה כי אתה גם אמריקאי ?
אשמח לדוגמאות של עוד אנשים.

quesito

Well-Known Member
דבר נוסף, אני מקווה שאם אעבור ל-IB, לא תהיה לי את הבעיה של "כפילות" מס לפי אמנות מס בין מדינות, כמו שקורה לי בבנק הפועלים ותיארתי את זה בעבר.
בקצרה, ממניות קנדה או שוודיה לדוגמא שאני מחזיק , לוקחים ממני מס במקור שהוא בכלל לפעמים מעל 25%, ואחר כך בארץ מנכים לי עוד הרבה . יוצא לעפמים 55% מס !! אנסה לצרף דוגמא תצלום מסך אחר כך.

FIYaacov

Active Member
אתה ניסית את הדברים האלה ? כשאתה מקבל דיבידנד ממניות מהסגנון שתיארתי ? או במקרה שלך זה שונה כי אתה גם אמריקאי ?
אשמח לדוגמאות של עוד אנשים.
יש לי רק ניירות אמריקאים, והמס היחיד שמנוכה לי במקור זה בניירות VEA ו-VWO שהם מחזיקים נכסים מחוץ לארה"ב.
על כל השאר לא מנוכה לי מס במקור

quesito

Well-Known Member
יש לי רק ניירות אמריקאים, והמס היחיד שמנוכה לי במקור זה בניירות VEA ו-VWO שהם מחזיקים נכסים מחוץ לארה"ב.
ואיך אתה מדווח על המס שנוכה במקור ? מתקזז כדי להשלים ל25 % ?
אם ניכו ממך במקור למשל יותר מ25 % מה אתה עושה?

FIYaacov

Active Member
ואיך אתה מדווח על המס שנוכה במקור ?
בנספח ד'. לא זוכרת אם זה היה כאן או בשרשור אחר, אבל פרסמתי בדיוק איך דיווחתי.

מתקזז כדי להשלים ל25 % ?
אכן מתקזז מול המס שחייבים על הדיבידנדים.

אם ניכו ממך במקור למשל יותר מ25 % מה אתה עושה?
לא יצא לי. בינתיים ניכו לי כ-9%.
אבל תיאורטית לא הייתי חייב לישראל, אבל גם לא הייתי מקבל החזר מ-180 המדינות שניכו לי במקור.

daat99

מייסד
מנהל
מה שאנשים אמרו לי שאפשר אולי לקזז בדיווח. את זה לא הבנתי כל כך.
זה לא יתפוס אם יבצעו לך שומה ואתה תצטרך להסביר (ולשכנע את פקיד השומה שאתה צודק) למה יש פער בין סך הדיבידנדים שרשום בדו"ח לבין מה שדיווחת למס הכנסה.

אשמח שנפנה ל-IB ולמס הכנסה לקבל פרטים להבין את זה.
זה חור שחור ואני לא חושב שאני אצליח לקבל את הפרטים הללו.

תיאורטית, אם ישראל לא מכירים במס הזר ששולם אז צריך לשלם 25% מה-100%
זה לא משנה אם ישראל מכירים במס או לא.
ניקח מקרה תיאורטי שהחברה מחלקת דיבידנד של 1.0 דולר אבל גובה מס במקור של 15% בעצמה (שלא דרך הברוקר שלך).
בחשבון של הברוקר רשום שאתה קיבלת דיבידנד בסך של 0.85 דולר ומהסכום הזה מס הכנסה ירצה 25%.
מס הכנסה לא יוכל לדעת שהחברה "חילקה דולר ושמרה אצלה 15 סנט" כי זה לא מתועד בשום מקום חוץ מספרי החברה עצמה.

שים לב שבמקרה הזה (בניגוד לחברות אמריקאיות) מדובר בניכוי כבר בספרי החברה ולא קבלת דיבידנד מלא וניכוי אצל הברוקר.

דבר נוסף, אני מקווה שאם אעבור ל-IB, לא תהיה לי את הבעיה של "כפילות" מס לפי אמנות מס בין מדינות, כמו שקורה לי בבנק הפועלים ותיארתי את זה בעבר.
זה עד היום לא קרה לי ב-IB וזה לא צפוי לקרות גם לך מהסיבה הפשוטה ש-IB לא ינכו לך מס במקור עד דיבידנדים של חברות שאינן אמריקאיות.

צריך לזכור שאתה אזרח אמריקאי ולכן IB נוקטים בפעולות שונות אצלך מאשר אצל אזרח ישראלי שאינו אזרח אמריקאי.

FIYaacov

Active Member
צריך לזכור שאתה אזרח אמריקאי ולכן IB נוקטים בפעולות שונות אצלך מאשר אצל אזרח ישראלי שאינו אזרח אמריקאי.
נכון, לישראלי יתבצע ניכוי של 16% נוספים לארה"ב.
אבל ישראלי יכול להוציא טופס 1042-s ולהראות שנוכה לו מלוא ה-25% במקור.

למעלה תחתית