אסטרטגיית כניסה?

• פותח הנושא צ"ע
  • פורסם בתאריך

צ"ע

New Member
קודם כל תגידו לי מזל טוב, פתחתי חשבון באיטראקטיב והפקדתי סכום ראשוני בשעה טובה.
אני מתחיל את התיק עם כמה עשרות אלפי שקלים שיושבים כרגע בבנק ואני מתלבט אם להמיר הכל בבת אחת (הריבית של הפד יותר גבוהה, אולי זה עדיף מקרן כספית?) ובאיזה קצב לקנות (לקנות עם כל הכסף בחודש הקרוב? לנסות לפזר על כמה חודשים?)
התקווה היא שבתקופה הקרובה אני אפקיד אלפים בודדים בחודש

(אני אדם בוגר ועצמאי, אני מעוניין לשמוע את דעתכם ובסוף אחליט בעצמי וכל האחריות היא עלי)

צ"ע

New Member
תיק דיבידנדים, המטרה היא שבעוד 15-20 שנה אני אוכל להוריד הילוך בעבודה בלי לרדת בהכנסות.

ברוך הבא,
רק על עצמי ידעתי לספר,
רכשתי בצעדים קטנים,
סינון, חברה, שאלה בפורום לקבל עוד זוית למחשבה, רכישה באחוז קטן מההון.
סינון, חברה, שאלה בפורום, רכישה באחוז יותר גבוה.
מעקב, למידה, קריאה, עד שהרגשתי בטוח מספיק לרכישות גדולות יותר.

היום כל ההון מושקע.

כל אחד והקצב שלו, ההון שברשותו ובעיקר שעות השינה להן הוא זקוק.

נערך לאחרונה ב:

סטרבו

Well-Known Member
רכישות קטנות בהתחלה. לקבל תחושה ולהשתפשף.
לא היה בהתחלה סכום גדול להשקיע, אז הסכומים הקטנים הזמינים היו פשוט המציאות הנתונה ולא בחירה. אני מאמין שזה לטובה, כדאי להתחיל לאט כמו כל דבר.

אחרי מספר שנים , יצא לי להעביר מספר פעמים סכומים גדולים מאוד, המרתי וקניתי באותו רגע , לא מיצעתי או המתנתי. אבל זה באמת אחרי שהרגשתי בנוח.

daat99

מייסד
מנהל
פתחתי חשבון באיטראקטיב והפקדתי סכום ראשוני בשעה טובה.
מזל טוב על התחלתך בדרך חדשה :)

אני מתחיל את התיק עם כמה עשרות אלפי שקלים שיושבים כרגע בבנק ואני מתלבט אם להמיר הכל בבת אחת (הריבית של הפד יותר גבוהה, אולי זה עדיף מקרן כספית?) ובאיזה קצב לקנות (לקנות עם כל הכסף בחודש הקרוב? לנסות לפזר על כמה חודשים?)
אני לא מתיימר לדעת מה נכון ומה לא נכון אלא רק להציג את מה שאני עשיתי בעצמי.
אני המרתי את הכספים שהפקדתי בהמרה אחת וחילקתי את הרכישות על פני זמן לפי סכום קבוע לכל רכישה (אתה יכול לראות את המאמרים הראשונים של הרכישות בתיק דיבידעת שבהם ביצעתי רכישות ב-1000 דולר בלבד בכל פעם למרות שהיה בתיק הרבה יותר מ-1000 דולר).

אני בחרתי שלא לשחק את משחק "מתי שער המטבע יהיה יותר טוב" ולכן המרתי בפעימה אחת ובמקביל החלטתי למצע את הרכישות לאורך זמן ולכן ביצעתי רכישות בסכומים קבועים.

ah1

New Member
תופס טרמפ על השרשור כדי להעלות שאלה נוספת שאני חושב עליה בזמן האחרון-
האם לגיל שלכם יש השפעה על הסינון שלכם של המניות?
ואם לחדד- האם המרחק שלכם מהיום בו תרצו להסתמך על דיווידנדים כחלק מהעובר ושב שלכם משפיע?
נגיד לקנות היום פוזיציה במניה שdividend yield שלה הוא 1% והדיווידנד צומח ב5% להרגשתי הכסף שלי צריך בערך 30 שנה כדי שבאמת יתחיל ייצר לי הכנסה משמעותית.
מה דעתכם?

Pink panther

Well-Known Member
נגיד לקנות היום פוזיציה במניה שdividend yield שלה הוא 1% והדיווידנד צומח ב5% להרגשתי הכסף שלי צריך בערך 30 שנה כדי שבאמת יתחיל ייצר לי הכנסה משמעותית.
זה לא קשור לדיון.
כיום תשואת הדיבידנד של הסנופי היא הנמוכה ביותר שנמדדה משנת 1871. זה בהחלט מגדיל את סכום הכסף שצריך להשקיע על מנת לקבל דיבידנד משמעותי.
אם רוצים לקבל דיבידנד חודשי בסכום של 10,000$ לאחר מס, צריך להשקיע סכום של 16 מליון $.

בתשואת דיבידנד של 3%, כפי שהיה עד תחילת שנות ה90 נדרש ״רק״ 5.33 מליון $ על מנת לקבל את אותו דיבידנד.

כרגע זה המצב ואני מקבל את המצב כמו שהוא, אין לי איך לשנות את השוק. כמובן שאשמח אם תשואת הדיבידנד של הסנופי תגדל באופן משמעותי

סטרבו

Well-Known Member
לא מעסיק אותי. קונה חברה שנראית לי טוב.
קניתי חברות עם פחות מאחוז וחברות עם מעל 4%.
את הרוב הגדול של הסכום לא תצטרך להביא מהבית.

daat99

מייסד
מנהל
ואם לחדד- האם המרחק שלכם מהיום בו תרצו להסתמך על דיווידנדים כחלק מהעובר ושב שלכם משפיע?
לא.
לגישתי, מהדיבידנד הראשון אני רוצה את היכולת להשתמש בו בשביל לממן בלת"מ.
מסיבה זו מבחינתי כבר במניה הראשונה אני חושב על "איך אני יכול לוודא שאני אוכל להשתמש בדיבידנד הזה בעת הצורך" ולכן אני לא צריך לשנות את הגישה שלי.
זה גם מה שעוזר לי להיות 100% מושקע במניות בלי קרן חירום/נדל"ן/אג"ח וכדומה.

אנחנו לא שולטים בשוק.
זה מה שיש היום ולכן זה מה שאני מקבל היום.

אני חי בהווה ולא בעבר או בעתיד.

כרגע זה המצב ואני מקבל את המצב כמו שהוא, אין לי איך לשנות את השוק. כמובן שאשמח אם תשואת הדיבידנד של הסנופי תגדל באופן משמעותי
+1

SIN

Well-Known Member
אני מבין את מה שאתה כותב, אבל כמו שכתבו החברים פה, זה מה שיש.
אני חושב שההבנה שהגעת אליה, שמה אותך במקום אחר מרוב האנשים, ומעלה בעיני כמה מחשבות ותובנות מעניינות שאין להן ערך כספי:
1. לנתב חלק מההכנסה להשקעה שמניבה לך הכנסה נוספת, ולשאוף להגדיל אותה (גם את ההכנסה וגם את החלק שהולך להשקעה) ככול שניתן.
2. להתחיל עם זה, מוקדם ככול שניתן.
3.אפקט הריבית דה ריבית.
אלה יחד, יכולים לעזור ל-1% ול-5%, להראות קצת אחרת.
אני מציע לך לא להסתכל על זה כיעד של 10,000 דולר בחודש, אלה לפרק את זה ללבנים קטנות ויעדים ריאלים. ככה תתחיל לראות את הקסם שבו הדיבידנד מתחיל לכסות לך משהו מההוצאה (חשבון גז, מים , אינטרנט וכו'). לי זה עוזר.
כשתרגיש מספיק בטוח/יציב, תוכל לתקף את הקרטריונים שמתאימים לך ואתה ישן איתם טוב בלילה, ושעדיין עומדים במטרות שלך.

למעלה תחתית