אפשרויות השקעה לטווח קצר-בינוני לדירה

phoenix

Active Member
האיש שלי ואני שוכרים דירה.
בתקווה בעוד כ4 שנים, נגיע להון העצמי הדרוש לדירה באזור שאנו רוצים לגור בו.
בכל מקום שאני קוראת, הקונצנזוס הוא להשאיר את ה down payment בבנק בסוג של פק״מ או בעו״ש כדי לא לסכן את הסכום הזה כשנצטרך אותו.
כיוון שאצלנו מדובר על טווח של כ4-5 שנים רציתי לשמוע מה החבר׳ה חושבים פה או מה קראתם ולקבל רעיונות כדי להתכנס לכדי החלטה.

דאטה מספרי: יש לנו כ150k₪ בקופת גמל להשקעה מסלול מניות שפתחנו בזמנו, לפני שהתחלתי לחקור על השקעות (ומאז ניתבנו את שאר הכסף הנזיל שלנו לתיק דיבידנדים).
מתכננים להוסיף כל שנה לפחות 150k₪ לחסכון לדירה.
מתלבטים אם למשוך מקופת הגמל להשקעה לעו״ש ולשאת תשלום מס רווחי הון או להשאיר זאת שם, אולי להוסיף לזה את מה שנחסוך?

קשה מחד לתת לכאלה סכומים לשכב ולתקופה ממושכת ומאידך, לא הגיוני לסכן כזה סכום בדיוק או קצת לפני שנצטרך אותו בפועל.

daat99

מייסד
מנהל
האיש שלי ואני שוכרים דירה.
כל הכבוד!

כיוון שאצלנו מדובר על טווח של כ4-5 שנים
ספטמבר 1929.
יש לך 500 אלף שח הון עצמי לדירה ואת משקיעה במדד ה-SP500 (הרי הוא עולה המון!).
במרץ 1932 יש לך פחות מ-100 אלף שח.
מתוך כל 3 משפחות שאת מכירה ב-2 יש משכורת אחת ובשלישית אין אפילו משכורת אחת.
בתי עסק מציגים שלטים "לא דרושים עובדים" בחלונות הראווה בניסיון להתמודד עם ההמון שמנסה להשיג עבודה כלשהי.
המון אנשים איבדו את הבית שלהם ועברו לגור בפארקים בבתים ארעיים שהם בנו מפחים ועצים שהיו זרוקים ברחובות.
המדינה מתחילה לחלק שוברי מזון כי לאנשים אין מה לאכול.
ישנם תורים באורך של כמה רחובות בכניסות לבתי התמחוי שהצליחו להמשיך לתפקד רק בשביל לקבל מרק מירק רנדומלי ופת לחם.
אין שום אינדיקציה שהסיוט הולך להסתיים כך שהציבור הרחב נמצא בייאוש הגדול בהיסטוריה!

באותה התקופה בדיוק הייתה דיפלציה כך שאם רק היית שומרת את הכסף במזומן מתחת לבלטות היית יכולה לרכוש בית גדול בהרבה באותו הסכום בדיוק ולא הייתה לך בעיה להמשיך ולאכול!

איך את מרגישה עם התפוררות ה-"חלום" וההתרחקות מדירה לתאריך עתידי לא ידוע שאת לא מצליחה אפילו לדמיין בחלומות הכי אופטימיים שלך?

מה החבר׳ה חושבים פה
דעתי האישית היא (וכך עשיתי בעצמי) להמשיך לגור בשכירות ולהמשיך להשקיע במניות (או נדל"ן אם ממש חשוב לך שיהיה רשום בטאבו שיש לך גוש אבנים מתפוררות במיקום ספציפי).
בעלי דירות לא מפנים דיירים טובים ונחמדים שמשלמים בזמן בלי לעשות בעיות.
מבחינה פיננסית עדיף לשלם לבעל הבית שכר דירה יותר גבוה ממחיר השוק ולהמשיך להשקיע את ההון העצמי בשוק ההון דבר שגם מצמצם את הסבירות לפינוי שלא מרצון וגם מאפשר ביצוע שינויים קוסמטיים בדירה כך שהיא תתאים לרצונות שלנו.

את כל "היתרונות" שמקבלים מבעלות על דירה אפשר להשיג באמצעות מזומן אם יודעים איך (למעט רישום בטאבו - לא יודע עד כמה קיום הרישום בטאבו הוא קריטי לכם).

מתלבטים אם למשוך מקופת הגמל להשקעה לעו״ש ולשאת תשלום מס רווחי הון או להשאיר זאת שם
למה? ולמה היום?

קשה מחד לתת לכאלה סכומים לשכב ולתקופה ממושכת ומאידך, לא הגיוני לסכן כזה סכום בדיוק או קצת לפני שנצטרך אותו בפועל.
הפסיכולוגיה היא הצד שמכתיב את התוצאות של תיק ההשקעות שלנו והדילמה הזו היא פסיכולוגית במהותה.

daat99

מייסד
מנהל
תתני לי רשימת יתרונות שאת מקבלת מבעלות על דירה ואני אציג לך דרך לרכוש כל אחד מהם באמצעות מזומן (למעט הרישום בטאבו - זה לא חוקי לתת שוחד...).
תשימי לב שאנחנו מדברים על יתרונות מוחשיים ולא פסיכולוגיים.
אם את רוצה להתמודד עם יתרון פסיכולוגי אז ניתן בקלות לגשת לפסיכולוג מקצועי ולשלם לו בשביל שהוא יעזור לך להיפטר מהצורך באותו היתרון או לחילופין הוא יכול לעזור להפוך את היתרון הפסיכולוגי לחיסרון - זה בדיוק המקצוע שלהם.

למעלה תחתית