אקסל צפי הכנסות מדיבידנדים

מומו

Well-Known Member
הערות \ שאלות \ רעיונות :
1. Portfolio Gain - נוגד את עיקרון השקעה תזרימית... אבל עם הפסיכולוגיה אי אפשר להתווכח
2. הבארים של ה-Positions נראה מעולה, אבל אני חושש שבתיק עם פיזור של 30-40-50 מניות הצבעים קצת ילכו לאיבוד ויהיה יותר קשה "לקרוא" אותו
3. שאלה - איך ההגדרה של ה-Milestones? ראיתי שם 0/15... זה רעיון יפה מאוד שאשמח לאמץ !
4. Monthy Dividend Income מציג רק את השנה האחרונה או מתחילת התיק? אם מתחילת התיק, כנראה שזה יהיה מאוד עמוס אחרי שנתיים-שלוש...
5. אם אוהבים גרפים - אולי כדאי להוסיף גם קצב הגדלה דיבידנדים פר סקטור \ פר מנייה?
6. History - אין צורך להכניס ידנית. אפשר להעתיק ולהדביק מהדוח של IB.
7. בהמשך לסעיף הקודם - אין צורך גם להכניס בעמודה נפרדת את המיסים בצורה ידנית. את המיסים יש להעתיק מה-Withholding tax מהדוח של IB והוא יוצג אוטומטית בעמודה H
8. Comparisons - לפי דעתי מיותר
9. האם השתמשת בפונקציה שמופיע בסרטון לגבי פיצול מניות 1:4 המחושבת באופן אוטומטי? (לפי דעתי יותר מדיי התעסקות, אני מבצע ידנית אבל כמובן כותב ידנית בטאב History)
10. Predictions - לא קיבלנו צילום מסך :)
ברשותכם, מוסיף עוד נקודה למחשבה:
11. הנוסחאות (סקריפט) שמחשב את ה-Cost לפי המופיע בסרטון, מדויק רק במקרים שמדובר במכירה לפי FIFO.
דעת היקר כבר העיר את תשומת ליבנו שב-IB ניתן לשנות הגדרה זו... אחת האפשרויות היא לפי תשלום מס הנמוך ביותר. וזה לא ממש יסתדר עם הנוסחה שיש בסרטון.

פתרון א': (השקעה פיתוח גדולה)
לשנות את הנוסחה בסקריפט שיקח בחשבון את המכירות לפי תשלום המס הנמוך ביותר
פתרון שיכול להתאים למי שמוכר הרבה לעיתים תכופות

פתרון ב' (השקעה אפסית בפיתוח)
לכתוב ידנית את ה-Cost ולעדכן בכל מכירה
פתרון שיכול להתאים למי שמוכר הרבה לעיתים נדירות

daat99

מייסד
מנהל
רצה שיהיה גם מתן ביטוי לשווי עבור מקרים ספציפיים בעתיד, כגון העברת מניות לצאצא.
השוואת ביצועים לחקר עתיד
כשזה יהיה רלוונטי ניתן לראות את השווי הכולל בחשבון ההשקעות עצמו בקלות יתרה (גופי ההשקעות מתאמצים רבות לחשוף אותנו לנתון הזה ובהרבה מקרים לא מאפשרים לנו "להעלים" אותו).

חשיפה לשווי והשוואות במהלך הדרך יכולה לערער את הביטחון האישי במהלך משברים (ו/או לפניהם) ולהוביל לחשיפת חסר למניות.
חסיפת חסר למניות תוביל גם לתשואת חסר משמעותית וגם לתזרים חסר משמעותי לאורך הדרך.
סטטיסטית, הפער בשל חשיפת החסר למניות יפגע בנתונים אלו הרבה יותר מאשר "השקעה שאינה אידאלית" במניות מפוזרות.

אני לא רואה סיבה לגרום לעצמי נזקים כל הדרך רק בשביל לא להסתכל בחשבון עצמו בעוד X שנים כשאני אצטרך לדעת מה שווי הנכסים הכולל שלי.

אחת הנקודות שהיו לי חשובות מאוד היה לימוד הילדים בעתיד איך לנהל את תיק הדיבידנדים שלהם. עבור זאת רציתי לספק את התמונה המלאה, שכוללת גם את מצב התיק ואופן בנייתו בציר הזמן.
אולי כדאי לשקול ללמד אותם להתמקד בתזרים ולא בשווי כמו שכל משקיעי הנדל"ן בישראל עושים?
כמה משקיעי נדל"ן אתה מכיר שבודקים ביד-2 כל חודש מה "מחיר הדירה" שלהם?
המקביל של מה שהקובץ עושה זה לבדוק את מחיר הדירה שלך בכל פעם שהמשקיע מתקשר עם הדייר (תשלומים, תיקונים, חג שמח וכו').

מומו

Well-Known Member
כשזה יהיה רלוונטי ניתן לראות את השווי הכולל בחשבון ההשקעות עצמו בקלות יתרה (גופי ההשקעות מתאמצים רבות לחשוף אותנו לנתון הזה ובהרבה מקרים לא מאפשרים לנו "להעלים" אותו).
אתה לא חושש מלבטל את הבקרה על בית ההשקעות? איך תדע שהם לא טעו\טועים?
אני לא מנסה ח"ו לתקוף, אבל בגישה שלך (לא לבדוק את ה-Cost והשווי אלא רק אחרי שנים) - לא בטוח שיוכלו לתקן אחורה (ואולי) חוק ההתיישנות יכול על מקרים מהסוג הזה...

אולי כדאי לשקול ללמד אותם להתמקד בתזרים ולא בשווי כמו שכל משקיעי הנדל"ן בישראל עושים?
כמה משקיעי נדל"ן אתה מכיר שבודקים ביד-2 כל חודש מה "מחיר הדירה" שלהם?
מזדהה לחלוטין.... אבל קשה לי העניין הראשון שציינתי - בקרה על בית ההשקעות שלא טעה בחישוב

daat99

מייסד
מנהל
אתה לא חושש מלבטל את הבקרה על בית ההשקעות?
לא.
איך תדע שהם לא טעו\טועים?
אם הם יטעו אז זה יהיה סקנדל כל כך גדול כך שאתה תשמע על זה בכל פינה בכדור הארץ.
זה לא גוף ישראלי חסר ביקורת שכמות הטעויות בהם מאוד נפוצה וגדולה - זו חברה אמריקאית מבוססת ומפוקחת בצורה יסודית.

א לבדוק את ה-Cost
את העלות אתה בודק ביום הרכישה - זה לא משתנה.
השווי לא רלוונטי - כמות המניות כן!
כשאני עוקב אחרי דיבידנדים אני רואה את כמות המניות.

בקרה על בית ההשקעות שלא טעה בחישוב
אתה יכול לבצע את הבקרה הזו פעם בשנה כשאתה מגיש דו"חות למס הכנסה.
לא רואה שום סיבה לבצע אותה בכל שבוע/שבועיים/חודש.

בכל מקרה כפי שציינתי הבקרה היא על כמות המניות ולא על המחיר הרנדולמי שקבע להן מר שוק המשוגע.

מומו

Well-Known Member
הטועיות שאני מתייחס אליהם הם לא ברמת "סקנדל" שמערער את כל האדמה שעליה אנו עומדים...

כמות המניות - מסכים איתך, טעות קופצת לעין ברגע קבלת הדיבידנד

שווי \ עלות - טעות במכירות, פיצולים לא חייבת להיות שכל הלקוחות של IB חוו את אותה טעות. לפעמים זה כ"כ זניח שאנשים אפילו לא טורחים לבדוק. מכירות שלא בוצעו לפי ההגדרה של בעל החשבון (FIFO במקום מס מינימלי למשל) אני קורה להם טעויות קטנות

אגב, ציינת בכמה מקומות שאתה משתמש במכירת PUTים לקניה עתידית לפני שנכנס הכסף לחשבון. אני נוטה להאמין שאתה משתמש באקסל \ גוגלשיט למעקב. גם לצורך המעקב האישי לא לשכוח מה ומתי... וגם כדי להיות עם היד על הדופק שהכל מתנהל כמו שצריך. אני טועה?

daat99

מייסד
מנהל
שווי \ עלות - טעות במכירות
כשאתה מוכר אתה בודק - לא צריך מעקב שוטף 20 שנה קודם לכן.
בנוסף, בדיקת שווי התיק בקובץ אקסל שאתה מתחזק לא תציף טעות שכזו.

מאוד נפוץ בארץ וכמעט ולא קיים בחו"ל - בעיקר לא באינטראקטיב ברוקרס כשמדובר בחברות אמריקאיות.
בניגוד לארץ - טעויות שכאלו בארה"ב מהוות סקנדל רציני.

מכירות שלא בוצעו לפי ההגדרה של בעל החשבון (FIFO במקום מס מינימלי למשל)
גם זה ניתן לבדיקה במעמד המכירה ולא מצריך מעקב שוטף 20 שנה קודם לכן.

אני נוטה להאמין שאתה משתמש באקסל \ גוגלשיט למעקב.
מעקב של "כמה רכשתי" ולא של "מה מחיר השוק של זה היום".

אני לא מצליח להבין איך מעקב על "מחיר השוק של המניות שלי היום הוא X" עוזר לך לאתר את הטעויות שהצגת 20 שנה לפני שביצעת פעולת מכירה כלשהי.

כדי להיות עם היד על הדופק שהכל מתנהל כמו שצריך.
את זה אינטראקטיב עושים טוב מאוד גם בלעדי.
הדו"חות השנתיים שמוגשים למס הכנסה מכסים את כל ה-"בדיקות" שאני אי פעם הצטרכתי לעשות ואני ממש לא רואה טעם בבדיקת מחיר השוק של נכס כלשהו שרכשתי בעבר באופן עצמאי מחוץ לחשבון ההשקעות והדו"חות השנתיים.

תשים לב שאני לא נגד תחזוקת קובץ מעקב אלא נגד מעקב אחרי המחיר העדכני של הנכסים באותו הקובץ.

מומו

Well-Known Member
תודה רבה על ההשקעה בתשובות דעת יקר !

הכל מובן וברור לגבי השווי הנוכחי.
אבל מה לגבי עלות הנכס שרכשת לפני 20 שנה?
וכנ"ל לגבי פיצול\מיזוג במידה והיה ב-20 שנה שהחזקת את הנכס וכעת החלטת למכור או שבוצע שינוי בתיק בעקבות מיזוג (EV עם MS שהיה לאחרונה. ברור לי שלא סמכת בעיניים עצומות על IB ובדקת שאכן קיבלת X מניות של MS ועוד Y דולרים שאתה אמור לקבל. ובהמשך עלות מניות MS לפי השער הנכון שלא ח"ו תצטרך לשלם מס מיותר) ?

אני מבין שלא צריך 20 שנה להחזיק את הנתון ולבדוק אותו באופן יומי \ שבועי. אבל זה עדיין משהו שכל משקיע היה רוצה לוודא

daat99

מייסד
מנהל
אבל מה לגבי עלות הנכס שרכשת לפני 20 שנה?
את זה אני רושם פעם אחת במעמד הקניה ואין לי צורך בעדכונים שוטפים וגרפים כי זה לא ישתנה לעולם.

כנ"ל לגבי פיצול\מיזוג
את זה אני רושם פעם אחת במעמד הפיצול/מיזוג ואין לי צורך בעדכונים שוטפים וגרפים כי זה לא ישתנה לעולם.

ברור לי שלא סמכת בעיניים עצומות על IB
על אינטראקטיב למדתי לסמוך בעיניים עצומות כי הם מספקים את המניות לפני מועד החלוקה הרשמי.
בגופים בארץ נכוויתי קשות בנושא הזה וחלק מהנזקים לא תוקנו עד היום (וככל הנראה גם לא יתוקנו בעתיד).

אני מבין שלא צריך 20 שנה להחזיק את הנתון ולבדוק אותו באופן יומי \ שבועי. אבל זה עדיין משהו שכל משקיע היה רוצה לוודא
אתה מדבר על הנתון המקורי שאין מניעה מלשמור אותו.
אני מדבר על העדכון השוטף של השינויים במחיר המניות שבהם איני רואה שום צורך ולעומת זאת אני כן מזהה איתם מקור פוטנציאלי לבעיות פסיכולוגיות ופיננסיות קשות ביותר.

נ.ב.
בתכלס גם את הנתונים של המחיר המקורי והפיצולים אפשר לאמת רק מול הדו"ח השנתי שבכל מקרה צריך להנפיק בשביל רשויות המס ולא צריך לעדכן באופן פרטני בכלל.

SIN

Well-Known Member
מי שמעניין אותו יכול פשוט לפצל לשני גוגל שיטס שונים.
אחד שווי אחד תזרים.
זה לפחות ימנע קצת את הפיתוי להציץ כל פעם שרוצים מעקב על התזרים.

אותי באופן האישי לא מעניין כלל השווי, ואני מסתכל רק על צפי הדיבידנדים העדכני ושהוא בכיוון הנכון (גדל מעלה), כולל גדילות אורגניות ולא אורגניות.

בנוסף, אני כל הזמן מסתכל על ממוצעי ההגדלות העכשוויים ולא על הממוצעים בקובץ של ג'סטין, ומשנה כל הזמן את צפי התזרים קדימה לפי ההגדלות העדכניות שקורות בפועל, עם טווחי רגישות של מה כל שינוי של אחוז אחד עושה לתזרים.

מאחר ואני בשלב הצבירה פחות מסתכל גם על סקטורים או תעשיות. ברגע שיהיה לי את השלד הבסיסי אתחיל אולי גם להסתכל סקטוריאלית.

ועוד נקודה אחת חשובה - ממליץ להסתכל בנטו , אחרי מיסים. שימו לב שדעת מחשב ברוטו לפני מס, אבל בפועל מה שמתקבל בחשבון זה דיבידנד אחרי מס אז זה עוד פקטור שצריך להחיל כשמסתכלים על הצפי לטעמי. אם אתם לוקחים כחלק מהפרמטרים שלכם נניח דיבידנד ממוצע של 3% צריך לזכור שזה 2.25% וזה הבדל דרמטי.

daat99

מייסד
מנהל
דעת מחשב ברוטו לפני מס
תלוי איפה מסתכלים :)
יש מקומות בקובץ שלי שהם לפני מס ויש מקומות שהם אחרי מס.
בכל מקרה מאוד חשוב להיות מודע למיסוי ומה נשאר בכיס בסוף.

אם אתם לוקחים כחלק מהפרמטרים שלכם נניח דיבידנד ממוצע של 3% צריך לזכור שזה 2.25% וזה הבדל דרמטי.
כנ"ל גם בהשקעות מחקות מדד.
אם הולכים לפי מחקר טריניטי ועובדים לפי כלל ה-4%/3% אז זה גם לפני מס שכולל גם מס דיבידנדים במקור וגם מס רוווחי הון על מכירות.
בפועל זה אומר שפרישה מוקדמת (יותר מ-30 שנות משיכה) לפי מחקר טריניטי צריכה לקחת בחשבון הון למחיה שהוא קטן בהרבה מ-3%.

Dali

Active Member
שלום רב לגולשי הפורום. חוזר אליכם לאחר פגרה ארוכה, אך יצא לי להציץ אחת לתקופה וכמו תמיד, מאוד מחכים ומתפעל מאיכות וידע הגולשים.
אני מעורר שרשור מעט ישן מתוך רצון לבנות כרגע את דוח השיטס שלי עבור תיק הדיבידנדים.
ברצוני לבנות שיטס שיראה את הצמיחה של התיק לאורך השנים, בדומה לתיק דיבידעת. בקישורים ששלחו בשרשור זה ישנם כל מיני עמודות שמיותרות עבורי, ומצד שני חלק מהמידע שכן אני רוצה שיהיה קיים לא מופיע.
בתור משקיע ללא רקע טכני באקסל (אלא ברמה בסיסית), אשמח להמלצות לגבי נוסחאות ולשוניות עבור השיטס שלי.
כרגע התחלתי לבנות את ההיסטוריה שבנויה מרכישות וחלוקות דיבידנד, כך שזה יהיה הבסיס לדאטה.
חשוב לי לראות את הצמיחה התזרימית של התיק ברמה רבעונית/שנתית, וכמו כן, כמובן את כמות הדיבידנדים השנתית הצפויה. לאור מידע זה אני מבין שעליי להכין גיליון המתעד את חלוקות הדיבידנד בחברות השונות באחזקתי.
אשמח להמלצות מניסיונכם איך לבנות את השיטס בצורה יעילה ונוחה.

daat99

מייסד
מנהל
בתור משקיע ללא רקע טכני באקסל (אלא ברמה בסיסית), אשמח להמלצות לגבי נוסחאות ולשוניות עבור השיטס שלי.
אתה מוזמן לתעד את תהליך הבניה של הגיליון שאתה עובר בשרשור מיוחד בשבילך ואני בטוח שלא מעט אנשים ישמחו לסייע לך עם הסברים מפורטים ככל שתצטרך כאלו :)

לאור מידע זה אני מבין שעליי להכין גיליון המתעד את חלוקות הדיבידנד בחברות השונות באחזקתי.
אני באופן אישי מעדיף גיליון בסגנון "לוח שנה".
אתה יכול לראות דוגמא בתיק דיבידעת.
בגיליון הזה אני מתעד את הדיבידנדים שמתקבלים בפועל (קבועים + בונוסים) כך שהוא נותן לי מידע על מה נכנס לחשבון ההשקעות.
בנוסף ניתן להקצות שתי שורות (או עמודות - כתלות בסגנון התצוגה שאתה מעדיף) לצורך תיעוד גובה הדיבידנד האחרון של אותה שנה קלנדרית וסך המניות שהיו ברשות המשקיע בסוף אותה השנה.
לפי שתי אלו ניתן לחשב את צפי הדיבידנדים השנתי ההיסטורי ואת הגדילה האורגנית שלו (ניתן גם לשמור אותו בנפרד בכל חודש כמו שאני עושה בתיק דיבידעת בשביל שאני אוכל לפרסם אותו בעדכונים החודשיים - אין באמת צורך ברמת פירוט שכזו אם אתה לא מפרסם אותו ברבים).

מומו

Well-Known Member
אני מסתכל רק על צפי הדיבידנדים העדכני ושהוא בכיוון הנכון (גדל מעלה), כולל גדילות אורגניות ולא אורגניות.
אם אני מבין נכון, למשל אתה בודק בכמה הדיבידנד גדל בשנת 2022 מול 2021 תוך ניטרול הרכישות החדשות של שנת 2022 כדי לקבל את הגדילה הלא אורגנית באותה השנה
האם הבנתי נכון?

מה יקרה אם אתה רוצה לבדוק גדילה לא אורגנית במקרים שבהם היתה גדילה אורגנית? למשל החזקת 50 יחידות של חברה X בשנת 2021. במהלך שנת 2022 החלטת לחזק ורכשת עוד 20 יחידות. במקרה שתרצה לחשב את הגדילה הלא אורגנית צריך לחשב רק 50 יחידות.
אם אני לוקח את זה עוד צעד, זה אומר שאתה מתעד בכל חודש/רבעון/שנה כמה יחידות יש לך מאותה החברה וזאת כדי לחשב גדילה לא אורגנית
האם הבנתי נכון?

לופטי

Well-Known Member
אם אני מבין נכון, למשל אתה בודק בכמה הדיבידנד גדל בשנת 2022 מול 2021 תוך ניטרול הרכישות החדשות של שנת 2022 כדי לקבל את הגדילה הלא אורגנית באותה השנה
האם הבנתי נכון?

מה יקרה אם אתה רוצה לבדוק גדילה לא אורגנית במקרים שבהם היתה גדילה אורגנית? למשל החזקת 50 יחידות של חברה X בשנת 2021. במהלך שנת 2022 החלטת לחזק ורכשת עוד 20 יחידות. במקרה שתרצה לחשב את הגדילה הלא אורגנית צריך לחשב רק 50 יחידות.
אם אני לוקח את זה עוד צעד, זה אומר שאתה מתעד בכל חודש/רבעון/שנה כמה יחידות יש לך מאותה החברה וזאת כדי לחשב גדילה לא אורגנית
האם הבנתי נכון?
@מומו , אני מרגיש שאתה מתכנן לפרסם מאמר סיכום שנה;)

daat99

מייסד
מנהל
האם הבנתי נכון?
גדילת הדיבידנד ללא רכישות זו הגדילה האורגנית.
הגדילה הלא אורגנית מתחשבת גם ברכישות.

SIN

Well-Known Member
בדיוק כך.
ואכן יש לי גיליון היסטוריה שמתעד את כל הרכישות ברמת תאריך מדויק.

מומו

Well-Known Member
@מומו , אני מרגיש שאתה מתכנן לפרסם מאמר סיכום שנה;)
אני משתדל לא לגזול את המצווה ששייכת אדם אחר...
או שזה רק אני מרגיש שזרקת "רמז קטן" לכיוון של @daat99 :)

מתנצל, טעות שלי

בדיוק כך.
ואכן יש לי גיליון היסטוריה שמתעד את כל הרכישות ברמת תאריך מדויק.
איך 2 הנתונים כמו הגדילה האורגנית והלא אורגנית משפיעות על הפסיכולוגיה? האם יש לאחד מהם יתרון על פני השני אם לשניהם יש משקל זהה?

daat99

מייסד
מנהל
אני משתדל לא לגזול את המצווה ששייכת אדם אחר...
או שזה רק אני מרגיש שזרקת "רמז קטן" לכיוון של @daat99 :)
גם לך מותר לפתוח בלוג ו/או יומן מסע :)

איך 2 הנתונים כמו הגדילה האורגנית והלא אורגנית משפיעות על הפסיכולוגיה? האם יש לאחד מהם יתרון על פני השני אם לשניהם יש משקל זהה?
זו שאלה מאוד אינדיבידואלית והתשובה אליה נעוצה בדרך החשיבה של האינדיבידואל.

מבחינה מתמטית הגדילה האורגנית עוזרת לבצע השוואות מול השקעות תזרימיות אחרות ולראות מה קרה לתזרים עצמו מתחילת ההשקעה.
לדוגמא אם אדם אחר מציע לרכוש אג"ח "אם חשוב לך התזרים" אז ניתן להציג לאותו אדם את גרף התזרים המתקבל מאג"ח שלא גדל לעומת גרף התזרים המתקבל מחברת דיבידנד טובה שגדל בצורה אורגנית בקצב ממוצע של כ-6% בשנה (או כל מספר אחר).

הגדילה הלא אורגנית מייצגת יותר את המציאות של המשקיע כי היא עוזרת לו למדוד את ההתקדמות שלו אל היעד התזרימי שהוא הגדיר לעצמו - אני רוצה תזרים של X וכרגע יש לי Y ובשביל להגיע ל-X אני צריך להגדיל את Y באחוז מסויים כל שנה - האם הצלחתי?

SIN

Well-Known Member
דעת הקדים אותי ומסכים עם כל מה שכתב.
בנוסף, זה מאפשר לי להבין האם אני בכיוון והתוכנית מתנהגת כמו שציפיתי/הגדרתי יעדים שהיא תתנהג לפיהם.

זה מאפשר לי לנתח האם הגידול בדיבידנד שאני רואה הוא "אמיתי" במובן שבו האסטרטגיה פועלת כמתוכנן ובקצב הגידול ששערתי/הנחתי או שמא זה כך, "סתם" כי אני מזרים עוד כסף ולכן תוצאתית הוא גדל כפונקציה של הגדלת ההון בתיק (אבל לא עומד בהנחות העבודה).

אנסה לתת דוגמא מעולם אחר - נניח ובחודש מסויים ראית קפיצה חדה בהוצאות הדלק החודשיות שלך - אין לך מושג האם זה כי נסעת יותר או כי מחיר הדלק פר ליטר עלה (או שניהם).
כדי להבין את זה לעומק אתה צריך לעשות ניתוח של סטיית כמות וסטיית מחיר - כמה נסעת מול כמה שתכננת יתן לך את סטיית הכמות שלך, ככול שישנה כזאת.
התעריף ששילמת אל מול התעריף שתכננת לשלם יתן לך את סטיית המחיר שלך.
כך תוכל להבין, האם בחודש מסויים נסעת הרבה יותר משתכננת או שפשוט מחיר הדלק קפץ אבל אתה המשכת לנסוע רגיל - בהנחה שהנתון הזה מעניין אותך :)

מקווה שעזר להמחיש.

למעלה תחתית