בחירות באמריקה

מאירקה

Member
כל החודש האחרון נמנעתי מלהשקיע. היתה הזרמת כספים ושמרו על הבורסה האמריקאית מפני קריסה.
תוצאות הנפילה בפברואר מזמן נשכחו ומעז יצא מתוק. חששתי שהכל בזכות טראמפ וב-3.11.20 תבוא הבריחה
והצניחה. דיברו גם על הבועה שתתפוצץ וכאן בפורום שקט ושלווה, עולם כמנהגו נוהג. כל הכבוד אמיצים. ידעתם
משהו שאני לא ידעתי ואכן נבחר ביידן והכל כרגיל.
אפשר לקבל תובנה בנושא מכם החכמים?

daat99

מייסד
מנהל
כאן בפורום שקט ושלווה
זה פשוט מדהים איך כל הרעש נעלם כשמתמקדים בתזרים יציב וגדל :)

כל הכבוד אמיצים
זה פחות עניין של אומץ ויותר עניין של התמקדות במה שעוזר לנו.
אני שם דגש מאוד חזק על הצד הפסיכולוגי (תיאוריית "כלכלה התנהגותית" של ריצ'רד טיילור ושלמה בן ארצי אם אתה מכיר את התחום) והוא עוזר לי מאוד.

אתה יכול לעיין שוב במאמר על ניסוי המרשמלו ולהבין איך התמקדות בתזרים היציב (להסיט את העיניים מהמרשמלו) עוזרת להימנע מאכילת המרשמלו (פחד משינויים בשווי התיק ו/או גובה השוק שמוביל למכירות בהפסדים ו/או להישארות מחוץ לשוק בעליות).

ידעתם
משהו שאני לא ידעתי
האמת שלא - פשוט הסתכלנו על משהו שאתה לא התמקדת בו והתעלמנו ממשהו שאתה התמקדת בו :)

אפשר לקבל תובנה בנושא מכם החכמים?
אם תתמקד בדברים הנכונים אתה תוכל להתמודד עם אתגרים משמעותיים.

מאירקה

Member
אכן אני לא מסתכל על המרשמלו שיש לי בצלחת. הוא כבר שלי ויתן לי בכל מקרה את מנת הסוכר שלי.
גם אם מחירו ירד אני אדיש.
אני שואל לגבי גובה המחיר של המרשמלו הבא. החשש שבתקופה סוערת למחרת קניית המרשמלו המחיר יצנח
ויעבור הרבה זמן עד שמנת הדיבידנד שאקבל תחזיר אותי למחיר. האם אין סיבה להפסקה ברכישות נוספות?

daat99

מייסד
מנהל
אני שואל לגבי גובה המחיר של המרשמלו הבא
אני מעדיף להיצמד לתכנית העבודה ולא להסתכל על המרשמלו בכלל.
ההתבוננות שלך על המרשמלו (מחיר המניה) גורמת לך לסטות מתכנית העבודה (לקנות כשיש כסף).
יעבור הרבה זמן עד שמנת הדיבידנד שאקבל תחזיר אותי למחיר
זו לעולם לא המטרה שלי.
המטרה שלי היא לקבל תזרים יציב וגדל באופן עקבי.

האם אין סיבה להפסקה ברכישות נוספות?
בוודאי - כשאין כסף :)

מזכיר לי את "מבחן העירנות"
זה לא כל כך קשור לעירנות אלא לשימת דגש על X והתעלמות מכוונת ובמודע מ-Y.

AlexNOSAM

Member
זה פשוט מדהים איך כל הרעש נעלם כשמתמקדים בתזרים יציב וגדל :)
זהו, שדעת אמר את זה יותר טוב ממה שיכולתי לנסח.

האמת היא שזה לא באמת משנה מי יעמוד בראש ארה״ב. לפחות לא למשקיעים מסוגנו.
פשוט מתמקדים בתזרים וזהו. תודה לקורונה שהיא בכלל סיפקה - ועדיין מספקת - גם כל כך הרבה נקודות כניסה מעולות לחברות טובות.

daat99

מייסד
מנהל
תודה לקורונה שהיא בכלל סיפקה - ועדיין מספקת - גם כל כך הרבה נקודות כניסה מעולות לחברות טובות.
היא גם המחישה לכל המכחישים שהתזרים יציב וגדל גם במשברים.
אפילו הסולידית התחילה לרכוש מניות דיבידנד (אם כי היא כרגע נופלת על טעויות של מתחילים בכך שהיא מתמקדת בתזרים גדול ולא בהכרח יציב וצפוי לגדול).

AlexNOSAM

Member
אפילו הסולידית התחילה לרכוש מניות דיבידנד (אם כי היא כרגע נופלת על טעויות של מתחילים בכך שהיא מתמקדת בתזרים גדול ולא בהכרח יציב וצפוי לגדול).
הסולידית עומדת פשוט מימין לעקומה.
עכשיו עוברים לדיווידנדים מי - שלדעתי האישית - מתחילים להבין שהאינדקסים מוצפים בכסף טיפש. ושזה ככל הנראה לא הולך לכיוון טוב.

לא ידעתי על הבחירה שלה, כי אני כבר לא עוקב אחריה. רק תרשה לי לומר - מבלי לקרוא את הפוסטים שלה - שלהגנתה יש מה לחפש כיום גם באזור ה-8%-9%. פשוט הרבה מניות טובות מחקו ערך, לאחרונה.

daat99

מייסד
מנהל
יש מה לחפש כיום גם באזור ה-8%-9%. פשוט הרבה מניות טובות מחקו ערך, לאחרונה.
זו כבר דעה אישית.
דעתי האישית היא שחברות שמציגות היום 8-9% תשואה אלו חברות שהשוק מטיל ספק ביכולתן להתאושש מהמשבר ואני באופן אישי לא מוכן לקחת על עצמי את הסיכון שמתלווה לרכישתן.

AlexNOSAM

Member
זו כבר דעה אישית.
דעתי האישית היא שחברות שמציגות היום 8-9% תשואה אלו חברות שהשוק מטיל ספק ביכולתן להתאושש מהמשבר ואני באופן אישי לא מוכן לקחת על עצמי את הסיכון שמתלווה לרכישתן.
כמובן. כולנו פה עושים את הבחירות האישיות בתיקים שלנו בעיקר על סמך דעות.
אישית, אני כן נוקט בזהירות אבל לא פוסל על הסף חברות עם דיב׳ של 8%-9%. בעיקר בתקופת הקורונה, אני חושב שהרבה מהן נמצאות עכשיו בטריטוריית הזדמנויות כניסה. לא מייעץ.

למעלה תחתית