גיליון תיק דיבידנדים

• פותח הנושא Dali
  • פורסם בתאריך

Dali

Active Member
שלום רב לכל גולשי הפורום.
כיום, לאחר כשנתיים וחצי לערך שאני מנהל תיק חברות דיבידנד, ברצוני לייצר גיליון שמראה את התפתחות התיק לאורך השנים, גם עבור מטרות חינוכיות לעתיד לבוא, ובנוסף לכך כדי שאוכל יותר לחוש על בשרי את הגידול התזרימי, וזאת כדי שאוכל לקבל בהירות לעתיד וחיזוק המוטיבציה בהגדלת התיק ופיתוחו (וכן, גם להנאתי אני מוכרח לומר).

נכנסתי למספר שרשורים נפלאים, שם חלק מגולשי הפורום יצרו גיליונות נהדרים, וגם הוסיפו קישורים של הדרכות שונות המסבירות איך לייצר גיליון.
באותם גיליונות הנתונים נמשכים מאתרים כאלה ואחרים והם אומדים את גובה התזרים הנוכחי ומספקים נתונים נוספים.
אך לפי הבנתי, הם משדרים תמונת סטילס של כאן ועכשיו, ואינם מספקים נתונים היסטוריים של צמיחת התיק מנקודת ההתחלה.

לכן, ברצוני כרגע לייצר גיליון שיש בו רצף היסטורי, בדומה לתיק דיבידעת, וכאן אבקש את עזרתכם.

ראשית, יש תהליך סזיפי שעליי לעבור מארח ועד היום לא תיעדתי את הפעולות שביצעתי בתיק. לכן עליי קודם כל לבנות גיליון המתעד את הפעולות ההיסטוריות.
הורדתי את הדוחות מאינטראקטיב (ארה"ב) ורציתי לשאול:223
בחלק הראשוני יותר של הדוח מובאת טבלה זו הונה את הטריידים שביצעתי.
ברצוני להזין את העמודות: מניה, תאריך, כמות, מחיר קנייה, עמלה, סכום קנייה נטו.

מה ההבדל בין T.PRICE ל-C/PRICE?
האם PRICEEDS הכוונה לסכום הרכישה לאחר עמלה? ראיתי שבתיק דיבידעת עמודה זו הוגדרה כשינוי כספי.

תודה

מומו

Well-Known Member
עדכנתי את התשובה שתהיה יותר מפורטת:

מה ההבדל בין T.PRICE ל-C/PRICE?
האם PRICEEDS הכוונה לסכום הרכישה לאחר עמלה?
T. Price - מחיר רכישה ליחידה לא כולל עמלות
PRICEEDS - סה"כ הסכום ששילמת לפני העמלות. בעצם זה הכפלה של מספר היחידות בT.Price
עמודת BASIS זה סה"כ הסכום ששילמת אחרי העמלות
העמלה מופיע בעמודה COMM/FEE

ראשית, יש תהליך סזיפי שעליי לעבור מארח ועד היום לא תיעדתי את הפעולות שביצעתי בתיק
העתק-הדבק פשוט וחד פעמי, לא ממש סזיפי.
מה שתחליט לעשות אח''כ עם כל הההוראות זה כבר משהו אחר
וכמובן, נסה להעתיק מהCSV ומהPDF ולבדוק מה הכי נוח עבורך.

נערך לאחרונה ב:

לופטי

Well-Known Member
כיום, לאחר כשנתיים וחצי לערך שאני מנהל תיק חברות דיבידנד, ברצוני לייצר גיליון שמראה את התפתחות התיק לאורך השנים, גם עבור מטרות חינוכיות לעתיד לבוא, ובנוסף לכך כדי שאוכל יותר לחוש על בשרי את הגידול התזרימי, וזאת כדי שאוכל לקבל בהירות לעתיד וחיזוק המוטיבציה בהגדלת התיק ופיתוחו (וכן, גם להנאתי אני מוכרח לומר).
אני משתמש בגרף עמודות- אחד רבעוני ואחד שנתי

לכן, ברצוני כרגע לייצר גיליון שיש בו רצף היסטורי, בדומה לתיק דיבידעת, וכאן אבקש את עזרתכם.
ראשית, יש תהליך סזיפי שעליי לעבור מארח ועד היום לא תיעדתי את הפעולות שביצעתי בתיק. לכן עליי קודם כל לבנות גיליון המתעד את הפעולות ההיסטוריות.
אתה יכול להוריד דוח פעילות שנתי, או מאז הקמת התיק כפי שמומו הציע
אבל דווקא בגלל שלא תיעדת באופן רציף אני מציע להוריד כל פעם דוח חודשי ולעדכן אותו בנפרד (אולי קצת סיזיפי, אבל אתה עושה את זה רק פעם אחת)

מומו

Well-Known Member
אני משתמש בגרף עמודות- אחד רבעוני ואחד
גרפים נפרדים או בגרף אחד? יש סיכוי לקבל צילום לדוגמה?

אבל דווקא בגלל שלא תיעדת באופן רציף אני מציע להוריד כל פעם דוח חודשי ולעדכן אותו בנפרד (אולי קצת סיזיפי, אבל אתה עושה את זה רק פעם אחת)
מה היתרון בלהעתיק כל חודש בנפרד? לא עדיף העתקה של הכל בבת אחת?

אגב, @Dali כתב שהוא משקיע כבר שנתיים וחצי ולכן ככל הנראה הוא יצטרך לבצע לכל שנה בנפרד. אני לא מכיר אפשרות להוציא דוח פעילות מהקמת החשבון אשמח לדעת איפה ניתן להוציא דוח פעילות מרוכז שכולל מספר שנים אחורה.

@Dali לעניות דעתי להוציא את הדוח פעילות מאינטראקטיב לשנתיים וחצי אחורה וליצור גיליון כמו שתיארת לוקח מקסימום 2-3 שעות במקרה הכי פסימי. אבל הנקודה היותר חשובה היא להחליט איך תרצה להתנהל מכאן והלאה? האם תרצה להוציא דוח פעילות פעם בחודש להעתיק ולהדביק או שתרצה לעדכן ידנית בכל קניה ומכירה?
קח בחשבון שאם אתה מתכוון לבצע פעם בחודש אזי הגליון שלך מעודכן לחודש קודם. מצד שני לעדכן בצורה ידנית בכל קניה ומכירה זה קצת מטריד. תלוי בכמות הפעילות ועל זה תצטרך להחליט בעצמך מה יהיה עבורך הכי נוח.
שים לב שאנחנו מדברים על קניה ומכירה, דיבידנדים לעניות דעתי צריכים להיות בגיליון נפרד ושם גם תצטרך לשאול את עצמך את אותה השאלה (עדכון ידני או אוטומטי)

לופטי

Well-Known Member
ו2
225
אין בהם שום תחכום, ובכל זאת הם עושים את העבודה בשבילי

מה היתרון בלהעתיק כל חודש בנפרד? לא עדיף העתקה של הכל בבת אחת?
זה מה שאני הייתי עושה
דווקא בגלל שהוא לא עידכן באופן שוטף, להוריד את הסטייטמנט החודשי, לעצור ולהסתכל על המספרים, לבנות במקביל קובץ עבודה.. קצת לתת את התחושה שהעדכון הוא שוטף ולא בדיעבד

אני לא מכיר אפשרות להוציא דוח פעילות מהקמת החשבון אשמח לדעת איפה ניתן להוציא דוח פעילות מרוכז שכולל מספר שנים אחורה.
performance&reports->reports->since inception
באחד העמודים יש סיכום הרכישות, אבל זה לא מפורט כמו בדוח החודשי (במידה ורכשת חברה יותר מפעם אחת יופיע המחיר הממוצע, ואין פירוט של העמלות)

מומו

Well-Known Member
אין בהם שום תחכום, ובכל זאת הם עושים את העבודה בשבילי
תודה רבה על התמונות.
האם תוכל להסביר בכמה מילים איזה ערך מוסף נותנים לך הגרפים האלה במעקב של התיק?

אם כבר מדברים על גרפים מה דעתכם על גרף עמודות שיציג עלות מול צפי דיבידנדים שנתי לכל חברה בשילוב של הממוצע
גרף שנראה לדוגמה כך:
226
עמודה אחת עבור העלות
עמודה שניה עבור התזרים
המלבן הכתום זה הממוצע

performance&reports->reports->since inception
באחד העמודים יש סיכום הרכישות, אבל זה לא מפורט כמו בדוח החודשי (במידה ורכשת חברה יותר מפעם אחת יופיע המחיר הממוצע, ואין פירוט של העמלות)
תודה אנסה את זה, כל יום לומדים משהו חדש...

לופטי

Well-Known Member
תודה רבה על התמונות.
האם תוכל להסביר בכמה מילים איזה ערך מוסף נותנים לך הגרפים האלה במעקב של התיק?
מדרגות! רואה את ההתקדמות לאורך זמן, שינויים וקפיצות בין הרבעונים
זה לא תורם לי במעקב אלא בעיקר להרגשה הטובה, ומשתמש בזה גם לדיווחים בבית

אם כבר מדברים על גרפים מה דעתכם על גרף עמודות שיציג עלות מול צפי דיבידנדים שנתי לכל חברה בשילוב של הממוצע
גרף שנראה לדוגמה כך:
צפה בקובץ המצורף 226
עמודה אחת עבור העלות
עמודה שניה עבור התזרים
המלבן הכתום זה הממוצע
בהנחה ואני קורא נכון את הגרף- אותי באופן אישי לא מעניין בשלב זה לראות אם אני מקבל מהחברה הספציפית יותר ממה שהשקעתי בה
ראיתי אצל איזשהו בלוגר שבגיליון המרכז, בשורה של כל חברה יש תא שמציג באחוזים כמה הוא מקבל ביחס לכמה שהשקיע בה
בכל אופן שים לב שיש לך חברה אחת מאוד חריגה שמעוותת את הממוצע

ולגבי הדוח- אני לא משתמש בו

מומו

Well-Known Member
מדרגות! רואה את ההתקדמות לאורך זמן, שינויים וקפיצות בין הרבעונים
זה לא תורם לי במעקב אלא בעיקר להרגשה הטובה, ומשתמש בזה גם לדיווחים בבית
האם הגרף מציג גם את הכסף החדש שמופקד כל חודש/רבעון?
אם כן, אז בהכרח שתהיה מדרגה ברבעון/בשנה העוקבת
אולם כמו שדעת היקר כתב - ההרגשה וחיזוק הפסיכולוגיה זה הדבר החשוב ביותר

בהנחה ואני קורא נכון את הגרף- אותי באופן אישי לא מעניין בשלב זה לראות אם אני מקבל מהחברה הספציפית יותר ממה שהשקעתי בה
אם המשקיע עדיין לא אימץ את ההחלטה של "קנה והחזק לעד" כמו בתיק דיבידעת, אולי גרף כזה יוכל לעזור בהחלטה על איזה חברה לוותר ולנתב את הכסף לחברה שתכניס משכורת יותר גבוהה באותה נקודת זמן?
וכמו שציינת כאן:
בכל אופן שים לב שיש לך חברה אחת מאוד חריגה שמעוותת את הממוצע
אם החברה מעוותת כלפי מטה אתחיל לבחון האם כדאי להשאיר בתיק או לוותר עליה

ראיתי אצל איזשהו בלוגר שבגיליון המרכז, בשורה של כל חברה יש תא שמציג באחוזים כמה הוא מקבל ביחס לכמה שהשקיע בה
אם אני מבין נכון, אתה מתכוון לYOC לכל חברה?

daat99

מייסד
מנהל
החלטה על איזה חברה לוותר ולנתב את הכסף לחברה שתכניס משכורת יותר גבוהה באותה נקודת זמן?
היסטורית ההחלטות הללו הובילו לתשואת חסר משמעותית לרוב האנשים שנקטו בהן.
רוב המחקרים שאנשים מצטטים נגד בחירת מניות בודדות למעשה מתבססים על "תנועת הכסף" ו/או תוצאות של משקיעים שמחליפים מניות (ולא על עצם בחירת המניות מלכתחילה).

אני לא מאמין ביכולת שלי לזהות זאת :)

לופטי

Well-Known Member
האם הגרף מציג גם את הכסף החדש שמופקד כל חודש/רבעון?
אם כן, אז בהכרח שתהיה מדרגה ברבעון/בשנה העוקבת
אולם כמו שדעת היקר כתב - ההרגשה וחיזוק הפסיכולוגיה זה הדבר החשוב ביותר
ברור, אני לא רואה סיבה להפריד, בטח בשלב שבו רוב ההכנסות הן מהשקעות חדשות ולא reinvest
יש מדרגות ועדיין קל לראות שהן לא זהות
ספציפית אצלי השוואה בין 21 ל22 היא מעוותת כי רק התחלתי בינואר 21 ולכן בינתיים ההשוואה הנכונה יותר היא בין רבעון אחד לעוקב
אם אני מבין נכון, אתה מתכוון לYOC לכל חברה?
לא yoc. למשל השקיע 100 וקיבל 20. אז יש תא ״טעינה״ של 20%

אם המשקיע עדיין לא אימץ את ההחלטה של "קנה והחזק לעד" כמו בתיק דיבידעת, אולי גרף כזה יוכל לעזור בהחלטה על איזה חברה לוותר ולנתב את הכסף לחברה שתכניס משכורת יותר גבוהה באותה נקודת זמן?
לפי הגרף אתה תשקול לוותר עליה אם היא החזירה פחות מההשקעה בהשוואה לממוצע. ומתי תגיע לנקודת ההחלטה? אחרי 5 שנים? 3? מי יודע אם אח״כ היא תתחיל להגדיל בקצב דו ספרתי? ראה למשל tgt בעשור האחרון
הניתוב הוא באופן טבעי של השקעה שוטפת בטובות ביותר באותה תקופת זמן

Dali

Active Member
המון תודה לכל העונים.
כרגע אני בשלב תיעוד הרכישות ותקבולי הדיבידנד.
@daat99 , שמתי לב שאצלך בתיק דיבידעת תיעדת את תקבולי הדיבידנד בשני מקומות שונים. בהיסטורית פעולות ובלוח דיבידנדים חודשי. רציתי לשאול מהי הסיבה לכך?
כמו כן, לצערי תהליך התיעוד מהדוחות של אינטראקטיב הוא כן מעט מסורבל, בין היתר כי הדוח המופק אינו מראה את הפעולות בסדר כרונולוגי, ואיני מבין מדוע.
יתרה מזאת, את תיעוד הדיבידנדים שקיבלתי הבנתי שאני מוציא מהטבלה: Change in Dividend Accruals
יש שם עמודה שנקראת "GROSS AMOUNT. אשמח להסבר לבי מהותה?
דבר נוסף, העמודה האחרונה נקראת: CODE, ונערכים המוצגים בה הם RE או PO. מה זה?

שוב תודה

daat99

מייסד
מנהל
בתיק דיבידעת תיעדת את תקבולי הדיבידנד בשני מקומות שונים. בהיסטורית פעולות ובלוח דיבידנדים חודשי. רציתי לשאול מהי הסיבה לכך?
התיעוד בהיסטוריית הפעולות נועד בשביל לתעד את כל מה שקרה בתיק - דיבידנדים, רכישות, פיצולים והתפצלויות.
אני משתמש בתיעוד הזה באמצעות נוסחאות במקומות שונים בקובץ בשביל להשיג מידע כגון:
* כמות מניות נוכחית (של חברה X)
* סך דיבידנדים שהתקבלו (מחברה X)
* גובה הדיבידנד האחרון שהתקבל (מחברה X)
ועוד

התיעוד בלוח השנה נועד יותר בשביל הנפש כי בו יותר קל לי לראות את התקדמות התזרים שמתקבל מהתיק עם סימוני צבעים כשיש שינויים (כגון הגדלה/פגיעה בדיבידנד, דיבידנד בונוס ורכישות/פיצולים/התפצלויות).
מלוח השנה אני יכול לראות את סך הדיבידנדים שהתקבלו בכל חודש ספציפי ואז באמצעות סימון תאים עם העכבר אני יכול לראות את סך הדיבידנדים שהתקבלו על פני תקופה כלשהי (למשל 4 חודשים אחורה).

את תיעוד הדיבידנדים שקיבלתי הבנתי שאני מוציא מהטבלה: Change in Dividend Accruals
הטבלה הזו מציגה "שינויים בדיבידנדים" בצד של אינטראקטיב ברוקרס וקשה להבין שם בצורה נוחה את הדיבידנדים שקיבלת בפועל.
בדו"ח המלא ישנה טבלה אחרת תחת הכותרת "דיבידנדים" שמציגה את הדיבידנדים שהתקבלו ולידה יש טבלה אחרת תחת הכותרת "מס שנוכה במקור" שמציגה את מס הדיבידנדים שנגבה ממך בפועל.
להלן דוגמא מהדו"ח של דיבידעת משנה שעברה:
227
כפי שאתה רואה בשורה הראשונה ברביעי לינואר חברת ALB חילקה דיבידנד בסך 38.5 סנט למניה ותיק דיבידעת קיבל 10.78 דולר.
במקביל בוצע ניכוי מס במקור לטובת ה-IRS בסך 2.7 דולר.
העמודה האחרונה נקראת: CODE, ונערכים המוצגים בה הם RE או PO. מה זה?
בסוף הדו"ח השנתי יש הסבר מלא על כל הקודים שמוצגים בדו"ח:
Po זה "דיווח על דיבידנד"
ו-Re זה "ביטול דיווח על דיבידנד"
הראשון מייצג "אתה צריך לקבל דיבידנד" והשני לרוב מייצג "קיבלת את הדיבידנד - ראה טבלת דיבידנדים".
*(לעתים השני יכול לייצג "הייתה טעות בדיווח הדיבידנדים ואתה לא זכאי לדיבידנד הנ"ל")

לופטי

Well-Known Member
המון תודה לכל העונים.
כרגע אני בשלב תיעוד הרכישות ותקבולי הדיבידנד.
@daat99 , שמתי לב שאצלך בתיק דיבידעת תיעדת את תקבולי הדיבידנד בשני מקומות שונים. בהיסטורית פעולות ובלוח דיבידנדים חודשי. רציתי לשאול מהי הסיבה לכך?
כמו כן, לצערי תהליך התיעוד מהדוחות של אינטראקטיב הוא כן מעט מסורבל, בין היתר כי הדוח המופק אינו מראה את הפעולות בסדר כרונולוגי, ואיני מבין מדוע.
יתרה מזאת, את תיעוד הדיבידנדים שקיבלתי הבנתי שאני מוציא מהטבלה: Change in Dividend Accruals
יש שם עמודה שנקראת "GROSS AMOUNT. אשמח להסבר לבי מהותה?
דבר נוסף, העמודה האחרונה נקראת: CODE, ונערכים המוצגים בה הם RE או PO. מה זה?

שוב תודה
אני מתחזק את גיליון היסטוריית פעולת גם כדי למשוך ממנו נתונים לגיליון המרכז (סה״כ מניות, סה״כ עלות רכישה). הוא גם עוזר לי לא ללכת לאיבוד בין מועדי הרכישה ותאריכי ה x
את המעקב החודשי אני מתחזק כי הוא עוזר לי לראות את הצמיחה של כל חברה בפני עצמה, וגם כי קל להסביר שינויים ולהשוות בין הרבעונים (למשל תאריכי x שקפצו מרבעון אחד לאחר)

Dali

Active Member
שוב תודה רבה. התגובות מסייעות מאוד.
אני עדיין בתהליך מילוי גיליון ההיסטוריה ולאחר מכן אגש לבניית לוח השנה.
בהיסטוריית פעולות של תיק דיבידעת יש את עמודת: שווי כספי. בעמודה זו נכללת גם העמלה, בנוסף לסכום הרכישה.
אני מניח שהתועלת בה היא להראות מה קיבלתי לעומת מה שילמתי.
האם מישהו מכם מוצא ערך גם בתיעוד מחיר הרכישה הכולל ללא העמלה? שכן הוא מבטא את מחיר המניות בעת הרכישה.
אני רוצה להדגיש לגבי נקודה זו שאני מתמקד בתזרים, ולא בשווי.

daat99

מייסד
מנהל
בהיסטוריית פעולות של תיק דיבידעת יש את עמודת: שווי כספי. בעמודה זו נכללת גם העמלה, בנוסף לסכום הרכישה.
אני מניח שהתועלת בה היא להראות מה קיבלתי לעומת מה שילמתי.
זו עמודה שעוזרת לחשב שני דברים:
1. תשואה על ההון (דיבידנד נוכחי למניה חלקי מחיר רכישה ממוצע מקורי)
2. כמה כסף בפועל שילמתי על המניה פחות סך הכספים שקיבלתי ממנה - כלומר מה הנזק במידה והחברה נעלמת והמניות שוות 0.

האם מישהו מכם מוצא ערך גם בתיעוד מחיר הרכישה הכולל ללא העמלה? שכן הוא מבטא את מחיר המניות בעת הרכישה.
העמלה היא חלק בלתי נפרד מעלות המניה.
קח לדוגמא חשבונות לייט באינטראקטיב - אין להם עמלת פעולה אבל הם משלמים יותר במרווח המחירים (מחיר המניה שהם משלמים עולה ומחיר המניה שהם מקבלים יורד).

אני רוצה להדגיש לגבי נקודה זו שאני מתמקד בתזרים, ולא בשווי.
מכיוון שהתיעוד הנ"ל אינו משתנה (מחיר המניה המקורי לא משתנה בחלוף הזמן) אז זה לא נתון שמתמקדים בו בכלל.
ההתמקדות בתזרים באה לידי ביטוי בכך שאתה מתעד את התזרים המשתנה באופן שוטף (כגון בלוח השנה וביומן הפעולות).

מומו

Well-Known Member
1. תשואה על ההון (דיבידנד נוכחי למניה חלקי מחיר רכישה ממוצע מקורי)
שזה קצת דומה לגרף שהצעתי עם תוספת קטנה של הממוצע כאן:

2. כמה כסף בפועל שילמתי על המניה פחות סך הכספים שקיבלתי ממנה - כלומר מה הנזק במידה והחברה נעלמת והמניות שוות 0.
תחת קטגוריה "הכספים שקיבלתי ממנה", יש מספר נקודות שצריך לחשוב עליהם:
  1. מיזוגים והתפצלויות - למשל כמו שהיה ב-PBCT או ב-EV, איך מחשבים את הדיבידנדים של חברה שכבר לא קיימת? לצערי לא מצאתי פתרון מקורי בגיליון כדי לבצע מעקב אוטומטי. אני צריך לזכור שכאשר יש מיזוג לעדכן את הנוסחה של SUMIF כדי שייקח בחשבון גם את הדיבידנדים של החברה הקודמת. יש למישהו רעיון אחר?
  2. תוכנית השאלות המניות - האם אתה מתכוון להכניס את כל הגרושים שמקבלים בתוכנית זו לכל מניה? לענ"ד בראייה של עשרות שנים ההכנסה מתוכנית זו לפחות תכסה את העמלות
  3. בהנחה שהמשקיע משלם מס במקור על הדיבידנד - האם "הכספים שקיבלתי ממנה" מתייחס לאחרי ניכוי המס או לפני? (השאלה נכונה גם לסעיף הקודם עבור "תשואה על ההון")
  4. אני יודע שזה לא קיים בתיק דיבידעת אבל מספר שואלים כאן בפורום הזכירו מכירת אופציות CALL כנגד המניות שהם מחזיקים בחשבון - האם לדעתך הכספים האלה אמורים להיכנס לחישוב?

העמלה היא חלק בלתי נפרד מעלות המניה.
קח לדוגמא חשבונות לייט באינטראקטיב - אין להם עמלת פעולה אבל הם משלמים יותר במרווח המחירים (מחיר המניה שהם משלמים עולה ומחיר המניה שהם מקבלים יורד).
האם העמלת ההמרה שקל-דולר נכנס כאן לחישוב?
אם לא, איפה אתה מתייחס לעמלה זו?

daat99

מייסד
מנהל
מיזוגים והתפצלויות - למשל כמו שהיה ב-PBCT או ב-EV, איך מחשבים את הדיבידנדים של חברה שכבר לא קיימת? לצערי לא מצאתי פתרון מקורי בגיליון כדי לבצע מעקב אוטומטי.
ובדיוק כמוך גם שאר העולם לא מצא דרך אוטומטית לעשות זאת ולכן בכל האתרים הפיננסים ברחבי האינטרנט פשוט מתעלמים מהנושא ומציגים בצורה שגויה שהפסדת את כספך.

תוכנית השאלות המניות - האם אתה מתכוון להכניס את כל הגרושים שמקבלים בתוכנית זו לכל מניה? לענ"ד בראייה של עשרות שנים ההכנסה מתוכנית זו לפחות תכסה את העמלות
1. לא - אני באופן אישי מתעלם ממנה (כמובן שאני מדווח עליה אבל אני לא סופר אותה כהכנסה בחישובי תקציב הוצאות)
2.א. ככל שהריבית במשק יותר גבוהה כך ההכנסה הזו תגדל.
2.ב. ככל שהתנודתיות במניות יותר גדולה כך ההכנסה הזו תגדל.
בטווח הארוך זה צפוי לכסות את העמלות עם בונוס נחמד.

בהנחה שהמשקיע משלם מס במקור על הדיבידנד - האם "הכספים שקיבלתי ממנה" מתייחס לאחרי ניכוי המס או לפני? (השאלה נכונה גם לסעיף הקודם עבור "תשואה על ההון")
בנוסחאות באקסל/גיליון גוגל אני מחשב את מיסוי הדיבידנדים לפי 25% גם אם במקור הוא שונה ומתייחס לשינוי הכספי לאחר אותו מס.

אני יודע שזה לא קיים בתיק דיבידעת אבל מספר שואלים כאן בפורום הזכירו מכירת אופציות CALL כנגד המניות שהם מחזיקים בחשבון - האם לדעתך הכספים האלה אמורים להיכנס לחישוב?
כשאני מוכר אופציות רכש בשביל לרכוש מניות אני סופר את הפרמיות של האופציה בחישוב העלות שלי (כמו דיבידנדים) וזה מאוד דומה.
הבעיה היא שבמכירת אופציות מכר המשקיע יכול לאבד את המניות ואיתן את כל הדיבידנדים העתידיים ואת כל עליית הערך העתידית של המניות שאבדו...

האם העמלת ההמרה שקל-דולר נכנס כאן לחישוב?
אני סופר את התזרים שלי בדולרים ולכן מבחינתי השקל אינו מהווה משקל (pun intended) :)

אם לא, איפה אתה מתייחס לעמלה זו?
אני לא.
באותה המידה אני גם לא מתייחס לעלות השוקולד שאני קונה בשביל לצ'פר את עצמי אחרי שדיבידנד הוגדל בעשרות אחוזים :)

מומו

Well-Known Member
ובדיוק כמוך גם שאר העולם לא מצא דרך אוטומטית לעשות זאת ולכן בכל האתרים הפיננסים ברחבי האינטרנט פשוט מתעלמים מהנושא ומציגים בצורה שגויה שהפסדת את כספך.
צרת רבים - חצי נחמה. נמשיך לעדכן ידנית...

1. לא - אני באופן אישי מתעלם ממנה (כמובן שאני מדווח עליה אבל אני לא סופר אותה כהכנסה בחישובי תקציב הוצאות)
חבל. אם הזמן נקבל תמונה מעוותת על "סך הכספים שקיבלתי ממנה"
והרי לנו רעיון נוסף לשיפור הגיליון ;)

בנוסחאות באקסל/גיליון גוגל אני מחשב את מיסוי הדיבידנדים לפי 25% גם אם במקור הוא שונה ומתייחס לשינוי הכספי לאחר אותו מס.
במילים אחרות, הגליון שלך משלם למס הכנסה מראש גם אם בפועל המס במקור היה פחות מ-25%
אגב, אין בתיק דיבידעת חברות שהמס במקור הוא מעל 25%?

השוקולד שאני קונה בשביל לצ'פר את עצמי אחרי שדיבידנד הוגדל בעשרות אחוזים :)
לצערי אם יש בת זוג בסביבה זה לא יעבוד - או שתצטרך להחביא ולאכול את השוקולד בחושך (הפסדת את ההנאה), או שאתה חייב לקנות דאבל-שוקולד נוסף בשבילה (ואז הפסדת את כל התוספת של הדיבידנד)

למעלה תחתית