גיליון תיק דיבידנדים

• פותח הנושא Dali
  • פורסם בתאריך

daat99

מייסד
מנהל
אין בתיק דיבידעת חברות שהמס במקור הוא מעל 25%?
נכון להיום אני לא מחזיק בחברות כאלו בכלל.

לצערי אם יש בת זוג בסביבה זה לא יעבוד - או שתצטרך להחביא ולאכול את השוקולד בחושך (הפסדת את ההנאה), או שאתה חייב לקנות דאבל-שוקולד נוסף בשבילה (ואז הפסדת את כל התוספת של הדיבידנד)
בדיוק הפוך!
ממה אתה נהנה יותר, לאכול את השוקולד או לתת אותו מתנה לבת זוגך?

מומו

Well-Known Member
מדרגות! רואה את ההתקדמות לאורך זמן, שינויים וקפיצות בין הרבעונים
זה לא תורם לי במעקב אלא בעיקר להרגשה הטובה, ומשתמש בזה גם לדיווחים בבית
גרף המדרגות עושה שכל כאשר החשבון מתנהל בצורה "משעממת" כמו תיק דיבידעת - הפקדה מונוטונית של X ש"ח כל חודש וכאשר מצטבר Y ש"ח מבצעים רכישה חדשה בלי רגשות

מה דעתכם על חשבון שונה - כל חודש מופקד סכום שונה (כי זה מה שהצליח לחסוך), פעמים שמצטבר Y ש"ח תוך חודש ופעמים שלוקח מספר חודשים?
במקרה כזה, גרף המדרגות עדיין יציג התקדמות (ממשיכים להפקיד ולרכוש מניות), אבל לא ממש נותן לנו השוואה נכונה בין השנים\רבעונים
נוסיף לכך שפעם בכמה זמן נוחת עלינו "ים של שטרות" בחשבון הבנק (בע"ה הלוואי אצל כולנו), ובאותה שנה סכום ההפקדה היה גבוה בצורה קיצונית

הציטוט אמנם של @לופטי אבל תרגישו חופשי להגיב :)

daat99

מייסד
מנהל
הציטוט אמנם של @לופטי אבל תרגישו חופשי להגיב
אני חושב שהוא התכוון לגרף מדרגות של התזרים.
ניתן לתעד גם "גדילה אורגנית" שמתעלמת מכמות המניות אם זה חשוב (אני עושה זאת גם בתיק דיבידעת).

מומו

Well-Known Member
אני חושב שהוא התכוון לגרף מדרגות של התזרים.
נכון, זה גם מה שאני הבנתי.
מה שאני מנסה לאמר הוא ש"אחוז הקפיצה" בין המדרגות משתנה ומושפע לא רק מהגדלת הדיבידנד אלא גם מכמות הכסף שהצליח להשקיע באותה שנה.
שוב, בתיק דיבידעת המשעמם (בלי להעליב חלילה) סכום החיסכון קבוע ולכן "אחוז הקפיצה" נובע רק מהגדלת הדיבידנד
לא כל התיקים דומים לדיבידעת :)

לופטי

Well-Known Member
גרף המדרגות עושה שכל כאשר החשבון מתנהל בצורה "משעממת" כמו תיק דיבידעת - הפקדה מונוטונית של X ש"ח כל חודש וכאשר מצטבר Y ש"ח מבצעים רכישה חדשה בלי רגשות

מה דעתכם על חשבון שונה - כל חודש מופקד סכום שונה (כי זה מה שהצליח לחסוך), פעמים שמצטבר Y ש"ח תוך חודש ופעמים שלוקח מספר חודשים?
במקרה כזה, גרף המדרגות עדיין יציג התקדמות (ממשיכים להפקיד ולרכוש מניות), אבל לא ממש נותן לנו השוואה נכונה בין השנים\רבעונים
נוסיף לכך שפעם בכמה זמן נוחת עלינו "ים של שטרות" בחשבון הבנק (בע"ה הלוואי אצל כולנו), ובאותה שנה סכום ההפקדה היה גבוה בצורה קיצונית

הציטוט אמנם של @לופטי אבל תרגישו חופשי להגיב :)
אם הייתי רוצה לייצר הפרדה הייתי עושה גרף עמודות שכל עמודה מציגה הכנסות מ2 פרמטרים - גדילה אורגנית + כסף חדש
מה מטרתך?

מומו

Well-Known Member
אם הייתי רוצה לייצר הפרדה הייתי עושה גרף עמודות שכל עמודה מציגה הכנסות מ2 פרמטרים - גדילה אורגנית + כסף חדש
מה מטרתך?
אתה מתכוון להציג בגרף אחד לכל שנה 2 עמודות או בגרפים נפרדים?
לתומי חשבתי בגרפים נפרדים כי אין משמעות לשים באותו גרף

המטרה היא כמו שכתבת לעקוב אחר ההתקדמות של התיק, מדרגות, ומתוך זה להבין מה יהיה הצפי בתקופה הבאה

מומו

Well-Known Member
למשל אלו שלא זוכות לאף תגובה בsa כשיש הודעות הכרזה
נקודה מדוייקת שמעולם לא חשבתי עליה :)
תותח!
מכובדיי, מתנצל שלא הצלחתי לרדת לסוף דעתכם. יש סיכוי לקבל הסבר?

אם יש הודעת הכרזה להגדלת דיבידנד ואין תגובות זה אומר שאין בכלל התעניינות באותה החברה ואין לה קהל, לא ממש משנה אם העלו או הורידו את הדיבידנד - הקהל משועמם...

daat99

מייסד
מנהל
אם יש הודעת הכרזה להגדלת דיבידנד ואין תגובות זה אומר שאין בכלל התעניינות באותה החברה ואין לה קהל, לא ממש משנה אם העלו או הורידו את הדיבידנד - הקהל משועמם...
נכון מאוד וככל שהשקעה יותר משעממת כך היא עובדת יותר טוב לאורך זמן :)
(יש עליה פחות כתבות => פחות אנשים קונים ומוכרים כי הם קראו כתבות => היא פשוט ממשיכה להרוויח ולחלק דיבידנדים בלי הפרעות תקשורתיות)

לופטי

Well-Known Member
להבין מה יהיה הצפי בתקופה הבאה
מה אני עושה בשביל לבנות תחזית:
1. קובע כמה לפחות אני מתכוון להשקיע בכל חודש
2. מוסיף את הדיבידנדים שאני צופה לקבל ב12 חודשים הבאים
בפועל מצד אחד אני מכפיל כל אחד מהסעיפים בתשואה שאני לא יודע כמה היא תהיה, ומצד שני אני לא לוקח בחשבון צמיחה אורגנית של סעיף 2

אח״כ זורק את החישוב הזה לפח כי לאף אחד אין מושג מה יהיה
הדבר היחיד שהחישוב הזה ״משמש״ הוא כדי להמחיש בבית כמה יכול להיות הצפי בסוף השנה עבור 12 החודשים הבאים תחת הנחות מאוד מסויימות. כשבעצם המסר והמטרה הם להתמיד ולהגדיל את הסכום החודשי שמשקיעים

Dali

Active Member
שלום דעת.
בגליון "היסטוריית פעולות", אני מניח שסכום הדיבידנד הוא נטו, נכון?
כמו כן, לא ברור לי מדוע יש דיבידנים שכן משפיעים על עמודת "שווי כספי" ויש כאלו שלא? כדוגמת דיבידנד אחרון של CBU

daat99

מייסד
מנהל
למעלה תחתית