@daat99 היקר,
זרקת כאן פצצה שלא מביישת את צהל בהפצצות בעזה...

מה אומר ומה אדבר...כמובן שהחלטתך היא הקובעת ואנחנו כאן רק אורחים (אולי חברים לעט) שמשתפים ולומדים מהידע ומהניסיון של כל אחד
קטונתי מלאמר שהסיבות שהעלת לענ"ד מוצדקות ואין חדש תחת השמש למרות הצביטה בלב שאני מרגיש ומצטרפת להרגשה של שאר החברים
כתבנו לא פעם שאין כאן נביאים אבל יש לי חשש שהפורום יילך בעקבות הבלוג ולא בגללך ח"ו.
אישית ארגיש חוסר שלא יתקיים השיח על "הרכש החדש" ושאלות שיובילו (שוב בפעם ה...) לאופציות, קה"ש, הטבות מס, מדדים...
רק משהו קטן מנקודת המבט שלי לגבי שנאת חינם - אתה לא צריך אותי כדי לדעת שהקמת כאן משהו שאין לתאר - בלוג מדהים, איכותי שמשתף ידע לכל דיכפין ללא שום תמורה, בצורה נעימה, ונוחה אחרי "פיצוח האגוזים הקשים" ו"בירור הקליפות" כך שגם הדיוט כמוני הצליח להבין משהו
אבל הנקודה המשמעותית ביותר בבלוג היא ההוכחה שאם נרצה באמת - בכוחנו לגשר על כל הפערים שיש בין האנשים למרות כל השוני והמרחק שנראה עצום
הוכחת שאם נענה לכל אחד בצורה מכבדת (גם אם השאלה אולי נכתבה בצורה תקיפה) - אז גם הגולש השני (השלישי והרביעי...) יפנה בצורה מכבדת
הוכחת שאם נענה לכל אחד בצורה סבלנית (גם אם אותה השאלה נשאלה כבר 101 פעמים) - זה יקרין גם הלאה
הוכחת שאם נגיע למקום שיודע להכיל גם את ה"לא חכמים" / חכמים פחות - השיח עדיין יכול להישאר מכבד ואוהב
הוכחת שכאשר לאחד יש עודף (ידע, ניסיון וכו') ולשני יש חוסר - אחרי שהאחד יעניק משלו לשני שניהם יצאו ברווח
אפשר עוד להמשיך, אני חושב שהרעיון הובן. למדתי מהבלוג הרבה דברים מעבר ל"עדכון חודשי" או פוסט "רכישת מניות" בצורה היבשה
רוב האנשים שונאים את רוב האנשים שהם מעולם לא פגשו.
החלטה שלאנשים יש דעה מסויימת לפי לבושם בלי לטרוח לשאול אותם.
וכאן (בדיוק כאן בבלוג) אחד המקומות שמוכיחים אחרת, שאנחנו נשתדל לא להיות מאותם "הרוב ששונאים"
לצערי אני חולק בנקודה זו.
ייתכן שאני אותה בת יענה שטומנת ראשה בחול, אבל אני משתדל לראות ולשמוע את הסיפורים המרגשים והחיוביים שמתפרסמים מדיי פעם בעקבות המלחמה, את כל ההיפך ממה שהיה לפני. מדבר עם מילאומניקים שחוזרים מהתופת כדי לשמוע סיפורי גבורה, נתינה, חסד ואהבה בין אחים שאין בהם כלל קרבת דם.
לענ"ד (מהמעט שאני שומע ורואה ומשתדל מאוד להתנזר מהחדשות המחלישות) המלחמה לצערנו הגדול כן מאחדת את העם היהודי ולא רק בארץ. בעקבות מה שעברנו אתה רואה הרבה יותר סבלנות, סובלנות ואיכפתיות בכביש, ברחוב, בעבודה ואפילו במעלית עם השכנים
תמיד יהיו מעטים בשוליים שיעדיפו לראות אחרת, אבל בוא נתרכז בטוב ובחיובי כמו שאתה באמת יודע לעשות ועשית עד עכשיו
אנשים לא אוהבים ללמוד מההיסטוריה וזה מאוד עצוב
נכון, מאוד מאוד עצוב
אבל האם אתה בטוח שהם לא אוהבים ללמוד? אולי הם לא רוצים ללמוד, כי זה יחייב אותם לחיות בצורה שונה ממה שהם התרגלו?
אולי הם לא אוהבים ללמוד כי הם לא מאמינים באותה ההיסטוריה? אולי אותה ההיסטוריה הגזימה מאוד בסיפורים שלה?
ההיסטוריה היהודית כתובה בספר שנוי במחלוקת -
יש קבוצה שמאמינים בספר בעיניים עצומות ויודעים בבירור שהנחש דיבר, הים נבקע ואם נקיף את עזה 7 פעמים ונתקע בשופר החטופים ייצאו בריאים ושלמים וכל המחבלים הארורים יחוסלו
קבוצה נגדית שלדעתה אותו ספר הוא בדיה אחת גדולה בלי טיפת אמת וכמובן עם הסברים ותובנות מדוע הם חושבים שונה
קבוצה אחרת מנתחת את הספר כיאה לפקולטה לספרות כסיפורי מעשיות אולי קרה אולי לא... לא ממש הגיעו למסקנה
והקבוצה הרביעית שבכלל לא יודעים שקיים ספר כזה בשביל לברר ולשאול
לאיזו אוכלוסיה התכוונת שכתבת ש"לא אוהבים ללמוד"?