דיווח לחודש ינואר

daat99

מייסד
מנהל
בתור אחד שמתגורר בחול, מה אתה מרגיש בשנה האחרונה?
רוב האנשים שונאים את רוב האנשים שהם מעולם לא פגשו.
החלטה שלאנשים יש דעה מסויימת לפי לבושם בלי לטרוח לשאול אותם.
האם ארועי אוקטובר השחור לא שינו משהו בדינמיקה בארץ?
לא.
שנאת החינם החריבה את המדינה של העם היהודי יותר מפעם אחת בהיסטוריה והשנה לא הייתה יוצאת דופן.
שנאת חינם מוגזמת וכמות גדולה של אנשי צבא שהכריזו בתקשורת שהם לא ישרתו במילואים = חמסניקים שחושבים שהצבא חלש וזו הזדמנות מעולה לעשות את מה שהם עשו.

אנשים לא אוהבים ללמוד מההיסטוריה וזה מאוד עצוב.

אני זוכר בבירור שיחה עם חבר קרוב בסביבות יוני/יולי שבה אמרתי לו ש-"אני חושב שתהיה מלחמה וכל המצהירים שהם יסרבו למילואים יתייצבו כמו חיילים טובים".
ממש לא ציפיתי שהנסיבות יהיו כל כך מזעזעות ואף פעם לא הייתי יותר מאוכזב מלגלות שצדקתי...

mraines

Active Member
עלויות האחזקה הן "הכסף הקטן", תיק דיבידעת זה הנטל המרכזי.
תמיד תוכל להנדיל אותו וגם מסתבר שעשית בו החזרים לא רעים בכלל ביחס למנהלי תיקים מהוללים פה בארץ שמככבים בגלובס

daat99

מייסד
מנהל
תמיד תוכל להנדיל אותו וגם מסתבר שעשית בו החזרים לא רעים בכלל ביחס למנהלי תיקים מהוללים פה בארץ שמככבים בגלובס
זה כמובן נכון אבל עד שאני אעשה זאת הוא ימשיך "לשתות" לי כמעט 3 אלף בחודש מהתזרים הכולל.

SIN

Well-Known Member
סליחה על דחיפת האף, אבל אני כנראה מפספס משהו - למה אתה מחשיב את ה-2 א' כעלות?
הרי כך או כך אני מניח שהיית משקיע אותם - ההשקעה הזאת לא הולכת לאיבוד, היא פשוט יושבת "טכנית" במקום אחר, לא?

האם הכוונה לדיבידנד מהתיק שלא הלך לתזרים שלך חזרה? (אגב בתיק הגדול, חלק מהתזרים לא מושקע מחדש בתיק האמיתי? למה זה שונה בעצם כאן, רק בקטן יותר?)

בלי קשר, אני מצטרף לנאמר מעלה וכמובן להכרת התודה הענקית והלא מובנית מאליה של כל ההסברים המנומקים והסבלניים, השיח המפרה, פתיחת המחשבה והלמידה ממך בבלוג.
לי באופן אישי יהיה עצוב ומצער כל סוג של צמצום במשהו מזה.

מומו

Well-Known Member
@daat99 היקר,

זרקת כאן פצצה שלא מביישת את צהל בהפצצות בעזה... :eek:
מה אומר ומה אדבר...כמובן שהחלטתך היא הקובעת ואנחנו כאן רק אורחים (אולי חברים לעט) שמשתפים ולומדים מהידע ומהניסיון של כל אחד
קטונתי מלאמר שהסיבות שהעלת לענ"ד מוצדקות ואין חדש תחת השמש למרות הצביטה בלב שאני מרגיש ומצטרפת להרגשה של שאר החברים

כתבנו לא פעם שאין כאן נביאים אבל יש לי חשש שהפורום יילך בעקבות הבלוג ולא בגללך ח"ו.
אישית ארגיש חוסר שלא יתקיים השיח על "הרכש החדש" ושאלות שיובילו (שוב בפעם ה...) לאופציות, קה"ש, הטבות מס, מדדים... :)

רק משהו קטן מנקודת המבט שלי לגבי שנאת חינם - אתה לא צריך אותי כדי לדעת שהקמת כאן משהו שאין לתאר - בלוג מדהים, איכותי שמשתף ידע לכל דיכפין ללא שום תמורה, בצורה נעימה, ונוחה אחרי "פיצוח האגוזים הקשים" ו"בירור הקליפות" כך שגם הדיוט כמוני הצליח להבין משהו
אבל הנקודה המשמעותית ביותר בבלוג היא ההוכחה שאם נרצה באמת - בכוחנו לגשר על כל הפערים שיש בין האנשים למרות כל השוני והמרחק שנראה עצום
הוכחת שאם נענה לכל אחד בצורה מכבדת (גם אם השאלה אולי נכתבה בצורה תקיפה) - אז גם הגולש השני (השלישי והרביעי...) יפנה בצורה מכבדת
הוכחת שאם נענה לכל אחד בצורה סבלנית (גם אם אותה השאלה נשאלה כבר 101 פעמים) - זה יקרין גם הלאה
הוכחת שאם נגיע למקום שיודע להכיל גם את ה"לא חכמים" / חכמים פחות - השיח עדיין יכול להישאר מכבד ואוהב
הוכחת שכאשר לאחד יש עודף (ידע, ניסיון וכו') ולשני יש חוסר - אחרי שהאחד יעניק משלו לשני שניהם יצאו ברווח
אפשר עוד להמשיך, אני חושב שהרעיון הובן. למדתי מהבלוג הרבה דברים מעבר ל"עדכון חודשי" או פוסט "רכישת מניות" בצורה היבשה

רוב האנשים שונאים את רוב האנשים שהם מעולם לא פגשו.
החלטה שלאנשים יש דעה מסויימת לפי לבושם בלי לטרוח לשאול אותם.
וכאן (בדיוק כאן בבלוג) אחד המקומות שמוכיחים אחרת, שאנחנו נשתדל לא להיות מאותם "הרוב ששונאים"

לצערי אני חולק בנקודה זו.
ייתכן שאני אותה בת יענה שטומנת ראשה בחול, אבל אני משתדל לראות ולשמוע את הסיפורים המרגשים והחיוביים שמתפרסמים מדיי פעם בעקבות המלחמה, את כל ההיפך ממה שהיה לפני. מדבר עם מילאומניקים שחוזרים מהתופת כדי לשמוע סיפורי גבורה, נתינה, חסד ואהבה בין אחים שאין בהם כלל קרבת דם.
לענ"ד (מהמעט שאני שומע ורואה ומשתדל מאוד להתנזר מהחדשות המחלישות) המלחמה לצערנו הגדול כן מאחדת את העם היהודי ולא רק בארץ. בעקבות מה שעברנו אתה רואה הרבה יותר סבלנות, סובלנות ואיכפתיות בכביש, ברחוב, בעבודה ואפילו במעלית עם השכנים

תמיד יהיו מעטים בשוליים שיעדיפו לראות אחרת, אבל בוא נתרכז בטוב ובחיובי כמו שאתה באמת יודע לעשות ועשית עד עכשיו

אנשים לא אוהבים ללמוד מההיסטוריה וזה מאוד עצוב
נכון, מאוד מאוד עצוב
אבל האם אתה בטוח שהם לא אוהבים ללמוד? אולי הם לא רוצים ללמוד, כי זה יחייב אותם לחיות בצורה שונה ממה שהם התרגלו?
אולי הם לא אוהבים ללמוד כי הם לא מאמינים באותה ההיסטוריה? אולי אותה ההיסטוריה הגזימה מאוד בסיפורים שלה?
ההיסטוריה היהודית כתובה בספר שנוי במחלוקת -
יש קבוצה שמאמינים בספר בעיניים עצומות ויודעים בבירור שהנחש דיבר, הים נבקע ואם נקיף את עזה 7 פעמים ונתקע בשופר החטופים ייצאו בריאים ושלמים וכל המחבלים הארורים יחוסלו
קבוצה נגדית שלדעתה אותו ספר הוא בדיה אחת גדולה בלי טיפת אמת וכמובן עם הסברים ותובנות מדוע הם חושבים שונה
קבוצה אחרת מנתחת את הספר כיאה לפקולטה לספרות כסיפורי מעשיות אולי קרה אולי לא... לא ממש הגיעו למסקנה
והקבוצה הרביעית שבכלל לא יודעים שקיים ספר כזה בשביל לברר ולשאול

לאיזו אוכלוסיה התכוונת שכתבת ש"לא אוהבים ללמוד"?

daat99

מייסד
מנהל
למה אתה מחשיב את ה-2 א' כעלות?
הרי כך או כך אני מניח שהיית משקיע אותם - ההשקעה הזאת לא הולכת לאיבוד, היא פשוט יושבת "טכנית" במקום אחר, לא?
כי כיום זה אומר שהיא לא זמינה לי כך שמבחינת חיי היומיום זה לא קיים.

האם הכוונה לדיבידנד מהתיק שלא הלך לתזרים שלך חזרה? (אגב בתיק הגדול, חלק מהתזרים לא מושקע מחדש בתיק האמיתי? למה זה שונה בעצם כאן, רק בקטן יותר?)
אני מעדיף לנקוט בגישת "קודם קונים מה שרוצים ואחר כך משקיעים את היתרה".
במקרה הזה אני נאלץ לנקוט בגישת "קודם מפנים כ-3000 שח מהתזרים לטובת תיק דיבידעת, אחר כך קונים מה שרוצים עם היתרה ובסוף משקיעים את מה שנשאר".
המינוס של ה-3000 נכנס לתזרים עוד לפני שהלכתי לקנות אוכל בסופר.

בלי קשר, אני מצטרף לנאמר מעלה וכמובן להכרת התודה הענקית והלא מובנית מאליה של כל ההסברים המנומקים והסבלניים, השיח המפרה, פתיחת המחשבה והלמידה ממך בבלוג.
תודה רבה לך.

לי באופן אישי יהיה עצוב ומצער כל סוג של צמצום במשהו מזה.
גם לי.

כמובן שהחלטתך היא הקובעת
עדיין לא החלטתי.

יש לי חשש שהפורום יילך בעקבות הבלוג ולא בגללך ח"ו.
אם החשש הזה לא היה קיים אצלי אז הייתי מפסיק עם תיק דיבידעת כשהתחלתי לחיות מהדיבידנדים לפני כמעט 4 שנים.

אישית ארגיש חוסר שלא יתקיים השיח על "הרכש החדש" ושאלות שיובילו (שוב בפעם ה...) לאופציות, קה"ש, הטבות מס, מדדים... :)
:)

הוכחת שאם נענה לכל אחד בצורה מכבדת (גם אם השאלה אולי נכתבה בצורה תקיפה) - אז גם הגולש השני (השלישי והרביעי...) יפנה בצורה מכבדת
הוכחת שאם נענה לכל אחד בצורה סבלנית (גם אם אותה השאלה נשאלה כבר 101 פעמים) - זה יקרין גם הלאה
הוכחת שאם נגיע למקום שיודע להכיל גם את ה"לא חכמים" / חכמים פחות - השיח עדיין יכול להישאר מכבד ואוהב
הוכחת שכאשר לאחד יש עודף (ידע, ניסיון וכו') ולשני יש חוסר - אחרי שהאחד יעניק משלו לשני שניהם יצאו ברווח
תודה רבה לך על הדגשת הדברים.
לפעמים עוזר לשמוע אותם מאחרים בשביל להבין את המשמעויות האמתיות.

אבל האם אתה בטוח שהם לא אוהבים ללמוד? אולי הם לא רוצים ללמוד, כי זה יחייב אותם לחיות בצורה שונה ממה שהם התרגלו?
אני חושב שזה אותו הדבר.
גם אם אני טועה, זה עדיין מוביל לאותה התוצאה: חוסר לימוד מההיסטוריה.

אולי אותה ההיסטוריה הגזימה מאוד בסיפורים שלה?
זו בדיוק הסיבה שאני מעדיף את הנתונים היבשים ללא הפרשנויות של הכתבים :)

לאיזו אוכלוסיה התכוונת שכתבת ש"לא אוהבים ללמוד"?
כולן מכיוון שלא התייחסתי לספרות הקודש אלא להיסטוריה כללית:
הייתה שפעת ספרדית, אבעבועות שחורות ועוד => "אף פעם לא היתה מגיפה כמו הקורונה"
האג"חים פגעו בתשואות בתקופת ריבית עולה שארכה 40 שנה => "השקעה באג"חים משפרת את התשואה כי במקרה זה קרה כשהורידו את הריבית בשנים האחרונות"
יש אינספור דוגמאות של חברות שמחירי מניותיהן עלו במהלך חלוקות דיבידנד => "תמיד המחיר של כל החברות יורד בדיוק כמו הדיבידנד"
סך התשואות של כל המשקיעים האקטיביים שווה מתמטית לתשואת מדד השוק => "כל המשקיעים האקטיביים מפסידים למדד ולכן חייבים לשלם דמי ניהול ולהשקיע בקרן פאסיבית שמחקה מדד אקטיבי בצורה שמבטיחה שאנחנו נפסיד למדד"
מדינות שבהן התושבים נלחמו בינם לבין עצמם כולל הצבא שנלחם בינו לבין עצמו תמיד נתפסו כחלשות בעיניי אויביהם => "צריך להכריז בתקשורת שאנחנו מסרבים לשרת במילואים בשביל להציל את המדינה"
למאיון העליון יש דרכים להימנע מתשלום מס רווחי הון בעוד מעמד הביניים משלם את רובו => "צריך לדרוש במחאת האוהלים שיעלו את מס רווחי הון כי העשירים צריכים לשלם יותר מסים"

לופטי

Well-Known Member
ככל הנראה הפורום ישאר פתוח במתכונתו גם אם אני אחליט להפסיק לתחזק את תיק דיבידעת אבל אני באמת לא יודע מה אני אעשה עם זה.
בינתיים אני נוקט בגישת הדחיינות...
באופן אישי אשמח שהפורום ישאר כמו שהוא.:cool:

@daat99 היקר,
אולי חברים לעט
בלי אולי!

דחילק

Active Member
המינוס של ה-3000 נכנס לתזרים עוד לפני שהלכתי לקנות אוכל בסופר.
מציע שתעבור למצב פסיבי בתיק - כלומר תרכוש כל פעם רק מהפירות שהתיק מייצר, בלי להכניס כסף חדש.
ככה גם תוכל להמשיך לתחזק את התיק וגם להוריד ל-0 את העלות החודשית שלו , שכן הוא מממן את עצמו.

מומו

Well-Known Member
כולן מכיוון שלא התייחסתי לספרות הקודש אלא להיסטוריה כללית
ציינת את שנאת החינם ולכן חשבתי שאתה מתייחס להיסטוריה של העם היהודי
לא שמעתי שמדברים בעמים אחרים על Free Hate

אבל אנחנו כאן גם כדי להרבות אהבת חינם, לא?!
מעריך מאוד ומצטרף לחברים היקרים על ביטול גישת הדחיינות, חן חן ואלפי אלפי תודות !

* אני כבר כמה ימים בסרטים איך אני שומר את כל הבלוג והפורום הנפלא הזה שניה לפני שהוא יורד מהאוויר כדי להוריש ידע עצום לקרוביי...

נערך לאחרונה ב:

guesto

Well-Known Member
זה לא פתרון מושלם אבל אולי אפשר לחלק ב-5 את ההפקדה החודשית ולהעביר החוצה (לתיק הראשי) 80% מתיק דיבידעת, ובהמשך הדרך להכפיל פי 5 את כל הדיווחים? בכל מקרה ברור ומובן שהפרויקט הזה דורש הרבה מאוד זמן והשקעה.

daat99

מייסד
מנהל
מציע שתעבור למצב פסיבי בתיק - כלומר תרכוש כל פעם רק מהפירות שהתיק מייצר, בלי להכניס כסף חדש.
ככה גם תוכל להמשיך לתחזק את התיק וגם להוריד ל-0 את העלות החודשית שלו , שכן הוא מממן את עצמו.
גם רעיון :)

שמח מאוד שחזרת לדיווחים :)
תודה.

ציינת את שנאת החינם ולכן חשבתי שאתה מתייחס להיסטוריה של העם היהודי
לא שמעתי שמדברים בעמים אחרים על Free Hate
הם לא "נתנו לזה שם" אבל "if it quacks like a duck and walks like a duck...".
באופן כללי אני חושף את עצמי להרבה מאוד מידע שמגיע מעולמות שונים אבל הפילטר של יהודי-דתי שהותקן לי במוח ללא בחירתי יודע לתרגם את הדברים הללו למונחי יהדות.

כשנוצרי מדבר על "ישו הציל אותי" אני שומע "בורא עולם הציל אותי" וכדומה.
לא אכפת לי שהוא נוצרי שמאמין בישו, בעולם שלי זה מתורגם אחרת.

המציאות אחרי הכל היא לא מה שקורה לנו אלא איך שאנחנו חושבים על מה שקורה לנו :)

אבל אנחנו כאן גם כדי להרבות אהבת חינם, לא?!
אני מקווה שכן :)

* אני כבר כמה ימים בסרטים איך אני שומר את כל הבלוג והפורום הנפלא הזה שניה לפני שהוא יורד מהאוויר כדי להוריש ידע עצום לקרוביי...
בבקשה:
לא 100% אבל גם משהו :)

זה לא פתרון מושלם אבל אולי אפשר לחלק ב-5 את ההפקדה החודשית ולהעביר החוצה (לתיק הראשי) 80% מתיק דיבידעת, ובהמשך הדרך להכפיל פי 5 את כל הדיווחים? בכל מקרה ברור ומובן שהפרויקט הזה דורש הרבה מאוד זמן והשקעה.
חשיבה יצירתית - אני אשקול זאת גם כן.

למעלה תחתית