דירוג בין הסינונים

moshe

Well-Known Member
שלום
לאורך זמן אני רואה שלפעמים הסינון הרגיל לא מביא חברות חדשות או הוא לא מספיק טוב
ואז מה שעושים הוא להרפות סינון ספציפי ואם זה לא עוזר אז מרפים עוד סינון עד שמרוצים.

עכשיו לפי מה שקראתי פה אני מבין שתשואת הדיבידנד הוא משהו שלעולם לא שווה להרפות אותו ולכן הוא מדורג אחרון.
האם יש לכם איזה רשימה של איזה סינונים שאתם מרפים אותם ראשונים אם כן אשמח שתסבירו לי למה?

ממש מעניין אותי לשמוע איזה סינונים אתם מרפים ראשונים ובעיקר למה דווקא אותם?

תודה מראש לכולם צום קל ופורים שמח

daat99

מייסד
מנהל
עכשיו לפי מה שקראתי פה אני מבין שתשואת הדיבידנד הוא משהו שלעולם לא שווה להרפות אותו ולכן הוא מדורג אחרון.
לא בהכרח, אני מרפה אותו בלי בעיה.
האם יש לכם איזה רשימה של איזה סינונים שאתם מרפים אותם ראשונים אם כן אשמח שתסבירו לי למה?
1. יחס חוב/הון
היחס הזה רלוונטי בעיקר "בתוך סקטור" כי יש סקטורים שבהם חובות גבוהים זה "רגיל" ולכן יותר קל לי להרפות אותו.

2. גודל חברה
אני מוכן להתפשר על חברות טיפה יותר קטנות אבל לא בהרבה.

3. DGR של-1 או 3
אם שאר ה-DGRים בסדר וההגדלה של השנה האחרונה היא גם בסדר אז אני מוכן להתעלם "ממעידה בקצב ההגדלה".
ראוי לציין שההתפשרות הזו בינתיים לא הובילה לרכישה.

4. מכפיל רווח
זה בסך הכל אומר שאני מוכן לשלם "יותר" בשביל לקבל "את אותו הדבר".

5. תשואת דיבידנד
זה בסך הכל אומר שאני מוכן לקבל "פחות" בתמורה "לאותו מחיר" (דומה למכפיל רווח אבל הפוך)

זה בגדול הסדר שאני עובד לפיו.
במקרי קיצון אני אחשוב על דברים נוספים אבל נדיר מאוד שאף אחד מאלו לא עוזר.
תודה מראש לכולם צום קל ופורים שמח
גם לך ולשאר המבקרים :)

moshe

Well-Known Member
זה בסך הכל אומר שאני מוכן לקבל "פחות" בתמורה "לאותו מחיר" (דומה למכפיל רווח אבל הפוך)
אבל אתה לא עושה את זה לכיוון השני כלומר לקבל "יותר" בתמורה לאותו מחיר
כלומר תשואת דיב יותר גבוהה?

וממש תודה על ההסברים עושה לי שכל

3. DGR של-1 או 3

זכור לי מפוסטים קודמים (לא מוצא כרגע)
שאתה כן מייעץ לאנשים במקרה שההעלאה האחרונה קטנה יותר אז אתה מייעץ לבדוק בנוסף בעוד אתרים (guru) למה יש ירידה ב DGR בשנה האחרונה

daat99

מייסד
מנהל
אבל אתה לא עושה את זה לכיוון השני כלומר לקבל "יותר" בתמורה לאותו מחיר
כלומר תשואת דיב יותר גבוהה?
בכיוון השני אני שואל את עצמי "למה וורן באפט/פיטר לינץ'/ביל גייטס/ריי דליו/[ענקי השקעות אחרים]" לא מוכנים לקבל יותר בתמורה לאותו המחיר?"
אני לא מצליח למצוא תשובה טובה לשאלה הזו וזה מאוד מפחיד אותי אז אני מוותר.

כשאני שואל את השאלה ההפוכה "למה ... לא מוכנים לקבל פחות בתמורה לאותו המחיר?" יש לי תשובה מעולה - הם לא רוצים לקבל פחות בתמורה לאותו המחיר!
להם יש ידע וכלים שלי אין ולכן אני מצפה לקבל תוצאות פחותות מהם אבל אם הם לא מתקרבים למשהו שלי נראה "יותר משתלם" אז אני משוכנע שהם יודעים משהו שאני לא יודע ולכן אני מוותר.

שאתה כן מייעץ לאנשים במקרה שההעלאה האחרונה קטנה יותר אז אתה מייעץ לבדוק בנוסף בעוד אתרים (guru) למה יש ירידה ב DGR בשנה האחרונה
DGR1 זו לא העלאה אחרונה אלא זו שלפניה:
אם שאר ה-DGRים בסדר וההגדלה של השנה האחרונה היא גם בסדר אז אני מוכן להתעלם "ממעידה בקצב ההגדלה".

לופטי

Well-Known Member
תוכל להסביר למה? או שזה בדיוק מאותו הסבר של דעת?
כי המחיר מושפע מציפיות השוק והשליטה של החברה בו מוגבלת (וממנו נגזרת תשואת הדיבידנד, מכפיל, שווי שוק ועוד)
מכירות, רווח, יחס חלוקת רווחים, חוב, מזומן אלו פרמטרים שנובעים מהפעילות העסקית של החברה
לכן אני מעדיף להקשיח יותר פרמטרים שתלויים בחברה ולא ממשתנים חיצוניים

moshe

Well-Known Member
תודה לכולם אם למישהו יש עוד להוסיף אשמח ללמוד
כי המחיר מושפע מציפיות השוק והשליטה של החברה בו מוגבלת (וממנו נגזרת תשואת הדיבידנד, מכפיל, שווי שוק ועוד)
לכן באשכול המקביל על ADM פותש היה הולך על זה וקונה כי זה רק שינוי במחיר ואז אתה המלצת לא להתקרב בגלל שאתה קורא את הקבצים ששלחת אותי לשם (170 עמודים)
משער שדעת הולך על הצד הבטוח ופחות מתפשר על נושא המחיר ובתמורה זה פוטר אותו מלקרוא קשרי משקיעים וכו'

אני צודק?
@לופטי
@daat99

לופטי

Well-Known Member
תודה לכולם אם למישהו יש עוד להוסיף אשמח ללמוד

לכן באשכול המקביל על ADM פותש היה הולך על זה וקונה כי זה רק שינוי במחיר ואז אתה המלצת לא להתקרב בגלל שאתה קורא את הקבצים ששלחת אותי לשם (170 עמודים)
משער שדעת הולך על הצד הבטוח ופחות מתפשר על נושא המחיר ובתמורה זה פוטר אותו מלקרוא קשרי משקיעים וכו'

אני צודק?
@לופטי
@daat99
במקרה הזה המספרים אולי באמת מספרים את הסיפור וזה גם משתקף בתשואת הדיבידנד הגבוהה;)
אגב שים לב שההגדלה האחרונה של 2% בלבד
האם כל הנתונים האלה הם מבוא ל wba ו vfc שהוזכרו כאן לאחרונה? לא יודע. מה שאני יודע שזה סיכון שאני לא מוכן לקחת

daat99

מייסד
מנהל
דעת הולך על הצד הבטוח ופחות מתפשר על נושא המחיר
תשים לב שאני מתפשר על נושא המחיר כשהוא לרעתי (קרי: כשהחברה "יקרה מהמצופה") אבל לא מוכן להתפשר עליו כשהוא לטובתי (קרי: כשהחברה "זולה מהמצופה").
הסיבה היא שאני מבין למה המשקיעים הגדולים עם ידע ומשאבים לא מוכנים לשלם מחיר יקר אבל אני לא מבין למה הם לא מוכנים לקנות משהו זול.
האם כל הנתונים האלה הם מבוא ל wba
בהחלט שלא.
ציינתי מפורשות ש-WBA לא הראתה אף סימן מחשיד כעת רכישתה ועדיין היא צפויה להוביל להפסד הון של כמעט 70% (אם נתעלם מהשקעה של הדיבידנדים בחברות אחרות שהובילו לרווחים) אחרי השקעה של עשור.

אף סינון לא יכול למנוע הפתעות עתידיות.

למעלה תחתית