הבנה של מחיה מדיבידנדים

daat99

מייסד
מנהל
למה זה נשמע מהצד קצת עלוב?
1. פסיכולוגיה
2. בלבול בין הימור לבין השקעה
3. התייחסות לשינוי מחיר כאל "מובטח" ואל תזרים כאל אשליה
איך אפשר לקשר את זה לקצב גדילת דיבידנד?
אי אפשר וגם לא צריך.
השקעות זה יותר פסיכולוגיה מאשר מתמטיקה.
מי שחושב אחרת לעולם לא יסכים אתך ואין שום היגיון בלהיכנס לדיונים כאלו.
זה מאוד דומה לדיוני דת ופוליטיקה - אף אחד לא מצליח לשנות את דעתו של אף אחד אחר.

זה נשמע מהמצד קצת עלוב כי אתה מדבר איתם במונחים של כסף, וכל מה שתעשה, כולל להקים את אמאזון, תמיד יהיה מישהו שבדיוק עשה יותר...והקים את טסלה...
ביטקויין עף לחלל, או הרולטה עצרה על 18, או לוטו, או דירת 3 חדרים במתחם האוניברסיטה המתחדש של פאלו אלטו, מישהו תמיד עושה סיבוב יותר גדול.
אבל,
אם כל פעם שתפגוש איזה חבר או מכר, תהיה בדיוק עם כפכפים וכוס לימונדה קרה, בדרך לגלוש, בשעה 12 בצהריים, באמצע השבוע,
או עם סל עגבניות טריות אורגניות שגידלת בגינה שלך, או עם ספר מעניין בפארק...
אנשים יתחילו לשאול אותך, תגיד, אתה לא עובד ?
ואתה תגיד שאתה עובד רק במה שנעים לך, ורק מתי שנח לך,
כי יש הרבה אנשים אחרים בעולם, במקדונלדס, בשברון ועוד ועוד חברות, שעסוקים כל היום לעבוד קשה ולשלוח לך פעם ברבעון חלק מהרווחים.
פתאום תראה איך הזלזול שלהם נעלם, תחייך, תן להם לינק לפורום הזה, ותמשיך לים :)

נערך לאחרונה ב:

דחילק

Active Member
שאני מספר לאנשים בסביבה שלי את שיטת ההשקעה בדיבידנדים יוצא להם טון של זלזול כזה:
אתה מקבל רק 1% (אחוז וקצת כמו תשואת דיבידנד השוק) על הסכום שהשקעת? אני בקריפטו עשיתי 80% בשנה..
החלק השני של המשפט לא מעניין אותי כי אני לא משקיע בו אלא במניות דיבידנד בעלות תשואה דומה למדד.
למה זה נשמע מהצד קצת עלוב? :confused:
איך אפשר לקשר את זה לקצב גדילת דיבידנד?
כשמישהו מספר לי שעשה בקריפטו רווח כזה, אני שואל - נו אז מכרת?
התשובה היא תמיד - "לא , מה פתאום, זה עוד יעלה"
כלומר בפועל אין רווח. זה על הנייר.
אם זה המצב, גם אצלי בתיק יש מניות שעשו אלפי אחוזים תשואה. אבל בפועל לא ראיתי מזה שקל כי לא מכרתי ואני מושך דיבידנד.

ההבדל הוא שעם עליית ערך לא קונים במכולת. ו'משקיעי' הביטקוין לא רוצים למכור אז הם לא נפגשים עם הכסף , בעיקר חלומות.
הציפיה שזה יהפוך למטבע שישמש במסחר בין אנשים, לא קרתה כי כולם מחזיקים ולא מוכרים.

ההערכה שלי, בשלב כלשהו השחקנים הגדולים ירצו לממש, וזה יגרור מפולת של מכירות שימשוך את המחיר למטה.
בהצלחה למהמרים :cool:

למעלה תחתית